Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']Takiej rasy jeszcze nie stworzyli :eviltong:[/QUOTE]

Myślę, że coś o podobnych cechach da się wyszukać, to jest trochę naciągane, ustępstwa są możliwe :P

[quote name='monika15']:mdleje::mdleje::mdleje:
udam, ze tego nigdy nie przeczytalam i wszyscy tak jak ja maja przesrane w klasie maturalnej:evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='vege*']Ja będąc w klasie maturalnej raz w tyg kończyłam o 15 a tak to 12.30 albo 13.30 :diabloti: Fajnie było zdawać tylko biologię, a nie jak większość po kilka przedmiotów i siedzieli na dodatkowych po godzinach :diabloti:[/QUOTE]

Ja miałam mnóstwo lekcji w 1 i 2 klasie, teraz mama tylko polski, matmę, jezyki obce, biologię, chemię, pp,wok, godzinę wych., wf. Mamy czas na zajęcia pozalekcyjne, korki itd. :)

Posted

Ja miałam tylko polski, ang, matmę, biologię, historię i godz wych, no i wf ale na niego nie chodziłam bo zwolnienie miałam, i chemię, ale jej nie zdawałam to też nie chodziłam:diabloti:

Posted

[quote name='Aleksandra95']Naklejka, a ja myślałam, że Ty rok młodsza :lol:[/QUOTE]

95 najlepszy :evil_lol: Nie chciałbym być młodsza, chociaż jak sobie pomyślę o maturze (cholercia, dopiero co gimnazjum skończyłam!) to chciałabym być jeszcze przed tym, albo lepiej już po maturze z genialnymi wynikami :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Nie, nie, my dopiero dojrzewamy, na starzenie mamy jeszcze czas, niewiele, ale mamy :evil_lol:[/QUOTE]

taaaa dobijemy do 18 i mozemy zaczac hodowac zmarszczki:diabloti:

Posted (edited)

[quote name='monika15']taaaa dobijemy do 18 i mozemy zaczac hodowac zmarszczki:diabloti:[/QUOTE]

Nie, nie, chyba do 21 roku, albo coś koło tego :eviltong:

Wróciłam z dogtrekkingu :)
Trasa liczyła coś ponad 15 km, czas 2:57:50 :)

I znowu mam 3 psy w domu :D

Edited by Naklejka
Posted

[quote name='dOgLoV']jak to 3 ???????????????????????????????????????????? pokaż !!!!!!!!!!! :diabloti:[/QUOTE]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-_5jZlINrMak/UiI7l_DWGmI/AAAAAAAAWo0/7b6JzNtUxLA/w640-h480-no/Zdjecie093.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='dOgLoV']jaki słodki :loveu: na DT go wzięłas ??[/QUOTE]

Nie, przechowuję go tylko, bo jego właściciele wyjechali. Był u mnie na tydzień niedawno, już od dawna się nim opiekuję podczas nieobecności właścicieli :) On u mnie czuje się jak u siebie i dość dobrze się z Jetsanem i Arnim dogaduje.

Posted

[quote name='dOgLoV']Donki sa cudowne :loveu:

moim marzeniem jest mieć suczke po tym psie :

[IMG]http://wolflake.pl/gallery/galeria/atos/a4.jpg[/IMG][/QUOTE]

uwilebiam DONy, ale takie mi się akurat wybitnie nie podobają. :eviltong: no i tyyyle futra... przy moim kundlu jest dużo czesania, ale przy takim to jakiś koszmar. :diabloti:

[quote name='Naklejka']Ja bym chciała jakiegoś psa z mocnym charakterkiem, coś stróżującego, obronnego, ogólnie nieufnego w stosunku do obcych. Raczej średnio większego, ale zwinnego. Bardzo chętnie pracującego z człowiekiem, zawsze chętnego na zabawę, ale nie za aktywnego, żeby mi domu nie rozniósł, jak raz nie wyjdzie na dłuższy spacer. Taki ideał na przyszłość, tybetan w to się nie mieści, ale tybetan to tybetan i tak je uwielbiam :evil_lol:[/QUOTE]

To jeśli może być małe ustępstwo co do wielkości, to jest taka rasa. Nazywa się czarny terier rosyjski. :loveu: Pies ideał.

Posted

[quote name='dOgLoV']Donki sa cudowne :loveu:

moim marzeniem jest mieć suczke po tym psie :

[IMG]http://wolflake.pl/gallery/galeria/atos/a4.jpg[/IMG][/QUOTE]
Aga piszesz poważnie?
myślałam, ze inny typ DONa Ci się podoba.
Jestem w szoku :o
[quote name='dOgLoV']to zależy , jak pies powłóczy tyłem to juz jest kalectwo :roll: ale sa psy ze "skosem" chodzące normalnie ;)[/QUOTE]
pokaż mi przykłady :cool3:
filmiki, zdjęcia itp, bo za bardzo nie wiem o co caman :)
[quote name='Angi']Tobie Agan w większości to same kaleki się podobają :P 9< gadam o psach >
Ja jeżeli miałabym mieć donka/onka to tylko z adopcji. Ale raczej to nie dojdzie do skutku :P[/QUOTE]
Angi mam bardzo podobne spostrzeżenia :roll:
O moich psich planach raczej nikt nie chce wiedzieć, po co Was załamywać :lol:

Posted

[quote name='Olson']
To jeśli może być małe ustępstwo co do wielkości, to jest taka rasa. Nazywa się czarny terier rosyjski. :loveu: Pies ideał.[/QUOTE]

Broda :diabloti:
Ale nie ukrywam, że uwielbiam te psy, tydzień miałam u siebie suczkę tej rasy, cudo :loveu: Ale chyba wolałabym coś bardziej energicznego niż ona, ale nie chcę oceniać rasy na podstawie jednego psa.

Posted

[quote name='Naklejka']Broda :diabloti:
Ale nie ukrywam, że uwielbiam te psy, tydzień miałam u siebie suczkę tej rasy, cudo :loveu: Ale chyba wolałabym coś bardziej energicznego niż ona, ale nie chcę oceniać rasy na podstawie jednego psa.[/QUOTE]

No tak, z brodą jest pewien problem. Ale wystarczy codziennie popsikać jakimś syfem żeby grzybka nie było i rozczesać grzebieniem i jest super. :loveu: A poza tym, z CTRem nie ma takie problemu jak z tybetanem czy DONem - że w kółko trzeba wyczesywać podszerstek. :diabloti:

Bywają bardzo flegmatyczne CTRy, ale raczej są to pojedyncze przypadki. A wiesz może "która to" suńka była u Ciebie? ;)

Posted

[quote name='Olson']No tak, z brodą jest pewien problem. Ale wystarczy codziennie popsikać jakimś syfem żeby grzybka nie było i rozczesać grzebieniem i jest super. :loveu: A poza tym, z CTRem nie ma takie problemu jak z tybetanem czy DONem - że w kółko trzeba wyczesywać podszerstek. :diabloti:

Bywają bardzo flegmatyczne CTRy, ale raczej są to pojedyncze przypadki. A wiesz może "która to" suńka była u Ciebie? ;)[/QUOTE]

Ej, tybetan linieje raz w roku! Poza tym okresem nie trzeba go czesać w ogóle ;)

Za cholerę nie umiem sobie przypomnieć, ale to jakaś hodowla z okolicy była, suka była wystawiana.
Mam! Pogrzebałam w sieci- Tekla Kukułajka

Posted

[quote name='Olson']Akurat tej suki nie kojarzę z ringów, ale Tytan Kukułajka to jest naprawdę piękny pies. :loveu:[/QUOTE]

Parę razy się pojawiła na wystawie, u mnie była zgolona na sznupa, więc się nie dziwię dlaczego jej nie wystawiali :eviltong: o tak, tytan jest piękny.

Posted

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-OPa6eG9FT44/UiMWybVICKI/AAAAAAAAWpQ/qrPJK3_sIjQ/s640/IMG_8038.jpg[/IMG]
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-htc_Cs_SySM/UiMWyN5NTjI/AAAAAAAAWpM/GBjbExBZZxU/s640/IMG_7948.jpg[/IMG]