Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurde, piękna ta Zdrapka.

Mam nadzieję, że koty w końcu się dotrą. Nie musi być między nimi wielkiej miłości, ale żeby chociaż tolerowały się wzajemnie w codziennym życiu. I tego Wam życzę ;)

Posted
O 24.02.2016o14:14, Tyś napisał:

Majoka, SDM <3 :D

Pewnie, że tak muszą. Ale na razie sobie nie ułatwiają. Zdrapka broni szylkreciego podgatunku i dodatkowo niezła z niej histeryczka. A Kurza jej histeria doprowadza do szału i jeszcze bardziej ją atakuje. Kotłują się ciągle, choć np. dziś kić zaczepiała Kurza do zabawy. On chciał kontynuować to to oberwał bęcki, szyrkleci charakter! :D
Za to np. dzisiaj miałam Zdrapkę na kolanach, a Kurz ładnie leżał obok mnie. Czochrałam na dwie ręce, obyło się bez awantury, oba koty wyglądały na zrelaksowane. W pewnym momencie odniosłam wrażenie, że Zdrapa chce położyć się obok Kurzyka, bo się do tego przymierzała, ale godność ostatecznie jej nie pozwoliła... zeszła z kolan, położyła się pod krzesłem. Po chwili usłyszałam wrzask kotki - taaa, koty się znowu kotłowały. Tym razem młoda sprowokowała.

Zdrapka ma jedną wadę. SIERŚĆ! Codziennie ją czeszę, a mimo to codziennie znajduję nowe kołtuny. Ma w kiepskim stanie sierść, plącze się o byle pierdołę, totalnie niefunkcjonalna. Nie wiem czy to efekt tego, że właśnie linieje (i w całym domu znajduję małe zdrapki), czy tego że jest sterylizowana, czy do tej pory jadła zbożówki. Nie wiem sama, ale to jest tragedia. Sypie się na potęgę, połyka swoją sierść, krztusi się nią (ja zresztą też, nie wiem jakim cudem, ale połykam sierść kotki) i jeszcze te plątaniny. Mam ochotę obciąć ją teraz na łyso, zwłaszcza że jak koty się kotłują to potem mam dywan z sierści młodej, a przy okazji i Kurzyk "obrasta" w sierść Zdrapki i ją wszędzie roznosi.

nie dziwie się Kurzystemu, też nie lubię histeryczek :P

• 2 weeks later...
Posted

Jak pozmieniasz coś w pokoiku- porób fotki (przed i po) i oczywiście przedstaw na dgm :) Co do sierści Zdrapki, to się nie dziwię, że masz już dość. Dzisiaj byłam u rodziców w Jeleniej- mają mixa jamnika szorstkowłosego i mam wrażenie że na moich czarnych spodniach mam dwa kilo włosa Misia :(

Posted
O 24.03.2016o13:47, Tyś napisał:

I dlaczego u mnie są krótkożywotne :p

Koteły dzisiaj od rana się ganiają. Oczywiście jak nie podglądamy, bo jak tylko Zdrapka załapie, że ktoś ją obserwuje to od razu udaje, że ona tylko leży i zasypia :D

widzisz nie taka święta hehehe (ale na pewno sprytna)