rashelek Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='deer_1987'][URL]https://lh6.googleusercontent.com/-ORKtf-iTd5Q/Ueaffz_kyTI/AAAAAAAAHU0/1_YXRaONGuc/s640/2013.07.17 (76).JPG[/URL] Taka piekna :loveu:[/QUOTE] :loveu: [quote name='Ty$ka']Pytałam tylko tak orientacyjnie, bo teraz poluję na norwegi - dla niuńka guardy stały się już mało wygodne i niechętnie je zakłada :( Moim marzeniem jest, by Morus zaczął pływać, a przynajmniej moczyć łapki, więc zaczęłam sobie umyślać, że jakbym nie pojechała na szkolenia to by może udało mi się kilka razy z nim udać się nad wodę. Tak, to raczej czasu nie będzie, ale mam nadzieję, że trochę go wyskrobię i te wypady zakończą się pozytywnym efektem (czyt. piesek w wodzie). ;) Ojej, współczuję... u nas jeszcze nie tak znacząco, ale też powoli zabierają miejsca na spacery...[/QUOTE] Ja niestety norwegów już nie mam :diabloti: DS szyje na zamówienie, norwegi też możesz u nich zamówić :) Ja się też zastanawiam, bo chce sobie odłożyc kasę i zrobić zamówienie na jesień, jakie szelki wziąć ;) Widzisz, kolejny powód, żebyś nie jechała :evil_lol: Wiesz, zależy, na pewno jest COŚ co go zmotywuje do wejścia do wody :) U nas no to wiadomo - piłka zamiast mózgu :lol: Ale Cekin wchodzi do wody i pływa tylko, jeżeli A. stoi na brzegu :P Tak to tylko w niej stoi i PACZY. Quote
Ty$ka Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Jeszze nie myślę o zakupie, jeszcze nie teraz, za dużo ostatnio wydatków :) Ale szelki musżę kupić, bo zwariuję - ciągle w tym samym :P. Hehe, no niby tak, ale decyzja już podjęta :). U nas byłoby jedno - ja. On jest przecież cyckiem mamusi, więc chce ciągle być przy mnie. Kiedyś kombinowaliśmy z wodą w basenie, to owszem kombinował jak to być blisko mamusi, ale nie wejść do wody... i w końcu panika wzięła góra, siadł 3m przed basenem i zaczął żałośnie wyć. Szkoda mi się go zrobiło, więc wyszłam z wody ;P. Jdnak założę się, że jakby się nawet do wody przekonał to byłby jak Cekin, stałby i się patrzył. Chyba, że przed nim pływałyy kaczki, wtedy by nie wytrzymał i za nimi poleciał, ale zaraz by było "Mamo, ratunku, ja tooonę" :diabloti: Quote
rashelek Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='Ty$ka']Jeszze nie myślę o zakupie, jeszcze nie teraz, za dużo ostatnio wydatków :) Ale szelki musżę kupić, bo zwariuję - ciągle w tym samym :P. Hehe, no niby tak, ale decyzja już podjęta :). U nas byłoby jedno - ja. On jest przecież cyckiem mamusi, więc chce ciągle być przy mnie. Kiedyś kombinowaliśmy z wodą w basenie, to owszem kombinował jak to być blisko mamusi, ale nie wejść do wody... i w końcu panika wzięła góra, siadł 3m przed basenem i zaczął żałośnie wyć. Szkoda mi się go zrobiło, więc wyszłam z wody ;P. Jdnak założę się, że jakby się nawet do wody przekonał to byłby jak Cekin, stałby i się patrzył. Chyba, że przed nim pływałyy kaczki, wtedy by nie wytrzymał i za nimi poleciał, ale zaraz by było "Mamo, ratunku, ja tooonę" :diabloti:[/QUOTE] No widzisz, dlatego ja rozpaczliwie potrzebuję nowych DSów, bo teraz ciągle chodzimy w tych rushoffych, kocham je :lol: Basen to jest średni pomysł, no bo jednak od razu masz skok na głęboką wodę ;) Tam gdzie my jeździmy jest bardzo fajnie, bo na początku płyciutko a potem taka skarpa i robi się głęboko (Mika się od niej odbija i płyyyynie :lol:) i najlepiej poszukać takiego miejsca i tam zacząć. Myśle, że mogłabyś wejść bliziutko, tak po kostki i go zachęcać, żeby poszedł z Tobą, jakieś smaczki czy pluszak jako dodatek ;) I pewnie poszłoby dalej, chociaż to pewnie też troche roboty i czasu. Zawsze lepiej, żeby stał i się paczał, bo to fajna ochłoda :) [quote name='deer_1987']AD tez szyje :loveu::loveu:[/QUOTE] No przecież AD kończyło działalność chyba w kwietniu :diabloti: Quote
Ty$ka Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Tylko, że tej wody w basenie było tylko na dnie :lol: Nawet mój chomik by się nie utopił :lol: Ale piesek czuł wodę, więc nie wszedł :P A miejsc takich nie mamy blisko domu, a wozić mnie specjalnie z psem nikomu się nie chce :P. Trza za 2lata zrobić sobie prawko :D Smakołyki niewiele się zdadzą jak włącza mu się czerwona lampka... on nimi wtedy pluje. Ale gdyby tak pokazać mu żywego ptaka... hmm... wtedy jestem pewna żeby wszedł :siara: A masz jakieś szele na oku? Quote
rashelek Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='deer_1987']Hahja tia skonczylo :D[/QUOTE] Haha :diabloti: [quote name='Ty$ka']Tylko, że tej wody w basenie było tylko na dnie :lol: Nawet mój chomik by się nie utopił :lol: Ale piesek czuł wodę, więc nie wszedł :P A miejsc takich nie mamy blisko domu, a wozić mnie specjalnie z psem nikomu się nie chce :P. Trza za 2lata zrobić sobie prawko :D Smakołyki niewiele się zdadzą jak włącza mu się czerwona lampka... on nimi wtedy pluje. Ale gdyby tak pokazać mu żywego ptaka... hmm... wtedy jestem pewna żeby wszedł :siara: A masz jakieś szele na oku?[/QUOTE] Ale jednak w baseinie nie ma takiego gładkiego, płynnego zejścia ;) No my też nie mamy, trzeba dojeżdżać autem lub autobusem, niestety. Ale myśle, że i w kwestii transportu coś wymyślisz :) Ja prawko mam od 3 lat, za kółkiem siedziałam w sumie może z 10 razy :diabloti: Trzeba mieć jeszcze samochód :lol: A to zależy ile uzbieram, bo chciałabym jeszcze obrożę. Na pewno takie jednolite, może z haftem albo podszyciem ;) Quote
Ty$ka Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Wiem, wiem i akurat tego nie neguję ;) Wymyślić dobra rzecz. Można i busem, ale jak połączenia nie ma... Jednak coś zdziałam. Eee, a już myślałam, że masz coś upolowane i czekasz na okazję tylko :) A obrożę już wiesz jaką konkretnie? Quote
rashelek Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 [quote name='Sonka95']Uwielbiam patrzeć jak Mika pływa :)[/QUOTE] Ja też :loveu: :D Czekam na Wasz powrót i zdjęcia bo ciekawa jestem jak Sonia sobie radzi :P [quote name='Ty$ka']Wiem, wiem i akurat tego nie neguję ;) Wymyślić dobra rzecz. Można i busem, ale jak połączenia nie ma... Jednak coś zdziałam. Eee, a już myślałam, że masz coś upolowane i czekasz na okazję tylko :) A obrożę już wiesz jaką konkretnie?[/QUOTE] Oczywiście, że zdziałasz! W końcu czego się nie robi dla naszych bliźniaczych pieseczków :lol: Tzn już jestem przekonana co chcę, szeleczki turkusowe gładkie ew. z haftem a obrożę z bandamką na sesje foto :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Przynajmniej Ty wierzysz w moje możliwości :lol: Wiedziałam 8). A bandamka... ładnie toto wygląda, ale jakoś tak mi się to niepraktyczne wydaje :D Quote
rashelek Posted July 20, 2013 Author Posted July 20, 2013 [quote name='Ty$ka']Przynajmniej Ty wierzysz w moje możliwości :lol: Wiedziałam 8). A bandamka... ładnie toto wygląda, ale jakoś tak mi się to niepraktyczne wydaje :D[/QUOTE] Zawsze :loveu::lol: No bo niepraktyczna jest bardzo :lol: Tymbardziej, że Mika praktycznie nie chodzi w obrożach :P To tak tylko dla lansu i do zdjęć by było ;) Quote
Olson Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 [quote name='rashelek'] Tzn już jestem przekonana co chcę, szeleczki turkusowe gładkie ew. z haftem a obrożę z bandamką na sesje foto :evil_lol:[/QUOTE] polecam kupić kilka sztuk na allegro, są po niecałe 3zł, więc można sobie kilka kupić i wiązać zależnie od humoru. :eviltong: mym mamy zieloną, czerwoną, białą i pomarańczową. Quote
rashelek Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 [quote name='Olson']polecam kupić kilka sztuk na allegro, są po niecałe 3zł, więc można sobie kilka kupić i wiązać zależnie od humoru. :eviltong: mym mamy zieloną, czerwoną, białą i pomarańczową.[/QUOTE] No tylko ja bym chciała od razu z obrożą, a te które są na allegro (skórzany paseczek i szmatka do tego) są fatalne :P Ale pokaż, co ty kupiłaś, bo może zmienię zdanie :lol: U nas prawie 30st, leżymy i dogorywamy, nienawidzę lata... :( Quote
Olson Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 ja mam po prostu kupione zwykłe bandamki, takie jak wiąże się małym dzieciom. [URL]http://allegro.pl/bandana-bandamka-bandanka-chusta-chustka-apaszka-i3389374061.html[/URL] zaraz zrobię psu fotke, to zobaczysz jak to wygląda. ;) Quote
Olson Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 o, proszę ;) [img]https://lh5.googleusercontent.com/-yO0WwWpp_Tk/UewINsoTTKI/AAAAAAAAAII/YGAJRgtxpkU/w424-h640-no/16.png[/img] Quote
Ty$ka Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Hmm... a nie lepiej przejść się po SH i po prostu zakupić takie ludzkie? :P Jak już nawet? :P W sumie... bandamka to taki niegłupi pomysł, jakby się wybrało oczojebny kolor. Np. taki róż albo pomarańcz, który po oczach nieźle wali. Wtedy byłaby to rzecz praktyczna: pies byłby widoczny: w lesie, na drodze, w pochmurny dzień :siara: Jednak i tak do dla mnie widzimisię, wolę kupić psu szelki. Albo smakole :lol: Quote
Kasi i Lena Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 [quote name='rashelek']No tylko ja bym chciała od razu z obrożą, a te które są na allegro (skórzany paseczek i szmatka do tego) są fatalne :P Ale pokaż, co ty kupiłaś, bo może zmienię zdanie :lol: U nas prawie 30st, leżymy i dogorywamy, nienawidzę lata... :([/QUOTE] Takie coś łatwo zrobić. Kupujesz zwykłą jednokolorową parcianą obrożę i jakiś fajny materiał. Wycinasz z materiału trójkąt. Z jednej strony zszywasz tunel na przeciągnięcie obroży i już masz :) Quote
rashelek Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='Olson']ja mam po prostu kupione zwykłe bandamki, takie jak wiąże się małym dzieciom. [URL]http://allegro.pl/bandana-bandamka-bandanka-chusta-chustka-apaszka-i3389374061.html[/URL] zaraz zrobię psu fotke, to zobaczysz jak to wygląda. ;)[/QUOTE] Ooo widzisz, czyli są jakieś zajebiste wzory jednak :D [quote name='Ty$ka']Hmm... a nie lepiej przejść się po SH i po prostu zakupić takie ludzkie? :P Jak już nawet? :P W sumie... bandamka to taki niegłupi pomysł, jakby się wybrało oczojebny kolor. Np. taki róż albo pomarańcz, który po oczach nieźle wali. Wtedy byłaby to rzecz praktyczna: pies byłby widoczny: w lesie, na drodze, w pochmurny dzień :siara: Jednak i tak do dla mnie widzimisię, wolę kupić psu szelki. Albo smakole :lol:[/QUOTE] No widzisz czyli jednak się przyda :P Szelki to swoją drogą :evil_lol: A ze smakoli to my tylko dentalki, także :P [quote name='Kasi i Lena']Takie coś łatwo zrobić. Kupujesz zwykłą jednokolorową parcianą obrożę i jakiś fajny materiał. Wycinasz z materiału trójkąt. Z jednej strony zszywasz tunel na przeciągnięcie obroży i już masz :)[/QUOTE] No właśnie wczoraj na to wpadłam i będe musiała tak zrobić :D Haha cicho już, bo robicie ze mnie głupka :( Spodobała mi się w jednej firmie taka z Elmo i taką też sobie umyśliłam z obrożą do kompletu, to dlatego tak :lol::lol::lol: Quote
rashelek Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='deer_1987']Czesc, jakie plany na dzis? :loveu:[/QUOTE] Hej :D Będziemy leżeć i dogorywać, bo taki gorąc... W niedzielę ma być 35st :( Byłyśmy już na piłce, także musi to psiurowi wystarczyć ;) A'propos tej piłki to w sobotę była u nas PANI, która się przez domofon wykłócała z moją babcią, że jakąś zgubiłyśmy. Mnie wtedy nie było w domu, ale dzisiaj mnie dorwała z gromkim okrzykiem "pani poczeka, bo ja coś dla pani mam!" i poleciała :P Okazało się, że to pani sprzątająca osiedle, znalazła gdzieś w krzakach piłkę ;) I chyba uznała, że Mika to jedyny aportujący pies na osiedlu, bo niemal siłą wepchnęła jej ową piłę do paszczy :lol: Rozmiarowo dobra, gumowa zielona robiona na futbolową :lol: Tylko na pewno nie nasza :lol: Quote
taxelina Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 no ja wiem cos o tym... dwa dni w pelnym sloncu od 8 do 16-18... z przerwami jak akurat ktos inny pokazywal cos to my do cienia i jak byla pora na lunch :diabloti: Quote
rashelek Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='deer_1987']no ja wiem cos o tym... dwa dni w pelnym sloncu od 8 do 16-18... z przerwami jak akurat ktos inny pokazywal cos to my do cienia i jak byla pora na lunch :diabloti:[/QUOTE] To współczuję, bo pewnie męczące to było bardzo. Zmotywowana przez dziewczyny wzięłam się troche z psem za sztuczkowanie, za smaki robił nam pociachany na drobno Dentastix :lol: Fajnie, bo Mika pamięta wszystkie sztuczki i stara się bardzo ;) Skupiłam się na zostawaniu i całkiem fajnie jej poszło, teraz jeszcze praca na dworze + większe odległości :D A potem wymyślę coś nowego do nauki, może faktycznie to kształtowanie. Quote
taxelina Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 To super pokazuj postepy :loveu: Ksztaltowanie uczy psa myslenia :diabloti: Quote
rashelek Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='deer_1987']To super pokazuj postepy :loveu: Ksztaltowanie uczy psa myslenia :diabloti:[/QUOTE] Póki co nie ma czego pokazywać ;) Jak się czegoś nowego nauczymy to na pewno się pochwalę :D Do kształtowania też dojdziemy, jeśli mi nie opadnie entuzjazm :lol: Mam już smaki, A. odsypał mi trochę swojej karmy, także jutro zostawania ciąg dalszy. I jak dobrze pójdzie jutro kupię bandamki :loveu: Quote
Recommended Posts