Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

do mnie pisala osoba chetna na poznanskiego, ale od momentu jak wspomnialam o wizycie przedadopcyjnej jest cisza. podalam watek do psa, ktorym byla zainteresowana. moze odstraszylo ja to, ze ten pies jest do wyadoptowania z gratisem w postaci drugiego dobka:evil_lol:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwracam sie z gorącą prośbą do miłośników dobermanów o pomoc w znalezieniu domu dla młodego dobka.
Zdjęcia pieska poniżej:

[URL]http://picasaweb.google.com/malgorzata.janich/MlodyDobek[/URL]

Dane o piesku - [I][SIZE=1](na podstawie wywiadu z wetem i obserwacji)[/SIZE][/I]

- wiek pomiędzy 7 miesięcy [SIZE=1][I](ma juz pełne uzębienie) [/I][/SIZE]a 1 rokiem,
- zaszczepiony na wściekliznę ([SIZE=1][I]a tak apropos - ze "schroniska" wyszedł bez szczepionki )[/I][/SIZE]
- odrobaczony - [I][SIZE=1]tez dopiero po wyjsciu!?![/SIZE][/I]
- bardzo smutny, tak bardzo zobojętniały, że myslałyśmy że jet głuchy! (Ale na szczescie nie jest - sprawdzone )
- bardzo wychudzony,- mocna budowa i tylko ok 24 kg !
- jest uległy względem naszego psa - ([I][SIZE=1]samiec alfa 4 lata,)[/SIZE][/I]
- miał chyba złamaną kość śródstopia - trochę inaczej stawia lewą łapę -( t[SIZE=1][I]o będziemy jeszcze monitorowac)[/I][/SIZE]
- na spacerze ogląda się za samochodami i dziećmi....,
- został na pewno pogryziony w schronie - ma mnustwo strupków - na szczęscie już się goją ([I][SIZE=1]jedna duża blizna na prawej łapie[/SIZE][/I])
- nie brudzi w domu!! ,
- jest bardzo spokojny.

Pies został wyciągnięty ze "schroniska" w sobotę. Przebywał tam najwyżej miesiąc (dwa tygodnie temu był jeszcze na kwarantannie).
Dwa tygodnie temu wygladał jeszcze dobrze, ale to co zobaczyłyśmy w tę sobotę ...Pies został umieszczony ze "starymi wyjadaczami' w jednym małym kojcu. (4 psy do jednej budy!) Chyba bał sie jeść żeby nie wzbudzić agresji u towarzyszy niedoli.
My niestety nie możemy pieska zatrzymac - z powodu naszego samca. Dodatakowo cierpimy na brak miejsca - mieszaknie w bloku i dwa duze psy:shake: ( nasz to dalmatyńczyk.)
Argumentem za wyciągnięciem dobka z tego "schrona" była jeszcze plotka o rychłym jego zamknięciu - marzec 2007! Nie wiemy co stanie sie z jego mieszkańcami.....

Jeżeli ktoś z Was będzie słyszał o jakimś dobrym domku dla młodego dobka to będziemy wdzięczni za info!
Dzięki

Posted

Witamy cie Gosia u nas na wątku!!! Powiedz z jakiego schroniska go wyciągnęłaś i jakbys mogła mi wysłac jakies namiary na siebie, w razie jakby jakis domek chciał się odezwac i zadac pytania. A może otowrzyć mu nowy-osobny temat ze zdjęciami?
Jak dostane namiary wkleje go na strone dobermanów [URL="http://www.nadzieja-dobermana.up.pl"]www.nadzieja-dobermana.up.pl[/URL] w dziale "domy tymczasowe".Aha, nazwałam go Aramis, jak chcesz to zmienię, ale musze podac jakies imię na stronę!
Pies jest piękny! Dziekuje, że się nim tymczasowo zajęłaś!!!Jesteś kochana!
Witam cie na dogo!

Posted

Próby z kotkiem nie było. Jak będzie okazja to sprawdzimy ;)
Namiary na mnie: 503188417, gadu: 5191967.
Piesek jest wyciągnięty ze schroniska w Myszkowie (woj. śląskie, okolice Częstochowy - ok 30 km na południe)
My nazwaliśmy go inaczej - ale Twoja propozycja bardzo nam sie podoba :lol:

Posted

Wiecie o tych, prawda?
[URL]http://www.schronisko.net/adopcja3988.html[/URL]
[IMG]http://www.gliwice.schronisko.net/images/adopcje/3988.jpg[/IMG]

I...

[URL]http://www.schronisko.net/adopcja3968.html[/URL]
[IMG]http://www.gliwice.schronisko.net/images/adopcje/3968.jpg[/IMG]

Posted

szukamy domu dla 19-miesiecznego, brazowego dobermanka z allegro. pies byl wychowany w domu, z dzieckiem, nigdy nikogo nie ugryzl, nie wykazuje agresji. Jego pani bardzo go kocha i chce aby znalazl wspanialy dom. jest zmuszona go oddac, poniewaz ma jeszcze starszego owczarka niemieckiego i psy zaczynaja na siebie powarkiwac. czasami nie wyglada, to dobrze. Piesek przeszedl podstawowy kurs posluszenstwa.
zaprosilam wlascicielke na nasza strone i watek, wiec moze zajrzy i sama cos o Teosie napisze ;-)

Posted

Klementynko... #rose wg. mnie ten plakat jest świetny! Tylko mogłabyś na środek walnąć np. Spartana? Chodzi o to żeby szary przechodzień zobaczył że chodzi o dobermany - o te piekne cuda o wspaniałej linii.... Te bidy łapią za serce ale sprawiają że wzbudza sie litość a nie zainteresowanie takim psem...
Proszę tylko o to w kwestii estetycznej

Posted

[quote name='Karilka']Daga_27 to posiedz kilka godzin przed kompem i zrobisz...:mad:. Dajcie spokój Klementynka tyle sie nasiedziała dla NAS!!![/quote]ja sie nie czepiam, tylko informuje. robie to jak drukuje kazdy model;) a przy kompie to ja sobie moge posiedziec i to jedyne co moge zrobic niestety:oops: jestem pelna podziwu dla Klementynki za to co zrobila. nie bym nie umiala:shake:

Posted

Dobra Klementinka przepraszam cię za wszystkich!
Zrob prosze cie bardzo te dwie milutkie zmiany. Na rodeczek Spartana w locie i dopisek pod numerem konta: [B]Nadziej dobermana[/B] (aby kaska szla do nas). Pamietasz jak tiezko szukaliśmy kogo dac na środek. Spartan to jest to o co chodzilo! Duzy, piękny i szczęśliwy! A z karteczkami może być problem bo się nie miszczą w formacie. A reszta jest świetna.
I drukujemy! Co dziewczyny?

Wszyscy sie zgadzaja????????

Posted

zasadzkas, to może lepiej już stójka? Bo obawiam się, że siedzący nie będzie oddawał tej cudownej muskulatury i pięknej budowy...:wink: a stójka będzie taka reprezentacyjna :shiny: