Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To czekam jutro na fotki przerobionych bandamek :) Szkoda że nie mieszkamy w jednym mieście to byś mi odstąpiła kawałek pacyfek :) Wiem że mogę sobie kupić ale nie mam maszyny do szycia ani weny do szycia recznego :)

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Molowe']Pokaże pokaże tylko dopiero w połowie sierpnia wtedy będę miała czas i sprzęt żeby zrobić zdjęcie bo póki co mało bywamy w domu :) u nas na co dzień by się nie sprawdziło księżniczka za bardzo kocha krzaki i jest za szalona żeby to mogło się udać z jej szczęściem potykałaby się o róg chustki tak jak o własne uszy ;)[/QUOTE]

Ok to czekam, szkoda, że nie dasz rady wcześniej ;)
A no to wiadomo, na takie szuranie po lesie czy coś to oczywiście szeleczki albo sama obroża :lol: Ale na jakieś spacerki spokojne na smyczy jak najbardziej może być :)
Tylko jak Ty je przewiązujesz przez szyję to zakładasz też obrożę, żeby smycz przypiąć?

[quote name='Kasi i Lena']To czekam jutro na fotki przerobionych bandamek :) Szkoda że nie mieszkamy w jednym mieście to byś mi odstąpiła kawałek pacyfek :) Wiem że mogę sobie kupić ale nie mam maszyny do szycia ani weny do szycia recznego :)[/QUOTE]

Będą foty będą :D
Musiałam je rozciąć na pół - na dwa prostokąty - i potem poskładać w trójkąciki, na końcu zaszyć u góry, żeby było miejsce na włożenie obroży. Także i tak szycie Cię nie ominie, niestety nie dało rady tego uniknąć... :)

Posted (edited)

Właśnie oglądam na allegro te bandamki i się zastanawiam czy i jakie kupić :)

Edit
Będziesz je zszywać z podwójnego materiału? Bo dopadłam jakąś chustkę w domu i tak się zastanawiam jak lepiej będzie wyglądać. Czy podwójnie czy uciąć tylko odpowiednich wymiarów trójkąt i zszyć tunel na obrożę?

Edited by Kasi i Lena
Posted

[quote name='Kasi i Lena']Właśnie oglądam na allegro te bandamki i się zastanawiam czy i jakie kupić :)[/QUOTE]

Ja nie zastanawiałam się CZY, tylko ile i jakie :lol:
Bardzo mi się podobają jeszcze te fioletowe sówki, są słodziachne :loveu: Zielona z HelloKitty też jest cudna, tylko obawiam się, że ten wzór jednak jest za duży i bardzo tego kotka obetniesz. Ja wzięłam inne kotki i dobrze zrobiłam, bo są mniejsze i jutro będe myślec jak to zrobić, żeby było je widać.

Posted

Ja już wytypowałam chyba z 5 :D podoba mi się wiecej ale wzory za duże.

Edytowałam poprzedni post ale za późno więc piszę jeszcze raz:

Będziesz je zszywać z podwójnego materiału? Bo dopadłam jakąś chustkę w domu i tak się zastanawiam jak lepiej będzie wyglądać. Czy podwójnie czy uciąć tylko odpowiednich wymiarów trójkąt i zszyć tunel na obrożę?

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Właśnie oglądam na allegro te bandamki i się zastanawiam czy i jakie kupić :)

Edit

W sumie mam 4 warstwy materiału na tym trójkąciku, ale to cieniutka bawełna i prześwituje, nie jest wcale sztywna ;) Myślę, że 2 warstwy będą dobrze, żeby nie była całkiem szmatkowata.

[quote name='cockermaister']Ja też mam bandamki :) takie różofffe : :loveu:
http://images35.fotosik.pl/1539/fef84320e596a009med.jpg
http://images47.fotosik.pl/1421/c55d879190e1739amed.jpg
też była za duża na moje,ale ją przekroiłam na pół i obszyłam i mam do zawiązywania ;)

pacyfiki superowe są :)

Fajowe :loveu: Ostatnio mam fazę na rushoffy, chyba pora się leczyć :lol:
No trzeba sobie jakoś radzić :)
Dzięki :D

Posted

Napisz mi jeszcze czy widzisz wszystkie fotki na tej aukcji. http://allegro.pl/chustka-bandana-chusta-bandama-bandamka-350-wzorow-i3402187679.html bo ja niektórych numerków nie. zastanawiam czy to wina kompa, netu tych od aukcji czy po prostu tych numerów już nie ma w sprzedaży. Podobają mi się żółte buźki na niebieskim tle ale ich nie widze nigdzie tylko na głównym zdjęciu.

Jutro poproszę dokładną instrukcję jak uciąć żeby było najlepiej i nie za cienko :D

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Napisz mi jeszcze czy widzisz wszystkie fotki na tej aukcji. http://allegro.pl/chustka-bandana-chusta-bandama-bandamka-350-wzorow-i3402187679.html bo ja niektórych numerków nie. zastanawiam czy to wina kompa, netu tych od aukcji czy po prostu tych numerów już nie ma w sprzedaży. Podobają mi się żółte buźki na niebieskim tle ale ich nie widze nigdzie tylko na głównym zdjęciu.

Jutro poproszę dokładną instrukcję jak uciąć żeby było najlepiej i nie za cienko :D

Właśnie nie wszystkie widzę, m.in. tych buziek czy fioletowych sówek. Może napisz do nich zapytanie, czy one są?
Haha dobrze, zaraz będe robiła pozostałe dwie to zrobię fotorelację :lol:

Posted

Ok, no więc zrobiłam instruktaż specjalnie dla Kasi, wrzucę tutaj to może komuś jeszcze się przyda :lol:
Bandanę przecięłam na pół:

Potem ten prostokąt zgięłam na pół:

Po skosie raz:

I drugi:

Na jednym boku trzeba wyciąć dziurkę, żeby weszła obroża:

Posted

Zaszyć u góry i gotowe ;)

Jak jest duży wzór - u mnie taki był w American Dream i Kotkach - robiłam tak.
Oczywiście bandanka na pół:

I potem zaginałam dwa brzegi do środka:

I dwa razy po skosie:

A potem wyciąć dziurkę i zaszyć u góry.

Posted

Mika ma w szyi 35cm, bandanka na najdłuższym brzegu ma teraz 25cm. Wchodzi idealnie na obrożę, wygodnie mi jest zapiąć i nie jest za duża ;)
Wszystkie zrobione:

Foty na psie potem, jak się wybierzemy na spacer :)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Dziękuje za szczegółowe instrukcje :loveu:
Mam w domu czerwoną klasyczną bandamkę może później też takie coś stworzę :)
A i oczywiście czekam na fotki na modelce :)

Polecam się na przyszłość :D
To pokaż koniecznie co Ci się udało zrobić!

Zdjęcia z dzisiaj, czyli lansik bandankowo-zostający :lol:

Posted

super te bandamki, fajnie Mika wygląda. :) dobrze, że ja mam dużego kundla, to po prostu je tylko związuję od góry. :eviltong:

a jak tam kwestia spacerku? autko już naprawione? :)

Posted

https://lh6.googleusercontent.com/-TcDmYIYocWg/UfDlF9-G7AI/AAAAAAAAHXU/dvJwd2WxTas/s640/2013.07.25%20%2811%29.JPG
Jaki nosek :loveu::loveu::loveu:

Mamy postepy ale w kazdym nowym miejscu spadamy do punktu wyjscia, ze bedzie chodzic i wachac ciagnac zanim sie "obudzi" ze teraz pracujemy ale warto bedzie jak tak uczyc to bedzie pewniejsza plus jakies slowo ze zaczynamy i jakies slowo na koniec (z reguly mam WOLNO czyli rob co chcesz)

Posted

[quote name='Olson']super te bandamki, fajnie Mika wygląda. :) dobrze, że ja mam dużego kundla, to po prostu je tylko związuję od góry. :eviltong:

a jak tam kwestia spacerku? autko już naprawione? :)

Dzięki :D Haha no to jest ten plus dużych psów ;)
Jeszcze nie, miało być wczoraj będzie po niedzieli bo jakaś część musi być zamawiana... :shake: zresztą my teraz to już tylko łikendy możemy. Damy znać jak coś :)
[quote name='cockermaister']Śliczne bandamki <3 wszystkie :cool3:

ślicznie Mika wygląda w bandamkach :loveu:
a spanielek też śliczny :) mam sentyment do tej rasy :loveu::loveu::loveu:

Dzięki :D
Spanieleczka urocza, tylko ja nie ogarniam systemu, wg. którego ma założone szeleczki :lol:

[quote name='deer_1987']https://lh6.googleusercontent.com/-TcDmYIYocWg/UfDlF9-G7AI/AAAAAAAAHXU/dvJwd2WxTas/s640/2013.07.25 (11).JPG
Jaki nosek :loveu::loveu::loveu:

Mamy postepy ale w kazdym nowym miejscu spadamy do punktu wyjscia, ze bedzie chodzic i wachac ciagnac zanim sie "obudzi" ze teraz pracujemy ale warto bedzie jak tak uczyc to bedzie pewniejsza plus jakies slowo ze zaczynamy i jakies slowo na koniec (z reguly mam WOLNO czyli rob co chcesz)

:loveu:
Ano nowe miejsce to zawsze wyzwanie, ale na pewno dacie radę :D

Właśnie zauważyłam, że Mice zaczęła się cieczka :mdleje: Ciekawe, od kiedy ma, bo wcześniej nie dawała po sobie poznać :lol:

Posted

[quote name='Molowe']https://lh3.googleusercontent.com/-L61M2Rovznw/UfDlJ_3HriI/AAAAAAAAHYE/C019Of73Kd8/s640/2013.07.25 (17).JPG najładniej Mice w czerwonym :D

https://lh3.googleusercontent.com/-wS4TMBQ5FhY/UfDlUBgSLFI/AAAAAAAAHZs/89wfSiBRMLU/s640/2013.07.25 (30).JPG szalona spanielucha :loveu:

A ja nie wiem, w której mi się najbardziej podoba :lol:
Leciała mi skoczyć do twarzy, chyba chciała, żebym ją wzięła ze sobą :D