Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='cockermaister']Hej :)

czym karmisz Mike ?? tak mnie zaciekawiło to :D[/QUOTE]

Mika jest na gotowanym, najczęściej ryż z kurczakiem + warzywa, czasem jakiś indyk czy wnętrzności (wątróbka, serducha) :)

[quote name='Ty$ka']Gratuluję Wam sukcesów :) Trzymam kciuki za następne :D[/QUOTE]

Dzięki :D

[quote name='deer_1987']postepy w sztuczkach :D[/QUOTE]

No jak będą to nagram :lol:

[quote name='phase']Brawo Marto (dobrze pamiętam?:lol: ) i łapka/piątka dla Mikulca. :)[/QUOTE]

Dobrze :lol: Dzięki :D

Bandamki zamówione, powinny przyjść jeszcze w tym tygodniu :loveu:
No a my dzisiaj idziemy dalej szkolić zostawanie, może w końcu w galerii pojawią się jakieś statyczne fotki jak się ten pies siedzieć nauczy spokojnie :evil_lol:

Posted

[quote name='deer_1987']Haha ona i spokojnosc cos mi tu nie gra :diabloti: my za niecale 2h na szkolenie z inna instruktorka :)[/QUOTE]

No właśnie :evil_lol: Po prostu jak chcę ją usadzić to dostaje ciuntaki i zaczyna kombinować ;) Ja uwielbiam foty w ruchu, ale czasem jakieś pozowanko też by się przydało :lol:
Będziecie wdrażać porady z semi? :D Czekam na relację w takim razie :D

Posted

Ja z Sherry cwicze teraz czekanie na komende bo ona jak ja stoje i czekam to robi 1000 rzeczy na sekunde :mad:

Tak, glownie cwiczyc zakrety 360 w lewo (pies musi cofac wtedy a to nie jest latwo), 270 lewo i prawo i slalom - latwo w takich miejsach zgubic psa jak sie zakreca i nie pokaze(/powie ze teraz skrecemy. 4-5 tabliczek i na koniec wyslanie do miski z surowym kurczakiem :loveu: karmilabym z reki ale troche obslizgly jest taki kurczak :D

Posted

[quote name='deer_1987']Ja z Sherry cwicze teraz czekanie na komende bo ona jak ja stoje i czekam to robi 1000 rzeczy na sekunde :mad:

Tak, glownie cwiczyc zakrety 360 w lewo (pies musi cofac wtedy a to nie jest latwo), 270 lewo i prawo i slalom - latwo w takich miejsach zgubic psa jak sie zakreca i nie pokaze(/powie ze teraz skrecemy. 4-5 tabliczek i na koniec wyslanie do miski z surowym kurczakiem :loveu: karmilabym z reki ale troche obslizgly jest taki kurczak :D[/QUOTE]

Mika ma to samo, dzisiaj się rozszczekała i musiałam 10min poczekać aż ogarnie dupe ;) Do tego jeszcze tłucze mnie łapami, bo NA PEWNO ma coś z nimi robić :evil_lol:
No to czekam na relację jak wam poszło, na pewno super ;)

Zostawanie już coraz lepiej idzie, mogę odejść tak na 5m i się nie zrywa ;) Dwa razy została na waruj-zostań :loveu: Jutro zrobię przerwe na aportowanie, a potem poćwiczę z moim kucaniem, ciekawe jak pójdzie :)

Posted

[quote name='rashelek']Póki co nie ma czego pokazywać ;) Jak się czegoś nowego nauczymy to na pewno się pochwalę :D
Do kształtowania też dojdziemy, jeśli mi nie opadnie entuzjazm :lol:

Mam już smaki, A. odsypał mi trochę swojej karmy, także jutro zostawania ciąg dalszy.
I jak dobrze pójdzie jutro kupię bandamki :loveu:[/QUOTE]

czesc :loveu:

odwiedzamy :D widze ze galeria sie rozwija dyskusyjnie, sztuczkowo, i w co ubrac psa :)

Wytrzymaj w kształtowaniu, bo super później efekty. i Wciagajaca zabawa :D dla Ciebie i psa :) nagraj filmik :>

[quote name='deer_1987']karmilabym z reki ale troche obslizgly jest taki kurczak [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_biggrin.gif[/IMG][/QUOTE]

łe tam łe tam można przywyknąć do jego obślizgłości :D czego sie dla psa nie robi :loveu:

Posted

Łeee tgo ja mam dziwnego psa, lubi on siad-zostań. Gorzej z waruj-zostań, ale i tak daje rady. Najgorzej jest ze stój-zostań, bo nie lubi stać w bezruchu :P. Jednak powodzenia Wam życzę :) :PP

O, to jak przyjdą to pokaż je koniecznie.

Posted

[quote name='betty_labrador']czesc :loveu:

odwiedzamy :D widze ze galeria sie rozwija dyskusyjnie, sztuczkowo, i w co ubrac psa :)

Wytrzymaj w kształtowaniu, bo super później efekty. i Wciagajaca zabawa :D dla Ciebie i psa :) nagraj filmik :>[/QUOTE]

Hej :D
No u nas są stałe tematy do rozmów, bo jakoś nic więcej nie robimy :lol: A o aportowaniu nie mam co pisać, bo mój pieseczek pod tym względem jest idealny :lol:
Z kształtowaniem popróbuję, ale to za jakiś czas + spróbuję sobie załatwić kliker :) Może mi się spodoba :P

[quote name='Ty$ka']Łeee tgo ja mam dziwnego psa, lubi on siad-zostań. Gorzej z waruj-zostań, ale i tak daje rady. Najgorzej jest ze stój-zostań, bo nie lubi stać w bezruchu :P. Jednak powodzenia Wam życzę :) :PP

O, to jak przyjdą to pokaż je koniecznie.[/QUOTE]

No to faktycznie dziwiak :evil_lol: Oj stój-zostań nawet nie będe próbować, bo na pewno nic z tego nie będzie :lol:
Oczywiście, że się pochwalę. W końcu po coś to zostawanie ćwiczę, nie? :diabloti:

Posted

[quote name='rashelek']Mika ma to samo, dzisiaj się rozszczekała i musiałam 10min poczekać aż ogarnie dupe ;) Do tego jeszcze tłucze mnie łapami, bo NA PEWNO ma coś z nimi robić :evil_lol:
No to czekam na relację jak wam poszło, na pewno super ;)

Zostawanie już coraz lepiej idzie, mogę odejść tak na 5m i się nie zrywa ;) Dwa razy została na waruj-zostań :loveu: Jutro zrobię przerwe na aportowanie, a potem poćwiczę z moim kucaniem, ciekawe jak pójdzie :)[/QUOTE]
Ciezko sie pracuje w takim sloncu... Ale dostalismy nowe porady :loveu: np jak Sherry przygotowac przed samemy startem.

To powodzenia :loveu:

Posted

[quote name='deer_1987']Ciezko sie pracuje w takim sloncu... Ale dostalismy nowe porady :loveu: np jak Sherry przygotowac przed samemy startem.

To powodzenia :loveu:[/QUOTE]

No domyślam się. Co ciekawego się dowiedziałaś? :D

[quote name='Ty$ka']I jak Wam idzie ćwiczenie? :D
Przyszły bandamki? :P[/QUOTE]

Dzisiaj dałam jej dzień na przetrawienie informacji i byłyśmy na piłeczkowaniu tylko :D
Przyszły! :multi:

Niestety moje ogarnięcie rozmiarów jest zerowe, sądziłam, że będą mniejsze :lol: Ale to nic, przerobię je i będzie ślicznie.
Jedyny problem to z tą American Dream, na zdjęciu z aukcji wydawało mi się, że te flagi są 2 na jednej bancance, ale niestety... Coś się wymyśli :)
[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/5687/yghj.jpg[/IMG]

I fotka na próbę w tej idealnej rozmiarem :lol:
[IMG]http://img12.imageshack.us/img12/2251/ku1c.jpg[/IMG]

Przerabiać je będe jutro :D No i sesja koniecznie z zostawaniem ;)

Posted

[quote name='fridaso']Jakie ładne. :loveu: Muszę Fridzie takie skombinować. :D[/QUOTE]

Dzięki :loveu:

[quote name='Kasi i Lena']Będziesz robić tak jak pisałam do zakładania na obrożę? Gdzie je kupiłaś? Jak już pisałam na obrożowym ta w pacyfki jest cudna:loveu: Zresztą wszystkie są fajne.[/QUOTE]

Tak, dokładnie, bo to super pomysł :D Ta w pacyfki jest wielokolorowa, pomarańcz-fiolet-błękit-niebieskii gdzieśtam jeszcze się róż przewija :D

Oczywiście same się domyślacie, kto wybierał American Dream i Moro :diabloti: Jutro do południa je będe przeszywać i dopasowywać :) Ale zadowolona jestem bardzo, bo śliczne są :loveu:

Posted

[url]http://img12.imageshack.us/img12/2251/ku1c.jpg[/url]
Jak slodko :loveu:

Wczesniej bylam pewna ze najlepiej bede miec Sherry ze soba - teraz pracujemy - bawiac sie z nia zabawka ale ona wtedy wylacza mozg :mad: wczoraj zaczelysmy od komendy noga zrobilam jeden krok i juz sherry w swoim swiecie :diabloti: to poczekalam az ponownie zlapie ze mna kontakt powiedzialam noga i jeden krok zanim sie znow wylaczyla :razz: ona ma piekny kontakt wzrokowy ze mna jak pracuje ale trudno sie ja wlacza na dworzu w tryb pracy :diabloti: i tak pare razy az w koncu zalapala i pieknie szla wpatrzona we mnie :loveu: czyli przed startem na zawody nie musze sie z nia bawic zeby byla ze mna tylko moge sprobowac pare takich sciezek i wyczekiwac ja az sobie przypomni co robilysmy,. 3 sierpnia kolejne zawody to zobaczymy jak nam pojdzie

Posted

Fajne macie te bandamki :) lubię je bo są tanie i ładnie wyglądają :loveu: my też takie mamy tylko chyba troszeczkę mniejsze no i ja nie wpadłam na to żeby je zaszyć i "od święta" po prostu je wywiązuje na Molce ;)

Posted

[quote name='deer_1987'][URL]http://img12.imageshack.us/img12/2251/ku1c.jpg[/URL]
Jak slodko :loveu:

Wczesniej bylam pewna ze najlepiej bede miec Sherry ze soba - teraz pracujemy - bawiac sie z nia zabawka ale ona wtedy wylacza mozg :mad: wczoraj zaczelysmy od komendy noga zrobilam jeden krok i juz sherry w swoim swiecie :diabloti: to poczekalam az ponownie zlapie ze mna kontakt powiedzialam noga i jeden krok zanim sie znow wylaczyla :razz: ona ma piekny kontakt wzrokowy ze mna jak pracuje ale trudno sie ja wlacza na dworzu w tryb pracy :diabloti: i tak pare razy az w koncu zalapala i pieknie szla wpatrzona we mnie :loveu: czyli przed startem na zawody nie musze sie z nia bawic zeby byla ze mna tylko moge sprobowac pare takich sciezek i wyczekiwac ja az sobie przypomni co robilysmy,. 3 sierpnia kolejne zawody to zobaczymy jak nam pojdzie[/QUOTE]

No :loveu:
Aaa no to faktycznie bardzo przydatne i super, że już macie postępy :D

[quote name='Molowe']Fajne macie te bandamki :) lubię je bo są tanie i ładnie wyglądają :loveu: my też takie mamy tylko chyba troszeczkę mniejsze no i ja nie wpadłam na to żeby je zaszyć i "od święta" po prostu je wywiązuje na Molce ;)[/QUOTE]

Ooo to nie wiedziałam, że też takie macie. Pokażesz? :D
Ja bym je chciała nosić tak 'na codzień', wiec je pozaszywam i będzie ok. Coś jak ta Twoja niebieska w kwiatuszki :D

Zaszyłam już 3 bandaneczki, zostały mi jeszcze dwie, ale to już jutro, bo muszę je najpierw uprasować niestety.
No to jutro sesyja w nowościach, a co! :D

Posted

[quote name='Ty$ka']Moro :loveu:
Zostaw jedną bandamkę dla Cekina, nie bądź cham :p[/QUOTE]

Oj uciekło mi :P
Nie będe mu zostawiać, bo i tak w tym nie będzie chodził :eviltong: A. nie uznaje tego typu "wymysłów", chociaż mój wybór 3/5 bandamek pobłogosławił (dwie, które sam wybrał i pacyfki :lol:)

Posted

[quote name='rashelek']Ooo to nie wiedziałam, że też takie macie. Pokażesz? :D
Ja bym je chciała nosić tak 'na codzień', wiec je pozaszywam i będzie ok. Coś jak ta Twoja niebieska w kwiatuszki :D
[/QUOTE]

Pokaże pokaże tylko dopiero w połowie sierpnia wtedy będę miała czas i sprzęt żeby zrobić zdjęcie bo póki co mało bywamy w domu :) u nas na co dzień by się nie sprawdziło księżniczka za bardzo kocha krzaki i jest za szalona żeby to mogło się udać z jej szczęściem potykałaby się o róg chustki tak jak o własne uszy ;)