Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

mamy sprawdzony domek dla Sally dzieki cioteczce [B]Greven. Ktorej bardzo dziekuje za poswiecenie swojego czasu:loveu: [/B]

Sunia, ktora jest w tym domu jest łagodna dla ludzi i dla zwierzat. Panstwo bardzo przezywaja smierc swojej dobermanki (matki, tej o ktorej mowa wczesniej ;-)) Bardzo sie ciesza, ze Sally bedzie wysterylizowana jeszcze u mnie. nie chca juz przezywac tego co z operacjami sie wiaze. Pokryja koszta zabiegu w wysokosci 350 zl o ktorych byla mowa:multi:

wiec rewelacyjne wiesci i teraz trzymamy kciuki za jak najszybszy i pomyslny zabieg.

Prosze juz Sally nie oferowac innym domom.

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brawo dla naszej pieknej Sally!!!
Więc wkleimy ją jak juz pójdzie do nowego domku!!!

A Sara to dobermanka Amikat, z dogo. Znamy ją, ale sądzę, że Amikat wspaniale sobie poradzi i napewno chce znaleźc dom sama, sprawdzony, dobry...

Posted

rozmawialam dzisiaj z przyszla pania Sally (pierwszy raz z pania a nie panem). jest bardzo zadowolona z wizyty rowniez czyli dla Greven podwojne podziekowania. Panstwo juz sie Sally (chca ja nazawc Saba na czesc zmarlej suczki) nie moga doczekac. Uprzedzilalam ze zabieg bedzie w przyszlym tygodniu (nie mowiac o konkretnej dacie, by panstwo zawzlu nie dostali na mysl o uspieniu). Sally - Saba juz teraz podbija serca mojej rodziny i znajomych. o wielu psach mowilam, ze sa cuda, ale ona jest wyjatkiem.

mamy fote Saby ;-) w czepku na glowie w postaci pampersa. Wypisz, wymaluj babcia z Czewonego Kapturka, ale Tz sie nie zgadza by ja osmieszac hihiih- jakis nie w temacie:roll:

Posted

[quote name='majafaja']mowie, nalezy wszystkie dobki wysłac do dagi - bo ma farta do domków :D

co Ty na to :p ?[/quote]na wszystkie to brak miejsca. ale pojedynczo:cool3: i wtedy jak znam psa i wylecze to moge wyadoptowac:oops:

Posted

Wiecie co... nie oddamy dobermana do budy. Ten pan ma jeszcze sunie 3 letnia i powiedziałam że mu wystarczą 2 psy, a z dobermanem niech sie wstrzyma... nie przeżyłabym, gdyby ten pies miałby mieszkać w budzie przy mrozie -20! O nie, nie, nie:-(. Możecie mnie zabić.

Posted

dziewczyny, wklejam z wątku DZIERZONIOWSKIEGO

[quote name='pies?']mam pierwszego psa:
Fundacja MRUNIO przesłała mi następujące zdjęcie i opis psa:

[B]Gromik[/B] pies ok 3-4 letni, brązowy, podpalany. W schronisku od 3 tygodni.
Je lecz chudnie. Nie asymiluje się w warunkach schroniskowych. Gdy wyszedł do zdjęcia był bardzo ożywiony i szczęśliwy.
[B]Bardzo pilnie potrzebuje domu!!!!!!! Bardzo pilnie potrzebuje ciepła domowego ogniska!!!!!!!!!!!!!!! [/B]Znajduje się w izolatce bo gryzą go psy w boksie.

wg. mnie to nie ma na co czekać, szukamy DOMU, nawet DT !!!

[IMG]http://img137.imageshack.us/img137/9636/nowyobrazmapabitowa2bm1.jpg[/IMG][/QUOTE]

FAJNY MIXIK i sprawa PILNA!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='zasadzkas']Gucio, bardzo fajnie, dawaj szczegóły.
p.s.Ale Ci Gofer urósł, szok.[/QUOTE]
A wiec tak - doberek postanowił jednak ulokować się na posesji, na której go ostatnio widziałam ;)
Państwo jednak zdecydowali siego zatrzymać, pies dogadał się z ich drugim czterołapym burkiem :) Informację tą potwierdziła dziewczyna, która psa dokarmiała. Zresztą on teraz mieszka 5 domów ode mnie :lol: Piesek bedzie miał dobrze, państwo mają własną firmę transportu międzynarodowego, psiakowi napewno niczego nie zabraknie ;) Zresztą widać to po ich pierwszym psie - spaślak taki ;) W każdym bądź razie o psiaka się nie martwię :)

Zasadzkas - aaaano duuuuży, już ma ponad 60cm w kłebie chyba :evil_lol:

[url]http://gutek.forall.pl/galerie/Gofer[/url]
[url]http://www.gutek.forall.pl/galerie/SzkolenieRadom18022007[/url]
Hie hie hie ;-)

Posted

wczoraj dostałam info o bitym, zaniedbanym dobku 2 letnim mieszkającym gdzieś pod Opolem u faceta, który postanowił go uśpić :( dobra dusza dała mi znać z prośbą o pomoc, wieczorkiem miałam dostać zdjęcia i dokładniejsze informacje o psiaku, tymczasem dostałam sms, że został juz uśpiony wczoraj :( :( :(

Posted

Co za dupek!!!:(:(:(
Co za chory kraj i nic nie dają przepisy, TOZ nic nie może!!! :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Najpierw bił, potem uspił...biedne psisko!!!A co to za wet, co zdrowego psa uspił!!!

Gucio-brawo!

Co za chudzinka z tego mix-dobeczka!

Posted

Boziu!! Dlaczego ludzie nie chcę brać tak cudownych, wspaniałych psów?! Ostatnio w moim życiu zdarzyły się dwa wspaniałe wydarzenia: kupno mieszkania i adopcja dobermana, z czego to drugie jest nieporównywalnie cudowniejsze od pierwszego, bo żadna materialna rzecz nie jest w stanie zastąpić pary oczu patrzącej na mnie z takim oddaniem i miłością. Serce tego psa jest naprawdę wieeelkie. Ludzie, bierzcie dobermaki :-( Nie pozwalajcie im się tak marnować. Nawet, jeśli sprawiają troszkę problemów wychowawczych :eviltong: to i tak na nic w świecie nie zamieniłabym tego wielkiego, bezinteresownego uczucia mojego psa... Warto...

Posted

socurek swiete slowa...

a co do tego biadaka:(to nie rozumiem...interwencje TOZu nie pomogly..to po co interweniowali zamiast zabrac psa jesli byl bity i zle traktowany:angryy:

Posted

jest tu ktoś??? dziewczyny dwie sprawy PILNE!!!
- co z logo, o którym pisałyście?
- Beatka!!!!! czy masz jakąś fotkę Spartana na twardej podłodze, chodniku... czymkolwiek byleby nie na trawie? bo to siedzące zdjęcie jest cuuudowne ale nie dam rady pousuwać wszystkich ździebełek trawki, które widać :( a zielony na diabła nam kolorystycznie nie pasuje do plakatu :shake: