BeataJ Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 [quote name='karusiap']bedziemy mu szukac domku i starac sie z nim pracowac... ale bedziemy bardzo potrzebowac Waszej pomocy...[/quote] Pogubilam sie...to on do Niemiec nie jedzie? Beata Quote
karusiap Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 tzn...tak no ja sie nie mieszam oczywiscie...skoro ma zalatwione,ja tylko teraz od schronu go chce uchronic...tylko myslalam,ze mozemy mu tu szukaca jak nie to pojedzie..ale nie wiem jak to jest,bo moze jak ma jechac to juz tu nie szukamy? Quote
BeataJ Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Poczekajmy jak odezwa sie do Dei. Beata Quote
Dea Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 [COLOR=Blue][B]aisaK piękny i taki radosny ten Twój syn!!! Na pewno wychowasz go na dobrego dogomaniaka:loveu: [/B][COLOR=Black] Co do [B]Ramzesa [/B]- do schronu iść nie może, mowy nie ma. We wtorek Jola albo ja (Jola jeszcze o tym nie wie:cool3:) odbierzemy go od faceta. Pojadę z nim do Katowic i przekażę go karusiap, która po niego przyjedzie. Na czas pobytu w hotelu dobrze byłoby nad nim trochę popracować, bo spędzi tam minimum miesiąc, a może i dwa. To dla takiego szczeniaka ważne, przecież to najlepsze miesiące na jego rozwój, a nie wiadomo, czy będzie kiedyś słyszał. Maluchy Viki muszą trochę podrosnąć, zanim pojadą do nowych domów. Vika przy najbliższej rozmowie z organizacją upewni się jeszcze, czy są świadomi, że dobek jest głuchy i wymaga leczenia. Liczę na to, że pan jutro załatwi zaświadczenie o szczepieniu. Będzie potrzebna pomoc na utrzymanie małego do czasu wyjazdu w hotelu, i później transport do Vika&Bari. Jeżeli w Niemczech będzie już pewny dom stały i leczenie, to myślę, że wtedy już nie szukamy domu tutaj, jak uważacie? [/COLOR][/COLOR] Quote
dzodzo Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 ja mysle ze plan jest dobry:) maluch do schronu nie pojdzie-ciotki go przejma a my pomozemy w utrzymaniu w hoteliku:cool3: w niemczech jest wieksza szansa na szybsze znalezienie domu dla takiego w pewnym sensie"niepełnosprawnego "maluszka i lepsza szansa na leczenie-chyba ze jakims cudem ktos zaoferowałby dom tu na miejscu. Kasia-ale fajny bąbel!!jeszcze raz gratuluję! Quote
Dea Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 no właśnie dzodzo [B]"jakimś cudem" [/B]- bo dla zdrowego ciężko znaleźć, a co dopiero dla niepełnosprawnego. Bo jednak trzeba powiedzieć, że Ramzes jest niepełnosprawny fizycznie. Miejmy nadzieję, że tu czy tam, ale znajdzie się dobry dom! Quote
aisaK Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Dziekuję wszystkim! Czuję się w miarę, ale musimy się siebie "nauczyć"-mamuśie wiedzą o czym piszę. No i zmęczenie nieprzespanych nocek...Tak, że Asior, doceń jeszcze ten czas i śpij duzo :lol: Organizacja niemiecka wie, że Ramzes nie słyszy wcale lub tylko częsciowo, bo im sama o tym pisałam. Pisałam tez, że u nas jest nie do zdiagnozowania, niestety...:( Quote
Dea Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Uff, no to już jestem spokojna:p Jutro Jola odbiera go od "pana", ja od Joli i jedziemy do Katowic, gdzie będzie czekała karusiap. Wezmę aparat i zrobię mu trochę zdjęć, żeby można było wysłać do Niemiec:lol: Założymy też mu wątek, i bardzo proszę w imieniu karusiap o pomoc w utrzymaniu go w hoteliku do jego wyjazdu, bo jak wiecie karusiap ma jeszcze Maxa w hotelu i Karolka na tymczasie u znajomych. Ten "pan" oferował 100 złotych na transport, to się od niego weźmie i będzie na część hotelu;) Może uda mi się z nim porozmawiać, żeby partycypował też w kosztach utrzymania - spróbuję. Quote
BeataJ Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Super dziewczyny! Bardzo sie ciesze! Dea - masz PW. Ja dzis do Karmi nie pojade, burza straszna u nas. Jutro ja odwiedze. Beata Quote
_bubu_ Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Uff ciesze sie ze Ramzes nie trafi do schroniska, dzieki ciotki :) Quote
Dea Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Na razie to mi facet nie chce adresu podać:mad: Trzy razy już prosiłam na gg, najpierw twierdził, że sam go odwiezie do Żywca, a teraz milczy:angryy: Quote
Dea Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Nie wiem, ale widzę, że woli, żebyśmy nie wiedziały gdzie mieszka, albo nie widziały za dużo:angryy: Quote
romenka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='aisaK']Dziekuję wszystkim! Czuję się w miarę, ale musimy się siebie "nauczyć"-mamuśie wiedzą o czym piszę. No i zmęczenie nieprzespanych nocek...Tak, że Asior, doceń jeszcze ten czas i śpij duzo :lol:[/quote] Kasiu odpoczywaj jak najwięcej!!!Kochana którego urodzilaś Eryczka??Ile ważył?? Cioteczki a gdzie gratulacje i podziw dla maleństwa ślicznego :cool3: :loveu: Kasiu dawaj na wątek fotki Eryczka: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=72887[/URL] a co tam :loveu: Teraz to już dwa maleństwa dogomanii sa :loveu: Quote
Gonitwa Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Takk? Kto jeszcze bo się zgubiłam... Gratuluję! Wszystkim obecnym i przyszłym młodym mamom! Quote
Dea Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 romenka my tu już w te pędy gratulowałyśmy zaraz w dniu urodzin, jak nadeszły radosne wieści!!!:loveu: Ten dobek chudy z Łodzi poszedł już na stronę? Bo mi się chwilowo nie otwiera... Quote
BeataJ Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Wiemy o nim????? Argument tam podany zwalil mnie z nog... [URL]http://www.allegro.pl/item223630201_doberman_cztero_letni_pies.html[/URL] Ile jest ogloszen ze szczeniaczkami :-( Beata Quote
romenka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='Dea']romenka my tu już w te pędy gratulowałyśmy zaraz w dniu urodzin, jak nadeszły radosne wieści!!!:loveu: [/quote] Upsss,nie wiedzialam :oops: i przepraszam ;) Quote
Dea Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='BeataJ']Wiemy o nim????? Argument tam podany zwalil mnie z nog... [URL]http://www.allegro.pl/item223630201_doberman_cztero_letni_pies.html[/URL] Ile jest ogloszen ze szczeniaczkami :-( Beata[/quote] Ciekawe kto jej powiedział, że za wysoka, do Afryki leci:angryy: Taką ma kochaną minkę:-( Quote
aisaK Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Dzwonili do mnie z organizacji niemieckiej. Po raz kolejny okazują się niezawodni! Ramzes będzie miał domek w Niemczech (jeszcze będzie sprawdzany). Trzeba go przygotować, szczepienia, paszport i transport na 1 września do Opola. Co wy na to? Quote
bunia Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Przepraszam,że nie na temat:roll: BeataJ ma zapchaną skrzynkę. Mam pilne Pw dla niej. Czy ktoś może się z Nią skontaktować i poprosić o choć jedno miejsce na moją wiadomość lub poprosić o kontakt ze mną na pw? Chodzi o tego psiaka [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75999&page=22[/url] Dziękuję:loveu: Quote
karusiap Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 nie wiem czy juz sie udalo ale dalam znac Beacie... Dea co z tym kolesiem od Ramzesa??co za typ...:angryy: Quote
karusiap Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='aisaK']Dzwonili do mnie z organizacji niemieckiej. Po raz kolejny okazują się niezawodni! Ramzes będzie miał domek w Niemczech (jeszcze będzie sprawdzany). Trzeba go przygotować, szczepienia, paszport i transport na 1 września do Opola. Co wy na to?[/quote] kurcze to tylko 2 tyg..szybciutko.oby mlody mial aktualne szczepienia... Quote
Recommended Posts