Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ach, tak, tak ...

Nie ma adopcji - źle, są adopcje - też źle ;)

Dzwoniłam w piątek do nowego Pana Rosy - był trochę przygnębiony, bo Rosa, jak to Rosa, nie za bardzo dogaduje się z psem-rezydentem.
Gdy Pan jest w mieszkaniu, psy co chwilę na siebie warczą, burczą, a Rosa na każdym kroku musi oczywiście dawać do zrozumienia, kto tu będzie szefem.
Mam nadzieję, że za kilka tygodni się dotrą :)
Natomiast, gdy Pan wychodzi do pracy, jest cisza i spokój (raz zostawił nawet włączoną kamerę, by sprawdzić, co robią psy - leżą grzecznie, Rosa w jednym kącie pokoju, a Misiek w drugim).
W piątek rano psiaki podjęły pierwszą nieśmiałą próbę wspólnej zabawy na spacerze - oby tak dalej.

Rosa bardzo pozytywnie zaskoczyła, jeśli chodzi o zachowanie w mieszkaniu - nie szczeka, nie rozrabia, nic nie niszczy, zachowuje czystość, a nawet, jak podkreślił Pan, nie kradnie jedzenia ;)
Przez pierwszych kilka dni "chodziła na spacery jak cielę", ale w piątek już się trochę rozkręciła :)
Powiedziałam Panu, żeby dał Rosie co najmniej 2 tygodnie na adaptację - zobaczymy, co z tego wyniknie.