Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='docha']dzięki fur, w wolnej chwili przejrzę, ale ja wczoraj przypomniałam sobie, że u Ciebie jest Zygmuś i ma się całkiem świetnie[/QUOTE]

Noo Zygmunt to dzisiaj kapiel musi zaliczyc bo dorwal sie do kociej kuwety...szkoda ze wlazl do niej caly i teraz smierdzi okropnie!:shake::lol:

Posted

Dzisiaj spędziłam z Bigusiem popołudnie w ogrodzie . Chłopak dzielnie sobie radzi z chodzeniem,łapy się plączą, potyka się ale nie upada. Wyczesałam go , wymasowałam , oczy przemywałam ale kiedy chciałam uszy wyczyścić stwierdził dosyć tego trzeba wiać :evil_lol:. Jest całkiem szybki :eviltong: . Na razie raczej się izoluje od ludzi , sam nie podchodzi, pieszczoty przyjmuje obojętnie , nie okazuje żadnych emocji. Mam nadzieję że ten dożek po tylu zmianach ,a nie wiadomo ile jeszcze przed nim , będzie wstanie otworzyć się . Oby miał takie szczęście jak mój staruszek Ares i znalazł swojego człowieka:roll:.
Apetyt ma bardzo duży ,qoopy też w porządku. Łapy po bandażowałam dopóki nie będzie miał bucików. Alu cały czas mu powtarzałam,że go bardzo kochasz:lol:. Wymiziałam , wycałowałam i zostawiłam ............choooolera tak nie powinno być

Posted

[quote name='furciaczek']Podejzewam ze bardzo niechetnie:evil_lol:
Napewno nie zmiesci sie juz u Ciebie??:cool3:[/QUOTE]

Zmieścić by się zmieścił !!!! Gorzej z tym drugim piętrem.

Posted

[quote name='furciaczek']To co...robimy zrzute na winde:diabloti:

(ehh zeby to wszystko bylo takie proste no)[/QUOTE]

Jestem za :lol:!!!! Tylko muszę TZ eksmitować na balkon :evil_lol:

Posted

[quote name='GOSIEK1']Apetyt ma bardzo duży ,qoopy też w porządku. Łapy po bandażowałam dopóki nie będzie miał bucików. Alu cały czas mu powtarzałam,że go bardzo kochasz:lol:. Wymiziałam , wycałowałam i zostawiłam ............choooolera tak nie powinno być[/QUOTE]

Dziękuję! Proszę, powtrzaj mu to do znudzenia. Bo:
- po pierwsze tak jest, kocham go;
- po drugie, można w to wierzyć, można nie, ale one (dogi) to rozumieją,
Dlaczego tak niewiele mogę... Czemu on nie jest teraz, dziś ze mną...
Ile trzeba na buciki??? I gdzie mam te pieniądze przelać???

Posted

wpadłam zajrzeć, dziewczyny są takie buciki z trixie, kosztują chyba 50zł za 2 szt, są dość fajne, ale niestety nie wieczne, na all są nawet tańsze, rozmiar dla doga to XXXL

[IMG]http://images7.fotosik.pl/3035/5fde291e9214de1e.jpg[/IMG]

te są tańsze, ale jakościowo dużo gorsze i znacznie szybciej się niszczą
[IMG]http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/31/62/09/1831620994[/IMG]

Posted

Zróbmy tak, jeżeli buciki które są szyte nie zdadzą egzaminu,to zakupimy te ,a ja dam je do wzmocnienia kuśnierzowi bądź szewcowi .

MiliVanili:
kosztują chyba 50zł za 2 szt, są dość fajne, ale niestety nie wieczne,

[IMG]http://images7.fotosik.pl/3035/5fde291e9214de1e.jpg[/IMG]

Posted

Nadisiowi wystarczały na niespełna miesiąc, nie jest to może idealne rozwiązanie, ale dla doga niestety wyboru w obuwiu nie ma. Myślę, że buciki potrzebne będą tylko na chodniku, bo na trawie jest miękko i pazurów nie zdziera.

Posted

Dopóki łapy się nie zagoją , bo ma ponadrywane pazury będzie też musiał nosić na trawie, a te buciki jak się wzmocni od spodu i na pazurach odpowiednio grubą skórą powinny wytrzymać dłużej . Przynajmniej tak mi się wydaje :roll:

Posted

trzeba by je wzmocnić w całym górnym elemencie, bo spód jest z takiego grubszego zamszu, natomiast dziury robią się głównie na tym ortalionie przy szwie ze skórką i na samej skórce (przynajmniej u nas tak było) :)