furciaczek Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Z filmikiem musimy poczekac bo mam maly problem ze sprzetem. Bigu dostal biegunki, musial cos na spacerku pochwycic:shake: Quote
Alla Chrzanowska Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='furciaczek']Z filmikiem musimy poczekac bo mam maly problem ze sprzetem. Bigu dostal biegunki, musial cos na spacerku pochwycic:shake:[/QUOTE] Bigulcu! Ty się nam tu nie wygłupiaj! Furciaczku! Nie zapomnij podać kosztów leczenia Bigusiwoej biegunki, tu na wątku, żebym dopisała do kosztów Quote
conceited Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='Alla Chrzanowska']Bigulcu! Ty się nam tu nie wygłupiaj! Furciaczku! Nie zapomnij podać kosztów leczenia Bigusiwoej biegunki, tu na wątku, żebym dopisała do kosztów[/QUOTE] coś zjadł pewnie na tym spacerku, głupol. w takim razie czekamy na solidną kupę :) Quote
Alla Chrzanowska Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 I jak Biguś? Co słychać u mego Słoneczka? Quote
Caila Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 No wlasnie co slychac u Bigusia ?????????????????????? Quote
furciaczek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Mamy problem...Bigu chce pochlonac wszystko. Juz my wyrywalam z mordy cegle, wegiel, poslanie, kamienie, smycz...musialam pokoj wyczyscic doszczetnie, nawet michy z woda nie zostawiam bo chcial skonsumowac...metalowa micha pogryziona po prostu. Kiedys mial jeden dzien takiego napadu...licze ze i tym razem mu przejdzie. Co do biegunek to sie przystopowalo, kupilam mu chwilowo karme weterynaryjna zeby przewod pokarmowy odsapnal i sie zregenerowal. Quote
docha Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='furciaczek']Mamy problem...Bigu chce pochlonac wszystko. Juz my wyrywalam z mordy cegle, wegiel, poslanie, kamienie, smycz...musialam pokoj wyczyscic doszczetnie, nawet michy z woda nie zostawiam bo chcial skonsumowac...metalowa micha pogryziona po prostu. Kiedys mial jeden dzien takiego napadu...licze ze i tym razem mu przejdzie. Co do biegunek to sie przystopowalo, kupilam mu chwilowo karme weterynaryjna zeby przewod pokarmowy odsapnal i sie zregenerowal.[/QUOTE] Oj, to nie dobrze. W dzieciństwie miałam młodego psiaka, który dokładnie pochłaniał wszystko co miał na drodze tak jak Big. To było bardzo dawno, wówczas tego nie zdiagnozowano, niestety wątroba tego nie przetrzymała. Trzeba by było to skonsultować, jest na pewno jakaś przyczyna tego zachowania. Quote
furciaczek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='docha']Oj, to nie dobrze. W dzieciństwie miałam młodego psiaka, który dokładnie pochłaniał wszystko co miał na drodze tak jak Big. To było bardzo dawno, wówczas tego nie zdiagnozowano, niestety wątroba tego nie przetrzymała. Trzeba by było to skonsultować, jest na pewno jakaś przyczyna tego zachowania.[/QUOTE] Konsultowalam, prawdopodobnie ma to zwiazek z Bigowa padaczka. Jak mu nie przejdzie to bedziemy robic dokladne badania...moze na cos wpadniemy. Swoja droga warto by bylo chyba zrobic kontrolne badania ogolne za jakis czas. Quote
docha Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 też tak uważam, że jest to sprawa neurologiczna. Quote
joaaa Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Dwa lata temu miałam na tymczasie boksera po zatruciu amoniakiem. To znaczy miał zaniedbaną padaczkę (a przyczyną padaczki było upośledzone krążenie wrotne w wątrobie), poziom amoniaku osiągnął jakieś tysiące. Udało się go odtruć, ale przez bardzo długi czas miał spaczony apetyt i właśnie łapał wszystko co miał w zasięgu zębów. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='furciaczek']Konsultowalam, prawdopodobnie ma to zwiazek z Bigowa padaczka. Jak mu nie przejdzie to bedziemy robic dokladne badania...moze na cos wpadniemy. Swoja droga warto by bylo chyba zrobic kontrolne badania ogolne za jakis czas.[/QUOTE] Furciaczku! Nie czekajmy, róbmy badania jak najszybicej. Quote
furciaczek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 (edited) Troszke jakby sie uspokoilo ale na wszelki wypadek dlaje ma totalna pustke w pokoju... Allu podjade w przyszlym tygodniu, w tym nie dam rady bo mam psiaka po ciezkiej operacji...straszliwie mi bidok cierpi:( Tak dla milego akcentu na dobranoc:) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-U3nD_clacGc/TyBgaxa_3aI/AAAAAAAAI5M/uvhSLtmRxvY/s512/IMG_9733.JPG[/IMG] Edited January 25, 2012 by furciaczek Quote
Alla Chrzanowska Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Zdjęcie bosssskie, po prostu bosssskie...!!! Oczywiście, z badaniami możemy troszkę poczekać... Quote
docha Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 (edited) Big jak koszykarz długonogi. Edit. zdjęcia u Hani są niesamowite, ale to jest powalające. można by strzelić opis: [I]żyjesz mały?![/I] Edited January 25, 2012 by docha Quote
w deszczu rosnę Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Rumen Tabs pomaga przywrócić prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego, mój Myszkin dostawał jako uzupełnienie diety, choć jego spaczony apetyt wynikał niestety z choroby OUN. Quote
conceited Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Dobrze, że Biguś nie zjadł tego malego skoro taki głodny ;) Quote
dronka Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 No Big ze swoimi długimi nogami go pewnie przegonił po podwórku, a teraz się zastanawia dlaczego ten krótkonogi nie daje już rady ;-) Quote
_Dunaj_ Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Zdjęcie fantastyczne, a BIgu ma bardzo gługie nogi i szyję Quote
Maryna Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Fota boska:-))A mały wyraźnie wyluzowany Quote
furciaczek Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 W czwartek skoczymy do weta na ogledziny i podstawowe badnia. W razie jak beda chcieli zlecic cos dodatkowo to zadzwonie Allu w ramach konsultacji. Nieco nam sie sytuacja uspokoila ale dalej trzeba uwazac...wczoraj np stwierdzil ze choinki sa wyjatkowo smaczne:lol: Bigu znowu dostal prezent od mojej mamuski w postaci tabsow na watrobe:)...cos czuje ze gdyby mogla to by go wziela, bo jak rozmawiamy to nie pyta sie co u mnie czy moich psow slychac tylko jak Bigus sie miewa:evil_lol: Quote
Alla Chrzanowska Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 (edited) Furciaczku! Nawet nie pytaj, rób, co zleci wet. Biguś ma trochę kasy w zapasie: [INDENT]WPŁATY NA MR BIGA, sierpień 2011 - 920,73 wrzesień 2011 - 882,40 październik 2011 - 3436,19 listopad 2011 - 1675,63 grudzień 2011 -1829,54 03.01. - 50,00 deklaracja stała 01.12. Alla 03.01. - 50,00 deklaracja stała za styczeń Kasia L. 05.01 - 108,00 - Caila z Beligii ______________________________ razem: 8952,49 zł Wydatki: 5315,23 - do dnia 01.11.11 540,00 - listopad 2011 590,00 - grudzień 2011 400,00 - DT styczeń 140,00 - Troxil, styczeń 25,00 - luminal styczeń ________________________ razem: 7010,23 zł Na koncie Bigusia wg. moich obliczeń powinno być + 1942,26 [/INDENT]We wtorek-środę wystawię mu nowy bazarek. Będzie trochę ciuszków, ale i fajnych rzeczy ze wschodu, np. oryginalna matrioszka (taka lalka co w środku ma mniejszą, ta jeszcze mniejszą i jeszcze). Za tydzień mam też kurs, więc trochę grosza wpadnie do Bigusiowej skarbonki... Co prawda co do choinek, to mój Tomik też uważa, że są smaczne... Edited January 29, 2012 by Alla Chrzanowska Quote
_Dunaj_ Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Moje jakoś choinek nie ruszają, ale inne zielone i owszem Quote
Recommended Posts