Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Schronisko w dużym mieście, to setki bezdomnych psów, które żyły w mieście. Nie na polu, w budach, nie na łańcuchach, ale w domach, w mieszkaniach, w blokach. Wiedzą co to dom, fotel i kanapa. Wiedzą ze jeść dostaje się w kuchni, a pani kąpie pieska w łazience. Umieją jeździć windą i autobusem, nie obcy im odkurzacz i telewizor. One to znają, więc tym bardziej smutno jest na nie patrzeć, gdy z dywanów, kanap i foteli przyszło im teraz leżeć na betonie i mieszkać w budzie. :(
Taki jest Kusy, piękny wyżeł. Widać po nim, że miał dobry dom, gdzie ktoś o niego dbał i wychował. Jest łagodny, mądry i grzeczny. A teraz za kratami wśród 2.000 takich jak on smutnych wielkomiejskich psów :(.

Uploaded with ImageShack.us

Nie jest stary, nie jest nazbyt duży. Lubi aportować i biegać po parku.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasiu, poczekajmy z ogłoszeniami, jak pojawią się na wątku APSA i Dada M, one bedą wiedziały jaka jest szansa na adopcję prosto ze schroniska, może na nie wtedy podawać kontakt?.
Pies nie jest wykastrowany. Na moje oko, bez zaglądania w paszczę i bez wagi, ma ok 6 lat, waga 30 kg. Ładnie utrzymany, przyciskał tego nachala do kraty jak mógł żebym go tylko dotknęła i pogłaskała. Jak zobaczył, ze nie przyszłam go zabrać, to odszedł od ogrodzenia i położył się w budzie. :(

Posted

O ile wiem to oglaszaja na 100% wiec poczekamy na nie i trzebaby ogloszonka ruszyc...nie wiesz czy to oddanie przez wlasciciela czy znajda? Bo jak znajda to moze wlasciciel sie odkopie widzac swego psa...

Tatuazu nie ma? Chipa?

Jezeli ladnie utrzymany to stawiam ze albo poszedl za cieczkami albo wlasnie z polowan zagubil sie - wiec ma dom tak jak poprzedni z interwencji...

Posted

Tez bym wciskala nochala jak bym byla w takiej sytuacja...i Ty tez ;)

tanitka napisał(a):
Kasiu, poczekajmy z ogłoszeniami, jak pojawią się na wątku APSA i Dada M, one bedą wiedziały jaka jest szansa na adopcję prosto ze schroniska, może na nie wtedy podawać kontakt?.
Pies nie jest wykastrowany. Na moje oko, bez zaglądania w paszczę i bez wagi, ma ok 6 lat, waga 30 kg. Ładnie utrzymany, przyciskał tego nachala do kraty jak mógł żebym go tylko dotknęła i pogłaskała. Jak zobaczył, ze nie przyszłam go zabrać, to odszedł od ogrodzenia i położył się w budzie. :(

Posted

A zginęły jakieś psy, że piszecie znowu...?
To teraz nie polowali i zaczynają z końcem wakacji...?
Nie lubię tego, nie wyobrażam sobie jak można polować.
2tys psów, gdzie te ich domy, dlaczego nie szukają.

Posted

jakis Pan z Marek pod Warszawa, oglasza sie na necie , ze zaginal mu wyzel
chyba od czerwca go szuka
sprawa aktualna
pies z hodowli spod Leszna- tatuaz w pachwinie A-325

Posted

Ati napisał(a):
jakis Pan z Marek pod Warszawa, oglasza sie na necie , ze zaginal mu wyzel
chyba od czerwca go szuka
sprawa aktualna
pies z hodowli spod Leszna- tatuaz w pachwinie A-325

Mogłabyś podać link do tego ogłoszenia ?
Pies trafił na Paluch pod koniec maja.
Gdy będę z nim na spacerze, sprawdzę pachwinę.

Moim zdaniem Kusy ma duże szanse na adopcję ze schroniska - lada moment pojawi się jego ogłoszenie na oficjalnej stronie schroniska. Pies jest fajny, zrównoważony, w dobrej kondycji.
Tylko przydałyby nam się lepsze zdjęcia - gdy będę w tygodniu w schronisku, postaram się zabrać tę klatkę na spacer.

Posted

Dada M
ale 3 miesiace pozniej ktos juz mogl uwierzyc w to ze pies juz dawno lezy gdzies w rowie...

To co oglaszamy na wasze dane kontaktowe zeby dac szanse wlascicielowi?

mam jeszcze jeden pakiecik ogloszeniowy

Dada M napisał(a):
Mogłabyś podać link do tego ogłoszenia ?
Pies trafił na Paluch pod koniec maja.
Gdy będę z nim na spacerze, sprawdzę pachwinę.

Moim zdaniem Kusy ma duże szanse na adopcję ze schroniska - lada moment pojawi się jego ogłoszenie na oficjalnej stronie schroniska. Pies jest fajny, zrównoważony, w dobrej kondycji.
Tylko przydałyby nam się lepsze zdjęcia - gdy będę w tygodniu w schronisku, postaram się zabrać tę klatkę na spacer.

Posted

Pakiecik poszedl do Parysa ale Tanisia jezlei chcesz oglaszac Kusego to daj znac.
Juz nadmienilam waderci o Kusym...

A tak przy okazji pomyslalam ze moznaby zrobic allegro zbiorcze z fotkami pojedynczo wyzlow do adopcji i ich imieniem. Nazwac to Adopcje wyzlow, i podac dane kontaktowe do Tanitki, Ati, Kanny...czy kogo sobie zyczycie, zeby kto chce wyzla dzownil pod ten numer i byscie mialy przeglad chetnych...?Co myslicie o takim pomysle?

Posted

Dane kontaktowe na Tanitke.

Nie, nie, nie na mnie. Ja mam złe doświadczenia z tym schroniskiem, bo przyprowadzałam chętnych do adopcji i zaczynał się wielotygodniowy korowód z wydaniem psa. Poza tym ja nie jestem w stanie psa wyprowadzić z kojca i ludziom pokazać. Jeśli APSA albo Dada M się zgodzą, to myślę , ze najlepiej na nie. Trzeba tez miec pewność, ze pies niekastrowany zostanie wydany, albo kiedy będzie kastrowany.

Posted

Kochana, ze zacytuję sama siebie ;)

Pies nie jest wykastrowany.

Skoro jest odpowiedz, ze adopcja ma być ze schorniska, to proszę podawać telefony schroniska, bo jak widzę wolontariuszki też nie podjęły tematu. ja nie będę robić z siebie i ludzi głupków i po sto razy jeździć na Paluch i słyszeć- nie do adopcji bo nie wykastrowany- a kiedy będzie?- nie wiaodmo, bo jest dużo psów w schronisku- i tak całymi tygodniami.

Posted

wyslalam pw i czekam na odpowiedz. Nie przyspieszam tematu- a co mi po tym ze sie pojawia na watku LOL- tez sie pojawiam na wielu watkach ale mam nadzieje ze na mnie nie czekaja tam zebym dawala np. na siebie namiary na ogloszenia LOL...

A ja sie dziwilam ze jak cala akcja sie zaczynala to doddy az dostawala gesiej skorki a Dada i APSA slably LOL.

Posted

tanitka napisał(a):
ja też pisałam prw i ani nr tel nie dostałam, ani odpowiedzi, czy mogą pomóc w znalezieniu mu miejsca w hotelu.

Tanitka - może zerknij wobec tego w moją syganturę ?
Od ponad miesiąca jak wół stoi tam informacja, że nie mam dostępu do netu i jest podany mój nr tel.
Na dogo zaglądam sporadycznie i nie zawsze jestem w stanie każdemu odpisać od razu, tym bardziej, że wiadomości i maili dotyczących psów dostaję dziennie kilkanaście.

W schronisku jest 2300 psów, w hotelach, PDT i DT mamy ich kilkanaście - wyobraźcie sobie dzienną porcję pracy z tym związaną, a może na drugi raz poczekacie z niepotrzebnymi komentarzami.

Kusy miał być w tym tygodniu kastrowany, będę w schronisku najprawdopodobniej w piątek, chciałabym mu zrobić lepsze zdjęcia do ogłoszeń - te, które mamy, są średnie, a do pakietu ogłoszeń i allegro przydałyby się porządne fotki.
Mail i nr tel w ogłoszeniach mogą być moje, pisałam już o tym ponad tydzień temu na wątku Hyde'a, Topaza i Szejka.

Posted

Oglaszam rozejm- bardzo prosze. To wszystko przez burze sloneczne i takie tam...wyzly skaczace przez okna...sputniki...alieny...A nie - sorki watki pomieszalam.

Kusy wyslany do allegro z danymi Dada M- bardzo dziekuje jeszcze raz :loveu:.
:evil_lol: napisalam ze juz wykastrowany coby ludzie sie nie napalali...a po drugie ze paroletni.

Ja tam nie wiem ile on ma...moze miec i 3 lata jak 23...grunt ze biega za patyczkami ;).