Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie odwiedzający schronisko bardzo często zatrzymują się przy warzywkach, chwalą jakie one śliczne i biedne, ale niestety domku nie proponują...

Posted

Tak też trzeba by spróbować, ale to już nie moja działka, bo ja tam się dopiero uczę 'obsługiwać' potencjalnych adoptujących. ;)

Posted

Średnio jestem za "wciskaniem" zwierząt ludziom :eviltong: Generalnie to wyznaję zasadę, że lepiej powiedzieć o wszelkich problemach, jakie mogą wystąpić, niż później mieć zwrot z adopcji :-( Adopcja musi być jednak przemyślana.

Posted

Ale czasem przychodzą do schroniska ludzie, którzy chcą psa, ale nie wiedzą jakiego, bezradnie chodzą alejkami i mają zamęt w głowie.
Wtedy warto podejść, zaczepić, zaproponowac pomoc i podsunąć jakiegoś konkretnego psiaka. (ja tak robię i działa)

Posted

U nas nie ma samowolnego chodzenia między kojcami ;) Zawsze ktoś ze stowarzyszenia oprowadza, wypytuje potencjalnych adoptujących jakiego psa szukają, czy ma mieszkać w domu czy na dworze, o członków rodziny itp. Pokazujemy psiaki, które do danego domu się nadają, odradzamy te, które się nie nadają. Także o bezradnym chodzeniu nie ma mowy ;)