Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No jak to po co?Żeby zdobyć.Niestety też tak mam często gęsto...zresztą w ostatnim czasie narobiłem w życiu innym ludziom tyle złego ,że co patrze w lustro to pluje sobie w ryj.Wystraszył sie ,bo zdobył i nie wiedział co dalej z tym zrobić.

No to nalepa haj fajf xD mamy podobne przemyślenia co do psów.

Posted

[quote name='Aleks89']No jak to po co?Żeby zdobyć.Niestety też tak mam często gęsto...zresztą w ostatnim czasie narobiłem w życiu innym ludziom tyle złego ,że co patrze w lustro to pluje sobie w ryj.Wystraszył sie ,bo zdobył i nie wiedział co dalej z tym zrobić.

No to nalepa haj fajf xD mamy podobne przemyślenia co do psów.[/QUOTE]

No mi się wydaje, że z nim jest coś nie tak w tym temacie :eviltong: Z poprzednią laską też była bardzo krótko... Chociaż jak z nim rozmawiałam to odniosłam inne wrażenie, raczej wydawał mi się dość ogarniętą osobą. No cóż... A tak mi się przypomniało, napisał dziś, że mógł tego nie zaczynać, tzn. przyznał mi rację, jak się z nim kłóciłam :evil_lol:
Ale kumplem byłby dobry :lol:

pijona!

Teraz mam wielkopsa, bo mam domek i ojca, no i jego samochód i wypłatę :diabloti: A na przyszłość pewnie zostanie mi średni kundel ze schrona :P

Posted

[quote name='Aleks89']Weź se taką Kaje :cool3: aktywne na dworze ,w domu prześpi i rok na kanapie:evil_lol:Plastelina taka jak postawisz tak stoi.[/QUOTE]

No jak Arni :P
W domu śpi, a na dworze dość aktywny- wystarczająco :) No i posłuszny, odwoływany od psów, zwierzyny, ludzi. Tylko za miękki!

Posted

[quote name='Naklejka']Nie, nie chcę psa, który szcza i sra na człowieka :P[/QUOTE]

Bardzo fajny pies, tylko nie jego wina, że się stersuje w aucie. Nie każdy pies to lubi :evil_lol:

Posted

[quote name='Aleks89']Ja już w ogóle wyleczyłem się z dużych psów:diabloti:Po Lucasie nigdy więcej nic co waży więcej niż 20kg.Więc w grę wchodzi Stafik ,BC ,kelpie i na tym koniec:diabloti:[/QUOTE]
Chcesz kelpika? :crazyeye: :eviltong:

Posted

Bbeta-to są trzy podstawowe opcje kolejnego psa.Ale jednak raczej dopiero jak mi któryś obecny zejdzie.W kolejności stafik(bo w tych się jakiś czas temu zakochałem) ,border ale taki raczej stojący obok Brumy i ostatecznie kelpik i to taki jak Boom ,a nie jakieś małe 10kg ścierwo wielkości maltańczyka.

Posted

[quote name='Amber']Spoko, ja tak miałam przez 19 lat przed Jarim, a teraz mam też po Jarim (tj. na bierząco mioty, krycia, krajowe, zagraniczne no i YT) z tym, że już nie ryczę przynajmniej oglądając to wszystko :eviltong:[/QUOTE]
Czyli ze mną jest spoko, skoro inni też tak mieli/mają :evil_lol:

[quote name='Angi']Chciałabym znów mieć Collie... Chociaż, Alpina ma mega podobny charakter do jednej z moich collaczek :lol: Ale to jednak nie jest collie :evil_lol:[/QUOTE]
Szkockie Collie baaaaardzo mi się podobają z wyglądu jak i z charakteru, mam straszny sentyment do tej rasy :)

[quote name='Angi']nalepka, kup se boorderka! :>[/QUOTE]
One są strasznie brzydkie :shake:

Posted

[quote name='Aleks89']Bbeta-to są trzy podstawowe opcje kolejnego psa.Ale jednak raczej dopiero jak mi któryś obecny zejdzie.W kolejności stafik(bo w tych się jakiś czas temu zakochałem) ,border ale taki raczej stojący obok Brumy i ostatecznie kelpik i to taki jak Boom ,a nie jakieś małe 10kg ścierwo wielkości maltańczyka.[/QUOTE]
Myślałam, że kelpiki Ci się nie podobają :eviltong: ;)

Posted

ja też już teraz nie śledze tak niufów, ewentualnie hodowle z których mogłabym wziąć następnego szczeniaka, bo w moim przypadku niuf i tylko niuf wchodzi w grę :loveu: tylko nie wiem czy będę mieć na tyle odwagi żeby następny pies też był czarny, bo wiem że będę go porównywać do Toro, z resztą każdego już teraz będę do niego porównywać..

Posted

[quote name='BBeta']Myślałam, że kelpiki Ci się nie podobają :eviltong: ;)[/QUOTE]

Kelpiki mi się podobają bardzo ,ale 10kg ścierwa udające kelpie zdecydowanie karmiłbym morbitalem:diabloti:

Posted

[quote name='Niufciak']ja też już teraz nie śledze tak niufów, ewentualnie hodowle z których mogłabym wziąć następnego szczeniaka, bo w moim przypadku niuf i tylko niuf wchodzi w grę :loveu: tylko nie wiem czy będę mieć na tyle odwagi żeby następny pies też był czarny, bo wiem że będę go porównywać do Toro, z resztą każdego już teraz będę do niego porównywać..[/QUOTE]
A mogłabyś mi na FB albo na PW podesłać jakie hodowle Ciebie interesują? :)

Posted

[quote name='Aleks89']Kelpiki mi się podobają bardzo ,ale 10kg ścierwa udające kelpie zdecydowanie karmiłbym morbitalem:diabloti:[/QUOTE]
Też nie przepadam za bardzo drobnymi (i bardzo masywnymi) kelpikami, więc Bumi w 100% trafił w mój gust :cool3:

[quote name='vege*']One są strasznie brzydkie :shake:[/QUOTE]
Nie wszystkie bordery są brzydkie :eviltong:
[url]http://www.pikkusaari.com/bordercollies/thedogs/sui/kuvat/suipic_general2_big.jpg[/url] :loveu:

Posted

Mnie irytuje parcie na miniaturyzowanie wszystkiego.No sory ,ale dla mnie Kelpie to jest jakieś +-20kg psa ,a nie yorczek.Tak jak i BC ma mieć te 50cm w kłębie a nie 40.

Posted

[quote name='Aleks89']Mnie irytuje parcie na miniaturyzowanie wszystkiego.No sory ,ale dla mnie Kelpie to jest jakieś +-20kg psa ,a nie yorczek.Tak jak i BC ma mieć te 50cm w kłębie a nie 40.[/QUOTE]
Bo niestety istnieje przeświadczenie, że mniejszy i lżejszy pies lepiej poradzi sobie w sporcie :roll:

Posted

[quote name='BBeta']
Nie wszystkie bordery są brzydkie :eviltong:
[URL]http://www.pikkusaari.com/bordercollies/thedogs/sui/kuvat/suipic_general2_big.jpg[/URL] :loveu:[/QUOTE]
Sorki ale ten jest obrzydliwy :eviltong: Mi się bordery nigdy nie podobały ;)

Posted

[quote name='vege*']Sorki ale ten jest obrzydliwy :eviltong: Mi się bordery nigdy nie podobały ;)[/QUOTE]
Kwestia gustu, mi się podoba, bo jest podobny do kelpika :loveu:

Posted

[quote name='vege*']A ja nie potrafię się wyleczyć z Niufków, nie ma dnia, żebym o nich nie myślała, często mi się śnią, normalnie to mnie prześladuje ciągle :-( [/QUOTE]
jest tylko jedno lekarstwo na to :siara:

Widzę rozważania, na temat przyszłych psów...
Ogólnie to mi też w d*** się poprzewracało... :shake:
Obecnie Owczarki tak, ale w kojcu na dworze. Choć i tak większość dnia byłyby luzem na podwórku.. a w domu tylko coś małego, fajnego, a najlepiej to sklonować Ciapka.

Taki Ciap się dostosowuje i może nic nie robić bardzo długo, ale mała ingerencja i jest do wsiego gotowy.... Jak Owczary nic nie robią, to zwiastuje to tylko kłopoty :diabloti:

Posted

[quote name='BBeta']Kwestia gustu, mi się podoba, bo jest podobny do kelpika :loveu:[/QUOTE]
No właśnie wygląda jakby miał łeb od kelpika, a ciało od bordera :evil_lol:

[quote name='kalyna']jest tylko jedno lekarstwo na to :siara:
[/QUOTE]
wiem wiem, ale to dopiero po studiach :eviltong:

Posted

Dobry ;)

Padam na twarz... Wróciłam ze schroniska, no i przyjechała do nas Magdalena Popławska :cool3: Bardzo miła osoba, wyczesała Zgryzia, odwaliła całą robotę z nas :cool3:

Kelpie mi się podoba, ale takie w typie Boomiego, mikrusy do mnie nie przemawiają ;)

A co do borderów, średnio za nimi przepadam, te ze stojącymi uszami lub wyglądające jak kupa futra totalnie mnie odrzucają :eviltong:

Posted

[quote name='Naklejka']Dobry ;)

Padam na twarz... Wróciłam ze schroniska, no i przyjechała do nas Magdalena Popławska :cool3: Bardzo miła osoba, [B]wyczesała Zgryzia[/B], odwaliła całą robotę z nas :cool3:

Kelpie mi się podoba, ale takie w typie Boomiego, mikrusy do mnie nie przemawiają ;)

A co do borderów, średnio za nimi przepadam, te ze stojącymi uszami lub wyglądające jak kupa futra totalnie mnie odrzucają :eviltong:[/QUOTE]

no to super! :loveu: