daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 mamy sprawdzony domek dla Sally dzieki cioteczce [B]Greven. Ktorej bardzo dziekuje za poswiecenie swojego czasu:loveu: [/B] Sunia, ktora jest w tym domu jest łagodna dla ludzi i dla zwierzat. Panstwo bardzo przezywaja smierc swojej dobermanki (matki, tej o ktorej mowa wczesniej ;-)) Bardzo sie ciesza, ze Sally bedzie wysterylizowana jeszcze u mnie. nie chca juz przezywac tego co z operacjami sie wiaze. Pokryja koszta zabiegu w wysokosci 350 zl o ktorych byla mowa:multi: wiec rewelacyjne wiesci i teraz trzymamy kciuki za jak najszybszy i pomyslny zabieg. Prosze juz Sally nie oferowac innym domom. Quote
Dobermania Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Ojejejej! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 sterylka Sally jest umowiona na wtorek 6 marca, na 9 rano. prosze trzymac kciuki! Quote
aisaK Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Brawo dla naszej pieknej Sally!!! Więc wkleimy ją jak juz pójdzie do nowego domku!!! A Sara to dobermanka Amikat, z dogo. Znamy ją, ale sądzę, że Amikat wspaniale sobie poradzi i napewno chce znaleźc dom sama, sprawdzony, dobry... Quote
majafaja Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 mowie, nalezy wszystkie dobki wysłac do dagi - bo ma farta do domków :D co Ty na to :p ? Quote
zasadzkas Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Daga, ale super, przynajmniej jakaś dobra wiadomość. Trzymam kciuki za pomyślność. Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 rozmawialam dzisiaj z przyszla pania Sally (pierwszy raz z pania a nie panem). jest bardzo zadowolona z wizyty rowniez czyli dla Greven podwojne podziekowania. Panstwo juz sie Sally (chca ja nazawc Saba na czesc zmarlej suczki) nie moga doczekac. Uprzedzilalam ze zabieg bedzie w przyszlym tygodniu (nie mowiac o konkretnej dacie, by panstwo zawzlu nie dostali na mysl o uspieniu). Sally - Saba juz teraz podbija serca mojej rodziny i znajomych. o wielu psach mowilam, ze sa cuda, ale ona jest wyjatkiem. mamy fote Saby ;-) w czepku na glowie w postaci pampersa. Wypisz, wymaluj babcia z Czewonego Kapturka, ale Tz sie nie zgadza by ja osmieszac hihiih- jakis nie w temacie:roll: Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='majafaja']mowie, nalezy wszystkie dobki wysłac do dagi - bo ma farta do domków :D co Ty na to :p ?[/quote]na wszystkie to brak miejsca. ale pojedynczo:cool3: i wtedy jak znam psa i wylecze to moge wyadoptowac:oops: Quote
Karilka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Wiecie co... nie oddamy dobermana do budy. Ten pan ma jeszcze sunie 3 letnia i powiedziałam że mu wystarczą 2 psy, a z dobermanem niech sie wstrzyma... nie przeżyłabym, gdyby ten pies miałby mieszkać w budzie przy mrozie -20! O nie, nie, nie:-(. Możecie mnie zabić. Quote
Asior Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 dziewczyny, wklejam z wątku DZIERZONIOWSKIEGO [quote name='pies?']mam pierwszego psa: Fundacja MRUNIO przesłała mi następujące zdjęcie i opis psa: [B]Gromik[/B] pies ok 3-4 letni, brązowy, podpalany. W schronisku od 3 tygodni. Je lecz chudnie. Nie asymiluje się w warunkach schroniskowych. Gdy wyszedł do zdjęcia był bardzo ożywiony i szczęśliwy. [B]Bardzo pilnie potrzebuje domu!!!!!!! Bardzo pilnie potrzebuje ciepła domowego ogniska!!!!!!!!!!!!!!! [/B]Znajduje się w izolatce bo gryzą go psy w boksie. wg. mnie to nie ma na co czekać, szukamy DOMU, nawet DT !!! [IMG]http://img137.imageshack.us/img137/9636/nowyobrazmapabitowa2bm1.jpg[/IMG][/QUOTE] FAJNY MIXIK i sprawa PILNA!!!!!!!!!!! Quote
karusiap Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 ten psiak nie da sobie rady:(:(czy dziewczyny wiedza o nim cos wiecej?? Quote
t_kasiek Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 jak dobrze, ze Sally bedzie miec domek :) a ta chudzinka...co mu jest, ze je i chudnie ?? moze to jakas choroba ??? Quote
majafaja Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 piękny psiurek! podobny jest na niemieckiej stronie dobermana Quote
Guciek Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 [quote name='zasadzkas']Gucio, bardzo fajnie, dawaj szczegóły. p.s.Ale Ci Gofer urósł, szok.[/QUOTE] A wiec tak - doberek postanowił jednak ulokować się na posesji, na której go ostatnio widziałam ;) Państwo jednak zdecydowali siego zatrzymać, pies dogadał się z ich drugim czterołapym burkiem :) Informację tą potwierdziła dziewczyna, która psa dokarmiała. Zresztą on teraz mieszka 5 domów ode mnie :lol: Piesek bedzie miał dobrze, państwo mają własną firmę transportu międzynarodowego, psiakowi napewno niczego nie zabraknie ;) Zresztą widać to po ich pierwszym psie - spaślak taki ;) W każdym bądź razie o psiaka się nie martwię :) Zasadzkas - aaaano duuuuży, już ma ponad 60cm w kłebie chyba :evil_lol: [url]http://gutek.forall.pl/galerie/Gofer[/url] [url]http://www.gutek.forall.pl/galerie/SzkolenieRadom18022007[/url] Hie hie hie ;-) Quote
Klementynkaa Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 wczoraj dostałam info o bitym, zaniedbanym dobku 2 letnim mieszkającym gdzieś pod Opolem u faceta, który postanowił go uśpić :( dobra dusza dała mi znać z prośbą o pomoc, wieczorkiem miałam dostać zdjęcia i dokładniejsze informacje o psiaku, tymczasem dostałam sms, że został juz uśpiony wczoraj :( :( :( Quote
dobka Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 to jest pewnie ten o którym było głosno, mial nawet inf w Tv, interwencje TOZu nic nie dały:( jaka szkoda psiaka:( Quote
aisaK Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Co za dupek!!!:(:(:( Co za chory kraj i nic nie dają przepisy, TOZ nic nie może!!! :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Najpierw bił, potem uspił...biedne psisko!!!A co to za wet, co zdrowego psa uspił!!! Gucio-brawo! Co za chudzinka z tego mix-dobeczka! Quote
socurek Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Boziu!! Dlaczego ludzie nie chcę brać tak cudownych, wspaniałych psów?! Ostatnio w moim życiu zdarzyły się dwa wspaniałe wydarzenia: kupno mieszkania i adopcja dobermana, z czego to drugie jest nieporównywalnie cudowniejsze od pierwszego, bo żadna materialna rzecz nie jest w stanie zastąpić pary oczu patrzącej na mnie z takim oddaniem i miłością. Serce tego psa jest naprawdę wieeelkie. Ludzie, bierzcie dobermaki :-( Nie pozwalajcie im się tak marnować. Nawet, jeśli sprawiają troszkę problemów wychowawczych :eviltong: to i tak na nic w świecie nie zamieniłabym tego wielkiego, bezinteresownego uczucia mojego psa... Warto... Quote
karusiap Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 socurek swiete slowa... a co do tego biadaka:(to nie rozumiem...interwencje TOZu nie pomogly..to po co interweniowali zamiast zabrac psa jesli byl bity i zle traktowany:angryy: Quote
majafaja Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 no nie...jak czytam coś takiego, to mi wszystko opada.... Quote
Klementynkaa Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 jest tu ktoś??? dziewczyny dwie sprawy PILNE!!! - co z logo, o którym pisałyście? - Beatka!!!!! czy masz jakąś fotkę Spartana na twardej podłodze, chodniku... czymkolwiek byleby nie na trawie? bo to siedzące zdjęcie jest cuuudowne ale nie dam rady pousuwać wszystkich ździebełek trawki, które widać :( a zielony na diabła nam kolorystycznie nie pasuje do plakatu :shake: Quote
Recommended Posts