anetek100 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 byliśmy dzisiaj po maść na oczko:)w schronisku dostaliśmy tez karme dla Lunki dziękujemy....sunieczka jest wesoła, ale i dużo śpi....ząbki ma maleńkie dlatego określono ją na 2,5 maksymalnie 3 miesiace ale patrząc na nia to juz by sie chcialo i cztery dac hehehe ale po ząbkach to 2,5:)malutka jest ogłoszona, na razie nikt nie dzwoni, ale ma dużo wejść:) Quote
Jagoda1 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Trzymamy kciuki za odpowiedzialny domek!:) Quote
Anula Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 I ja odnalazłam Lunkę,ale to ślicznota a fotki cudo.Ona musi mieć najlepszy domek na świecie bo to jest jeszcze maleństwo,które wymaga troskliwej opieki.Jest piękna -trzymam za nią kciuki i będę zaglądać na wątek aby popatrzeć na maleństwo bo jest na czym oko zawiesić. Quote
Kofeina Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 zajrzalam z watku innego maluszka:) sliczna ta wasza diewczyna.. Co sie dokladnie dieje z oczkiem? Jezeli powolicie to ukradne jedno zdjecie wydrukuje i powiesze w gabinecie:) noz widelec ktos zadzwoni? Quote
anetek100 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 nie a problemu:):):)dziękuję..oczko sie zagoi, nic nie bedzie złego sie działo, malutka widzi na szczęście na to oczko, ktore zaczęło miec juz czucie i sie ruszać;)malutka miała uraz echaniczny-uderzenie,otarcie itp.....dostaje kropelki, powinno się zagoić:)kofeinko a skąd jesteś??? Quote
Kofeina Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 anetek100 napisał(a):nie a problemu:):):)dziękuję..oczko sie zagoi, nic nie bedzie złego sie działo, malutka widzi na szczęście na to oczko, ktore zaczęło miec juz czucie i sie ruszać;)malutka miała uraz echaniczny-uderzenie,otarcie itp.....dostaje kropelki, powinno się zagoić:)kofeinko a skąd jesteś??? Wrocław:) to w takim razie kradne i rozwiesze:) mam slabosc lo lunek luczek lycynek;) Quote
anetek100 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 hehe ok ale kurcze az tak daleko to chyba nie będzie sunia jechała:)chociaż kto wie, jeśli domek najlepszy z najlepszych hehe no ale może jedno przez drugiego jakos ludzie sie będa powiadamiać:)dziękuję:) Quote
paulaa. Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Sunia jest przecudna, zakochałam się :loveu: Ale wiem niestety, że nawet nie mam co marzyć o drugim psie, z moimi rodzicami to awykonalne.. :shake: Trzymam kciuki, żeby odnalazła swój wymarzony domek. ;) Quote
Jagoda1 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Malutka jest jeszcze piękniejsza, niz na zdjeciach:) Quote
anetek100 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 dokładnie :):):):)Luśka idealnie nadawałaby sie do domku aktywnych ludzi, uwielbia skakać biegać szaleć, lubi przeskakiwac przez moje dwa pieski, skoczna zwinna gibka....na razie jednak jest ejszcze za chudziutka by hehe wyczynowo to robc, ale ma ogromne predyspozycje do fikania:):):) Quote
Kofeina Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 anetek100 napisał(a):hehe ok ale kurcze az tak daleko to chyba nie będzie sunia jechała:)chociaż kto wie, jeśli domek najlepszy z najlepszych hehe no ale może jedno przez drugiego jakos ludzie sie będa powiadamiać:)dziękuję:) Nie ma za co;) jakby sie domek zalazl to odleglosc racej nie jest wazna:) Quote
anetek100 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 wiem wiem ale wiaodmo wolalabym miec ją bliżej siebie meic na oku:)ale jeśli we wroclawiu mieszkaja znajome osoby, dogomaniacy to zawsze moga sprawdzić Quote
Kofeina Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 oczywiscie ze tak.. mala jest bardzo ladiutka napewn sie znajdzie gdies gdziekolwiek domeczek:) Quote
anetek100 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 dodałam szkraba jeszcze tutaj:) http://www.adopcjepsow.org/animalinfo.php?id=3275 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/LUNA,46216 Quote
anetek100 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 jest jedenobserwator na allegro:)dużo wejśc może ktos będzie chciał dac domek malutkiej:) Quote
Ati Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 a jaka umowe przewidujecie? typowo adopcyjna, czy umowe powierzenia na Dt do czasu sterylizacji? Quote
paulaa. Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ja bym radziła to drugie, bo inaczej będzie dobrym chwytem dla jakiś pseudo, wygląda jak 'rasowy' wyżeł... Quote
anetek100 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 hehe ale że do czasu sterylizacji miała by u mnie zostać??bo w umowie można zawrzec, że do czasu tego i tego zostanie wysterylizowana, ale zalezy kiedy dostanie cieczkę.....dobrze skumałam???sprawdzimy domek z każdej strony nie tylko ja:):):)jeśli domek będzie z Olsztyna to juz w ogóle:) Quote
tanitka Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Ati chodziło o powierzenia psa jak do domu tymczasowego, a po przeprowadzeniu sterylki dom tymczasowy stawałaby sie dopiero właścicielem psa. Quote
anetek100 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 aha hehe bo ja tylko umowe adopcyjna mam ale macie kochane jakąś taką umowe powierzenia??to byłoby lepsze rozwiązanie:)i rozumiem po sterylce podpisuje się juz umowę zwykłą tak??sorki za stos pytan, ale chce jak najlepiej wydac malucha:) Quote
Ati Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 w umowie powierzenia jest klauzula, ze gdy zostanie wykonana sterylizaja , a weterynarz wyda dokument potwierdzajacy jej wykonanie u siebie w gabinecie i dokument ten zostanie okazany osobie- wlascicielowi- wyadoptowujacemu pies automatycznie przechodzi na wlasnosc opiekunowi tymczasowemu oczywiscie mozna tez spisac ponownie typowa umowe adopcyjna Quote
anetek100 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 ok ja nigdy nie podpisywalam takiej wiec nie mam czegoś takiego, jesli macie podrzućcie na maila: [email protected] a jak nie to sama wydziergam cokolwiek sensownego Quote
anetek100 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Kochani dzisiaj miałam dwa telefony o Luśkę.....pierwszy to pan mieszkający w mieszkaniu, miał pieska ze schroniska ale mu odszedł..pytal mnie jaką umowe trzeba podpisac z kim??zy ze schroniskiem, itp..skupiał sie na tym...zpaytal tez czy trzeba bedzie ja leczyc.... drugi domek o niebo lepszy...Pani zadzwoniła głosik baardzo spokojny:)mowi,że czekała na powrót męża z pracy, oboje sie zkaochali, mieszkali w bloku, ale tera zmają dom....nieduża działke wokoło. mają też 10 letnia sunie owczarka niemieckiego już słabo chodzącą, pochodne chyba dysplazji....niesterylizowana, ale nie dopuszczali, pilnowali, ale uswiadomoialm pani,że to nie chodzi tylko o szczenieta ale i o zdrowie, wiec przyznala mi racje bo nie wiedziala o tym. Po glosie raczje osoba juz dojrzalsza. Mówiła dużo o sobie, dziękowała,że w ogloszneiu jest otwarcie napsiane co i jak. Ale....mowi bardzo by chcieli ja adoptować, tlyko w ogloszeniu jest ze preferowane domki z olsztyna i okolic a oni sa aż z ........................... Tychów!!!! powiedziałam,że można wyjątek zrobic, jesli dom bedzie odpowiedni..Ona mowi ze zgadza sie na wszystko-sterylke na sowj koszt, umowe wizyte itp chcieliby przyjechac po nią sami na swoj koszt.....ale mowi z ejesli bedzie mozliwosc dowozu do warszawy, to wtedy szybciej by to trwalobo musieliby nocleg zalatwic gdyby do samego olsztyna jechac....także ewentualnie do wawy mogłabym jakoś dowieźć...zatem pilnie szukam kogoś z tychow:(do wizyty:( Quote
Ati Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 sory , ze to pisze, ale wyzly zyja 13-16 lat- srednio to rasa dosc zywotna i zdrowa dobrze prowadzone dlugo utrzymuja kondycje i energie dobrze byloby sie dowiedziec ile Pani ma lat czy ma dzieci, lub rodzine mlodszych ludzi, ktorzy w razie jakiegos przypadku zajma sie suczka Quote
Recommended Posts