Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]dog193[/B] Tak jak radziła Anashar zrobiłam suni też ogłoszenie na OwP (Owczarki w Potrzebie). Podałam tam namiary p. Ireny i swojego maila, bo był wymagany. Ty masz chyba kontakt z p. Ireną, więc jeśli Bella zostanie zaadoptowana, zawiadom mnie na PV

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewa36']Kochana, ależ Ty nam z nieba spadłaś !
Ruda mała - to pewne, jest jeszcze od niedzieli staruszka Lana w Hoteliku w Teresinie :)[/QUOTE]

Tam jest już chyba ponad 50 piesków w kolejce. Nasz Rudzielec już tam został wpisany:lol:

Posted

DONka, ślicznie dziękuję za ogłoszenia :)

Kontaktu żadnego nie mam z tą panią, ja tylko przekopiowałam ogłoszenie :( Jeśli będę cokolwiek wiedzieć, to dam na pewno znać.

Posted

[quote name='DONnka']Tam jest już chyba ponad 50 piesków w kolejce. Nasz Rudzielec już tam został wpisany:lol:[/QUOTE]
No już około 70, ale ludzie ktorzy się do mnie zgłaszają szukają najczęściej suczek, a tych jest mniej niż połowę. No i ona śliczna jest, więc szanse ma duże, szkoda tylko, że tak mało o niej wiadomo :( W zasadzie to chyba nie macie nawet pewności, że ona jest jeszcze do adopcji, co? Skoro robicie jej już taką akcję promocyjną to może byście zadzwoniły pod ten nr telefonu i dopytały o trochę więcej szczegółów??

Posted

Informacje jakie uzyskałam:
Sunia znaleziona jakieś 1,5 miesiąca temu. Początkowo mieszkała na działce z tymczasową opiekunką. Tam miała towarzystwo dwóch innych psów i kota.
Nie sprawiała problemu. Z psami dogadała się od razu, kota początkowo tylko tolerowała później tolerancja przerodziła się w przyjaźń :)
Sunia jest młoda, zabawy i figle w głowie.
Pani stara się ją nauczyć komend i trochę ułożyć.
Teraz mieszka w bloku, sygnalizuje potrzebę wyjścia na dwór.

Jeżeli chodzi o dzieci. Pani ich nie ma i nie miała możliwości sprawdzenia. Na spacerach na nikogo się nie rzuca i nie przejawia agresji.

Sunia może być u Pani do września, ponieważ później Pani idzie do szpitala i nie będzie osoby do opieki nad psem.

Edit:
Poprosiłam Panią o informacje gdyby sunia znalazła dom. Poprosiłam też o zapisanie mojego nr w razie problemów.

Posted

[quote name='dog193']Jeszcze dziewczyny gdybyście mogły przekleić te informacje na OwP i gdzie tam jeszcze wstawiałyście sunię, to będę wdzięczna :)[/QUOTE]
Jeśli chodzi o wątki na forach owczarkowych to nie ma sprawy - zrobi się, ale nie wiem jak edytować ogłoszenie na OwP. Napisałam PW do moda w tej sprawie

Posted

to ja jestem jedna z chetnych z owczarka o ktorych mowi Donka :) dzis wieczorem robie narade w domu czy ja adoptujemy i czy ogolnie nas stac na utrzymanie dwoch psow i kota.. Bella by byla ze szczeniorem owczarka moja kochana Nika i z kotkiem Sam, my mieszkamy w domu ze sporym podworkiem w warszawie na zaciszu :) jesli ja nie bede mogla to zadzwonie do brata ktory poszukuje pieska i rowniez uwielbia owczarki, a ze wlasnie postawil dom pod warszawa i od sierpnia bedzie sie tam wprowadzal razem z rodzina, to piekna ma szanse na dom :) i tak wogole to jest piekna ja i moj narzeczony jestesmy w niej zakochani, teraz musimy pogadac z rodzicami i powiem ze to nie bedzie prosta rozmowa... no ale sprobowac zawsze mozna.. pozdrawiam i zaciskajcie kciuki by sie udalo.. sama mam nadzieje ze sie uda wtedy sunia od jutra juz by byla u nas

Posted

[quote name='dog193']Dagsam, trzymam mocno kciuki :) Jeśli się uda, to mam nadzieję na jakieś foteczki suni już u was :)[/QUOTE]

Ja też, ja też... :multi::multi::multi:

Posted

niestety nie udalo mi sie przekonac.. oczywiscie wszyscy stwierdzili ze jest piekna bez dwoch zdan.. ale niestac nas, wiecie nasza poprzednia sunie leczylismy przez pare miesiecy codzienne wizyty u weta, potem wzielismy Nike i miala babeszje i znow wszystkie pieniadze ladowane w jej leczenie, jak zaczelismy wracac na prosta to alergia sie przypaleda i zapalenia uszu oczu i wogole i znow co pare dni do weta i wogole.. i niestety nie zgadzaja sie.. ja z Krzyskiem bylismy na tak.. ale rodzice marudzili o pieniadzach i faktycznie tu maja racje.. ale dzwonilam do brata wyslalam fote i ma przemyslec sprawe.. rodzice tez sie popytaja wsrod swoich znajomych czy moze ktos by nie chcial.. postaram sie Belli znalesc cieplutki kochajacy dom i blisko mnie bym mogla porywac ja na wycieczki krajoznawcze!
ale jest mi troche przykro bo mialam nadzieje... :(

Posted

Trzymam w takim razie kciuki za adopcję u brata, albo kogoś innego. Byle sunia szybko znalazła dom :)

[SIZE=1]A przy okazji zapraszam na bazarek na Shilę z nużycą: [url]http://www.dogomania.pl/threads/211966[/url][/SIZE]

Posted

[quote name='dagsam']ja to i tak bede krecic dziure w brzuchu i moze sie zlamia ;) uparta jestem ale bede szukac domku dla Belli![/QUOTE]

Brawo dagsam :multi::multi::multi: Tak trzymaj :lol:

[B]Drogie ciotki, zaktualizowałam ogłoszenie Belli na OwP dodając najnowsze informacje o suczce uzyskane przez monika&karol. Ogłoszenie ma ID:974[/B]
Trzymam kciuki za Jej nowy, kochający domek:loveu: