Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko my nie twierdzimy, że tybetan jest jak jakiś owczar, czy inny pudel, których się wszystkich słucha. Tylko to da się wypracować, to nie jest trudne, trzeba chcieć i być bardzo konsekwentnym. Mój ojciec odpuszcza psom wszystko, nie krzyknie, nie pogoni, nie wyegzekwuje posłuszeństwa, to co się dziwić, że nawet Arni się go nie słucha?

Posted

[quote name='dOgLoV']i o to mi cały czas chodzi , MT jest uparte i niezależne , pies usłuchany , dający się wychować słucha wszystkich domowników nie tylko wybranych[/QUOTE]

Bzdura.Słucha tych ,którzy potrafią egzekwować polecenia.
Kaja jest mega posłuszna ,karna a komendy wydawane przez kogoś kto nie jest konsekwentny olewa.

Posted

[QUOTE] Amber, akurat Torma jest posłuszna, Jamal również, a ten to dopiero ma charakterek :diabloti: [/QUOTE]
OK, tylko bym PT nie mieszała z posłuszeństwem na co dzień. Są psy które zdają trudniejsze egz. a nie nadają się w ogóle do codziennego życia :eviltong:

Posted

[quote name='Angi']bo to forum jest do dupy, jeżeli chodzi o MT.[/QUOTE]

Ja tam co jakiś czas zerkam i sprawdzam co się dzieje, jakoś mnie te forum odpycha ;)

Mi ostro po dupie dało schronisko, początki były bardzo trudne... zapanować tam nad psami to jest hardcor ;)

Posted

[quote name='Amber']OK, tylko bym PT nie mieszała z posłuszeństwem na co dzień. Są psy które zdają trudniejsze egz. a nie nadają się w ogóle do codziennego życia :eviltong:[/QUOTE]

Wiem o co Ci chodzi ;) ale zdanie PT z MT chyba jest trudne, bo jak pies nie ma ochoty to się słuchać nie będzie, zbyt monotonne to, Jetsan nie widzi sensu powtarzania komend :eviltong:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=vsvDVQF-Il0[/url]

Posted

I też jest druga strona medalu, Jari jak ma motywacje to wykonuje komendy jak maszyna, jednakże puścić go bez niczego w miejscu publicznym... No równie dobrze mogłabym rzucić granatem, ten sam efekt by był :p

Edit: Geez ale te psy są flegmatyczne :evil_lol:

Posted

[quote name='Angi']spacer z niektórymi psami to jest coś :evil_lol:

Miśka może miotać moją mamą, wszystko sobie u niej może pozwolić :lol:[/QUOTE]

Nie byłaś ostatnio z nami, ale Kasia miała Bellę na głowie :evil_lol:

Posted

[quote name='Amber']I też jest druga strona medalu, Jari jak ma motywacje to wykonuje komendy jak maszyna, jednakże puścić go bez niczego w miejscu publicznym... No równie dobrze mogłabym rzucić granatem, ten sam efekt by był :p

Edit: Geez ale te psy są flegmatyczne :evil_lol:[/QUOTE]

Arni ma tak samo ;)

Jetsan aż taki nie jest, szczególnie zimą. A jak mam jedzenie to się bardzo nakręca, aż mózg traci i robi wszystkie komendy po kolei :lol:

Posted

[quote name='Artemida']A bo to to raz ją miałam ?!;p jak Bela z Ziką się zetkną to jest przewalone :evil_lol:[/QUOTE]

Ale to było takie piękne! :lol:
Ja przy nich nie kucam, bo to się źle kończy, a jak mam aparat to już w ogóle :eviltong:

Posted

[quote name='vpassione']To była też moja pierwsza myśl po włączeniu filmiku. Umarłabym z takim psem! :evil_lol:[/QUOTE]

Jetsan jest taki latem, ale ja też, więc mi to nie przeszkadza :P

Zazwyczaj jest tak :D Jak go spuszczam ze smyczy to leci pędem przed siebie i atakuje Arniego :lol:
[url]https://picasaweb.google.com/105911600974972693444/FilmikiZPsamiWRoliGOwnej?authkey=Gv1sRgCJfWyOiQq4ykyQE#5823991521877278242[/url]

Posted

Ten film z PT Ketu... wiem, że nie powinnam, bo zdany egzamin to powód do dumy itd, ale... popłakałam się ze śmiechu :lol: momentalnie przypomniał mi się Matt na szkoleniu... ten zapał do ćwiczeń, to tempo... :lol:

Posted

[quote name='Sasni']Ten film z PT Ketu... wiem, że nie powinnam, bo zdany egzamin to powód do dumy itd, ale... popłakałam się ze śmiechu :lol: momentalnie przypomniał mi się Matt na szkoleniu... ten zapał do ćwiczeń, to tempo... :lol:[/QUOTE]

Mnie to też śmieszy, ale fajnie że im się udało :)
Jetsan ma zapał do nauki i do ćwiczeń, jak mam jedzenie :lol: