Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:razz: My z Sadziem obydwoje jak pączki w masle... ale nie to ze tylko na kanapie... Mam nadzieje, ze nie zalujecie decyzji, ze Sadzio do mnie trafil???
Dobrze mu u mnie... i mnie dobrze z nim...:multi:

Posted

:angryy::mad::mad::mad: ciotki zaginely... na innych forach, Sadzika zapomnialy...:angryy::angryy::angryy::mad:

Ale zdjecia wam wstawie po wlasnie skonczonym spacerku, na spacerek zapomnialam wziac aparatu...

i nastepne, piekna morda...

i kto ma takiego krokodylka???:multi:

Posted

na samymn poczatku przeczytalam "i kto ma taka kondyche" i chcialam odpisac ze ja bo tez tak wywalam ozor bo wysilu :lol:

uwielbiam ten jego usmiech od ucha do ucha :)

Posted

:multi: wiem widzialam cala gromadek i te malenkie cuda, czekam na nastepne zdjecia z troche wiekszymi malenstwami...
Ale inne ciotki nie zagladaja... Jak nie pisalam to sie martwily, ze go na walki dalam a teraz.... Ja pisze i nie ma nikogo... Ale dla cioci mrowci damy jeszcze zdjecia...

swirowania ciag dalszy...

mam patyka

Posted

;) ciocia mrowa ty tak nie marudz, pokazujesz sie raz na 10 zdjec i jeszcze mi tu wygrazasz....
Sadzio powiedzial, ze ja moge wszystko... Dzis powklejamy zdjecia z salonu, bo po popoludniu idziemy sprawdzic jak roboty ida...:cool1:
Ja tylko pytam gdzie sa wszystkie ciocie??? Sadzio jest bardzo obuzony, ze nikt go nie podziwia...:shake:

Posted

Apbt do swini mu daleko....:angryy: i to pod kazdym wzgledem. Ja nie mam tak dobrze jak ty i nie moge poswiecac psu tyle czasu co Ty. Jak tylko mam mozliwosc to staram sie go wymeczyc, i zeby sobie pobiegal.
Uwiez mi czasem kupuje frytki i kurczaka na obiad, bo nie mam czasu gotowac. Dzis ciagnelam Sadzi przez caly rotterdam do ksiegowej zeby nie siedzial sam w domu. Najezdzil sie chlopak znowu. Niestety nie rozdwoje sie, bo musze pracowac i wykonywac mase codziennych rzeczy. Nie mam zadnej mamy, ktora by mi ugotowala albo pomyla garki lub zrobila zakupy. Wiem, ze nadwaga jest NIEDOBRA. Na rowerze nie moge z nim jezdzic, bo zwichnelam kostke 3 tyg temu i ze wzgledu na psa nie wsadzilam jej w gips. W szelkach z obciazeniem Sadzio cuduje... A jezeli jest taki spasiony to zaprasza Apbt do mnie na wakacje przy okazji Sadzia odchudzisz. Jezeli chcesz mozesz przyjechac juz jutro...

Posted

Ależ on jest piękny!!!!"Pączek "w maśle to dla tego przystojniaka własciwe określenie !I jeszcze"lśni jak lustro! " Co do nadwagi to może dobierz mu karme dla otyłych?Mniej kaloryczną i pozbedzieci.e się problemu oboje!:lol:

Posted

Dorisben napisał(a):
Apbt do swini mu daleko....:angryy: i to pod kazdym wzgledem. Ja nie mam tak dobrze jak ty i nie moge poswiecac psu tyle czasu co Ty. Jak tylko mam mozliwosc to staram sie go wymeczyc, i zeby sobie pobiegal.
Uwiez mi czasem kupuje frytki i kurczaka na obiad, bo nie mam czasu gotowac. Dzis ciagnelam Sadzi przez caly rotterdam do ksiegowej zeby nie siedzial sam w domu. Najezdzil sie chlopak znowu. Niestety nie rozdwoje sie, bo musze pracowac i wykonywac mase codziennych rzeczy. Nie mam zadnej mamy, ktora by mi ugotowala albo pomyla garki lub zrobila zakupy. Wiem, ze nadwaga jest NIEDOBRA. Na rowerze nie moge z nim jezdzic, bo zwichnelam kostke 3 tyg temu i ze wzgledu na psa nie wsadzilam jej w gips. W szelkach z obciazeniem Sadzio cuduje... A jezeli jest taki spasiony to zaprasza Apbt do mnie na wakacje przy okazji Sadzia odchudzisz. Jezeli chcesz mozesz przyjechac juz jutro...

ale po co sie unosisz , skoro biega na lince jak widzialam to masz podloze , ile on je?? jakie porcje i co? zmiec trzeba diete widac ona go tuczy, odchudzenie nie jest takie trudne , juz było napisane w watku kilka dziesiat stron temu jak go odchudzic.
ja Cie nie atakuje tylko mowie to co widze, a widze ze sadek jest za gruby, lata mu leca metabolizm sie zmienia , pozniej bedzie za pozno.

Rozumiem ze nie masz czasu , ale zaczyna sie okres letni co bedzie sadkowi w rzucaniu wagi sprzyjało.
napisz co je ile to poradzimy co zmienic by spadł z kilogramów.

Posted

;) Sadzio je dziennie 3 szklanki suchego pokarmu Royal Canin MAXI for all adults dogs light27 ...
mieszam mu czasem z jakimis resztkami mieska z obiadku... no chyba, ze moje dziecko go czyms podkarmi... Staram sie z nim chodzic na takie male boisko, tam gzie ma zdjecia z oponka... Coprawda teren niewielki ale zawsze bez smyczki i patyki mozna pomeczyc... Cieplo juz jest wiec go bede meczyc w wodzie na lince. Ale jakby jakas ciocia chciala teraz przyjechac na wakacje to zapraszam... pomoc mile widziana

No i w koncu ciocie dotarly na sadzia zdjecia...:multi:

Posted

Ojjjj to chyba się wydało!!!!3 szklanki suchej karmy to ABSOLUTNIE zbyt dużo!!!!!!!!Moja 30 kg suka dostaje jedną szklanke na pół na dzień.!Oczywiście szklanki są różne.Ale na każdej karmie jest orientacyjana miarka dla psów,mam na mysli wielkość.Sad nalezy do psow średnich(bo obecnie ma nadwagę)Likwiduj natychmiast tę 3 szklankę i dodatki do niej i wszelkie podjadanie....Nie ma nic gorszego jak niesprawne stawy czyli nogi...to koszmar dla psa i wlaściciela.Powodzenia...to wcale nie jest ani trudne ani drastycze.Zacznij dietę od dzisiaj...Ruch dopełni resztę!!!!

Posted

ok zaczelismy, wg dawki dziennej na opakowaniu karmy dla psa odchudzajacego sie jest 4 i 4/8 szklanki dzirnnie. Dlatego ja mu max 3 dawalam. Ale chyba marchewke czy pietruszke z rosolku moge mu dodac do tego od czasu do czasu... Wtedy nie daje 1 1/2 szklanki tylko 1 ...

Posted

Ja nie jestem żadnym mądruskiem ,ale raczej praktykiem.Karmię swoje psy od ponad 17 lat karma suchą.Bardzo to sobie chwalę,bo są to karmy zbilansowane czyli maja to co należy.Jeżeli Sad jest milosnikiem warzyw to mozesz mu od czasu do czasu dodac jakaś marchewke itp.Pamiętaj o tym ,że pies po zjedzeniu suchej karmy musi popic i wtedy rosnie objętosc zjedzonej karmy w żołądku!!Ja osobiście od lat karmię Nutrą obecnie Nutra holistic i jestem z tej karmy bardzo zadowolona .Dla mojej suni 30 kg kupuje worek 15 kg i to starczało jej na 3 miesiace!!!!!.Może bez 3-4 dni.Oczywiscie mam na mysli 2 posilki dziennie : rano po spacerze i po południu po drugim spacerze.Kiedy doszedł mi 2 pies worek starcza na m-c i kilka dni.Moje psy dostaja karmę często zamoczoną i to jeszcze lubią popić jak smoki po zjedzeniu.Zejdż na razie na 2 szklanki i za jakis m-c powoli po troszeczku pomniejszaj te dwie.Pies tak nie odczuje a nabierze lini!!Zapewniam ,że to sie uda!!

Posted

Przepraszam ale uciekło najwazniejsze :Ja podaje normalna karme a nie odchudzająca i jest ona bardziej treściwa i "trzyma " dlużej.Może przejdz na taka ale wtedy z miarka w ręku.