Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W prawdzie to jeszcze nie moje urodziny ale dostałam aparat fotograficzny :eviltong: Canon IXUS 115HS :eviltong: Teraz mogę szaleć z fotami :razz: No i czekam na nowego fona,:cool3: bo mój to normalnie ruina iPhonowa.Kilka dni wstecz w schronisku wypadł mi z ręki jak walczyłam z psem i teraz nie dość że nie ma kamery ani aparatu w nim ,bo zwarły to mam popękany ekranik.Telefon żulerski dosłownie hehehe((: Bomba od rana jakiś szczekający.Pewnie się wkurza na to że przegraliśmy mecz.

Posted

[quote name='Dżdżowniś']Eh przegraliśmy z czechami_: I jak się Bomba emocjonował oglądając mecz (: Rana się goi o dziwo ładnie i szybko. Jeszcze z 3-4 dni i pójdziemy na dłuższy spacerek.[/QUOTE]

super że tak ładnie się goi! Oby tak dalej. Czekamy na mnóstwo fot Bomby :) tym nowym aparatem

Posted

[quote name='monia&nero']super że tak ładnie się goi! Oby tak dalej. Czekamy na mnóstwo fot Bomby :) tym nowym aparatem[/QUOTE]

...no ,czekamy...pozdrawiamy,delikatnie miziamy....:eviltong:

Posted

Kurde rana spuchła i podeszła płynem na krańcach. Przyłożyłam mu opatrunki z riwanolem i maściami i jest lepiej, nie sączy się.Jutro jest Czajak to brykamy na wizytę.Widziałyście kiedyś mixturę grzywacza z yorkiem? Pokażę wam jeden z wyników takiej głupoty ludzkiego potworka.

Posted

[quote name='Dżdżowniś']Kurde rana spuchła i podeszła płynem na krańcach. Przyłożyłam mu opatrunki z riwanolem i maściami i jest lepiej, nie sączy się.Jutro jest Czajak to brykamy na wizytę.Widziałyście kiedyś mixturę grzywacza z yorkiem? Pokażę wam jeden z wyników takiej głupoty ludzkiego potworka.[/QUOTE]
kurcze u Bombsona chyba za długo nie może być za dobrze :( no ale najważniejsze że już lepiej z tą raną. Trzymaj się Dżdżowniś!

Posted

Bomba chodzi w opatrunku.Wczoraj wylałam na niego butelkę rivanolu, dziś kupiłam Tribiotic i dodatkowe opatrunki.Oby chirurg jutro mu nie kazał dawać jakiś sterydów na szybsze zagojenie się rany.

Posted

Zapomniałam dziewczyny kto pomoże porozsyłać wątek mojego podopiecznego?? Plisss to jego szansa na domek.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228427-Basza-ma-ponad-10lat-i-szanse-na-dom-Błagam-o-pomoc-zbieramy-na-transport?p=19258614#post19258614[/url]

Posted

Właśnie wróciliśmy z tego makabrycznego upału. Goi się i to nawet nie źle ale że podeszło i to na krańcach to dajemy antybiotyk na 5 dni i na wszelki słuczaj w pt na wizytę.Do tego mam robić chlodne okłady z altacetu. Kurde żeby to się już wszystko zagoiło. bomba po wizycie się dosłownie wywalił jak żaba na kafle tak się biedactwo zgrzał.Z dłuższych spacerów na razie musimy zrezygnować. Siku ,kupa 10-15 min i do domu aż się pożądnie zasklepi.Aż mi go szkoda ,bo akurat teraz to wieczorkiem jest super a on musi siedzieć w domu.

Posted

((: ty to potrafisz człowieka nastawić pozytywnie. Mnie ta duchota w wawie wykończy/ psy też. Dziś niby trochę chmurek i wiaterek ale w autobku taki gorąc że szok.Bombie po antybiotyku i okładach schodzi obrzęk.Teraz mogę napisać "Że się goi nareszcie !!". I myślałam że już będę miała luzik.Ale pojawił się nowy tymczas /grzywaczoyork/ mikropies.Wczoraj byłam z nim u weta razem z Bombą, a dziś ma już zoperowana obustronną przepuklinę pachwinową i przy przewlekłym zapalenie prostaty został wykastrowany więc jest następnym rekonwalescentem pod opieką lekarza.Był w takim stanie że nie było na co czekać. Pan doktor powiedział że to nie przypadek że taki pies się do mnie przyplątał. Bombat go zachęcił ((:

Posted

Kurde mam wysyp kleszczy przed domem.Puściłam w nocy Bombe żeby się wyszalał a ten mi z kleszczami na głowie wrócił.Nie wczepionymi ,bo jest zabezpieczony, ale że jest chory i czuć go pewnie krwią,to wyczuły i wlazły szukając stołówki.Teraz będę go codziennie przeglądać, bo nawet strach że z niego czy Sprę spadnie i na mnie wejdzie.A przecier moje cholery włażą do łóżka bezpardonowo. Yyyyyy kleszcze to mega ohyctwo.Te co wyjełam z mikstury yorkogrzywacza zabiłam młotkiem, bo normalnie mają taki pancerz że nawet butem się nie dało :snipersm: Jak byłyby większe to takim by dostały po pancerzykach ((:

Posted

Ech rozczuliłam się nad tym czołgiem.Bardzo wam wszystkim którym jego los nie jest obojętyny
[COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Bardzobardzo wielkie dzięki !!!!
[/B][/SIZE][/COLOR]On mimo wszystko potrafi się odwdzięczyć; przyjściem pod pachę,podbiciem ręki do pogłaskania tej wielkiej głowy. Mimo że za chwile korba mu odbija i wyczynia wygibasy, taranuje głowa ,gryzie itp. To można pokochać takiego czuba ((:Taki chory , a tak się trzyma dzielnie. Kurdeczki już bym tak chciała żeby po tej masaksze nic mu nie dolegało.Eee nowy aparat rozpracowuje i już kilka fot mam czubsona(: Na razie jeszcze nie rozkminiłam jak zrobić żeby za każdym razem zatrzymać ruch.czytam instrukcję ale wiecie jak to jest.((: Filmik teraz jak nakręce to pełna profeska będzie((:

Posted

[quote name='Dżdżowniś']Ech rozczuliłam się nad tym czołgiem.Bardzo wam wszystkim którym jego los nie jest obojętyny
[COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Bardzobardzo wielkie dzięki !!!!
[/B][/SIZE][/COLOR]On mimo wszystko potrafi się odwdzięczyć; przyjściem pod pachę,podbiciem ręki do pogłaskania tej wielkiej głowy. Mimo że za chwile korba mu odbija i wyczynia wygibasy, taranuje głowa ,gryzie itp. To można pokochać takiego czuba ((:Taki chory , a tak się trzyma dzielnie. Kurdeczki już bym tak chciała żeby po tej masaksze nic mu nie dolegało.Eee nowy aparat rozpracowuje i już kilka fot mam czubsona(: Na razie jeszcze nie rozkminiłam jak zrobić żeby za każdym razem zatrzymać ruch.czytam instrukcję ale wiecie jak to jest.((: Filmik teraz jak nakręce to pełna profeska będzie((:[/QUOTE]
On tak dzielnie się trzyma dzięki Tobie bo wie ze jesteś przy nim i zawsze może na Ciebie Liczyć!!!!
No to czekamy z niecierpliwością na ten filmik i zdjęcia :)

Posted

I dziś znowu do weta.Wymiękam z tym jeżdżeniam autobusami ale innej opcji nie posiadam.Jeszcze tylko kontrole do niedzieli i jak wet stwierdzi ze dobrze jest to będzie przerwa w wizytach. ale doła złąpałam na spacerze.Sąsiad z drugiej klatki ma staruszkę boksie.4 lata wstecz zaczęły się guzy pojawiać i mimo zabiegów operacyjnych nie udało się powstrzymać rozsiewu.Chodzi już z wielkim guzem na tarczycy i otwierającym się guzem na faflu.Liczne guzy na głowie się pojawiły wygląda jak by ja potwór zaatakował, straszny smutek mnie ogarnął jak ją zobaczyłam.Zaczęła klka dni temu dużo pić i podsikuje czyli nerki siadają.Jeszcze nie mają siły zadzwonić po weta, ale wiedza że trzeba bo ona zaczyna się dusić od tego guza na szyi i ogólnie jej wygląd skłania do podjęcia przykrej decyzji.Kurde oby moja miss Sprę nigdy się tak strasznie nie pochorowała.

Posted

[quote name='monia&nero']On tak dzielnie się trzyma dzięki Tobie bo wie ze jesteś przy nim i zawsze może na Ciebie Liczyć!!!!
No to czekamy z niecierpliwością na ten filmik i zdjęcia :)[/QUOTE]

podpisuje sie pod powyzszym stwierdzeniem:lol:;a co do chorob naszych braci mniejszych.....przelaza z nas ludzi na nie niestety....

Posted

[quote name='Dżdżowniś']I dziś znowu do weta.Wymiękam z tym jeżdżeniam autobusami ale innej opcji nie posiadam.Jeszcze tylko kontrole do niedzieli i jak wet stwierdzi ze dobrze jest to będzie przerwa w wizytach. ale doła złąpałam na spacerze.Sąsiad z drugiej klatki ma staruszkę boksie.4 lata wstecz zaczęły się guzy pojawiać i mimo zabiegów operacyjnych nie udało się powstrzymać rozsiewu.Chodzi już z wielkim guzem na tarczycy i otwierającym się guzem na faflu.Liczne guzy na głowie się pojawiły wygląda jak by ja potwór zaatakował, straszny smutek mnie ogarnął jak ją zobaczyłam.Zaczęła klka dni temu dużo pić i podsikuje czyli nerki siadają.Jeszcze nie mają siły zadzwonić po weta, ale wiedza że trzeba bo ona zaczyna się dusić od tego guza na szyi i ogólnie jej wygląd skłania do podjęcia przykrej decyzji.Kurde oby moja miss Sprę nigdy się tak strasznie nie pochorowała.[/QUOTE]
:( :( :( .....