Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny prosiłam was o pisanie negatywnej reakcji na wywóz w sposób subtelny. W Niemczech też czytają ten wątek. Po co przez własne emocji pozbywać bezdomnego psa nadziei na dom. Karilkuś proszę cię zmień to duże nie na normalne. Nie zapominajcie o tym że zimno jest w nocy a wy dalej nic nie zdecydowaliście. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie to nie! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ale każdy kolejny zmarły psiak będzie już na naszym sumieniu bo mogliśmy coś poradzić i tego nie zrobiliśmy. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Skąd wiadomo czy Santa w schronie? A nawet jeżeli i tak to nie znaczy że jej nie szukają domu. Zapytam dziś o nią. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nu chyba że jesteście za tym aby zrezygnować z takiej pomocy jak wywóz do Niemiec?[/SIZE][/FONT]

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='daga_27']ja sie wstrzymuje od glosu. Santa do dzisiaj domu nie znalazla :-([/quote]
Wiem że ubolewacie z powodu Santy ale ona tam napęłno nie ma zle i popaczcie ile psów znalazlo dom pzry pomocy tych ludzi. My gadamy lub ratujemy jednego (kazdy ma w domku kochane zwierze) a oni dziesiątki.
[URL]http://www.dobermann-nothilfe.de/hap...eschichten.htm[/URL]

Każde foto to uratowany pies! Widzicie choc jednego który ma tak jak u nas w schronie?

Posted

Hehe masowo sie zakochałyśmy w dobermanach:loveu:... Ej a nie wiecie jak ranke,która zachodzi ropą zaleczyć? Jumbo miał już takiego małego strupka przy oku a teraz sobie rozdrapuje to w kółko i ropa sie wdała... Przemywam wodą utlenioną ale nie pomaga za wiele...

Posted

Ja mam pare zastanowień:
1. czy dobermanopodone też wchodzą w grę i czy mają szanse na dom?
jeśli taka ładna Santa jeszcze nie znalazła...
2. nawet gdybym chciała wysłać grubcię Wilmę to zwyczajnie mnie na to nie stać, mam paszport, koszta chipu, szczepień i transportu byłyby wyłącznie na mojej głowie, mam wiele adopcji i zwyczajnie finansowo nie wyrabiam.
3. grubcia nie jest agresywna ale nie była w domu tymczasowym i nie znam jej do końca

Posted

Jeszcze napiszę o warunkach Wilmy: mieszka w betonowym boksie, ma budę, jest bez łąńcucha, ma kilka suk w boksie. Przeżyła tą zimę w tym mrozie, choć za każdym razem bałam się, że już jej tam nie zastanę...
Dobra, będę kombinować pieniądzę, nie chcę, żeby zdechła w samotności.
Przez całe tygodnie ogłoszeń miałam jeden telefon :shake:

A napisałam o warunkach, bo ważne, żeby tu ustalić priorytety, żeby nie zdechła nie tylko ona, ale biedak z Węgrowa np., który ma gorzej i tego typu sytuacje.

Posted

[quote name='Karilka']Hehe masowo sie zakochałyśmy w dobermanach:loveu:... Ej a nie wiecie jak ranke,która zachodzi ropą zaleczyć? Jumbo miał już takiego małego strupka przy oku a teraz sobie rozdrapuje to w kółko i ropa sie wdała... Przemywam wodą utlenioną ale nie pomaga za wiele...[/quote]

Nie przemywaj wodą utl. raczej jodyną, a najlepiej iść do weta, bo to jednak przy oku... różnie może być. U mojej Meguli z takiego małego strupka koło oka rozwineła się zmiana nowotworopodobna :shock:

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czyżby się ruszyło? [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nu to zaczynamy! Działamy?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kto ma kontakty do schronów w których wytypowane psy? [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kontaktujemy się pytamy czy wydadzą i na jakich warunkach. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Każdy może wziąć na siebie po jednym. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wyszliście mi proszę dane do tego przystojniaka z Węgrowa! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Spodobał mi się chłopak. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zobaczymy co mi powiedzą chyba że on ma kogoś kto o niego się martwi?[/SIZE][/FONT]

Posted

Witam!

Na początku wielkie dzięki za to, że ktoś pomyślał o tym, żeby zaoferować tutaj "mojego " dobka. Przed chwilką zadzwoniłam do schroniska. Zapytałam, czy są jakieś dobermany do adopcji. Powiedział - SĄ. Więc nie wiem o co tu chodzi, bo był tylko jeden.

Ale oczywiście zostałam odprawiona z kwitkiem- Jutro pani zadzwoni. Koniec rozmowy. Tak jest zawsze, więc się nie dziwcie, jak któraś z was zadzwoni.

Nie wiem, czy elbląskie schronisko wydałoby psa do Niemiec. Jest potrzebny chip i paszport?

Posted

Kolejna relacja z wizytu u Dagmary. Sonka jest cudowna!
Dzis bylysmy u weta, zostala przebadana. niestety ranka po sterylce nie wyglada za dobrze, cos sie tam saczy :-( Wet podbral wymaz, bo wyglada mu to na zakazenie rany. Na pyszczku tez sa pewne zamiany ale poczekajmy na wyniki badan.

Jak widac ponizej ustawic i zlapac na jednym zdjeciu dwojke dzieci i dwa psy - nie jest latwo :-)

[IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-457efe585a324.JPG[/IMG]

A tu Sonia i Adelcia.

[IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-457efe840c3ac.JPG[/IMG]

Beata

Posted

chipowanie w Krakowie mogę załatwić. koszt 30 zł sam chip, paszport trzeba będzie kupić u weta, (z tego co się orientuje to koszt ok. 50 zł, ale u każdego jest inaczej)

Posted

[quote name='zasadzkas']Ja mam pare zastanowień:
1. czy dobermanopodone też wchodzą w grę i czy mają szanse na dom?
jeśli taka ładna Santa jeszcze nie znalazła...
2. nawet gdybym chciała wysłać grubcię Wilmę to zwyczajnie mnie na to nie stać, mam paszport, koszta chipu, szczepień i transportu byłyby wyłącznie na mojej głowie, mam wiele adopcji i zwyczajnie finansowo nie wyrabiam.
3. grubcia nie jest agresywna ale nie była w domu tymczasowym i nie znam jej do końca[/quote]

Uczciwie w Niemczech pracujace organizacje zwracaja koszty szczepienia, czipa i paszportu.Dopytacjcie to, oni napewno tez, potrzebuja tylko kwit na to.

Posted

[quote name='Rybc!a']Witam!

Na początku wielkie dzięki za to, że ktoś pomyślał o tym, żeby zaoferować tutaj "mojego " dobka. Przed chwilką zadzwoniłam do schroniska. Zapytałam, czy są jakieś dobermany do adopcji. Powiedział - SĄ. Więc nie wiem o co tu chodzi, bo był tylko jeden.

Ale oczywiście zostałam odprawiona z kwitkiem- Jutro pani zadzwoni. Koniec rozmowy. Tak jest zawsze, więc się nie dziwcie, jak któraś z was zadzwoni.

Nie wiem, czy elbląskie schronisko wydałoby psa do Niemiec. Jest potrzebny chip i paszport?[/quote]

Schronisko prawdopodobnie nie wyda psa do Niemiec (jestem tego pewna jak śniegu na święta ;) ) Tym bardziej nie zachipuje, nie zaszczepi. Oni na wieść o sterylizacjach zrobili wielkie oczy: kto my? a kto za to zapłaci? gdzie to mamy zrobić?
Na współprace nie ma co liczyć. I uważajcie jak dzwonicie, nie można z każdym rozmawiać, ja teraz pracuje do 17 a schron otwarty jest od 12 do 17. Postaram się tam podjechać. Dzisiaj byłam ale pan powiedział, że już ciemno i i tak nic nie zobacze i mnie nie wpuścił. Postaram się podjechać w czwartek po 12.

Posted

noo a po co właściwie mówić w schronie że pies jedzie do niemieć!!!!
Ja wiem,że to nie fer ale chyba można pozwolić sobie na takie kłamstewko w imię lepszej sprawy!!!!

Posted

[quote name='Karilka']Hehe masowo sie zakochałyśmy w dobermanach:loveu:... Ej a nie wiecie jak ranke,która zachodzi ropą zaleczyć? Jumbo miał już takiego małego strupka przy oku a teraz sobie rozdrapuje to w kółko i ropa sie wdała... Przemywam wodą utlenioną ale nie pomaga za wiele...[/quote]woda utleniona nie przemywaj bo tylko to moczysz dodatkowo. jest taka masc bactroban z antybiotykiem (wlasnie smaruje nia Sonie), ale musisz miec recepte i nie jest ona tania.

Posted

Sonieczka ma w nosie hotel:p woli spac na lozku niz w jakiejs klatce:mad: wiec nie ma innego wyjscia jak poczekac na ciocie Sandre u mnie:cool3:

dodam, ze moj TZ powiedzial, ze to juz ostatni raz:mad: ale ja i tak mu nie wierze:evil_lol:

Posted

dodam, ze moj TZ powiedzial, ze to juz ostatni raz:mad: ale ja i tak mu nie wierze:evil_lol:[/quote][B]aisaK, [/B]wiesz ile bylo juz tych ostatnich razow?? nawet nie potrafie juz teraz zliczyc:evil_lol:

Jaka cisza:lol: az milo. wszystkie 4 dziewczyny spia, Kuba w szkole, Krzysiek w pracy.:loveu: odpoczywam:cool1:

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Witam![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny przestańcie panikować. Santa nie była wywożona przez tą organizacje! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zapytajcie Beatkę zamiast stawać na uszach![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mam nowe wieści z Niemiec. Oglądają nasz wątek i [U]pytają o naszą zgodę[/U] na wystawienie zdjęć naszych psiaków w ich Internecie dla poszukiwania domków stałych. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]I po raz ostatni każdy kto wątpi w sens tego co robimy nich obejrzę te fotki szczęśliwych psów w domach które zostali odnalezione przy pomocy tych ludzi. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.dobermann-nothilfe.de/happy-end-geschichten.htm"][COLOR=black]http://www.dobermann-nothilfe.de/hap...eschichten.htm[/COLOR][/URL]

[/FONT][/COLOR]

Posted

[COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=red]AsiK[/COLOR] przyszli mi na maila opisy psów (tak jak Beatka prosiła, w takie kolejności foto wiek historia) ale tylko tych kogo mamy jako pierwszych wytypowanych. Muszę szybko im to wysalać bo jeszcze wstawią Jumbo nu to Karilka i Ulaa mnie odwiedzą z kijami:mad: :mad: :evil_lol: :loveu: . [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wyślijmy trochę więcej im tych bid które możemy wysłać bo nie jest sytuacja uzgodniona ze schronami. Myślę że nie będzie to takie proste.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=red]Karilka[/COLOR] książkę skanuje.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=red]Mido [/COLOR]czekam na info.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=red]Daga [/COLOR]wysłałam! Dostaniesz napisz co myslisz.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=red]AsiK [/COLOR]czarna chyba będzie twoja! Bo po sterylce ją nie wyślemy. Musi dojść do siebie.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Może uda nam się załatwić naszą [U]stronę internetową[/U] ale na razie ts…..[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nu i ostatnie bardzo wszystkim dziękuje o wysalanie opinii negatywnych na PV. Mam nadzieje że na razie wyjaśniłam wszystko![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zaczynajmy myśleć nad transportami. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Co tam z naszą skarpetką? Kto wie ile mamy?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=seagreen][B][COLOR=red]![/COLOR]Będę dziś dzwonić do Niemiec kto ma jakie pytania napiszcie ich do mnie a ja zapytam[COLOR=red]![/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/COLOR]

Posted

[quote=Vika_Bari;2591[COLOR=black]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Co tam z naszą skarpetką? Kto wie ile mamy?[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=seagreen][B][COLOR=red][/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/COLOR][/quote]
mamy cos ok 365 zł:lol: