Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aleks89']Tak i chiński ,albo tajwan.[/QUOTE]

I niezgodny ze wzorcem :diabloti:
Bez przesadnego podgardla i pomarszczonej głowy, jakość włosa ważniejsza niż jego ilość... :eviltong:

Posted

[quote name='Naklejka']I niezgodny ze wzorcem :diabloti:
Bez przesadnego podgardla i pomarszczonej głowy, jakość włosa ważniejsza niż jego ilość... :eviltong:

ale ja nic nie moge za to ze mi sie własnie takie podobają :loveu:

[quote name='Angi']taki?

dokładnie ;)

[quote name='Naklejka']Qwenda też trochę chińska jest.
pod obrazkiem można wybrać ilość pokoleń, łatwiej się przejrzy rodowód :eviltong:
http://ingrus.net/tibet/en/details.php?id=4436&gens=5

Tak , Qwendi jak najbardziej ma chińskie korzenie ale nie ma tak wielkiej grzywy jak bym chciała :roll: i ma jasne podpalanie :roll:

Posted

Popatrz od strony zdrowotnej i to w jakich warunkach to jest chowane... :roll: No i na to co chinczycy zrobili z prawdziwymi tybkami w Tybecie... :roll: Trochę obiadów z nich mieli...

Posted

[quote name='Naklejka']Popatrz od strony zdrowotnej i to w jakich warunkach to jest chowane... :roll: No i na to co chinczycy zrobili z prawdziwymi tybkami w Tybecie... :roll: Trochę obiadów z nich mieli...[/QUOTE]

ale ja nie pisze ze to jest dobre zdrowe itd ja pisze tylko ze mi sie takie tybetany podobają ;)

Posted

Akceptuje , nie ma nigdzie napisane ze któryś z tych tybetanów przez wielką grzywę itd ma problemy zdrowotne , uczepiliscie sie tej rasy a widzieliscie na wystawach mastino neapolitano ?? z wielka pofałdowaną skórą że ledwo chodzą i prawie nie widzą ??

Posted

[quote name='Aleks89']Śląsk!!!!:evil_lol:[/QUOTE]

Na to wygląda :evil_lol:

Agnieszka, te psy chorują, ale przecież nikt o tym nie będzie otwarcie pisał... przy takim ciężarze, nadmiaru skóry, pewne jest, że siadają stawy, a ze skórą mogą być problemy, odparzenia i inne takie, dodatkowo bardzo się ślinią.... gdzieś czytałam jeszcze o epilepsji, ale ona i u normalnych tybetanów występuje.
To jest taka chodząca bomba genetyczna....
Nie uczepiłam się rasy, bo to nie jest rasa ;) Ani to nie jest uznane przez FCI, ani to tybetan, to jest monstrum z chin.

Neapolitanów wieki nie widziałam, ta rasa mnie nie interesuje, nie znam jej, więc się nie wypowiadam. W tybetanach siedzę od dziecka, ledwo zaczęłam do szkoły chodzić, gdy poznałam te psy i przepadałam razem z rodziną :loveu:

Posted

ok ok , wiecie dobrze ze nigdy takiego tybetana miec nie bede a podobac mi sie mogą i zdania nie zmienie :) a Angi bardzo dobrze przestawiła rasę MN kiedys były piekne teraz są po prostu godne pożałowania , po wejsciu na ring od razu wyprosiła bym z niego człowieka z tak ' pofałdzonym' mastinem :shake: i wysłała go do weta !