Aga2402 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Mam prośbę,jak ktoś może to przejrzyjcie ogłoszenia zgubione/znalezione na Paluchu i Gumtree, bo ktoś zgubił i szukał Amstafa jakiś czas temu właśnie na Bródnie (przepraszam,ale ja teraz spieszę się do pracy). Nie wiem czy sunię, ale wydaje mi się, że właśnie tak umaszczoną. Pozdrawiam serdecznie Quote
inka33 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Gumtree już oglądałam, ale może jeszcze ktoś przejrzeć, bo może jakoś przeoczyłam... Na Bródnie wiszą ogłoszenia-plakaty o amstaffce rudo-białej. Ogłoszenia paluchowe - nie mam chyba właściwego linka,ata ich nowa strona to w ogóle jak czort chodzi. Już sama nie wiem, który(e) adres(y) paluchowe są ok, a który(e) do kitu... W kwarantannie suczyny nadal nie widzę... :( [B]Franca81[/B] - dziękuję! :) Quote
Ellig Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='inka33']Aha, mam pytanie: Czy cioteczka, która wie wszystko na temat Palucha i tamtejszych psów to Kora? Bo gdzieś słyszałam lub czytałam, że Paluch ostatnio ma zaległości z wpisywaniem znajd, achciałabym wiedzieć, co z "moją" znajdą. No i ten nr ważny...[/QUOTE] Tak Kora i morisowa ...............jeszcze jest strona na dogo [url]http://www.dogomania.pl/threads/12374-Zgubione-Znalezione-warszawski-PALUCH/page20[/url] I strona gdzie umieszcza sie znalezione i zaginione psiaki [url]http://www.zaginionepsy.waw.pl/[/url] Quote
Ellig Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='zachary']Chyba ta informacja została zauważona?.......[/QUOTE] Dziekujemy zostala zauwazona i nawet zdjecie zostalo nam przeslane i wstawione na wydarzeniu na FCB, niestety to nie SUNIA/DEMI. Quote
Ellig Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 inka33, przeslij mi na maila dane o znalezionej suni i zdjecia, postaram sie ja pooglaszac. [COLOR=#ff0000][B]Informujemy, że w dniu 25.11.2011 schronisko ma problem z dostępem do Internetu.[/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B]Mogą również pojawić się problemy z połączeniami telefonicznymi. W przypadku braku możliwości uzyskania połączenia prosimy o kontakt na numery komórkowe - [URL="http://napaluchu.waw.pl/index.php?do=inform"]tutaj[/URL][/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B]Za utrudnienia przepraszamy.[/B][/COLOR] Quote
eossi Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 znalazłam, 2 osoby które poszukują suni podobnej do tej znalezionej przez Inka33, wysłałam do nich maile z foto suni , jedna to Nadia , druga Lady - zobaczymy moze znajdzie dom dzis i jutro ide na ul.Białołecka i poprzeczne ulice porozklejac ogłoszenia o naszej SUNI !!! jutro i pojutrze rano pójde na poszukiwania !!!! Quote
Anette Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='inka33']IMHO to za daleko od Bródna, żeby to mogła być Demi. Ale ciort wie... Kto może to sprawdzić? Albo kogoś poprosić z tamtych okolic?[/QUOTE] Informacja o podobnej suni dostałam od p.Andrzeja- właściciela suczki której szukaliśmy [url]http://www.dogomania.pl/threads/207874-Blondi-zgin%C4%99%C5%82a-tragicznie-w-Warszawie-[/url]!!! ma od paru dni telefony o podobnej suczce kręcącej się w okolicach Modzelewskiego, Sztrurmowej , Alei Lotników . Quote
Ellig Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 To jest ta sunia, ktorej zdjecie dostalismy [img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/297826_2272523085471_1020464427_2663739_1059842982_n.jpg[/img] Quote
Franca81 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='Ellig']To jest ta sunia, ktorej zdjecie dostalismy [img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/297826_2272523085471_1020464427_2663739_1059842982_n.jpg[/img][/QUOTE] Czy to oryginalna wielkość zdjęcia jakie dostałaś? Quote
inka33 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [B]Słuchajcie![/B] Ok. 16-tej miałam telefon od jakiegoś małolata, że [COLOR=red][I]złapał psa na osiedlu przy [COLOR=blue][B]Ogińskiego 28[/B][/COLOR] i że [/I][I]uważa, że jest to pies z ogłoszenia[/I][/COLOR]. Nie udało mi się niczego więcej dowiedzieć, bo jakiś taki nieogarnięty był... :( Powiedziałam mu, że nie ma mnie w Warszawie i że spróbuję ściągnąć kogoś kto też pomaga w szukaniu suni, kto jest w okolicy. Obdzwoniłam Aga, Eossi i Malawia - wszystkie zajęte albo wracające z pracy. Ponownie zadzwoniłam do gościa (dodzwoniłam się chyba za 3 czy 4 razem) z pytaniem, czy może zaopiekować się pieskiem do max dwóch godzin. A on mi mówi, że [COLOR=red][I]ma husky'ego i nie mógł go zabrać do domu, bo by się gryzły i [B]psiaka wypuścił na dwór![/B][/I][/COLOR] :mad:- nie wie, gdzie pobiegł. :angryy: Aga ma zaraz dotrzeć do domu i wyjdzie ze swoim psem się porozglądać. Ma się z nią skontaktować też Eossi i ew. pójść tam, jak wróci na Bródno. Zadzwońcie też do Malawii, bo ja mam przejechany abonament, a ona pustkę na karcie... [B] Jak ktoś jeszcze mógłby się tam udać - ma czas i uważa, że warto, to - bardzo proszę - lećcie![/B] Quote
inka33 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='Franca81']Wrzucam fotki suczki złapanej dziś przez Inkę :razz: [IMG]http://img684.imageshack.us/img684/4474/nela01.jpg[/IMG] [/QUOTE] Na tym monitorze, z którego korzystam w tej chwili, suczyna ma najbardziej prawdziwy kolor - coś jak kawa z mlekiem. Nie jest ruda! Lekko rudawy odcień pojawia się jedynie w okolicy podbrzusza, ale to też IMHO jasny brąz - nie rudy. To tak, żeby rozwiać wątpliwości... :) A teraz przeglądam ogłoszenia paluchowe... ło, matko... Quote
Malawia Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Byłyśmy tam z Aga2402 około 17, Aga była wcześniej obeszła okolice, później ja dojechałam i drugi raz obeszłyśmy..ale po suni ani śladu ! To są okolice Aga2402 i będzie tam spacerowała ze swoją psicą ! Aga zobacz na Dosię (fotka u Inki33) nie przypomina Ci kogoś ;-) Quote
inka33 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Po przejrzeniu ogłoszeń paluchowych: - sprawdziłam ogłoszenie nr 2011/2074, bo mi opis pasował, ale facet już znalazł swoją psinę. - kojarzy mi się już tylko ogłoszenie nr 2011/2100, ale tam jest, że mała - sama nie wiem, bo to jest pojecie względne (jak już mieliśmy okazję kilkakrotnie co najmniej się przekonać)... Szlag mnie trafia, że ludzie nie zdejmują nieaktualnych ogłoszeń! :angryy: Właśnie, chyba powinnam zdjąć Rudkę z gumtree, skoro p. Ania postanowiła ją zatrzymać... (jak tylko uda mi się tam dostać... :oops: ) [B]Edit:[/B] Albo widzę coś takiego: [URL]http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Znaleziono-malego-pieska-w-Warszawie-W0QQAdIdZ333531222[/URL] Załamka kompletna.......... :( Quote
inka33 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [B]Aga2402[/B], musiałabym porównać fotki, ale te (z tym, że to psy) są podobne do tej (o ile dobrze pamiętam, to była suka) z ogłoszeń-plakatów na Bródnie: [IMG]http://napaluchu.pl/foto/011103243_mini.jpg[/IMG][FONT=verdana][SIZE=1][B] ID[/B]: 2780/11/P [B]Gatunek[/B]: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] [B]Masc[/B]: brązowo - biała [B]Skad[/B]: SM ze Strumykowej [/SIZE][/FONT][IMG]http://napaluchu.pl/foto/011103283_mini.jpg[/IMG][FONT=verdana][SIZE=1][B]ID[/B]: 2812/11/P [B]Gatunek[/B]: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] [B]Masc[/B]: biało brązowy głowa tricolor [B]Skad[/B]: Sm z ul Obrzeżnej[/SIZE][/FONT] Quote
eossi Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 mam odpowiedzi w sprawie Nadii i Lady: "Jeśli chodzi o Nadię, to nie ta. Nadia była bardziej jak doberman i bez białego. I nie dałaby się złapać niestety... Dziękuję za informację POzdrawiam Ewka" Lady "Niestety nie. ale dziekuje za wiadomosc" Rozwiesiłam plakaty na poprzecznych ulicach ulicy Białołęckiej i zawracając autem na ul.Zbyszka z Bogdańca w świetle reflektorów przez dosłownie 2 sekundy widziałam jasnego niedużego psa aż mi serce zamarło , wysiadłam i zaczełam szukac , reflektory auta dawały światło ale tam dużo krzaków , wysokie trawy i niestety nie znalazłam , jutro rano tam wrócę !!!! może to nasza Sunia Quote
Ellig Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 [quote name='Franca81']Czy to oryginalna wielkość zdjęcia jakie dostałaś?[/QUOTE] tak bo bylo rfobione telefonem .ale osoba, ktora widziala psa w realu sama napisala potem,ze to nie jest Demi/jak wyslalm duze zdjecia Demi/. Bo ta byla bardziej bezowo ruda i miala wysokie lapy. Quote
Ellig Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 eossi bardzo dziekuje<3 inka33 nie dostalam maila, pozdrawiam:) Quote
inka33 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 [quote name='Ellig']inka33 nie dostalam maila, pozdrawiam:)[/QUOTE] Przepraszam, ale okazało się, że tutaj nie mam dostępu do poczty... :( Cholera wie, dlaczego... może jednak źle hasło pamiętam... a w domu komp mi pamięta. Zdjęcia weź z wątku albo od Francy, tekst potem sklecę i privem chyba Ci wyślę. Quote
eossi Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 dzisiejsza akcja to 3 pieski , które mieszkają na posesjach przy ulicy Białołeckiej , jedna sunia pzry sklepie z iglakami bardzo podobna do naszej suni miły własciciel tego sklepu powiesił plakat w sklepie i obiecał ze bedzie dzwonił sam ma 2 psyy i widac ze chetny do pomocy , pozostale dwa psy sa wiekasze ale kolor taki jak nasza sunia to tyle co na dzis Quote
Malawia Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Eosis dzięki za wytrwałość, ja jutro mogę z WAM pochodzić, koło 11! Ktoś jeszcze może? Mam na giełdzie przy Namysłowskiej duży problem, przeniósł się tam handlarz psów spod wileńskiego, ma maleńkie szczeniaki, chciałam wezwać SM, ale nie wiem co gorsze Paluch czy że ktoś je kupi!!! Bo na Paluchu są choroby typu parwo i inne i maluchy pewnie nie przeżyją ! I tak źle i tak nie dobrze!!! Quote
Franca81 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 [quote name='Ellig']eossi bardzo dziekuje<3 inka33 nie dostalam maila, pozdrawiam:)[/QUOTE] Podaj mi na pw maila to wyślę te fotki co mam. ;) Quote
inka33 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Kora poradziła mi zadzwonić do SM i zapytać o losy suczyny - mogło się np. okazać, że miała chipa i wróciła do właściciela... Jutro zadzwonię, bo tak po nocy nie chcę jakoś. Jak się czegoś dowiem, to dam znać. Edit: Dalsze wieści odnośnie amstafowatej - wszystko wskazuje na to, że delikwentka na Paluch nie dojechała... Ale jeszcze mam zamiar się upewnić osobiście. Quote
Ellig Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 [quote name='Franca81']Podaj mi na pw maila to wyślę te fotki co mam. ;)[/QUOTE] Dziekuje bardzo juz mam:) teraz czekamy na wiadomosc od inka33:) Serdecznie Wszystkich pozdrawiam:) Quote
eossi Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Malawia ja chodzę codziennie a dzis ( 27 11 2011) jest brzydka pogoda napewno SUNIA schroniła sie gdzieś przed deszczem , popłudniu pojeżdzę samochodem , to duzy i tudny teren zwłaszcza ze te boczne ulice sa długie , jakby co to wyśle sms , pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts