Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angi']twój wybór. :) My mamy w końcu swój normalny zacisk . Właśnie piszę do collarsów co o niej myślę :D[/QUOTE]
Mi też napisz :eviltong:
[quote name='dOgLoV']lepiej zobaczcie jakie piekne będą medale w Glogowie :crazyeye:[/QUOTE]
Na kązdej wystawie powinni dawać medale, rozety, no w końcu jak się wygrywa, to się to nalezy i jest jak się chwalić :eviltong:

Posted

[quote name='Naklejka']

Na kązdej wystawie powinni dawać medale, rozety, no w końcu jak się wygrywa, to się to nalezy i jest jak się chwalić :eviltong:[/QUOTE]

wszędzie dają medale ale takie zwykła te są piękne :loveu:

[IMG]http://www.zkwp-legnica.pl/images/wystawy/medal.jpg[/IMG]

tylko w Warszawie chlubią sie tradycją nie dawania medali :roll:

Posted

[quote name='Naklejka']Jamal ostatnio nie dostawał medali... :roll: A zgarniał 1lokaty...
Przez głupie przepisy musi zdobyć jeszcze jedno CWC, bo za szybko wszystkie zdobył :eviltong:[/QUOTE]

a miał doskonałe ??

Posted

[quote name='Naklejka']Jamal ostatnio nie dostawał medali... :roll: A zgarniał 1lokaty...
Przez głupie przepisy musi zdobyć jeszcze jedno CWC, bo za szybko wszystkie zdobył :eviltong:[/QUOTE]

jeżeli pierwsze cwc zdobył w 2011 roku to jedzie na starych zasadach :D

Posted

[quote name='dOgLoV']a miał doskonałe ??[/QUOTE]
Tak
[quote name='Angi']jeżeli pierwsze cwc zdobył w 2011 roku to jedzie na starych zasadach :D[/QUOTE]
Ale i tak od pierwszego CWC do ostatniego musi minąć ileś tam czasu ;)

Posted

zk wycofało sie z dawania medali od tego roku, tam gdzie jeszcze dawali były to zapasy, od przyszłego roku nie przewiduje sie w ogóle... chyba ze bedą sponsorzy albo niektóre oddziały dają ekstra, czy na specjalna okazje

dla mnie to chore :shake: opłaty w góre, medali brak, finały w porównaniu do innych krajów słabo obłozone nagrodami a ceny robią sie podobne :angryy: i jeszcze niektóre śląskie oddziały idą w oszczednosc i mailem wysylaja numerek i potwierdzenie zeby sobie wydrukowac :roll:

a co do MT, nie siedze w rasie choc troche niektóre śledze bo moja znajoma hoduje i te jej mi sie baardzo podobają :loveu: ale Naklejka ściągnij sobie suke z zagranicy i sprzedawaj szczeniaki za 5 tys. Ale najpierw ściagnij ;) bo to nie takie łatwe. Tak jak mowie nie siedze w rasie i nie wiem jaką masz na mysli czy import wyszedł itp ale naprawde ciezko dobrego importa sobie przywieźć i tanie to nie jest :diabloti: uwazam ze psy w pl są za tanie. 4-5 tysia to powinna byc norma szczegolnie za duze rasy. Jak cziłki i yorki czy maltany sie za 6 sprzedaje a utrzymanie miotu i psa to nic... Jak kogos nie stac to skad wiadomo czy bedzie go stac na wyzywienie itp ? to nie są małe sumy. Zbieralam na pierwszego psa 3 lata, jak sie chce to sie da. Potem juz z górki bo warunki i raty jak sie w kynologi siedzi. Choc sama mam czesto problemy z kasa z racji wieku i faktu ze rodzice do hobby mi sie nie dokladaja ale jak Neska zachorowała to w przeciagu trzech miesiecy trzeba było z ogromnych sum wyskakiwac..Ja stane na głowie zeby psu bylo dobrze i Wy pewnie tez ale ile jest osób które uśpią...Ostatnio byłam u weta i byli ludzie z jakims takim pseudo rasowcem i wet im mówi ile leczenie a oni ze to sie nie oplaca, nowego taniej kupią :angryy:

Posted

Jaka znajoma? :) bartoszowa zagroda? Oni mają CTR.
Suki nie kupię w polsce, bo tu nie ma nic ciekawego, a większość psów ma takie same rodowody...
Ale nim ją kupię minie dużo czasu, a kosztów jestem świadoma ;) 1200 euro to minimum za szczeniaka.

Posted

[QUOTE]dla mnie to chore :shake: opłaty w góre, medali brak, finały w porównaniu do innych krajów słabo obłozone nagrodami a ceny robią sie podobne :angryy: i jeszcze niektóre śląskie oddziały idą w oszczednosc i mailem wysylaja numerek i potwierdzenie zeby sobie wydrukowac :roll: [/QUOTE]
Z tym wydrukowaniem to już naprawdę :mdleje: Nie wiem kto będzie jeździł na te wystawy niedługo... Tj hobbystycznie, chyba tylko milionerzy i to jeszcze optymiści ;) W każdym razie grupa osób taka jak ja "lubię, ale niekoniecznie" jest skreślona z góry, bo nie mam zamiaru płacić 100 zł za krajówkę, na której może, a może nie mi się uda coś wygrać, a nawet jak już to i tak nie dostanę nic... Nawet głupiego medalu. Nie wspominając o pucharkach.

Jak zaczynałam jeździć na wystawy to krajówka kosztowała 60-80 zł, międzynarodówka 100-120 zł, zawsze były medale za lokaty, czasem i pucharki. Im większa wystawa tym więcej bonusów (chyba logiczne), ale teraz to dno dna. Dlatego warto jeździć już chyba tylko na wystawy organizowane przez kluby ras, miłośników, gdzie sponsorzy dorzucają się do nagród, bo na sam oddział nie ma co liczyć.

Oczywiście, że nie chodzi tylko o nagrody ;) ale miło po prostu pojechać na dobrze zorganizowaną imprezę, gdzie czuć ducha zaangażowania, a nie na zasadzie - wydam 100 zł, wypiszą mi coś na papierku od faxu i do domu.

@Naklejka
A może coś okrągłego np. [URL]http://pelna-miska.pl/pl/p/Ruff-Wear-obroza-Knot-a-Just-Large-Obsidian-Black/3055[/URL] ?

Posted

[quote name='Naklejka']Jaka znajoma? :) bartoszowa zagroda? Oni mają CTR.
Suki nie kupię w polsce, bo tu nie ma nic ciekawego, a większość psów ma takie same rodowody...
Ale nim ją kupię minie dużo czasu, a kosztów jestem świadoma ;) 1200 euro to minimum za szczeniaka.[/QUOTE]

Nie, oni mają(mieli chyba wlasciwie juz) beznadziejne CTRy, MT chyba tez. A znajoma ma hodowle chyba Tybetan Dream czy jakos tak.

Amber, zgadzam sie w 100%, tez pamietam wystawy za 60zł. Teraz w tej cenie mozna krajówki w Czechach znaleźć.
Te wydruki wysylał mailem Rybnik i Chorzów w tym roku, podejrzewam ze bedzie to norma. A ja mam problem bo ani moja drukarka ani w punkcie xero nie drukuje mi tego dobrze tylko krzaczki i musze latac po koleżankach...

Posted

Mt w bartoszowej zagrodzie aktualnie mają fajne :eviltong:
Tybetan Dream kojarzę ;) ich pierwszy miot zupełnie mi się nie podoba, ale złotą suczkę mają fajną ;) Jej ojciec to dziadek Jetsana :lol: A ketu, to nie mój typ. Nie ukrywam, że Jetsan dla mnie jest prawie idealny(gdyby był szerszy i miał dłuższy włos :loveu:), taki typ psa podobał mi się od zawsze, on jest w tym starym europejskim typie, z dolewką indyjskich linii :)

Amber, rozglądałam się za dławikami ze sznurka, znalazłam jeden na karusku, jeszcze się zastanowię, bo nie chcę płacić 2 razy za wysyłkę, skoro obu chcę kupić obroże. Może przerobię obrożę Jetsa, żeby na Arniego pasowała, a wtedy nic mu nowego nie kupię :eviltong:

Posted

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Z_aBF4CHTiY/UKZQk_xJ2LI/AAAAAAAANkI/bIvdHR7Suy4/s640/IMG_4578.JPG[/IMG]
W tym miescu dorobiłabym dziurkę, musiałabym obciąć za długi pasek i by było...
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-ACOzY-s8CrE/UKZQkrvAL3I/AAAAAAAANkE/eKgiKrHQxKo/s640/IMG_4581.JPG[/IMG]

Posted

W hodowli Tybetan Dream ( z ich hodowli ) maja bardzo ładną , z pięknym ruchem ( odziedziczonym po tatusiu Harishu ) suczkę Tenzin Kipu :loveu::loveu::loveu::loveu:

[IMG]http://1.bp.blogspot.com/-H2dFoU_TTc0/UIz_43HXOuI/AAAAAAAAEI0/im2eXZetv1I/s640/DSC_0684.JPG[/IMG]

Posted (edited)

Ale głowę ma straszną :eviltong: Tzn. jej kufa jest bardzo dziwna, tak skierowana do dołu :lol: lepiej opisać tego nie umiem.
[url]http://4.bp.blogspot.com/-bxKLn1ZJ3U4/UGk2R6OqwuI/AAAAAAAAD70/b10FQUdmGPc/s1600/240722_3907277405978_564802422_o.jpg[/url]
Moim zdaniem ma za mocno podkasany brzuch, nie lubię czegoś takiego u tybków ;)
Jedyne co to jej szata ładnie się prezentuje, ale musiałabym ją pomacać, by sprawdzić jej jakość.
[QUOTE]OGON:
średniej długości. Osadzony wysoko w najwyższym punkcie linii grzbietu, noszony wysoko, lekko zakręcony nad grzbietem, gdy pies jest w stanie czujności, dobrze owłosiony.[/QUOTE]
Czyli pies ogon ma nosić nad grzbietem? Czy jak? Bo wiele psów ma taki "zdechły" ogon, który se leży na grzbiecie, boku, Jetsan nosi ogon zakręcony, nad grzbietem...
[url]https://lh3.googleusercontent.com/-Hof0q6gFAbU/UHxFhtdMjII/AAAAAAAAMuM/QWimI_E4ZaM/s640/IMG_2268.JPG[/url]

Edited by Naklejka
Posted

[quote name='Angi']nie zaprzeczę i nie potwierdzę bo jej na żywo nie widziałam :D[/QUOTE]

I TO JEST PRAWIDŁOWA ODPOWIEDZ !

nigdy nie można napisać że pies jest taki czy taki jak nie widziało się go w realu dlatego moim marzeniem jest zobaczyć na żywo Meru i Erazmusa Dewi Saraswati :loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']I TO JEST PRAWIDŁOWA ODPOWIEDZ !

nigdy nie można napisać że pies jest taki czy taki jak nie widziało się go w realu dlatego moim marzeniem jest zobaczyć na żywo Meru i Erazmusa Dewi Saraswati :loveu:[/QUOTE]

wygrałam coś? :cool3:

Na żywo chciałabym zobaczyć Rastuma i Harisha. Ale raczej ich nie zobaczę.. :roll: