rozgwiazda Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 uh, co ja się z tym psem mam!! :loveu: od przedwczoraj wieczorem morus nie raczył się załatwić, więc juz wczoraj wieczorem cała zestresowana, że przecież pies nie może tak długo!! więc jak mnie obudził o 4.03 rano to umarłam ze szczęścia :cunao: i polecieliśmy na długi porządny spacer! 40 minut chodziliśmy i co?i znów biegunka! ja się zastrzelę :flaming: Quote
ma_ruda Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 :nonono2: To co się dzieje? Czy Morusek jest jeszcze na diecie? Może spróbuj podawac mu lakcid (można kupić bez recepty, kosztuje parę złotych). Kiedy moja sunia miała taka kilkudniową biegunkę (i to z domieszką krwi) weterymnarz zalecił właśnie lakcid. Oprócz tego dostawała jakieś zastrzyki chyba p/zapalne. Kuracja trwała ok. tygodnia, ale porawa była już po 2 dniach (tzn. nie byłyśmy juz przynajmniej zmuszone do nie planowanych spacerów). Quote
rozgwiazda Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [quote name='ma_ruda']:nonono2: To co się dzieje? Czy Morusek jest jeszcze na diecie? Może spróbuj podawac mu lakcid (można kupić bez recepty, kosztuje parę złotych). Kiedy moja sunia miała taka kilkudniową biegunkę (i to z domieszką krwi) weterymnarz zalecił właśnie lakcid. Oprócz tego dostawała jakieś zastrzyki chyba p/zapalne. Kuracja trwała ok. tygodnia, ale porawa była już po 2 dniach (tzn. nie byłyśmy juz przynajmniej zmuszone do nie planowanych spacerów).[/QUOTE] skarb jest na diecie, lakcid, nifuroksazyd, siemie nie pomogło. antybiotyki też. nie planowanych spacerów nie mamy - on ma biegunke, ale taka jakby.... jakby to był stan normalny. załatwia się jak się wybiega porządnie, niekoniecznie na każdym spacerze (wychodzi 4 razy dziennie). jutro idziemy na krew. opóźniło nam się to trochę, bo mnie z kolei dorwała angina:/ ach, i jeszcze jedno! morusiński jest z nami już 2 tyg!!:loveu: Quote
zurdo Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3] W stolicy pewnego europejskiego kraju kolejny dzień zamieszek ulicznych. To prawdziwa lekcja pokory dla wszystkich tych, którzy sceptycznie podchodzili dotychczas do socjologicznych dysertacji mówiących o ogromnej sile oddziaływania seriali na społeczeństwo. Oto okazało się, że zmęczeni widzowie dramtyczno-kryminalnego tasiemca pt. „P jak perystaltyka” wyszli na ulice, aby wyrazić swój sprzeciw wobec ciąglych zwrotów akcji, merytorycznie i moralnie nieusprawiedliwionych w kontekście nadrzędnej idei serialu. „Podejrzewamy, że w gronie reżyserów i scenarzystów panoszy się jakiś obcy agent, wpuszcza rotawirusy w oprogamowanie montażystów, w efekcie czego widz – zapętlony w rozdwojonym kierunku akcji, traci poczucie rzeczywistości i zatraca się w domysłach – „czy Morusowi leci i czy Rozgwiazda z nim leci?” – wyjaśnia jeden z uczestników - Ktoś tu miesza i mówimy temu nasze stanowcze NIE. Żądamy uwolnienia dwójki protagonistów od wstrętnych fizjologicznych dylematów.”[/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]Sytuacja zdaje się już wymykać spod kontroli, dlatego do demostrujących wyszedł Minister Koordynator, jakby nie patrzeć - spec od rur, i obiecał pilne zajęcie się tą bulwersującą sprawą. [/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]PAP[/SIZE][/FONT] :bday: :bday: Druga tygodnica! Tysiąca kolejnych! Quote
lamia2 Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [quote name='zurdo'][FONT=Arial Narrow][SIZE=3] W stolicy pewnego europejskiego kraju kolejny dzień zamieszek ulicznych. To prawdziwa lekcja pokory dla wszystkich tych, którzy sceptycznie podchodzili dotychczas do socjologicznych dysertacji mówiących o ogromnej sile oddziaływania seriali na społeczeństwo. Oto okazało się, że zmęczeni widzowie dramtyczno-kryminalnego tasiemca pt. „P jak perystaltyka” wyszli na ulice, aby wyrazić swój sprzeciw wobec ciąglych zwrotów akcji, merytorycznie i moralnie nieusprawiedliwionych w kontekście nadrzędnej idei serialu. „Podejrzewamy, że w gronie reżyserów i scenarzystów panoszy się jakiś obcy agent, wpuszcza rotawirusy w oprogamowanie montażystów, w efekcie czego widz – zapętlony w rozdwojonym kierunku akcji, traci poczucie rzeczywistości i zatraca się w domysłach – „czy Morusowi leci i czy Rozgwiazda z nim leci?” – wyjaśnia jeden z uczestników - Ktoś tu miesza i mówimy temu nasze stanowcze NIE. Żądamy uwolnienia dwójki protagonistów od wstrętnych fizjologicznych dylematów.”[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]Sytuacja zdaje się już wymykać spod kontroli, dlatego do demostrujących wyszedł Minister Koordynator, jakby nie patrzeć - spec od rur, i obiecał pilne zajęcie się tą bulwersującą sprawą. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]PAP[/SIZE][/FONT] :bday: :bday: Druga tygodnica! Tysiąca kolejnych![/quote] Zurdo JESTEM POD WRAŻENIEM, a Minister Koordynator to jakiej partii jest? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
MałGośka Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 Łomatko Zurdo! :crazyeye: Czy Ty nie chciałabyś przypadkiem podpisać jakieś umowy, takiej na wyłączność dla wieluniaków szukających domów? :razz: Podaj tylko stawkę, biorę Cię całą z wszelkimi wynikającymi z tego konsekwencjami :loveu: A tekścik beczelnie "ukradłam", o - [url=http://www.wielun.fora.pl/viewtopic.php?p=18821#18821]tutaj[/url] :P Kciuki za wyniki! Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i wreszcie będzie można prawidłowo zareagować, by serial "P jak perystaltyka" zakończyć :) Quote
zurdo Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]Lamia, z jedynej słusznej...[/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]MałGośka, przemyśl to jeszcze dobrze. Bo jeśli pewnego dnia, zmęczona życiem w stolycy, przybędę do Wielunia i zażądam wlasnego kojca z własną (ocieplaną) budą, a do tego full serwis mizianie, odrobaczanie, a nawet sterylka – wtedy już będzie za późno...[/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]Rozgwiazdo, czekamy, czekamy, miej litość, bo się zaczkamy.[/SIZE][/FONT] Quote
rozgwiazda Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 zurdo.... szczęka mi odpadła! :crazyeye: a morus zgłupiał, jak usłyszał! chodzi jakiś taki nieprzytomny, zburzyłaś cały jego psi światopogląd :lol: byliśmy dziś u bardzo sympatycznej pani wetki przy pl.narutowicza, pobralismy krew, z wynikami biegniemy do naszego weta w poniedziałek. i pokażemy tej watrobie gdzie raki zimują:mad: choć zimę mamy wyjątkowo łagodą. tylko ten deszcz mnie się nie poodba nic a nic bo morus wraca z każdego spaceru tak umorusany, że pożal się boże! no i powiem wam, że martwię się przeokrutnie bo dostaliśmy psa z ADHD, wesołego a od tygodnia jest osowiałym, apatycznym, jakby już z 20letnim psiakiem:shake: Quote
zurdo Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='rozgwiazda']zurdo.... szczęka mi odpadła! [/quote] Ojej, a tylko żuchwa, czy górna też? Bo, jakby co, ja mam w domu kawałek żuchwy, co prawda krowiej, ale to tylko kwestia zmiany diety...:eviltong: [quote name='rozgwiazda']byliśmy dziś u bardzo sympatycznej pani wetki przy pl.narutowicza, pobralismy krew, z wynikami biegniemy do naszego weta w poniedziałek. i pokażemy tej watrobie gdzie raki zimują:mad: [/quote] Chcesz powiedzieć, że wyniki będą dopiero w poniedziałek? Czy będą wcześniej, tylko w poniedziałek z nimi pójdziesz? Jak będą wcześniej, to wklej tu, ciotki się znają na AlATach i i innych APach. I dlaczego zakładasz, że to wątroba? Ma prawo być osłabiony po takim okresie, ale od razu najczarniejsze scenariusze... Musi być dobrze, ja ciągle wierzę, że to zmiana warunków, może zaprawiona jakimś wiusem, który się panoszy w Wawie. JA tak mówię i niech mi ktoś podskoczy:mad: Quote
zurdo Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]W związku z nasilającymi się ze strony opozycji atakami na członków rządu odpowiedzialnych za bezpieczeństwo i ogólną szczęśliwość Narodu, Prezes Rady Ministrów wydał oświadczenie, w którym stwierdza, że gotów jest użyć wszelkich podstępnych środków, aby uspokoić sytuację w kraju. [/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]Przypomnijmy – od ponad tygodnia obce siły szerzą defetyzm i ogólne zwątpienie. Zawiedzeni fani najpopularniejszego serialu wyszli na ulice w wyrazie solimarności z ukochanymi bohaterami. Ceny smecty na czarnym rynku podskoczyły do astronomicznych sum i sięgają nawet równoważności dwóch nowych polonezów. Przed sklepami wiją się kolejki po deficytowy papier, a służby miejskie w stolicy nie nadążają z opróżnianiem wszystkich trzech toi-toi. [/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]Premier poinformował, że połączone sztaby kryzysowe Ministerstw Zdrowia i Obrony Narodowej opracowały wytyczne, które w najbliższych godzinach zostaną wprowadzone w formie dekretu. Udało nam się dotrzeć do projektu owego dekretu. Zakłada on m.in.:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]-[/SIZE] [/FONT][FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]natychmiastowe usunięcie nadmiaru flory bakteryjnej obywateli i przeznaczenie jej na eksport do Chin;[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]-[/SIZE] [/FONT][FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]delegalizację fauny z całego podkrólestwa Pierwotniaków (Protozoa) i trzech jednostek taksonomicznych Wielokomórkowców (Metazoa) , wszekie nielegalnie hodowane egzemplarze zostaną skonfiskowane na potrzeby armii. Podobnie jak wirusy.[/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]Obywatele, którzy nie wyzdrowieją natychmiast, zostaną poddani terapii wstrząsowej, która, wg naszych źródeł, polegać ma na obejrzeniu wszystkich odcinków „Mody na sukces”. W pierwszej kolejności, jak nas poinformowano, dotyczyć ma to osób publicznych, w tym – bohaterów ukochanego przez rodaków serialu.[/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]PAP[/SIZE][/FONT] [FONT='Arial Narrow'][SIZE=3]:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: [/SIZE][/FONT] Quote
rozgwiazda Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 zurdo, rozkładasz mnie na łopatki...:lol: no więc tak - wyniki zobaczymy dziś ok.18 wraz z lekarzem. morus jak miał biegunke tak ma. z ciekawych spostzreżeń - konsystencja biegunki po kurczaku znacznie różniła się od tej po wołowinie (jakie zwierzenia:P) zwierz wciąż apatyczny jakiś taki i niemrawy:( do tego wczoraj wyjechał Naczelny Czochracz Kudłaczy i morus jest niepocieszony bo nikt nie czochrał tak jak on1 my z mamą nie nadąrzamy, a tata wróci za jakieś 3 miesiące dopiero :shake: a dziś z racji wyjscia z domu wszystkich jego ulubionych domowników dostał ucho wieprzowe. wy wiecie, że on sie ze mna nawet nie pożegnał tak się owym uchem zajął?? no nic, i tak go odwiedze ok.14 zeby wysiusiac psa. zobaczymy czy wtedy na mnie spojrzy :) Quote
zurdo Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 ehhh... To już nie ma co gdybać. Czekamy na wieczorne sprawozdanie. I kciuki, kciuki, kciuki za wielki come back ADHD-owca A Morusa czochramy wirtualnie, może poczuje. Quote
rozgwiazda Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 leukocyty 13,90 (podwyższone) płytki krwi 128 (niedobór) glukoza 64 (obniżona) kreatynina 0,8 (obniżona) amylaza 353 (obniżona) reszta w normie. Quote
zurdo Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 A co powiedział wet? I jak Morus się dziś czuje? Quote
lamia2 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='zurdo'][FONT=Arial Narrow][SIZE=3]W związku z nasilającymi się ze strony opozycji atakami na członków rządu odpowiedzialnych za bezpieczeństwo i ogólną szczęśliwość Narodu, Prezes Rady Ministrów wydał oświadczenie, w którym stwierdza, że gotów jest użyć wszelkich podstępnych środków, aby uspokoić sytuację w kraju. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]Przypomnijmy – od ponad tygodnia obce siły szerzą defetyzm i ogólne zwątpienie. Zawiedzeni fani najpopularniejszego serialu wyszli na ulice w wyrazie solimarności z ukochanymi bohaterami. Ceny smecty na czarnym rynku podskoczyły do astronomicznych sum i sięgają nawet równoważności dwóch nowych polonezów. Przed sklepami wiją się kolejki po deficytowy papier, a służby miejskie w stolicy nie nadążają z opróżnianiem wszystkich trzech toi-toi. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]Premier poinformował, że połączone sztaby kryzysowe Ministerstw Zdrowia i Obrony Narodowej opracowały wytyczne, które w najbliższych godzinach zostaną wprowadzone w formie dekretu. Udało nam się dotrzeć do projektu owego dekretu. Zakłada on m.in.:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]-[/SIZE] [/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=3]natychmiastowe usunięcie nadmiaru flory bakteryjnej obywateli i przeznaczenie jej na eksport do Chin;[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]-[/SIZE] [/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=3]delegalizację fauny z całego podkrólestwa Pierwotniaków (Protozoa) i trzech jednostek taksonomicznych Wielokomórkowców (Metazoa) , wszekie nielegalnie hodowane egzemplarze zostaną skonfiskowane na potrzeby armii. Podobnie jak wirusy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]Obywatele, którzy nie wyzdrowieją natychmiast, zostaną poddani terapii wstrząsowej, która, wg naszych źródeł, polegać ma na obejrzeniu wszystkich odcinków „Mody na sukces”. W pierwszej kolejności, jak nas poinformowano, dotyczyć ma to osób publicznych, w tym – bohaterów ukochanego przez rodaków serialu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]PAP[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: [/SIZE][/FONT][/quote] Rany koguta Zurdo czy Ty aby nie jesteś jeszcze nie odkrytym geniuszem pisarskim. Coś czuję, że to już trzeba o autografy zabiegać, a potem kasę ze sprzedaży robić. Pamiętaj, że byłam pierwsza - to pisałam ja Lamia, prezes ... - a nie to już ktoś wymyślił, cholera ... Quote
zurdo Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='lamia2']Pamiętaj, że byłam pierwsza [quote] hmmm, byyyli juuuż taaacy kieeedyś, ale szyyybko się poooddaali. Bo jaaa straaaaasznie leeeniwa jestem. Popełniłam książeczkę dla bratanka i odpoczywam przez następnych 15 lat. :diabloti: Quote
lamia2 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='zurdo'][quote name='lamia2']Pamiętaj, że byłam pierwsza [quote] hmmm, byyyli juuuż taaacy kieeedyś, ale szyyybko się poooddaali. Bo jaaa straaaaasznie leeeniwa jestem. Popełniłam książeczkę dla bratanka i odpoczywam przez następnych 15 lat. :diabloti:[/quote] Wow, jaką książeczkę, Zurdo napisz koniecznie :flaming: Quote
zurdo Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='lamia2']Wow, jaką książeczkę, Zurdo napisz koniecznie :flaming:[/quote] hmm, o podróży do Lasu i żyjących tam straaasznych istotach: Zbiegach Okoliczności, Dygresjach, Wątpliwościach, Gruboskórnych Dowcipach, Kaczkach Dziennikarskich, Sprzedawcach Szczęścia i innych takich. A co, chcesz wydać?:evil_lol: Quote
lamia2 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='zurdo']hmm, o podróży do Lasu i żyjących tam straaasznych istotach: Zbiegach Okoliczności, Dygresjach, Wątpliwościach, Gruboskórnych Dowcipach, Kaczkach Dziennikarskich, Sprzedawcach Szczęścia i innych takich. A co, chcesz wydać?:evil_lol:[/quote] Na wydawnictwo jestem za cienka, ale poczytać bym mogła :evil_lol: Quote
rozgwiazda Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 a czy moro dostanie honorowo własny egzemplarz? odkryłam w nim miłość do rozszarpywania papieru na maleńkie strzępki. prawie jak śnieg w domu. (prawie robi wielką różnicę:evil_lol: ) co z psiakiem wciąż nie wiadomo. dostał 3dniowy antybiotyk doustny, trilac, i amocośtam na robaki. + royal intencośtam. weta martwi ta obniżona amylaza i brak płytek krwi. CHOLERA!!! :angryy: Quote
zurdo Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Morusowi napiszę jego własną. Jak odpocznę. amylaza to ni w ząb nie wiem co to, ale te płytki mnie martwią. Mam nadzieję, że to nie babeszjoza:shake: Pierwotniakom wstęp wzbroniony! Quote
rozgwiazda Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='zurdo']Morusowi napiszę jego własną. Jak odpocznę. amylaza to ni w ząb nie wiem co to, ale te płytki mnie martwią. Mam nadzieję, że to nie babeszjoza:shake: Pierwotniakom wstęp wzbroniony![/QUOTE] babe co? ide poszukać w weterynarii... Quote
ma_ruda Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 [quote name='rozgwiazda']leukocyty 13,90 (podwyższone) płytki krwi 128 (niedobór) glukoza 64 (obniżona) kreatynina 0,8 (obniżona) amylaza 353 (obniżona) reszta w normie.[/quote] To jest link do strony z normami hematologicznymi- moze się przyda? [URL]http://www.krakvet.pl/normy_biochemia_krakvet.doc[/URL] Amylaza to chyba enzym trawienny, odpowiedzialny za trawienie węglowodanów, produkowany przez trzustkę. Tych informacji nie jestem jednak pewna. Quote
lamia2 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Co ten Morus wyprawia, zdrowieć nie chce czy co :lmaa: Zurdo napisz tę książkę dla Moruska, może to mu humor poprawi :laugh2_2: :megagrin: Babeszjoza (babeszja) to chorba odkleszczowa, we wstępnym stadium wyleczalna, w następnych powoduje powikłania, nie leczona śmierć. Objawy: osowiałość, brak apetytu, ciemne siuśki i ciemna kupa, gdy psiak już nie wstaje (1 doba) ostatni dzwonek na weta. Badanie proste: z krwi. Dlatego tak ważne jest zabezpieczanie przed kleszczami. Osobiście nie wydaje mi się aby to była babeszja. Quote
Recommended Posts