Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3299421#post3299421[/URL]

Narazie dałam tam dobka z Krakowa i Węgrowa. Jest jeszcze jakiś, bardzo młody, roczny?

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rybc!a']A co z Sarah?[/quote]jutro Sarah wezme do siebie na troche. wykapie ja i zobacze jaks ie w domu zachowuje. mam nadzieje, ze ona kota mi nie bedzie chciala zjesc:mad: i ciekawe jakie beda relacje z Shilla:evil_lol:

Posted

[quote name='Rybc!a']A co z Sarah?[/quote]

Jest w hotelu, wlasnie stamtad wrocilam. Musialam juz odstawic Sigme :placz:
Przy okazji wyszlam z Sarah. Jutro obie ida do weta, Sarah na pierwsza wizyte a Sigma na kolejne zastrzyki.

Beata

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rocki mieszka w domku u nas. Jest przeuroczy. Wszystko poznaje na nowo i dotyk człowieka i zabawy z psami (wesoło bawi się z Viką), i że karmienie jest dwa razy dziennie i dużo, i że można mieć swoje zabawki. Jak się stęskni za nami to bierze sobie nasze buty ale nie gryzie a tylko się przytula. Wizyta weterynarza u nas przeniesiona na jutro bo wcześniej nie było możliwości. Rocki jest wykąpany i uwielbia swoje miejsce do spania. W domu nie brudzi – prosi się na dwór. Załatwia swoje potrzeby i pilnie biegnie do domku aby się ogrzać. Nie rozumiem jak mógł mieszkać stale na ulicy w garażu na betonie! Jest straszny pieszczoch i przytulaniec. Bardzo szybko resocjalizuje się jak na tak zastraszone zwierzątko. Jutro po wizycie lekarza kolejne wiadomości.[/SIZE][/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Przepraszam na temat wysyłki do Stanów wypowiadam się na nie. Bo widziałam w Internecie ile jest w Stanach dobermanów do adopcji i cała ta sprawa jest dla mnie nie zrozumiała i sprawdzić domu nie będziemy mogli i potem jak żyje tam psinka też. Do Niemiec zawsze mogę pojechać i zabrać psa jak by coś poszło nie tak, a do Stanów polecieć po psa niestety mnie nie stać. Da i we wszystkim co robimy musi być logika. Czekam na wasze wypowiedzi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ale ja stanowczo na nie![/SIZE][/FONT]

Posted

Ja takża jestem przeciwna. Dziwi mnie, że ta kobieta chce psa koniecznie z Polski, bo w USA jest kilka organizacji zajmujących sie adopcjami dobków. Poza tym nie mamy żadnej gwarancji a tymbardziej mozliwośi sprawdzenia warunków w jakich bedzie mieszkał pies

Posted

Co do adopcji do stanow... tez dostalam maila od kobiety z chicago, ktora chce adoptowac Levisa. Sprawe potraktowalam powaznie i zadnej odpowiedzi. Mam wrazenie, ze to jakis zart :angryy:

Niewidomy Levis nadal jest u mnie na DT. Mamy klopot bo moja sunia dostala cieczke... ale wczoraj dzwonila po raz pierwszy przemila otwarta osoba chcaca go adoptowac. Miala juz kiedys niewidomego psa i wie o co chodzi. Badzo chcialabym aby sie zdecydowala :-(

Posted

Larunia, to nic tylko trzymac kciuki. Cięzko jest o adopcje psów a co dopiero niewidomych. W Niemczech tez szukano, ale sprawdzano, bo to musi byc wspaniały dom, ty o tym zresztą wiesz...Pozdrawiam i mocno zaciskam kciuki, może się zdecyduje.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziękuje bardzo w imieniu wszystkich psiaków i ich właścicieli kierownikowi sklepu z odzieżą używaną w mieście Września za oddanie nam torebki z uszkodzonymi zabawkami co pomoże nam w wychowaniu i uczeniu dobermanów wyciągniętych ze schronisk.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Olena [/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Lara']Co do adopcji do stanow... tez dostalam maila od kobiety z chicago, ktora chce adoptowac Levisa. Sprawe potraktowalam powaznie i zadnej odpowiedzi. Mam wrazenie, ze to jakis zart :angryy: [/quote]

To ta sama osoba wiec chyba odpuszczamy. ja w takim razie do niej nie pisze nawet. A ja glupia chcialam juz sprawdzac jaki to koszt....

Beata

Posted

[SIZE=2]Zobaczcie ile dobkow jest w USA do adopcji - jest w czym wybierac.

[/SIZE][URL="http://www.dru.org/available.htm"][U][SIZE=2][COLOR=#0000ff]http://www.dru.org/available.htm[/U][/COLOR][/SIZE][/URL]

[SIZE=2]Beata
[/SIZE]

Posted

[quote name='BeataJ']To ta sama osoba wiec chyba odpuszczamy. ja w takim razie do niej nie pisze nawet. A ja glupia chcialam juz sprawdzac jaki to koszt....

Beata[/quote]

koszty to chciala ta pani sama pokrywac :cool1: nie ma co sie angazowac, tym bardziej ze nikt z tego maila nie odpowiada.

Pozdrowienia od Leviska dla wszystkich cieplych serc :loveu: jak cos bede wiedziec to dowiecie sie pierwsze!

Posted

[quote name='Lara']koszty to chciala ta pani sama pokrywac :cool1: nie ma co sie angazowac, tym bardziej ze nikt z tego maila nie odpowiada. [/quote]

Wiem, wiem...ja chcialam sprawdzic tylko jaki to bedzie koszt.

Beata

Posted

a ja dostałam dzisiaj na gg taka informację
[img]http://img106.imageshack.us/img106/9356/pies2oz5.jpg[/img]
w przytulisku w Pomiechówku jest dobka w ciąży, nie cięte ucho,czarna podpalana
jest u kobity 2 tyg, ta babka ma 75 psów
tel.kont.tel 22 772 92 81
sunię wstawiłam już na akagerę[niestety o suczce nic wiecej nie wiemy,fotkę zrobiła dziewczyna która zawoziła jedzenie do Pomiechówka]

Posted

[quote name='GreenEvil']Nadzieja dobermana zalega z fakturami na kwote 1 758,50 zl. czy moglabym dowiedziec sie dlaczego?

pozdrawiam
GreenEvil[/quote]dlatego ze nie ma wszystkich faktur od weta, za hotele, karmy. i caly czas nie wiemy jak rozliczyc te rzeczy na ktore faktur nie mozemy dostac. mialysmy na informacje czekac, wiec czekamy. te co mam łacznie na ok 1100 - 1200 zł jutro wysle do Tweety.