Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dropsik to taki nasz skarb,bardzo ciepły piesek i niesamowicie przyjazny ,patrzy człowiekowi w oczy z takim zaufaniem i pyta ,czy na pewno jest już nasz ,chodzi za nami ,nawet czeka i popiskuje pod łazienką ,Ale jak idzie na dwór to zapomina o całym świecie ,liczy się tylko to że może polatac i wywąchac wszystkie zapachy Swiata ,uwielbia przestrzeń ,tam czuje się jak wolny pies.Ciągnie na smyczy ,siły ma w sobie moc.Najczęściej nie chce wracac do domu ,ciągnie mnie na siłę i patrzy tymi swoimi mądrymi oczkami litościwie i mówi jeszcze chcę pobiegac. Jest niesamowicie spragniony wolności ,a nie spacerków na smyczy.Dlatego nie mogę nawet marzyc by został u nas. My mu nie zapewnimy wolnego całodziennego biegania i zabawy na dworku. Wszędzie szkła ,spadające na głowy przedmioty ,strach o psy na każdym kroku ,to są tereny gdzie pies jest ciągle narażony na niebezpieczeństwo .Więc mimo bólu przekazania Dropsika nowemu właścicielowi ,wiem że to jest dla Dropsika najważniejsze .A taka jest moja rola jako DT . Jak myśle o tym to łzy się same cisną ,oj będzie nam ciężko . Dropsiku Kochamy Cię ,ale nie mamy ogrodu ,a tylko wtedy będziesz najszczęśliwszym Dropsikiem na SWIECIE gdy będziesz mógł biegac za motylkami .

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Założyliśmy Dropsikowi kołnierz ,gatki mu się ściągają utrudniają chodzenie ,ale Dropsik bał się tego kołnierza ,i usiadł spuścił główkę do dołu i bardzo się trząsł .Było mi go bardzo żal i zmieniłam ponownie na kaftanik.Chłopak był uradowany i szalał z Szantą.

Posted

Witaj Dropsiku. :-)
To jest to nawet przez krótki czas można przywyknąć i przywiązać się do psiaka bardzo go kochając. Więc kiedy przychodzi moment oddaniaio do DS TO BARDZO TRUDNE
Ważne żeby trafił do wspaniałego, odpowiedzialnego domu na zawsze, a ta świadomość pomoże Ci. Kiedy będzie to wspaniały dom będziesz tęskniła,ale szczęśliwa że że ma taki dom.

Posted

Witam- właśnie przeczytałam na Fb że Dropsik zamieszkał w domku stałym!!! :multi: :lol: :thumbs:
Biega, szczeka, ma kolegę Tofika i z opisu wygląda na to, że jest szczęśliwy...:D
Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy pomogli jamnisiowi :).

Posted

Jamnik jakich jest wielu ,zwykły porzucony Dropsik .Taki jakich na co dzień mijamy i nie zwracamy na nich uwagi .Ale ten jeden z wielu połączył nas wszystkich ,udowodnił że My biorący udział w tym wydarzeniu jesteśmy jak jedna rodzina która kieruje się wielką troską i wzajemną życzliwością dla pokrzywdzonych zwierząt i wspiera się ze wszystkich sił ,aż do szczęśliwego zakończenia .DROPSIK MA STAŁY DOM z Czarodziejskim Ogrodem i fantastycznymi kumplami w Falenicy . Kochamy Cię Dropsiku ,życzymy Ci samych szczęśliwych dni . Będziemy za Tobą tęsknic. Bardzo wszystkim dziękujemy za wspólną pomoc i ratowanie życia wspaniałego Psiaka Dropsika. BDT. Pozdrawiamy .

Posted

[B]I my serdecznie dziękujemy, że znalazła się Jola z wielkim serduchem, która dała tymczasowy domeczek, otoczyła Dropsika wspaniałą opieką i ma wspaniałego TZ -ta , który w nocy jechał po sierotkę Dropsika. [/B]:loveu::multi::multi::multi:
[B]Również wielkie podziękowania dla p. Małgosi , która również pokochała Dropsika, cały czas pomagając i towarzysząc od początku przy ratowaniu Dropsika, żeby wreszcie dać mu wspaniały dom z Toffikiem, którego też niedawno przyjęła pod swój dach. :loveu::loveu::loveu:

[/B]

Posted

Kochani największe podziękowania to ja składam...
Dropsik to psiak z mojego schroniska.
Dziękuję to za mało, ale nie znam innego słowa.
Jolu, Albinie, Isadoro, Małgosiu i wszyscy inni dzięki Wam Dropsik żyje. Podarowaliście mu nowe życie w dosłownym tego slowa znaczeniu. To niesamowity dar.

Posted

[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=190411401026141[/url] Bardzo proszę zajrzyjcie .Jeśli ktoś z Was będzie mi mógł pomóc w zapewnieniu choc małymi pieniażkami deklaracje stałe dla Kajtusia do miesiąca kwietnia przyszłego roku włącznie ,to będę niezmiernie wdzięczna .Deklaracje jednorazowe również temu pieskowi pomogą w opłatach co miesięcznych za hotel. Bardzo dziękuję .

• 2 weeks later...
Posted

:kiss_2::bye::bye:Ja również dziękuje zauratowanie Drpsika i życzę mu w nowym domku wszystkiego najlepszego dużo miłosci pozdrawiam wszystkich którzy mu pomogli a ty Dropsiku trzymaj się pa