Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki drogie, myślę i myślę o tej naszej Beluni. Już sama nie wiem, może próbuję się na siłę pocieszać, ale przypomniałam sobie, że p. Irena, u której jest teraz sunia mówiła, że zanim wzięła sunię do domu przebywała z Nią na działce (to musiał być maj/czerwiec). Ja myślę, że ona tam się oszczeniła i to z tamtego okresu są te ostatnie zdjęcia. Może sunia tak wtedy wyglądała, bo była wymęczona przez szczeniaki, przebywała głównie na dworze i nikt Jej wtedy właściwie nie pielęgnował. Szczeniaki dla suni, która jeszcze nie jest w pełni dojrzała to przecież musi być spore obciążenie. Zakładając, że to pierwsze zdjęcie jest bardziej aktualne to sunia teraz może już dużo lepiej wygląda. Nie demonizujmy sytuacji i nie zakładajmy od razu zaniedbania. Nie zmienia to faktu, że trzeba by Ją stamtąd zabrać. I to szybko !!!

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tylko, że informacja była też taka, że suczka oszczeniła się na początku czerwca... a szczenięta na zdjęciach na moje oko mają pewnie koło 5 -6 tygodni...
więc mało realne jest, że są to zdjęcia z czasu gdy sunia była na działce...

Bella jakoś strasznie leży mi na sercu... i nie podoba mi się ta cała historia :(

Posted

trzeba znów kogoś kto by mógł oczywiście za zgodą odwiedzić sunię zrobić aktualne zdjęcia i ogarnąć co i jak ... bo coraz więcej jest pytań i niejasności ...
bo teraz przecież jak ktos chce zaadoptować Bellę musi mieć jakieś informacje... co i jak

Posted

Z tego co wiem to są 3 rodziny starające się o Bellę.
Dzis miałam kolejne zapytanie na maila :):):)
Mam nadzieję, że p. Irena dobrze wybierze

Przy okazji zapraszam serdecznie na bazarek w moim podpisie dla chorego Dona i porzuconej Shiry :):):)
Wszystko taniocha, a cel szczytny !!!

Posted

beka napisał(a):
Pani Zofia ktorej poleciłam Belle ze wzgledu na to że toleruje koty dowiedział się ze sunia bedzie miała dom u corki p. Ireny

Oby tylko to był dobry dom i oby ta córka wysterylizowała sunię, tak jak obiecywała p. Irena

• 2 weeks later...
Posted

wadercia napisał(a):
przepraszam ciotki ze nei bede czytac calego watku, ale czy sunai dalej szuka domu? czy juz ma kolejke chetnych? :)

Sunię w końcu przygarnęła córka p. Ireny

Posted

szukam suni podobnej do Belli ma duze szanse na domek :) Ale Panstwo szukaja tylko suczki, dom z ogrodem i badz co badz musi miec odbry stosunek do dzieci ze wzgledu na wnuka ktory ich odwiedza :) Macie jakies propozycje? :)

Posted

wadercia napisał(a):
szukam suni podobnej do Belli ma duze szanse na domek :) Ale Panstwo szukaja tylko suczki, dom z ogrodem i badz co badz musi miec odbry stosunek do dzieci ze wzgledu na wnuka ktory ich odwiedza :) Macie jakies propozycje? :)

A w jakim wieku jest wnuczek ?

Posted

tego to nie wiem. jestem w kontakcie e-mailowym. Pani zglosila sie po ogloszeniach Nory, ktora znalazla dom. Sama sie nie oferowalam do pomocy w szukaniu psa podobnego do Nory, bo zazwyczaj i tak z takich e-miali nic nie wychodzi. Az tu mile zaskoczenie, Pani sama zapytala czy moglabym jej pomoc. Po ostatniej suczce ktora zmarla na przez chorobe nowoworowa chcialaby suczke podobna do swojej starej, ktora przypominala jej Nora.
Wnuczek z tego co zrozumialam z nia nie mieszka tylko ja odwiedza.

Posted

[quote name='wadercia']tego to nie wiem. jestem w kontakcie e-mailowym. Pani zglosila sie po ogloszeniach Nory, ktora znalazla dom. Sama sie nie oferowalam do pomocy w szukaniu psa podobnego do Nory, bo zazwyczaj i tak z takich e-miali nic nie wychodzi. Az tu mile zaskoczenie, Pani sama zapytala czy moglabym jej pomoc. Po ostatniej suczce ktora zmarla na przez chorobe nowoworowa chcialaby suczke podobna do swojej starej, ktora przypominala jej Nora.
Wnuczek z tego co zrozumialam z nia nie mieszka tylko ja odwiedza.

Śliczna Maja szuka domku, zakładałam Jej ostatnio wątki i robiłam ogłoszenie na OwP. Problem w tym, ze Ona nie nadaje się do domu z małymi dziećmi (jest niedelikatna w zabawie). Zresztą sama poczytaj o Niej
http://www.dogomania.pl/threads/8669-Owczarki-Niemieckie-do-adopcji.-Og%C5%82aszajcie-te%C5%BC-ONki-na-www.owczarki.eu!?p=17513923#post17513923

Posted

wadercia napisał(a):
ja Pani zaproponuje kazda suczke w typie owczarka niemieckiego, w koncu to ona musi sama wybrac prawda? A Maja jest przesliczna :)

No to trzymam kciuki za Majeczkę :)

Posted

z tego co wiem sunia mloda byc nie musi, aczkolwiek mysle ze gorna granica to 5-7 lat gdyz niedawno odeszla Pani sunia i chcialaby miec psiaka na dluzszy czas. Dostalam e-miala ze Maja jej sie podoba i podalam nr telefonu. Postanowila zadzowonic i wypytac dokladniej. Wnuczek ma 3,5 roku.

Posted

no czy wypali dom dla Majito trzeba poczekac, Pani zadzowni i sie dowie wszystkiego, jesli cos bedzie nie tak wowczas podesle Szile i Lane :) tylko prosze powiedzcie mi jaki maja stosunek do dzieci?

• 4 weeks later...
Posted

ja mam pyt, czy ten szczeniak co sie ostał ostatni to moze jest pies?? bo poszukuje psa onka, ale to musi byc szczeniak, poniewaz ma byc psem stróżującym i chce go ułożyć po swojemu. suczka odpada, bo mam juz 3 w domu, niby to gówniary jeszcze, ale juz sa wojny...

• 2 months later...
Posted

podaję za ewu:

Przesyłajcie proszę
UWAGA! Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. [email protected]