Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='vege*']kocham robić muffinki :loveu: ogólnie bardzo lubię gotować :eviltong:[/QUOTE]

Ja robiłam pierwszy raz, ogólnie trzymam się z dala od kuchni :eviltong: Ale chyba pora to zmienić, pieczenie jest całkiem fajne, a jedzenie.... :loveu: Obiadów nie lubię robić, bo rodzinie wiecznie nic nie pasuje :roll:

Posted

[quote name='Talucha']Kurde, a ja tak mam ostatnio ochotę na muffinki :eviltong:[/QUOTE]

Ja teraz pewnie z kuchni wychodzić nie będę, bo znalazłam mnóstwo ciekawych przepisów, a osób chętnych do próbowania nie brakuje. A ja też jestem bardzo żarłoczna :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Ja robiłam pierwszy raz, ogólnie trzymam się z dala od kuchni :eviltong: Ale chyba pora to zmienić, pieczenie jest całkiem fajne, a jedzenie.... :loveu: Obiadów nie lubię robić, bo rodzinie wiecznie nic nie pasuje :roll:[/QUOTE]
Ja obiady robię od dawna tylko dla siebie, bo moja mama i mój tata jedzą mięso,ja nie więc robię tylko dla siebie :eviltong: ale jak robię muffinki to tata jest pierwszy :evil_lol: gotowanie jest proste :)

Posted

[quote name='vege*']Ja obiady robię od dawna tylko dla siebie, bo moja mama i mój tata jedzą mięso,ja nie więc robię tylko dla siebie :eviltong: ale jak robię muffinki to tata jest pierwszy :evil_lol: gotowanie jest proste :)[/QUOTE]

Mi się dla jednej osoby nie chce gotować :P Ale do tej pory obiad, które zrobiłam były dobre :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Ja teraz pewnie z kuchni wychodzić nie będę, bo znalazłam mnóstwo ciekawych przepisów, a osób chętnych do próbowania nie brakuje. A ja też jestem bardzo żarłoczna :evil_lol:[/QUOTE]

Ja mam w domu mnóstwo kolorowych foremek, pełno ozdóbek itp. więc chyba jutro posiedzę w kuchni :evil_lol: Spróbuj babeczek z nutellą :cool3: :loveu: Raz nawet robiłam projekt na angielski, upiekłam babeczki, każdy dostał z zestawem do dekoracji według własnego pomysłu :diabloti:

Posted

[quote name='Talucha']Ja mam w domu mnóstwo kolorowych foremek, pełno ozdóbek itp. więc chyba jutro posiedzę w kuchni :evil_lol: Spróbuj babeczek z nutellą :cool3: :loveu: Raz nawet robiłam projekt na angielski, upiekłam babeczki, każdy dostał z zestawem do dekoracji według własnego pomysłu :diabloti:[/QUOTE]

No ja właśnie nic w domu nie mam :-( podstawowe formy do ciast tylko...
Chyba mam rękaw do dekoracji :evil_lol: czy jak to tam się zwie :P

Posted

[quote name='Luzia']ja kiedyś chciałam właśnie kupić silikonowe foremki do muffinek, ale jako że na mieście nie znalazłam to mi się odechciało :lol:[/QUOTE]

Ja nawet nie mam foremki. Miałam tylko te papierowe, trochę się rozlazły, nie są piękne, ale smaczne :loveu: Następnym razem wyjdą ładniejsze :evil_lol:

Posted

[quote name='Luzia']ja kiedyś chciałam właśnie kupić silikonowe foremki do muffinek, ale jako że na mieście nie znalazłam to mi się odechciało :lol:[/QUOTE]
ja mam silikonowe i nie lubię ich, muszę kupic papilotki

Posted

Ja mam sporo papierowych, ale siostra mi kupiła jakieś silikonowe okrągłe i w kształcie serc, muszę je wypróbować. Ten rękaw też mam ale nie używam, nie mam dobrego przepisu na krem :shake:

Posted

[quote name='Talucha']Ja mam sporo papierowych, ale siostra mi kupiła jakieś silikonowe okrągłe i w kształcie serc, muszę je wypróbować. Ten rękaw też mam ale nie używam, nie mam dobrego przepisu na krem :shake:[/QUOTE]
Ja z kremami nie lubię, bo ogólnie kremy są niedobre. Ja robię zazwyczaj z czekoladą, orzechami, żurawiną suszoną, budyniem :)

Posted

A ja uwielbiam kremy, śmietany itd.! :loveu:
te robiłam :)
[url]http://www.mojewypieki.com/przepis/budyniowe-babeczki-z-lukrem[/url]
Jeszcze chcę zrobić jakieś czekoladowe i z owocami, potem w kolejce czekają różne ciastka i ciasto czekoladowe z kremem :loveu:

Posted

ja robię te i są pyszne :loveu:
[url]http://www.papilot.pl/wasza-kuchnia/14044/WASZA-KUCHNIA-Puszyste-babeczki-z-kawalkami-czekolady-BOSKIE.html[/url]

Posted

[quote name='Luzia']możesz mi odstąpić :evil_lol:[/QUOTE]
mam takie jak te na samej górze okrągłe, dwie szt :lol:
[url]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1dFr2BlSh8HmHoXqNeZ4AxHsDdBPlxofU1vVWrcDYu7KvFNicEg[/url]

Posted

[quote name='Luzia']właśnie takich szukałam :lol: gdzie kupiłaś ? ;)[/QUOTE]
Moja mama kiedyś kupiła chyba w sklepie "wszystko po 4,9 zł" :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV']

takie niech Ci kupi[IMG]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1rrniZh-lOHWwN--nzkIcPAYTbNouU9ObEzk0QbZUdwKgp6sD[/IMG] :diabloti:[/QUOTE]

Brooks - moja platoniczna siodełkowa miłość!

[quote name='vege*']Ja teraz dostałam na urodziny miejski rower i NIGDY nie miałam wygodniejszego :loveu: siodełko jest genialne, a jak sie siedzi na tym rowerze w wyprostowanej pozycji to mnie wgl ani ręce ani kręgosłup nie boli :loveu:

[/QUOTE]

Ja jeżdżę tylko na takim rowerze, bo rower służy mi jako środek komunikacji miejskiej.
Chociaż odkąd mam psa, to nawet zaczęłam myśleć nad wycieczkami do lasu... Ale nie wiem czy się to u mnie sprawdzi, bo po pierwsze - musiałabym kupić nowy rower, a po drugie - ja naprawdę nie umiem jeździć na sportowych rowerach! Rower, który obecnie mam, mam od 16 lat i tylko raz na jakiś czas go odpicowuję. Ostatnio wymieniłam mu siodełko (Selle Royal) na żelowe, ale jedno z najtańszych. Jejku, kompletna zmiana na lepsze! Nie wiem czemu tak długo z tym zwlekałam.
Rower jest ciężki jak cholera i codzienne znoszenie i wnoszenie go na 2 piętro daje mi większy wycisk niż siłownia.

Posted

[quote name='IZMADO']
Ja jeżdżę tylko na takim rowerze, bo rower służy mi jako środek komunikacji miejskiej.
Chociaż odkąd mam psa, to nawet zaczęłam myśleć nad wycieczkami do lasu... Ale nie wiem czy się to u mnie sprawdzi, bo po pierwsze - musiałabym kupić nowy rower, a po drugie - ja naprawdę nie umiem jeździć na sportowych rowerach! Rower, który obecnie mam, mam od 16 lat i tylko raz na jakiś czas go odpicowuję. Ostatnio wymieniłam mu siodełko (Selle Royal) na żelowe, ale jedno z najtańszych. Jejku, kompletna zmiana na lepsze! Nie wiem czemu tak długo z tym zwlekałam.
Rower jest ciężki jak cholera i codzienne znoszenie i wnoszenie go na 2 piętro daje mi większy wycisk niż siłownia.[/QUOTE]
ja mam taki [url]http://img18.tablica.pl/images_tablicapl/4174567_1_644x461_polska-damka-rower-burghardt-labedz-stozki-kosz-bezkonkurencyjny-2013-lublin_rev008.jpg[/url] i jest cholernie ciężki, 14 kg waży i muszę go znosić do piwnicy po 4 schodkach :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']ja mam taki [URL]http://img18.tablica.pl/images_tablicapl/4174567_1_644x461_polska-damka-rower-burghardt-labedz-stozki-kosz-bezkonkurencyjny-2013-lublin_rev008.jpg[/URL] i jest cholernie ciężki, 14 kg waży i muszę go znosić do piwnicy po 4 schodkach :evil_lol:[/QUOTE]

Piękny!

Ja mam taki:

[IMG]http://d.naszemiasto.pl/k/r/7e/b5/5065f57f24306_o.jpg[/IMG]
Jedyne zdjęcie jakie pokazuje mój rower w miarę w całości (zrobione we wrześniu 2012) choć nie ma się czym chwalić, szczególnie widząc moją minę :P

Posted

[quote name='IZMADO']Piękny!

Ja mam taki:

Jedyne zdjęcie jakie pokazuje mój rower w miarę w całości (zrobione we wrześniu 2012) choć nie ma się czym chwalić, szczególnie widząc moją minę :P[/QUOTE]
dzięki :)

Też masz fajny :) Najbardziej w tych rowerach podoba mi się spory przydatny koszyk :eviltong: