Karilka Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Nie mam nadal żadnej wiadomosci o tym 5 mies. piesku... nie odzywaja sie na gg...:shake: Quote
Klementynka Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 słuchajcie, przegladam wątek ale jest on potwornie długi i wiele postów nie wnosi nic nowego poza podniesieniem do góry, to potrzebne ale bardzo utrudnia znalezienie najważniejszych informacji :( druga sprawa to - sprawdziłam w wątku o stronach adopcyjnych ras że dobki mają 4 :crazyeye: z czego trzy są kompletnie nieaktualne, jedynie na forum dobermanowym jest ok i tak sobie myślę, podobnie jak juz ktoś wcześniej napisał, że warto połączyć siły [B]sensownie[/B]! moja propozycja jest taka: skontaktować się z osobami, które zrobiły i prowadziły te stronki adopcyjne, poprosić je o usunięcie ich (osoby, które tam zagladają odnoszą mylne wrażenie,że nie ma dobków w potrzebie, wprowadza to w błąd) i udostępnienie elementów (są już gotowe bannerki, nie ma sensu robić kolejnych) oraz o miejsce na serwerze!!! stworzyć jedną stronę adopcyjną, przejrzystą, aktualizowaną na bieżąco i rozreklamować ją w wielu miejscach, jest mozliwość zrobienia tam poszczególnych wątków (tak jak na forum) dla każdego dobcia lub pozostawienia tylko ogłoszeń i linka do wątku na forum dobermanowym czy też dogomanii (nie wiem co lepsze) byłaby tam mozliwość zebrania i zamieszczenia info o kontach, na kóre mozna wpłacać, domkach tymczasowych (dobermanich - nie czarujmy, te psy potrzebują specyficznego podejścia, nie każdy może dać domek dobkowi) i reszty potrzebnych. wszystko podzielone na działy, czytelnie i sensownie. jeśli chodzi o ten kawałek - mogę taką stronę zrobić, potrzebuję tylko wsparcia informacyjnego z Waszej strony no i dalszych działań takich jake są już (za to ogromne DZIĘKUJĘ :multi: ) pozdrawiam i czekam na odzew :) Quote
Madziek Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 założyłam Biance wątek [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37500[/url] Quote
zasadzkas Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ja nie dam rady z Wilmą. Mam ogromny kłopot z tymczasem i autem, żeby jeździć do schroniska. Oba zaprzyjaźnione są ciągle w warsztacie. Również bardzo się boję, że suka rasopodobna i z nadwagą nie znajdzie domu wśród tylu ładnych dobciów, jakie są tutaj. Quote
AgaiTheta Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Nie mogłam być w schronisku, mój synek jest chory :-( Quote
BeataJ Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Witam, jutro z Dagmara wybieramy sie do gdanskiego schroniska. Zdamy relacje oczywiscie. Pozdrawiam gdzies z trasy Zakopane - Tczew :-) Beata Quote
Vika_Bari Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny jak nie damy rady nikogo wysłać to nie ma po co na razie planować wysyłki po 20 stycznia bo te psy co mieli jechać to już musieli być chipowane i szczepione po 20 grudnia.. Przygotujmy psy według spisu (te co mają najgorsze warunki) i według tego spisu jak pies musi być przygotowany. Wtedy i poprosimy o pomóc w zabraniu, a to wychodzi znów to samo że jak sama nie pojadę i to nic nie będzie przygotowane (dzięki Dorce Oleńka była przygotowana tak jak miała być przygotowana). [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie dam rady wszystkiego zrobić sama![/SIZE][/FONT] Quote
Vika_Bari Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Oleńka u mnie odespała się i odjadła się i zaczyna się bawić. Robi się wesoła i jak jest słoneczko to chętnie biega z moimi (uwaga wszyscy bez kagańców i razem z kotami!) i kości co raz mniej jej sterczą! Leczymy łapę i jemy witaminy. Pokazuje ząbki kiedy boji się o stratę swojego cieplutkiego łóżeczka. Ale moje psy na dziwo ustępują jej bo to ząbki stracha a nie agresji. Psinka widać ze była domowa bo zna co to jest samochód i kot i najlepsze że wie co to jest kanapa! Teraz ona nawet pożuczyła swoje łóżeczko i włazi na kanapę i zwija się w mały kłębuszek prawie nie widoczny i nie chce być sama tak jak na początku (leży obok kotów). [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman]Foty wysłałam do AsiaK zaraz wstawi![/FONT] Quote
daga_27 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Olena napisz konkretnie na kiedy ma byc przygotowany elblaski dobek. Quote
AgaiTheta Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 W sobotę za widnego nie miałam z kim małego zostawić, a wieczorem mnie nie wpuścili, kończę pracę o 16 więc, juz jest ciemno. W sobotę mogę go zawieźć do Tczewa, nie wiem, czy hotelik jest aktualny? Quote
Vika_Bari Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='daga_27']Olena napisz konkretnie na kiedy ma byc przygotowany elblaski dobek.[/quote] Daga przygotuj na juz i będziemy czekac na reszte. Rachunek za chip paszport i szczepienia i odrobaczenia do mnie i ja zwróce kasę. Ale i tak ci nie powiem kiedy wyszlemy bo po niego jednego nikt nie pojedzie 1000 km w jedną i 1000 km z powrotem. A jak będzie gotowe jescze dwa psiaki to pzryjedzie jeden samochód a jak będzie gotowe 5 lub 6 to przyjedzie 2 samochody! Ale następna wysylka przewiduje się dopiero na kwiecień tak że zacznijmy dzialac. Kasę zwracam wszystkim po wyslaniu do mnie psa i rachunku z tych naszych znanych wytypowanych psiaków. Kasą ryzykuje tylko ja. Dzialajmy! Prozse o zgłoszenie do mnie lub do dagi lub do AsiaK osób odpowiadających za przygotowanie wytypowanego psiaka. Może byc nawet jeden zapasowy pies. Jerzeli pies zapasowy znajdzie dom stały to kasa za chyp i szczepienia musi być pobrana od pzryszłych wlaścicieli (nu bo kto wam pokryje wydatek jak pies nie wyjedzie?). Quote
Vika_Bari Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Typowane dobermany do wyjazdu do Niemiec pod koniec stycznia:[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana]1. Doberman Elbląg[/FONT] [FONT=Verdana]2. Dobermanka Wilma z Korobiewic[/FONT] [FONT=Times New Roman]3. Doberman z Węgrowa [/FONT] [FONT=Verdana]4. Doberman w Jeleniej Górze:[/FONT] [FONT=Verdana]5. 4-letni doberman: [/FONT] [I][FONT=Verdana][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24505&page=5"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...t=24505&page=5[/URL][/FONT][/I] [FONT=Verdana]6. Bianka- Dobermanka z Opola:[/FONT] [FONT=Verdana]7. Doberman TOGO ?[/FONT] [FONT=Verdana][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30376&highlight=Togo"][COLOR=purple]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30376&highlight=Togo[/COLOR][/URL][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Przygotowanie psa do wyjazdu za granicę![/SIZE][/FONT] [I][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Po załatwieniu wysyłki pierwszego psiaka zapełniam was że nie jest to sprawa taka łatwa jak się wydaje. Muszą być spełnione konkretne wymagania sprawdzane na granice. [/SIZE][/FONT][/I] [B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Opisze jak to musi być wykonane:[/SIZE][/FONT][/U][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]1). Każdy pies trafiający do schroniska musi być [B][U]szczepiony na wściekliznę [/U][/B]i musi to być udokumentowane w książeczce psa. Jest to bardzo ważne bo od momentu szczepienia do wysłania psa musi minąć minimalnie [B][U]1 miesiąc[/U][/B] [I][U]i to jest bardzo bardzo ważne![/U][/I] Bo sprawdzane na granice![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]2). Przed wyjazdem pies musi być [B][U]odrobaczony minimalnie 5 dni przed wysyłką[/U][/B] do mnie i jest to ważne bo ja szczepie na choroby zakaźne (chyba że pies ma taką szczepionkę).[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]3). Pies musi mieć [B][U]wszczepiony chip[/U][/B] pod skórę i wypisany [B][U]paszport[/U][/B] zagraniczny. Wiem że jest to kosztowne ale koszta zwracamy! A konkretnie zwracam ja a mnie zwraca organizacja z którą współpracujemy! Inaczej pies nie ma szans przekroczyć granicy! Tutaj uczulam na to że jeżeli pies zostanie za wasze pienioszki zachipowany to po adopcji tego pieska w kraju nie zwracamy kosztów (powód chyba zrozumiały).[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]4). Dopiero tutaj zaczyna się problem z [B][U]transportem.[/U][/B] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]5). Piesek musi być dowieziony do mnie [B]w [U]dobrym stanie zdrowia[/U][/B] (jest to też bardzo ważne bo 48 godzin przed wywiezieniem paszport podpisuje lekaż weterynarii z moich okolic potwierdzając stan zdrowia).[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]OCZEKUJEMY NA WASZĄ POMOC!![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Działajmy!!!!!!![/SIZE][/FONT] Quote
aisaK Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Zdjęcia Olenki: [IMG]http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/3/5/5/21367059_d.jpg[/IMG] [IMG]http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/9/7/8/21367060_d.jpg[/IMG] [IMG]http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/6/0/4/21367061_d.jpg[/IMG] Olena ze swoją "ferajną" [IMG]http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/0/8/7/21367062_d.jpg[/IMG] [IMG]http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/6/9/1/21367064_d.jpg[/IMG] Czyz ona nie jest słodka :loveu: Dziekuję, Olena!! Quote
Vika_Bari Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='Klementynka']słuchajcie, przegladam wątek ale jest on potwornie długi i wiele postów nie wnosi nic nowego poza podniesieniem do góry, to potrzebne ale bardzo utrudnia znalezienie najważniejszych informacji :( druga sprawa to - sprawdziłam w wątku o stronach adopcyjnych ras że dobki mają 4 :crazyeye: z czego trzy są kompletnie nieaktualne, jedynie na forum dobermanowym jest ok i tak sobie myślę, podobnie jak juz ktoś wcześniej napisał, że warto połączyć siły [B]sensownie[/B]! moja propozycja jest taka: skontaktować się z osobami, które zrobiły i prowadziły te stronki adopcyjne, poprosić je o usunięcie ich (osoby, które tam zagladają odnoszą mylne wrażenie,że nie ma dobków w potrzebie, wprowadza to w błąd) i udostępnienie elementów (są już gotowe bannerki, nie ma sensu robić kolejnych) oraz o miejsce na serwerze!!! stworzyć jedną stronę adopcyjną, przejrzystą, aktualizowaną na bieżąco i rozreklamować ją w wielu miejscach, jest mozliwość zrobienia tam poszczególnych wątków (tak jak na forum) dla każdego dobcia lub pozostawienia tylko ogłoszeń i linka do wątku na forum dobermanowym czy też dogomanii (nie wiem co lepsze) byłaby tam mozliwość zebrania i zamieszczenia info o kontach, na kóre mozna wpłacać, domkach tymczasowych (dobermanich - nie czarujmy, te psy potrzebują specyficznego podejścia, nie każdy może dać domek dobkowi) i reszty potrzebnych. wszystko podzielone na działy, czytelnie i sensownie. jeśli chodzi o ten kawałek - mogę taką stronę zrobić, potrzebuję tylko wsparcia informacyjnego z Waszej strony no i dalszych działań takich jake są już (za to ogromne DZIĘKUJĘ :multi: ) pozdrawiam i czekam na odzew :)[/quote] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=blue][B]Dziewczyny klementynka na razie do mnie się nie odezwała ale w dwóch punktach to ona ma całkowitą racie!!!!!!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jak skrócić lub co? założyć nowy? lub jak się to robi aby zostawić same ważne informacji? [COLOR=red][B]Aby nasz wątek był jak najbardziej uporządkowany. [/B][/COLOR]Wszystkie nasze podnoszenia i ściągnięte tu osoby do pomocy bardzo ważne ale w tej fili wątek jest za długi.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pytanie pierwsze kto jest na bieżąco i czyta co dzień, i ma czas i możliwość poświecić czas uporządkowaniu i wie co jest ważne a co nie kopiować? [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nu i Beatka jako założyciel tego wątku też musi napisać co myśli o uporządkowaniu. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nu a punkt drugi to jest ten dla którego ja poprosiłam bardzo dobrego przyjaciela rodziny o pomoc w stworzeniu naszej strony. Człowiek (taki jak ja wcześniej) szukający dołeczka do adopcji gubi się w ilości stron adopcyjnych z nieaktualnymi ogłoszeniami![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pytanie drugie: kto zna te [COLOR=red][B]wszystkie strony i zajmie się tym że uporządkuje[/B][/COLOR] pisząc i dzwoniąc i przenosząc z tych stron dobeczki na naszą stronę i nasz wątek aby był on jedyny i na bieżąco uaktualniany.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Osoby chętne do pomocy proszę o pisanie do AsiaK , mnie, Beatki, dagi, dzodzo i innych tubulców wątku. Jesteśmy stale zawaleni problemami no każdą wolną file poświęcamy ratowaniu Dobków. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=6][COLOR=red]Kto do nas dołączy??????????????????????????????????????????????????????[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman]Dla tych kto nie w temacie proszę nie zwracać uwagi na mój polski (pomyłki) bo jestem polką pochodzenia ukraińsko-rosyjskiego![/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Kiepsko nam idzie stworzenie dober mapy z kontaktami![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]AsiaK - małopolskie.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Vika_Bari - wielkopolskie[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Daga i Beatka - pomorskie[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]A dalej nic.....................Jest mi te informacji potrzebne dla dwóch miejsc: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Naszej strony internetowej i do ogłoszenia- plakatu dla schronisk i wolontariuszy aby mając dobka wiedzieli do kogo się zwróczyć. I również tym ściągniemy kolejne osoby z fiolem na punkcie zwięrząt do nas![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nu i ostatnie nasza strona internetowa :[/SIZE][/FONT] [URL="http://www.nadzieja-dobermana.up.pl/"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#0000ff]www.nadzieja-dobermana.up.pl[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL] Quote
dzodzo Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ja mysle , ze ten pomysl z uaktualnieniem forum dobermanich w temacie adopcji jest dobry.Ja szukajac wczesniej info o dobermanch zagladalam tam i rzeczywiscie sa malo aktualne.Ale moze wystarczy dobra stronka adopcyjna taka na wzor adopcjynej dogow-ta jest naprawde fajna i dobrze zrobiona!!!!i to wlasnie przez nia trafilam na dogomanie:)a z naszego watku rzeczywiscie pare stronek moznaby wyciąc, np.dublowanie zdjęc, bo ciezko pzrzez to przebrnąc!!!wiec pomoc mile widziana ze strony osobz zapalem i czasem!! A ta Olenka taka bidulka wystraszoan az sie serce kroi...jakby sie chciala schowac pzred calym swiatem Quote
dzodzo Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 konczac dzis remanent w frmie wpadlam na pomysla jak zarobic pare groszy na konto dobciowe:lol: otoz okazalo sie ze mam superratę w kartach doladowujacych sieci Orange po 50 zl.Wiec gdyby ktos chcial sobie doladowac konto w telefonie,to zamiat placic sieci zaplacilby na konto naszych dobkow a j mu wysle karte, albo kod doladowujacy albo sama doladuje konto ze swojego telefonu.Wypali????to dobry pomysl, jak myslicie?poza tym znalzlam troche silikonowych pokrowcow na telefony, jakies kabelki do podlaczania, zestawy sluchawkowe, ktorych juz raczej nie sprzedamy, wiec moge ew.wrzucic na bazarek albo aukcje z cegielkami. Quote
karusiap Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ja uwazam ze to swietny pomysl...moja rodzina juz w sieci nie kupi jak cos:) Quote
daga_27 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Serdeczne podziekowanie dla cioteczki Dzodzo od Shilli za pieniazki na leczenie:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Vika_Bari Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='dzodzo']konczac dzis remanent w frmie wpadlam na pomysla jak zarobic pare groszy na konto dobciowe:lol: otoz okazalo sie ze mam superratę w kartach doladowujacych sieci Orange po 50 zl.Wiec gdyby ktos chcial sobie doladowac konto w telefonie,to zamiat placic sieci zaplacilby na konto naszych dobkow a j mu wysle karte, albo kod doladowujacy albo sama doladuje konto ze swojego telefonu.Wypali????to dobry pomysl, jak myslicie?poza tym znalzlam troche silikonowych pokrowcow na telefony, jakies kabelki do podlaczania, zestawy sluchawkowe, ktorych juz raczej nie sprzedamy, wiec moge ew.wrzucic na bazarek albo aukcje z cegielkami.[/quote] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jesteś kochana! Jasno że wystawiaj na bazarek! Myślę że pomyśl trzeba Karilce wyslać. Może ma przyjaciółki z telefonami na kartę. W moim wieku wszyscy mają na abonament! I to po parę dobrych lat.[/SIZE][/FONT] Quote
daga_27 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ja synusiowi zaladuje, ale dopiero po 10-tym ;-) Quote
Vika_Bari Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Podnoszę. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dla tych co znają i lubią dobermany. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zróbmy jescze coś! Przecież one się nie nadają do życia w schronisku! [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Długo nie przetrwają! [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jutro wpłacę 100 zł.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kto ma nowe pomysły?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pokasujmy stare komunikaty. Uporządkujmy wątek.[/SIZE][/FONT] Quote
Recommended Posts