Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marta1990']piękne psiaki i piękne widoki[/QUOTE]

Hmmm dzięki ;)

[quote name='phase'][URL]https://lh5.googleusercontent.com/-IRM2fVpjkF0/UO2QkiG56WI/AAAAAAAAE0o/hZ3EeZbx3p4/s640/7 stycznia (3).JPG[/URL] udało Ci się zdjęcie!! :):)[/QUOTE]

Dzięki, faktycznie niezłe :D Chciałam ująć jak łapie, ale skoro nie łapie to... :lol:

[quote name='Ty$ka']Może i tak, ale nie widze u siebie białego psa ;). Może też dlatego, że i ja jestem "czarna": czarny humor, na czarno ubrana... Białość by raziła :lol:
Pirenejczyki moim zdaniem są fajne, nawet na Lubelszczyźnie jest taki jeden zawalisty do adopcji, ale jednak nie mój typ ;) Jakoś bałabym się, że co rusz miał kołtuny z moim lenistwem do pielęgnacji :P
Nie, jest jeszcze możliwość wyhodowania własnej rasy 8) :P[/QUOTE]

No tak, do imidżu by Ci nie pasował i trzeba by było oddać :hmmmm:
Pokaż mi go!!! E tam najwyżej zgolę na łyso i problemu brak. Zresztą mnie się bardziej podoba ten face rase czyli z krótszą sierścią :)
To ja mam pomysł! Pokryję Mikę Cekinem i będe mieć psa idealnego :loveu: Duży, z popędem łupu i do tego powiem, że to biały owczarek jest :loveu:

[quote name='PannaAnna']iiile zdjęć :)
Ale Mika ma frisbowe zacięcie :razz:.
Moja Etna to za czymkolwiek co najwyżej pobiegnie, ale przynieść to oczywiście niet. :eviltong:[/QUOTE]

Jak szaleć to szaleć :cool1:
To my już pod tym względem mamy aport wypracowany w 99% :) Tzn Mika nie przynosi mi patyków nigdynigdy i czasem jej się zdarza, że zostanie z zabawką tam, gdzie złapała i się zawącha. Ale generalnie przynosi i nie mamy problemu, ale też co swoje musiałam nad tym popracować :D

Chciałabym się pochwalić, że dzisiaj Mika złapała dysk w locie! Co prawda tylko raz i chyba z przypadku, ale i tak jestem z niej dumna :loveu:
I dostałam od mamy maszynkę do golenia :D Niestety "ludzką", więc będzie mnie czekało i tak sporo pracy na wiosnę. Najpierw będe musiała Mikę ściąć możliwie krótko a potem zgolić resztę, żeby silnik wytrzymał nawał pracy :)

Posted

O, i to byłby godny uwagi argument. Aż sobie go zapiszę, gdyby do mnie przypałętał się biały pies :D 8)
W wolnej chwili Ci go pokażę, bo musiałabym trochę poszperać za jego opisem i zdjęciami.
Cóż za zacny pomysł :loveu: Tylko mamy problem... nie wymyśliłaś chyba jeszcze nazwy nowo powstałej rasy 8)

Ja też chcę maaaaaszyyyynkęęęę.... :D

Posted

[quote name='Ty$ka']O, i to byłby godny uwagi argument. Aż sobie go zapiszę, gdyby do mnie przypałętał się biały pies :D 8)
W wolnej chwili Ci go pokażę, bo musiałabym trochę poszperać za jego opisem i zdjęciami.
Cóż za zacny pomysł :loveu: Tylko mamy problem... nie wymyśliłaś chyba jeszcze nazwy nowo powstałej rasy 8)

Ja też chcę maaaaaszyyyynkęęęę.... :D[/QUOTE]

"Witam. Chciałabym oddać psa, suczka 3-letnia. Duży popęd łupu, posłuszna i wpatrzona we właściciela, nie ma problemów z zostawaniem w domu, nie przepada za dziećmi ani kotami. Jestem zmuszona ją oddać, ponieważ za bardzo się lini i zostawia dużo sierści na ubraniach". I już ogłoszenie mam, teraz tylko wrzucić na tablicę :loveu: :D
Ok to czekam!
Kurde no fakt. A musi być taka egzotyczna, żeby ludzie chętniej brali... Masz jakiś pomysł? :hmmmm:
Akurat dzisiaj się z A. zastanawialiśmy, czy by się gdzieś na wakacje nie wybrać to mam dla Ciebie propozycję! Wpadamy na tydzień do Ciebie z psami, ty nam udzielasz noclegu w postaci kawałka podwórka i wyżywienie a w zamian ja obiecuję kilka sesji zdjęciowych, obcięcie psa i wypożyczę Ci mojego z frisbee czy piłką. Co ty na to? :loveu:

Posted

Opis genialny, ludzie się będą bić o sukę, a Ty będziesz mogła w końcu chodzić w czystych, niezafutrzonych ubraniach 8)

Propozycja genialna, wprost nie do odrzucenia :D Jak nam jeszcze skosicie teren, na którym będziecie spać to już możecie się pakować 8) :D

Posted

No ba, też bym się biła o taką! Akurat mam dylemat w wyborze koloru bluzy, żeby nie obłaziła, także chyba dobry moment wybrałam na wymianę :lol:
Spoks, A. będzie zapieprzał a my - sesja zdjęciowa. Psia oczywiście :D

Posted

Weź białą bluzę :lol: Nie będzie widać sierści :P Ale odciski brudnych łap już tak :P Hmm, ciężki orzech do zgryzienia :D

Biedny Cezar, wykorzystacie go :(

Posted

[quote name='Angi']nie wiem czy ta ludzka ci psa ogarnie :lol:

ja mam taką dla zwieszonteek :loveu:[/QUOTE]

Dlatego najpierw ją zetne, coby jej nie zajechać przy pierwszym podejściu :)
Też bym taką kupiła, ale nie jestem pewna czy Mika aż zgolona mi się spodoba (ścięta wyglądała czudnie, już się nie mogę doczekać wiosny :loveu:) a to duuuży wydatek.

[quote name='Ty$ka']Weź białą bluzę :lol: Nie będzie widać sierści :P Ale odciski brudnych łap już tak :P Hmm, ciężki orzech do zgryzienia :D

Biedny Cezar, wykorzystacie go :([/QUOTE]

Białe są fuuuuuuuuuj. Najlepsza to by była biała w czarne łapki, taki dizajn :D
:hmmmm: Nie zczaiłam :lol:

Posted

W Mice obudził się oblech, a już tak długo był spokój :shake: Znowu zaczęło się zjadanie kup na spacerach... Także jutro, za radą Evel, idę na poszukiwania "czegoś śmierdzącego" w zoologach. Jeśli dobrze pamiętam to w jednym penisy widziałam (borze, jak to brzmi :lol:), bo żwaczy to raczej nie uświadczę u nas...

Posted

Fakt, też uważam, że biel to fujfuj :P
Cesarek zostanie wykorzystany, bo będzie pomykał po ogrodzie z kosiarką :P

A nie myślałaś o zamówieniu gryzaków online? ;) Jak ja się cieszę, że Morusowi przeszło śmiecio- i kupożerstwo.

Posted

[quote name='Ty$ka']Fakt, też uważam, że biel to fujfuj :P
Cesarek zostanie wykorzystany, bo będzie pomykał po ogrodzie z kosiarką :P

A nie myślałaś o zamówieniu gryzaków online? ;) Jak ja się cieszę, że Morusowi przeszło śmiecio- i kupożerstwo.[/QUOTE]

Białe to mogą być bluzki i koszulki, bluza nigdy w życiu!
Ktoś musi, wiesz jak jest :evil_lol:
No Evel poleciła też sklep online z takimi rzeczami (akurat jadłam ciasto, jak przeglądałam ofertę i jakoś straciło smak :lol:), ale szkoda mi na przesyłkę :lol: Mice też już przeszło i naprawdę dłuuuugo nie było z tym problemu. Nie mam pojęcia, co jej teraz odbiło :hmmmm: Ona to raczej typ tarzający niż zjadający jest :P

[quote name='Molowe']żwacze w Kakadu dostaniesz :3 na penisy z kameleona radziłabym uważać bo dużo psów po nich wymiotuje ;)[/QUOTE]

O, hej ;) Dzięki za ostrzeżenie, bo właśnie jutro miałam tam skoczyć. Kurde ale do kakadu to mi się nie chce jechać za bardzo :shake: A nie wiesz, czy gdzieś bliżej nie ma jakichś śmierdzieli?

Posted

Bluzki ewentualnie mogą, ale lepsze są czarne :lol:
A propo, na wątku morusowym wstawiłam Ci pod klonem Morusa link do pirenejczyka ;)
Właśnie widziałam, że Ci polecała :) A u Was w masarni takich rzeczy nie ma? Albo w zoologach właśnie?

Posted

[quote name='Ty$ka']Bluzki ewentualnie mogą, ale lepsze są czarne :lol:
A propo, na wątku morusowym wstawiłam Ci pod klonem Morusa link do pirenejczyka ;)
Właśnie widziałam, że Ci polecała :) A u Was w masarni takich rzeczy nie ma? Albo w zoologach właśnie?[/QUOTE]

Ja tam jednak wolę kolorowe. Ale z wieeeelkimi nadrukami :D
Widziałam, nie odpisałam? To Ci tutaj odpiszę - im więcej zdjęć pirenejczyków widziałam, tym bardziej mi przypominają takie włochate burki, co to ich wszędzie pełno. Już nie chcę jednak :diabloti:
U nas to chyba masarni nie ma :hmmmm: Znaczy gdzieś pewnie jest, ale ja nic o tym nie wiem :P Jutro zrobię rundkę po zoologach i czegoś poszukam, jak nie to będe zamawiać przez net. Niestety, żwacze-śmierdziele nie są warte wycieczki do galerii :lol:

Posted

[quote name='rashelek']O, hej ;) Dzięki za ostrzeżenie, bo właśnie jutro miałam tam skoczyć. Kurde ale do kakadu to mi się nie chce jechać za bardzo :shake: A nie wiesz, czy gdzieś bliżej nie ma jakichś śmierdzieli?[/QUOTE]

no właśnie problem jest taki że w pobliskich zoologach wszystko jest rozpakowane i po jakimś czasie traci ten intensywny zapach tak jak np.kurze łapki z opakowania Mollcia wsuwa aż miło a te z zoologa co leżą jakiś czas bez zapachu nie są już takie fajne więc nie wiem czy spełniło by swoje zadanie ;) jak chcesz coś naprawdę wypasionego to Kakadu zoolog w tesco u Jagiellończyków z tych bliższych to najszybciej promenada.

Posted

[quote name='rashelek']Ja tam jednak wolę kolorowe. Ale z wieeeelkimi nadrukami :D
Widziałam, nie odpisałam? To Ci tutaj odpiszę - im więcej zdjęć pirenejczyków widziałam, tym bardziej mi przypominają takie włochate burki, co to ich wszędzie pełno. Już nie chcę jednak :diabloti:
U nas to chyba masarni nie ma :hmmmm: Znaczy gdzieś pewnie jest, ale ja nic o tym nie wiem :P Jutro zrobię rundkę po zoologach i czegoś poszukam, jak nie to będe zamawiać przez net. Niestety, żwacze-śmierdziele nie są warte wycieczki do galerii :lol:[/QUOTE]

O taaaak, nadruki są prooo :lol:
Wiedziałam, że jednak mamy podobny gust i Ci się przestaną podobać 8) :P Ale wybzydasz strasznie, muszę to przyznać :P
Trzymam kciuki za owocne poszukiwania :)

Posted

[quote name='Molowe']no właśnie problem jest taki że w pobliskich zoologach wszystko jest rozpakowane i po jakimś czasie traci ten intensywny zapach tak jak np.kurze łapki z opakowania Mollcia wsuwa aż miło a te z zoologa co leżą jakiś czas bez zapachu nie są już takie fajne więc nie wiem czy spełniło by swoje zadanie ;) jak chcesz coś naprawdę wypasionego to Kakadu zoolog w tesco u Jagiellończyków z tych bliższych to najszybciej promenada.[/QUOTE]

Sporo logiki w tym jest. W takim razie poszukam czegoś pakowanego albo walącego na cały sklep :P Póki co wolałabym kupić coś na miejscu, żeby sprawdzić czy to w ogóle "to" i czy coś pomoże ;)

[quote name='Angi']daje, już kilka razy była używana. w sobotę znów ją użyję :lol:[/QUOTE]

A pomyśleć, że jak z Lidla i za grosze to się nie sprawdzi :D Sama miałam się na nią szarpnąć, ale ta w domu była już. Tylko najpierw ją na Adrianie przetestuję a dopiero psa zgolę :diabloti:

[quote name='Ty$ka']O taaaak, nadruki są prooo :lol:
Wiedziałam, że jednak mamy podobny gust i Ci się przestaną podobać 8) :P Ale wybzydasz strasznie, muszę to przyznać :P
Trzymam kciuki za owocne poszukiwania :)[/QUOTE]

Jak my się rozumiemy :loveu:
Bo ja chcę owczara, który nie wygląda jak owczar :P Coś na zasadzie Baucerona, charakter fajny a wygląd "bez kija nie podchodź". No i Bordeeerki :loveu: Ja to w ogóle nie wiem, co chcę, ale na szczęście dużo czasu przede mną do tej decyzji :)
Pewnie będzie ciężko... Także dzięki :D

Zgrałam zdjęcia z komórki dla was :loveu:

Na początek - wtorkowa posiadówa u A.
[IMG]http://img593.imageshack.us/img593/8646/201301081.jpg[/IMG]

[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/8408/201301082.jpg[/IMG]

[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/2325/201301085.jpg[/IMG]

Spojrzenie pt "mamo, on mnie nie zje, prawda?"
[IMG]http://img703.imageshack.us/img703/3120/201301086.jpg[/IMG]

Posted

Mikusia idzie spać :loveu:
[IMG]http://img824.imageshack.us/img824/7983/20130110.jpg[/IMG]

A taka cudna Impreza dziś występowała driftem w ramach WOŚPu :loveu: :D
[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/4503/201301131.jpg[/IMG]

[IMG]http://img69.imageshack.us/img69/2084/201301132.jpg[/IMG]

[IMG]http://img822.imageshack.us/img822/2865/201301133.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Angi']też się o to bałam, czy 50 zł nie pójdzie na marne. Jednak daje radę :lol:[/QUOTE]

to nic tylko się cieszyć :D Ja z barankiem będe walczyć jak się troche ociepli, też się ciężko zapowiada :mad: I furminator muszę kupić :shake:

Posted

Borderki nie pasują mi do Twojej wizji "bez kija nie podchodź" :lol: Też nie wiem dokładnie czego chcę, zmieniam rasy jak skarpetki 8) Zobaczy się w praniu ;P A propo... moi sąsiedzi mają bordera. Jest mi go żal, bo wcześniej mieli collaka i jedyne spacery jakie miał to chodzenie przy nodze do parku i z powrotem, nie widziałam nigdy by coś z nim robili, bawili się z nim itd. Ciekawe czy border zmieni ich tryb życia.

[url]http://img824.imageshack.us/img824/7983/20130110.jpg[/url] jej wzrok mówi wszystko :lol: 8)