bric-a-brac Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 [quote name='katarzyna09']Czekamy na bazarek ;)[/QUOTE] Jak te wieści na dogo szybko się rozchodzą :evil_lol: Faktycznie, będzie bazarek! A to za sprawą Olgi, która niedawno pojawiła się na wątku SamboSoniowym i sprezentowała nam fanty. Właśnie skończyłam robić kilka dodatkowych zdjęć, obrobiłam i wrzuciłam na serwer. Jeszcze zostają mi opisy i wystawienie i będziemy bazarzyć :razz: A faaaaaajne rzeczy będą! [COLOR=#a9a9a9]I udanego weekendu wszystkim życzę[/COLOR] :eviltong: Quote
bric-a-brac Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Do rozliczenia dodałam dwie kwoty z bazarków. Wreszcie wyszliśmy na prostą! [COLOR=#800000]bazarek +362,50zł [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250471[/URL] bazarek +201,50zł [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250129[/URL][/COLOR] Quote
bea100 Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 A czy ja dobrze wyczytałam na zbiorczym, że szykuje się DS dla Sambusi? Quote
bric-a-brac Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Z tego co mi ptaszki ćwierkały, to podobno spotkanie zapoznawcze ;) A co się z tego wykluje, to zobaczymy :) Quote
UlaFeta Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 [quote name='katarzyna09']Czekamy na bazarek ;)[/QUOTE] bo juz nie ma co "podnosic'':lol:a Samba niech juz idzie do domku:lol: Quote
bric-a-brac Posted February 16, 2014 Author Posted February 16, 2014 No to już jest co podnosić :lol: Kochani, Ollga podarowała nam rzeczy na bazarek, za co serdecznie dziękujemy! :Rose: I tym sposobem powstał bazarek na który zapraszam :) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251025[/url] Quote
paula82 Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Kochani Sonia ostatnio miała gości, a dokładniej to przyjechała Ollga z mężem, aby Sońkę poznać. Dodam, że było to spotkanie w celu zapoznawczym bez zobowiązań i deklaracji na DS. Kiedy goście przyjechali Sonia akurat była na podwórku, oczywiście przywitała ich z radością już przy samej bramie, tym bardziej, że Olga w ręku trzymała różne smaczki dla "potworków" ;) . Następnie poszliśmy na spacer gdzie Sońka troszkę pobiegała, a my mogliśmy porozmawiać na różne tematy. Przyjemnością dla nas było poznanie dwóch miłych osób, kochających zwierzęta. Myślę, że Olga z mężem są osobami, które zanim podejmą jakąkolwiek decyzję muszą się dobrze zastanowić co bardzo cenię. Adopcja jest bardzo poważną decyzją w życiu i nie można się decydować pod wpływem impulsu, zauroczenia, czy mojego widzimisię. ps. Ashoka moja kicia na DT pojechała do DS :D ma kolegę około dwuletniego kocurka, z którym pomalutku się zapoznaje. Quote
Alla Chrzanowska Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Zaglądam do Sambusi-Sonieczki... Quote
Ollga Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Dziękujemy Paula za zrozumienie. Sonieczka jest cudowną psiną i nie mamy co do tego żadnej wątpliwości :)) Od jakiegoś czasu pojawiał się u nas w domu temat opieki nad psem (i nie tylko psem), ale rozmowy dotyczyły na razie nieokreślonej przyszłości... aż do momentu, w którym trafiłam na ogłoszenie i zobaczyłam Sonię. Ponieważ jednak poważne rozmowy na temat adopcji psa pojawiły się tak naprawdę po 'znalezieniu' Soni, a nie znalezienie Soni było wynikiem podjętej wcześniej decyzji o opiece nad psem, teraz potrzebujemy troszkę czasu, żeby przemyśleć wszystkie za i przeciw. Opieka nad psem to przeorganizowanie trochę życia pod kątem opieki, ale również odpowiedzialność za jakość i radość z życia tego stworzenia. Żaden pies, a już na pewno Sońka, która już sporo przeszła nie zasługuje na kolejny stres nieprzemyślanej adopcji. W chwili obecnej serducho prowadzi rozmowy z rozumem i tak jak mówiłam, jak tylko ustalą wspólną wersję to Paula będę dzwoniła do Ciebie niezależnie jaka ta wersja będzie i dam znać. Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich, którym na serduchu leży dobro Sambo-Sonieczki :)) .. i zapraszam na bazarek dla Soni i znajdek! :) [quote name='paula82']Kochani Sonia ostatnio miała gości, a dokładniej to przyjechała Ollga z mężem, aby Sońkę poznać. Dodam, że było to spotkanie w celu zapoznawczym bez zobowiązań i deklaracji na DS. Kiedy goście przyjechali Sonia akurat była na podwórku, oczywiście przywitała ich z radością już przy samej bramie, tym bardziej, że Olga w ręku trzymała różne smaczki dla "potworków" ;) . Następnie poszliśmy na spacer gdzie Sońka troszkę pobiegała, a my mogliśmy porozmawiać na różne tematy. Przyjemnością dla nas było poznanie dwóch miłych osób, kochających zwierzęta. Myślę, że Olga z mężem są osobami, które zanim podejmą jakąkolwiek decyzję muszą się dobrze zastanowić co bardzo cenię. Adopcja jest bardzo poważną decyzją w życiu i nie można się decydować pod wpływem impulsu, zauroczenia, czy mojego widzimisię. ps. Ashoka moja kicia na DT pojechała do DS :D ma kolegę około dwuletniego kocurka, z którym pomalutku się zapoznaje.[/QUOTE] Quote
bric-a-brac Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 No a bazarek cieszy się sporym powodzeniem, dokładnie tak jak przewidywałam :) Ciekawe książki i ładna biżuteria od Ollgi dla Sońki. Przelałam dzisiaj za dt za luty, wpisałam w rozliczenie. Quote
bric-a-brac Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 Co prawda, nie Znajdkowo-Sambowo, ale cel bardzo ważny - sterylki. Maluśki bazarek ulepiłam, zapraszam! [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251116[/url] Quote
bric-a-brac Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Samba, jak Ci mijają ferie? :cool3: Podobno wyjechałaś na krótkie zimowisko? :siara: Quote
UlaFeta Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 [quote name='bric-a-brac']Samba, jak Ci mijają ferie? :cool3: Podobno wyjechałaś na krótkie zimowisko? :siara:[/QUOTE] Sama wyjechala:crazyeye:odpoczac od Pauli:eviltong: Quote
bric-a-brac Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Mówiła, że odwiedziła znajomych, których poznała tydzień temu - zabrali ją na jednodniowe ferie :lol: Wróciła zadowolona, poznała lepiej nowych kumpli i kumpli kumpli ;) Jak to Samba, cała szczęśliwa. Quote
bric-a-brac Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 (edited) A tak poważnie, to kilka dni temu gdzieś na dogo przeczytałam, że pojawiły się kleszcze. To nawet możliwe, bo było trochę ciepłych słonecznych dni. U mnie zaczęły latać pszczoły, muchy i biedronki, obudzone widocznie pogodą. Dzisiaj u siebie miałam akcję pod kryptonimem fypryst ;) A że zostały mi nadwyżki psich fyprystów (miałam zapas, a jeden pies, którego doglądałam, umarł i nie zdążył zużyć), to mogłabym podesłać dla Samby. Paula, jak u Was miastowych sprawy kleszczowe się mają? Już, czy nadgorliwam i za wcześnie? ;) edit: Gadałyśmy przez telefon, wysyłam fypryst przy pierwszej wizycie na poczcie. Edited February 23, 2014 by bric-a-brac Quote
bric-a-brac Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 (edited) Dzisiaj rano wysłałam fyprysty. Edit: Zamówiliśmy też karmę Bozitę 15kg korzystając ze zniżek, które mają Znajdki w sklepie, w którym zamawia Mariusz. Odejmuję z konta Samby 111,92[FONT=Arial]zł A przy okazji, może wesprzecie BUSKO w Krakvecie? Alicja napisał(a):A może ktoś jeszcze odda głos na BUSKO , bo karmę znów zgarnie Tomczak :/ Prośba o oddanie głosu na Przytulisko w Busku . Tam bida z nędzą ...trzeba tylko pomóc INSTRUKCJA GLOSOWANIA 1.Rejestracja na forum http://www.krakvet.pl/forum/index.php 2.Aktywuj link aktywacyjny (przyjdzie na maila, czasem moze wpaść do zakładki spam). 3.Zaloguj sie na http://www.krakvet.pl/forum/index.php 4.Napisz jeden post (najlepiej w wątku powitalnym) 5. Wejdz w dział "Pomoc dla schronisk", następnie w wątek "Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc - luty 2014 http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=17371 6. Zaznacz Fundacja Opieki nad Bezdomnymi zwierzętami "Przytulisko" w Busku-Zdroju - pozycja 3 7. System poprosi o nr telefonu, aby wysłać KOD WERYFIKACYJNY. Kod przychodzi smsem i akceptuje Twój CENNY GŁOS - SMS JEST DARMOWY! Dziękujemy w imieniu Zwierzaczków [/FONT] Edited February 24, 2014 by bric-a-brac Quote
UlaFeta Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Ja miastowa kupuje obroze na kleszcze i mam problem z glowy:lol: Quote
bric-a-brac Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Podobno Kiltixa obroże są dobre, ale drogie. Chyba nie ma nic w 100% dającego pewność, że kleszcza się nie złapie... nie ma dobrego sposobu na to cholerstwo. Nienawidzę kleszczy i się brzydzę... Quote
UlaFeta Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 bric-a-brac napisał(a):Podobno Kiltixa obroże są dobre, ale drogie. Chyba nie ma nic w 100% dającego pewność, że kleszcza się nie złapie... nie ma dobrego sposobu na to cholerstwo. Nienawidzę kleszczy i się brzydzę... Wyczailam w internecie taki gab.wet.co sprzedaje po przystepnej cenie.Z wysylka to okolo 50 zl.Kiedys zakraplalam Fiprexem,ale trzeba bylo pamietac o kolejnej dawce i tez wcale tani nie jest. Quote
Recommended Posts