Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

tu konieczne jest nałożenie najpierw tej obróżki (z czasem może szelek), żeby chodziłą z nią na szyi cały czas, no i przyzwyczjanie do smyczy. Myślę, że miałaby duże szanse na dom wówczas. Znalezienie domku z ogródkiem i to dobrze zabezpieczonym jest o wiele trudniejsze :( A czy osoby, które z nią są w schronisku na co dzień i które lubi nie mogłyby spróbować jej założyć tej obroży czy szelek ?

Posted

annavera napisał(a):
tu konieczne jest nałożenie najpierw tej obróżki (z czasem może szelek), żeby chodziłą z nią na szyi cały czas, no i przyzwyczjanie do smyczy. Myślę, że miałaby duże szanse na dom wówczas. Znalezienie domku z ogródkiem i to dobrze zabezpieczonym jest o wiele trudniejsze :( A czy osoby, które z nią są w schronisku na co dzień i które lubi nie mogłyby spróbować jej założyć tej obroży czy szelek ?

Ma obróżkę na sobie cały czas. Ale to panikara straszna, nauka chodzenia na smyczy będzie ciężka dla każdego...

Posted

Miałam kiedyś sunię ze schronu, która jak jej sie zakładało obrożę, czy zapinało smycz, to wydzierała się w niebogłosy, jakby ją ktoś ze skóry obdzierał. To zachowanie w zasadzie pozostało jej do końca, choć nieco zelżało to skowyczenie, ale zawsze mi było wstyd przed sąsiadami, że pomyślą sobie, że katuję psa :) Tyle, że moja jak już ją przypięłam (zawsze jeszcze kładła się brzuchem do góry, co utrudniało), to wstawąła i szła już normalnie. Z czasem zaczęła po prostu wychodzić bez przypinania smyczy, bo nie było obawy, że ucieknie. Jeszcze miałą tak, że często padałą plackiem na ziemię, jak przejechał samochód czy coś ja przestraszyło. No ale z tego szybko się "wyleczyła". Widzę, że tu jest dużo gorzej. Ona na smyczy w ogóle nie idzie ? Kładzie się, czy szarpie i próbuje uwolnić głowę ? A były próby wyjścia z nią i innym psem razem ?

• 3 months later...
  • 11 months later...
Posted

Najmniejsza z naszych długoletnich podopiecznych dziś otrzymała szansę, na nowe życie. Zgłosiła się do nas pani, która prosto z woj. dolnośląskiego przyjechała po małą Ryżatą. Historia, zachowanie Ryża oraz nasze ostrzeżenia nie przeraziły pani w podjęciu decyzji o adopcji suczki oraz pracy z psem. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Jak tylko będę mieć wieści napiszę!!

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']Najmniejsza z naszych długoletnich podopiecznych dziś otrzymała szansę, na nowe życie. Zgłosiła się do nas pani, która prosto z woj. dolnośląskiego przyjechała po małą Ryżatą. Historia, zachowanie Ryża oraz nasze ostrzeżenia nie przeraziły pani w podjęciu decyzji o adopcji suczki oraz pracy z psem. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Jak tylko będę mieć wieści napiszę!![/QUOTE]

to wspaniałe wieści :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Karolcia_ko5']Dzwoniłam ostatnio do naszej kruszynki, wszystko jest w porządku, pani jest zadowolona!
Czekam na foteczki..[/QUOTE]

ja też czekam na foteczki i wszelkie opowieści jak jej tam i jak się sprawuje ;)

Posted

HINDUSEK PROSI O POMOC

Wątek na dogomanii: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247459-Hindus-z-konińskiego-schroniska-z-chorymi-nerkami-prosi-o-pomoc!
Hindus trafił do schroniska 25.09.2011r. z Laskówca z ul. Olchowej. Ma około 10 - lat (ur. 01.01.2003r.). Starszy, spokojny, łagodny i przyjazny piesek. W stadzie trzyma się raczej na uboczu, nie wdaję w konflikty. Praktycznie niezauważlny w schronisku, dlatego było by super gdyby ktoś zabrał go na stare lata do domu!
W ostatnim czasie bardzo mocno schudł, po badaniach okazało się, że Hindusek przestał trawić i musi dostawać leki, po za tym ma chore nerki. Wyniki krwi były dobre.
Jeżeli ktoś jest chętny wspomóc Hinduska jakimś dobrym jedzonkiem najlepiej mokrym (puszką) - np. Intestinal czy Renal będziemy ogromnie wdzięczni na pewno pomoże to mu odzyskać formę.
Jeżeli komuś wygodniej wpłacić pieniążki, a my puszeczki kupimy to też tak można. Ze swej i schroniska strony proszę o pomoc!
WPŁATY PROSIMY KIEROWAĆ TUTAJ:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Koninie
62-510 Konin, ul. Gajowa 7a
PKO BP 85 1020 2746 0000 3502 0017 0217
z dopiskiem "dla Hindusa".

• 3 months later...