Jump to content
Dogomania

Stary DON chore serce, wodobrzusze w swoim Domu!!!!!!:))))) pobiegł za TM [*]

Recommended Posts

Posted

Dla porządku pozwolę sobie podsumować:

DEKLARACJE STAŁE:
Makrela 50 zł
Ciotka z owczarka 50 zł
DONnka (czyli ja) 10 zł
aronkowa 20 zł

DEKLARACJE JEDNORAZOWE:
Beata&Czata 100 zł
unixena 30 zł
DONnka 20 zł

Don dziękuje całym swoim psim serduchem :loveu::loveu::loveu:

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='unixena']Myle ,ze trzeba chlopakowi zrobic jakis bazar ...tylko teraz musimy poglowic sie nad tym by zdobyc jakies fanty i oczywiscie ciotka bazarkowa tez potrzebna .[/QUOTE]

Właśnie o tym myślę, robię z jedną cioteczką owczarkową bazarek dla Shiry i pomyślałam, żeby dołączyć jakąś jeszcze bidę :)
Tylko że to jest nasz pierwszy bazarek w życiu :oops:
Nie wiem, jak nam pójdzie (????)
Ciotka danavas mnie instruuje na PW :lol:

Posted

[quote name='DONnka']Właśnie o tym myślę, robię z jedną cioteczką owczarkową bazarek dla Shiry i pomyślałam, żeby dołączyć jakąś jeszcze bidę :)
Tylko że to jest nasz pierwszy bazarek w życiu :oops:
Nie wiem, jak nam pójdzie (????)
Ciotka danavas mnie instruuje na PW :lol:[/QUOTE]
no uczennico!!......pilnie studiuj bo ja wszystko sprawdzę;) i ocenie:eviltong:

Posted

Wstapi Unixena , wstapi ;) nie moge przeciez inaczej....przeciez znowu Don-ek w potrzebie :( no coz...czekam na nr konta,a kiecka nowa poczeka ;)
jesssoooo jak ja kocham te psy, a takie chore cudo pasowalo by do mojego stadka:razz:

Posted

Dziekuje kochana z calego serca :iloveyou:,ze znow zjawiasz sie ,ze chcesz pomoc .Na Ciebie zawsze mozna liczyc Kajciu ..;)..Ten Donek wyglada jak brat Vikusi ..:loveu:

Posted

:) Masz racje Unixena. To jak starszy brat viki:roll:....... moje wszystkie psiaki sa troszke do siebie podobne bo dlugowlose, oprocz Sabci oczywiscie :)
Strasznie mi zal tego staruszka :placz: ...

Posted

[quote name='unixena']Dziekuje kochana z calego serca :iloveyou:,ze znow zjawiasz sie ,ze chcesz pomoc .Na Ciebie zawsze mozna liczyc Kajciu ..;)..Ten Donek wyglada jak brat Vikusi ..:loveu:[/QUOTE]

Przyłączam się do podziękowań :loveu:
Przyznam się, że celowo zaprosiłam Was obie cioteczki:oops:
Jakoś na odległość wyczuwam ONkowe ciotki :evil_lol:
Może dlatego, że uważam się za jedną z nich :lol:

Posted

[quote name='aronkowa']Witaj śliczny psiaczku,mogę się dorzucić na hotelik po 20zł miesięcznie[/QUOTE]

To cudnie :)
To mamy już stałych deklaracji na 130 zł :multi: i 150 zł jednorazowych
Nie jest źle zważywszy na fakt, że jeszcze 2 dni temu wątek świecił pustkami ;)

[B]Ciotka APSA i anett nie poznają tego wątku jak zajrzą[/B] :crazyeye:

[B]Aha, robimy z Vermine bazarek dla Shiry i Dona :multi:[/B]
Trzymajcie kciuki, bo to nasz debiut bazarkowy :oops:

Posted

[quote name='DONnka']To cudnie :)
To mamy już stałych deklaracji na 130 zł :multi: i 150 zł jednorazowych
Nie jest źle zważywszy na fakt, że jeszcze 2 dni temu wątek świecił pustkami ;)

[B]Ciotka APSA i anett nie poznają tego wątku jak zajrzą[/B] :crazyeye:

[B]Aha, robimy z Vermine bazarek dla Shiry i Dona :multi:[/B]
Trzymajcie kciuki, bo to nasz debiut bazarkowy :oops:[/QUOTE]

no właśnie nie poznałam:crazyeye::crazyeye:
DONnka ogromne dzięki!!! kawał świetnej roboty:loveu::multi:
I wielkie podziękowania dla wszystkich ONkolubnych, którzy chcą pomóc DONowi:loveu::loveu:
Ja niestety do końca sierpnia będę miała dostęp do netu okazjonalnie więc z góry przepraszam za wszelkie opóźnienia w komunikacji:lol:

APSA rozgląda się za transportem do Czarodziejki - sytuacja jest taka, że ONka Kasetka też nie ma czasu... a hotelik u Czarodziejki jest pewnie jedyną szansą żeby opuścić geriatrię ale nie chciałabym żeby jechała zamiast DONa. Zarezerwowałam dwa miejsca u Czarodziejki i marzę aby obydwu psiakom się udało; żeby nie mieszać założę nowy wątek Kasetce i będę szukać pomocy również dla niej:-(

DON przed wyjazdem do Czarodziejki musi trafić do weta na porządną diagnostykę to będą też dodatkowe koszty - EKG, USG, badania krwi
Jeszcze raz ogromne dzięki dla Wszystkich za pomoc dla staruszka!!!:loveu::loveu:

Posted

Witamy i pięknie dziękujemy:loveu::loveu:

APSA możesz rozesłać nr konta wszystkim deklarującym?
[B]Deklaracje stałe:[/B]
Makrela 50 zł
Ciotka z owczarka 50 zł
DONnka 10 zł
aronkowa 20 zł

[B]Deklaracje jednorazowe:[/B]
Beata&Czata 100 zł
unixena 30 zł
DONnka 20 zł
Kajka_72
Kamila_ 30zł
swagnieszka

Posted

DON od nocy miał ponad 80 wejść na tablicy.pl ale szczerze wątpię, że z ogłoszeń znajdziemy mu dom:roll: obym się myliła... może większe szanse miałaby akcja wśród znajomych bliższych i dalszych, może jakieś plakaty? lokalne gazety?
Co do leków podstawą jest dobra diagnoza, jakoś mam duże wątpliwości co do ustawienia leczenia w schronie ale oczywiście trzeba być przygotowanym, że miesięczny koszt to kilkaset zł z tym, że na leki stosunkowo łatwiej uzbierać niż na hotel, szczególnie poza dogo - nie każdy rozumie idee płatnych DT czy hotelików, a że pies chory i musi brać lekarstwa to rozumie każdy.

Posted

[quote name='Beta&Czata']
Zestaw leków ma prawie taki sam jak moja Czata, która mogłaby Mu sprezentować 20 kapsułek vetmedin'u 2,5 mg, bo ona, niestety, nie może go już przyjmować (biegunka).[/QUOTE]

Może warto byłoby skorzystać z propozycji cioteczki Beata&Czata :lol:

Cioteczki drogie, ja też mam wątpliwości, czy tak poważnie chory pies znajdzie dom, ale mogę Go oczywiście jeszcze poogłaszać. Jestem zarejestrowana na kilku stronach adopcyjnych :)
A z Palucha trzeba Go zabrać definitywnie i umieścić w bardziej przyjaznym miejscu. Jeśli byłby komplet deklaracji stałych to jeśli nie u Czarodziejki (bo okaże się nazbyt energiczny ;)), to można przecież gdzie indziej.

Posted

[quote name='DONnka']Może warto byłoby skorzystać z propozycji cioteczki Beata&Czata :lol:

Cioteczki drogie, ja też mam wątpliwości, czy tak poważnie chory pies znajdzie dom, ale mogę Go oczywiście jeszcze poogłaszać. Jestem zarejestrowana na kilku stronach adopcyjnych :)
A z Palucha trzeba Go zabrać definitywnie i umieścić w bardziej przyjaznym miejscu. Jeśli byłby komplet deklaracji stałych to jeśli nie u Czarodziejki (bo okaże się nazbyt energiczny ;)), to można przecież gdzie indziej.[/QUOTE]

Oczywiście, jak tylko wet potwierdzi diagnozę, ogromnie dziękujemy Beta&Czata:loveu:
Właśnie ja też uważam, że chory, stary DON ma minimalne szanse na adopcje... warto próbować ogłaszać go wszędzie, natomiast miejsce u Czarodziejki może być jego jedyną szansą...

I zapraszam na wątek Paluchowej koleżanki:-(
[url]http://www.dogomania.pl/threads/212905-ONka-4-lata-w-schronie-ledwo-wstaje-zbieramy-na-DT-u-Czarodziejki[/url]

Posted

Pamiętajcie jeszcze o jednej rzeczy- przyszły DS może mieć dobre chęci, ale.... jeśli będzie go stać na wydatek miesięczny rzędu np. 600 zł i nagle sytuacja finansowa domku ulegnie zmianie..... ucierpi pies.

Myślę, ze miejsce u Czarodziejki jest jego szansą.

A allegro cegiełkowe ?

Posted

[quote name='dorobella']Pamiętajcie jeszcze o jednej rzeczy- przyszły DS może mieć dobre chęci, ale.... jeśli będzie go stać na wydatek miesięczny rzędu np. 600 zł i nagle sytuacja finansowa domku ulegnie zmianie..... ucierpi pies.

Myślę, ze miejsce u Czarodziejki jest jego szansą.

A allegro cegiełkowe ?[/QUOTE]

Cioteczko dorobello, zgadzam się z Tobą w zupełności. Zwłaszcza, że jest szansa na komplet deklaracji stałych. Wątek pięknie nam się rozkręcił. Tak się cieszę, ze miałam w tym swój skromny udział:oops:

A jeśli chodzi o allegro cegiełkowe, to wiem, że robi je cioteczka Selenga
Ja niestety ciemna jestem w tym temacie. Może kiedyś się nauczę :razz:
Teraz skupiam się na moim pierwszym w życiu bazarku dla Dona i Shiry :)

Posted

Ja mam przewlekle chorego kota na DT i nie ma, że nie ma kasy - musi mieć badania i karmę weterynaryjną, żwir. Czasem ktoś wesprze grosikiem, ale głównie utrzymuję go sama. Oszczędzam na czym mogę, wystawiam bazarki. Kot ma też wstrząsy anafilaktyczne po użądleniu osy i każda reakcja jest silniejsza. Leki muszą zostać podane szybko plus obserwacja czy puchnie, czy nie. Żeby było ciekawiej nie pracuję. jeszcze się nie znalazła rodzina, której z czystym sumieniem powierzyłabym kota, który kilkukrotnie został uratowany od śmierci. To jednak odpowiedzialność.

Hotel u Czarodziejki lepszy jest od schroniskowego boksu, ale może być namiastką domu. Tym bardziej, że naprawdę nie wiemy ile ziarenek w klepsydrze kruchego psiego życia zostało.

Posted

[quote name='dorobella']
Hotel u Czarodziejki lepszy jest od schroniskowego boksu, ale może być namiastką domu. Tym bardziej, że naprawdę nie wiemy ile ziarenek w klepsydrze kruchego psiego życia zostało.[/QUOTE]

Naprawdę pięknie powiedziane cioteczko :lol:
Zdrówka życzę Twojemu kociakowi :loveu:

Posted

Na owczarkach u Dona było już w sumie ponad 200 wejść, ale jak na razie tylko ten jeden odzew ze stałą deklaracją:shake:
Ja jednak nie tracę nadziei :lol:
Jeden bazarek dla Dona się robi ;)

[B]W sprawie allegra spróbuję namierzyć ciotkę Selengę, a może ktoś na wątku zna Ją bliżej i mógłby poprosić ???[/B]

Jeśli chodzi o [B]wydarzenie na fb[/B], to mogę spróbować :lol: