Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Staram się pisać co jakiś czas , tylko co można pisać po tylu latach , ciągle to samo :( Magiś wiernie zakochany w Misi , wieczorami popłakuje w boksie bo zabieram Misię na czesanie ( nie mam pojęcia skąd na tym psie tyle sierści , przez ostatni miesiąc wyczesałam z niej worek duży sierści , a i tak jeszcze mnóstwo jest do wyczesania ) .

Zdjęcia dziś na pewno zrobię , ale nie wiem czy jeszcze dziś wstawię , ale do niedzieli będą :)

Posted

To chyba właśnie jest główny problem z takimi wieloletnimi tymczasami/hotelikowymi psami - stagnacja. Po prostu nic się nie dzieje, no bo w sumie nie ma się co dziać i przez to się ludziska wykruszają, zapominają o wątku i psiaku... A on potem wpada w problemy finansowe, no i z adopcją też coraz gorzej.

Tak sobie myślę, czy np. Magik z Kamą by się nie nadawali na jakieś psie imprezy? Typu dogtrekking? Żeby tam z nimi iść, pokazać je? Po takich imprezach zawsze jest dużo fotek na różnych stronach, blogach etc, psiaki się reklamują - mogą mieć chusty "szukam domu" itp. Myślę, że to jakaś forma promocji psów, które szukają domu. Poza tym dla samego psa fajna okazja do przeżycia czegoś innego, no i długi ciekawy spacer :)

Posted

gluchypies napisał(a):
To chyba właśnie jest główny problem z takimi wieloletnimi tymczasami/hotelikowymi psami - stagnacja. Po prostu nic się nie dzieje, no bo w sumie nie ma się co dziać i przez to się ludziska wykruszają, zapominają o wątku i psiaku... A on potem wpada w problemy finansowe, no i z adopcją też coraz gorzej.

Tak sobie myślę, czy np. Magik z Kamą by się nie nadawali na jakieś psie imprezy? Typu dogtrekking? Żeby tam z nimi iść, pokazać je? Po takich imprezach zawsze jest dużo fotek na różnych stronach, blogach etc, psiaki się reklamują - mogą mieć chusty "szukam domu" itp. Myślę, że to jakaś forma promocji psów, które szukają domu. Poza tym dla samego psa fajna okazja do przeżycia czegoś innego, no i długi ciekawy spacer :)

Już kiedyś o tym pisałyśmy :) Magika samego mogę zabrać (choć chyba nie był by zadowolony ) , ale Kama panicznie boi się smyczy :( No i Magik podejrzewam startował by z zębami do innych psów jak by Kama była w pobliżu .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Już kiedyś o tym pisałyśmy :) Magika samego mogę zabrać (choć chyba nie był by zadowolony ) , ale Kama panicznie boi się smyczy :( No i Magik podejrzewam startował by z zębami do innych psów jak by Kama była w pobliżu .

Pewnie pisałyśmy, ale ja już nie pamiętałam, przepraszam :( Za dużo wątków na dogo i się miesza czasami :(

Kurczę, sprawa z Kamą strasznie zmniejsza ich szanse na dom. Ona musi przecież iść do domu z ogrodem, inaczej nie ma szans...

Posted

gluchypies napisał(a):
Pewnie pisałyśmy, ale ja już nie pamiętałam, przepraszam :( Za dużo wątków na dogo i się miesza czasami :(

Kurczę, sprawa z Kamą strasznie zmniejsza ich szanse na dom. Ona musi przecież iść do domu z ogrodem, inaczej nie ma szans...

Kama jest bardzo skrzywdzoną sunią , mamy podejrzenia ,że była wykorzystywana przez swojego pseudo właściciela (wiecie jak ) , bardzo długo nie pozwała się dotykać po tylnej części ciała , Tz i w ogóle facetów się obawiała , więc i tak zrobiła ogromne postępy , ale jest sunią bardzo kruchą psychicznie i boję się ,że zbyt duży stres znów spowoduje wycofanie .

Posted

gluchypies napisał(a):
Superowo, ale im zrobiłaś niespodziankę bea100! :loveu:

Nie mogłam inaczej bo już widzę te nosy i ślinotok jak się pieką takie pyszności :eviltong:

Posted

Anja2201 napisał(a):
Staram się pisać co jakiś czas , tylko co można pisać po tylu latach , ciągle to samo :( Magiś wiernie zakochany w Misi , wieczorami popłakuje w boksie bo zabieram Misię na czesanie ( nie mam pojęcia skąd na tym psie tyle sierści , przez ostatni miesiąc wyczesałam z niej worek duży sierści , a i tak jeszcze mnóstwo jest do wyczesania ) .

Zdjęcia dziś na pewno zrobię , ale nie wiem czy jeszcze dziś wstawię , ale do niedzieli będą :)

Nie chciałam ordynarnie poganiać. Pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł ;) Po prostu myślę jak by tu trochę urozmaicić.
Dni bywaja podobne, ale nudny wątek i mnie za jakis czas umknie, bo jak nic się nie dzieje, to zagląda sie rzadziej, a później wcale :(

Posted

Fajny bazareczek wyszedł- dopisz proszę przy kubku że jest nowy i że kamionkowy (widać to na zdjęciu ale jakby uszkodzona politura- a to jasna kamionka tak wychodzi na zdjęciach po prostu . Jest ręcznie malowany . No i ważne bo kamionka dłużej trzyma ciepło i lepiej zaparza :)

Posted

Jupi, matek z wątku Aramiska, który znalazł dom, deklaruje 50zł miesięcznie - tak, tak, możecie i mnie podziękować za to :B-fly::evil_lol:.
Poproszę o jego numer konta, może ktoś ma jeszcze zapisany?

Posted

[quote name='Olena84']Jupi, matek z wątku Aramiska, który znalazł dom, deklaruje 50zł miesięcznie - tak, tak, możecie i mnie podziękować za to :B-fly::evil_lol:.
Poproszę o jego numer konta, może ktoś ma jeszcze zapisany?

Bardzo , bardzo dziękujemy !!! I Tobie i Matek :loveu:
Konto już wysyłam na PW :)