Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żyjemy, żyjemy :)
U nas bez szału, nic się nie dzieje w sumie.
Jeśli chodzi o frisbowanie, to stanęłyśmy w miejscu. Mika dysk łapie, chętnie za nim biega, ale do niego nie skacze. Jak jest na tyle nisko, żeby go mogła złapać w stójce to ok, a jak nie to czeka aż spadnie. Wczoraj byłyśmy biegać za szarpakiem, dzisiaj robimy dzień przerwy.
Pogoda była świetna, chłodno i przyjemnie. Ale od wczoraj znowu gorąco i nie ma czym oddychać już :shake:

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ptysiak']Dzień doberek :)

No niestety upał znowu się robi...:shake: Na szczęście wieczory już są chłodniejsze :multi:[/QUOTE]

Przez tą pogodę to dziś ja się beznadziejnie czuję, nawet z psem nie byłam 'na wybieganie', bo mnie łeb sadzi jak nie wiem :shake: Ale w sobotę ma być tylko 23st!

[quote name='evel']A próbowałaś overów przez nogę? Albo zadziałać z hula hop? :)[/QUOTE]

Próbowałam. Hulahopa obiega, ale nie wskoczy do środka. Po nogach mi przegieba 'taranem'. Ona jest skoczna w wyskokach z 4 łap z miejsca, z rozpędu jej się zdarza ale to rzadko :shake: Nie mam już pomysłu co z tym zrobić.

Posted

Rashelku, a jakbyś obręcz postawiła na ziemi i nęciła ją z drugiej strony szarpakiem, tak, że albo przebiegnie i dostanie szarpak, albo przebiegnie bokiem i dostanie... nic? ;) Szarpak to tak przykładowo, może być cokolwiek, co mała lubi :)

Posted

[quote name='evel']Rashelku, a jakbyś obręcz postawiła na ziemi i nęciła ją z drugiej strony szarpakiem, tak, że albo przebiegnie i dostanie szarpak, albo przebiegnie bokiem i dostanie... nic? ;) Szarpak to tak przykładowo, może być cokolwiek, co mała lubi :)[/QUOTE]

Tak właśnie robiłam i ta menda obiegała obręcz. A teraz nie mam żadnego hulahopa, więc nie mam jak wrócić do tego. Nie mam już pomysłu, jak ją przekonać do takich skoków z rozbiegu. Coś będe musiała wymyślić i ją przekonać, bo takie frisbowanie trochę bezsensu jest.

Posted

[quote name='evel']A ona w ogóle odrywa tyłek od ziemi w jakichś sytuacjach? :)[/QUOTE]

Tak, z miejsca wyskakuje do zabawek. Nieważne, czy trzymam w ręku czy np. wyrzucę piłkę do góry ;) Ale skoków z rozpędu ni ujet.

[quote name='Ptysiak']Oby w sobotę faktycznie było tak jak piszesz :)[/QUOTE]

Oby oby :loveu:

Posted

[quote name='Ty$ka']Hej! Miło Was znów czytać :loveu:[/QUOTE]

Dzięki :D

[quote name='Joann']kurcze to jest straszne kilka dni nie ma cie nie forum i w każdym wątku tyle do czytania hhehe
chce fotki filmy itp;][/QUOTE]

Eee tam u nas i tak nie ma dużo do nadrabiania, bo i nic się nie dzieje :P A zdjęć nie ma czemu robić :lol:

[quote name='phase']Witamy wieczorkiem. :)
U nas chyba ma być chłodniej, oby do Was też to przyszło. :)[/QUOTE]

Mam nadzieję, że już odpuszczą te upały na dobre :D

Ponieważ nie mam się czym chwalić jeśli chodzi o sukcesy z psem :P Pozwólcie, że pochwalę się swoimi :) Otóż w czerwcu miałam egzamin zawodowy i dzisiaj dostałam wyniki: 1 część pisemna 86%, 2 część pisemna 75%, część praktyczna 100% :loveu: Także od dzisiaj już oficjalnie mam tytuł technika logistyka :D

Posted

Dziękuję ślicznie :D
Jeśli chodzi o sukcesy mojego psa, to przed chwilą na spacerze rozgryzła niebieską piłkę :diabloti: Najpierw zrobiła w niej dziurę i ją skurczyła, a potem rozszarpała na pół :P Aktualnie leży i chyba ma zawał, musiało ją to zmęczyć.
Właśnie pada :loveu:

Posted

Ostatnio coś bardzo różowo za oknem było. Oto powód:
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg571/scaled.php?server=571&filename=sdc17882k.jpg&res=landing[/IMG]
:loveu: Okna na zachód mają swoje plusy :D

Posted

Coś pięknego! [url]http://desmond.imageshack.us/Himg571/scaled.php?server=571&filename=sdc17882k.jpg&res=landing[/url] uwielbiam takie widoki. Z mojego okna z kuchni mam widok na zachody. :)

Posted

Gratuluję !!! :)

Dzień dobry Pani Technik ;)

[url]http://desmond.imageshack.us/Himg571/scaled.php?server=571&filename=sdc17882k.jpg&res=landing[/url] piękne niebo :loveu: