Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Trzymam za was kciuki!
Napisz choć kilka słów, jak Żwirek sobie radzi po operacji i jak sytuacja w domu. Mam nadzieję, że noc będzie spokojna, podobnie następne dni... :)

Posted

Bądźmy cierpliwi. Szafra ma pewnie ze Żwirkiem masę roboty. Psiaczek zdezorientowany, obolały po zabiegu, raczej załatwia się na podłogę w domku. Oby się szybciutko zaaklimatyzował.

Posted

No dobra ! Żwirek całkiem dobrze :evil_lol:. Musiałam mu doszyć nogaweczkę do kubraczka( czerwoną) wygląda przekomicznie bo na końcu jest falbanka. Ma jakieś szycie od góry i lizał to przez dziurkę nogawki , bałam się, że mu się rozlezie. Śpi sobie i zagląda, obserwuje. Dostał wczoraj kilka ziarenek karmy, dzisiaj juz troszkę więcej - może zjeść - saszetkę małą ma na cały dzień. Wpadek z sikaniem do rana nie było :multi: o 7.30 byliśmy na spacerku. Teraz ani myśli iść. Ma też szycie pod pupcią od dołu ( trochę się martwię, bo tam może sobie zanieczyścić jak się załatwia. Przydałoby się to co Krysi dawałam do dezynfekcji - może jej jeszcze trochę zostało. Zapytam. Abażur też na noc się przyda - pojadę dziś do Krysi pożyczyć. Może będzie pasować. Nie wiem czy kubraczek mu zdejmować do prania - wet pozszywał dodatkowo w dwóch miejscach. Jest dobrze!

Posted

Już po zastrzyku. Wenflon wyciągnięty. Grzeczny był :p. Antybiotyk musi dostawać 14 dni - aż do zdjęcia szwów. Na spacery bez kubraczka mamy chodzić, żeby nie zanieczyścić dupci. Dostał garstkę jedzenia i wodę.

Posted

No,nareszcie Żwirunio dostał jedzonko!!! Ale jaki dzielny dziadunio!!! I dziwne, iż pomimo, że facet to nie hipochondryk i strzykawki, weflony nie wywołują w Nim paniki...
Bądź grzeczny Żwireńku u Marty, a wszystko się jakoś ułoży Maleńki, zobaczysz - będzie dobrze!!!!

Posted

Jest OK! Żwirek wytrzymuje całą noc bez załatwiania się. Ostatni spacer ok. godz 23.00 a rano budzimy się mniej więcej 7.30 :p. Lubi leżeć pod stołem, w dużym pokoju (tam gdzie wszyscy siedzą). Obszczekuje (a właściwie oznajmia, że idzie) wszystkie psy, obojętnie czy duży czy mały :evil_lol:. On chyba był domowym psem, mieszkanie to dla niego żadna nowość. Dźwięk odkurzacza też. A jak łóżko mam posłane do spania to stoi i czeka żeby go wpuścić i trąca nosem kołdrę ...
Apetyt ma - dziwi się tylko, że tak mało dostaje :roll:. Na spacerze tylko muszę go pilnować, żeby nic nie złapał do jedzenia ... Mam jeszcze 2 saszetki z karną od weta, czyli w środę trzeba mu dokupić. Może u weta ?

Posted

[quote name='Mona1991']Jest dobrze :) I bradzo się z tego ciesze. :) Jak byś potrzebowała pomocy, wiesz gdzie dzwonić...[/QUOTE]

Żwiras szaleje jak wychodzę z domu :shake:. Dobrze, że ktoś zawsze zostaje.
Mona zdzwonimy się we wtorek OK ?

Posted

Troche niewyraźne... Jak dojdzie do schroniska to bedzie pełny skan.

[IMG]http://img38.imageshack.us/img38/1183/dscf5848m.jpg[/IMG]%20By%20[URL=http://profile.imageshack.us/user/mona1991]mona1991[/URL]%20at%202011-11-21[/IMG]

Posted

Byliśmy już dzisiaj na zastrzyku :crazyeye:. Żwirek jakoś to znosi. Od wczoraj zaczęło mu się lać z tej rany - to ma tak być, ale strasznie go to wkurza i zaczyna lizać. Kubraczek piorę i wymieniam z tym zielonym od Shanti - tam też musiałam doszyć nogaweczkę ( tym razem różową :evil_lol:). Muszę go bardzo pilnowac na spacerach, bo wywęszy wszystko co nadaje się do zjedzenia! Już miał w paszczy wielkie porzucone ciastko z kremem i bułkę. Tak się wystraszyłam i krzyknęłam, że od razu puścił...
Może dostawać trochę więcej karmy, ale saszetki wystarczą tylko na dziś. Od jutra już nie ma - nie wiem czy u nich kupić. Tylko, że to koszt 70 zł za 2 kg.

Shanti czy Krokiecik tą karmę załatwił ??? Czy będę musiała kupić u nich ?

Wpłynęło na moje konto 100 zł od Pauliny S. z FB !!!! Dziękujemy!

Posted

Szafro, jak trzeba to kup. U nas to tak szybko nie będzie załatwione. To potrwa.

Krokiecik teraz dwa dni sam na schronisku, nie ruszy się i nic nie załatwi. Od środy jestesmy we dwójkę to zaczniemy działać.

Posted

Jak to Royal to raczej nie będzie taniej. Zresztą dochodzi koszt przesyłki. Kiedyś sprawdzałam intestinala dla mojego tymczasa i różnica była 50 groszy na puszce. Zawracanie głowy.
Kup mu te 2 kg, a potem coś mu dobierzemy ze schroniskowej, albo zamówimy u Bartka.