Tymonka Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Staram się pisać co jakiś czas , tylko co można pisać po tylu latach , ciągle to samo :( Magiś wiernie zakochany w Misi , wieczorami popłakuje w boksie bo zabieram Misię na czesanie ( nie mam pojęcia skąd na tym psie tyle sierści , przez ostatni miesiąc wyczesałam z niej worek duży sierści , a i tak jeszcze mnóstwo jest do wyczesania ) . Zdjęcia dziś na pewno zrobię , ale nie wiem czy jeszcze dziś wstawię , ale do niedzieli będą :) Quote
gluchypies Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 To chyba właśnie jest główny problem z takimi wieloletnimi tymczasami/hotelikowymi psami - stagnacja. Po prostu nic się nie dzieje, no bo w sumie nie ma się co dziać i przez to się ludziska wykruszają, zapominają o wątku i psiaku... A on potem wpada w problemy finansowe, no i z adopcją też coraz gorzej. Tak sobie myślę, czy np. Magik z Kamą by się nie nadawali na jakieś psie imprezy? Typu dogtrekking? Żeby tam z nimi iść, pokazać je? Po takich imprezach zawsze jest dużo fotek na różnych stronach, blogach etc, psiaki się reklamują - mogą mieć chusty "szukam domu" itp. Myślę, że to jakaś forma promocji psów, które szukają domu. Poza tym dla samego psa fajna okazja do przeżycia czegoś innego, no i długi ciekawy spacer :) Quote
Tymonka Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 gluchypies napisał(a):To chyba właśnie jest główny problem z takimi wieloletnimi tymczasami/hotelikowymi psami - stagnacja. Po prostu nic się nie dzieje, no bo w sumie nie ma się co dziać i przez to się ludziska wykruszają, zapominają o wątku i psiaku... A on potem wpada w problemy finansowe, no i z adopcją też coraz gorzej. Tak sobie myślę, czy np. Magik z Kamą by się nie nadawali na jakieś psie imprezy? Typu dogtrekking? Żeby tam z nimi iść, pokazać je? Po takich imprezach zawsze jest dużo fotek na różnych stronach, blogach etc, psiaki się reklamują - mogą mieć chusty "szukam domu" itp. Myślę, że to jakaś forma promocji psów, które szukają domu. Poza tym dla samego psa fajna okazja do przeżycia czegoś innego, no i długi ciekawy spacer :) Już kiedyś o tym pisałyśmy :) Magika samego mogę zabrać (choć chyba nie był by zadowolony ) , ale Kama panicznie boi się smyczy :( No i Magik podejrzewam startował by z zębami do innych psów jak by Kama była w pobliżu . Quote
gluchypies Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Anja2201 napisał(a):Już kiedyś o tym pisałyśmy :) Magika samego mogę zabrać (choć chyba nie był by zadowolony ) , ale Kama panicznie boi się smyczy :( No i Magik podejrzewam startował by z zębami do innych psów jak by Kama była w pobliżu . Pewnie pisałyśmy, ale ja już nie pamiętałam, przepraszam :( Za dużo wątków na dogo i się miesza czasami :( Kurczę, sprawa z Kamą strasznie zmniejsza ich szanse na dom. Ona musi przecież iść do domu z ogrodem, inaczej nie ma szans... Quote
Tymonka Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 gluchypies napisał(a):Pewnie pisałyśmy, ale ja już nie pamiętałam, przepraszam :( Za dużo wątków na dogo i się miesza czasami :( Kurczę, sprawa z Kamą strasznie zmniejsza ich szanse na dom. Ona musi przecież iść do domu z ogrodem, inaczej nie ma szans... Kama jest bardzo skrzywdzoną sunią , mamy podejrzenia ,że była wykorzystywana przez swojego pseudo właściciela (wiecie jak ) , bardzo długo nie pozwała się dotykać po tylnej części ciała , Tz i w ogóle facetów się obawiała , więc i tak zrobiła ogromne postępy , ale jest sunią bardzo kruchą psychicznie i boję się ,że zbyt duży stres znów spowoduje wycofanie . Quote
gluchypies Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 O rany, bidusia :-( Dobrze, że już jest lepiej z nią i że się powolutku u Ciebie otwarła. Taka piękna psinka,a tyle wycierpiała! Quote
Olena84 Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Z mojego bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/252777-KONIEC-Mega-ksiazki-filmy-bi%C5%BCu-ubrania-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-4-cele-do-25-05 dla Magisia jest 132zł :multi: Quote
gluchypies Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 [quote name='Olena84']Z mojego bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/252777-KONIEC-Mega-ksiazki-filmy-biżu-ubrania-różności-na-4-cele-do-25-05 dla Magisia jest 132zł :multi: Wow, super!! :loveu: A ja wpłaciłam przed chwilką grosik dla Magika. Quote
Tymonka Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 [quote name='Olena84']Z mojego bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/252777-KONIEC-Mega-ksiazki-filmy-biżu-ubrania-różności-na-4-cele-do-25-05 dla Magisia jest 132zł :multi: [quote name='gluchypies']Wow, super!! :loveu: A ja wpłaciłam przed chwilką grosik dla Magika. Bardzo dziękuję :loveu: Quote
Tymonka Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 i zapraszam po ciacha z zyskiem dla magisia między innymi : http://www.dogomania.pl/forum/threads/253559-domowej-roboty-ciasteczka-z-dziczyzn%C4%85-!-do-15-06-!?p=22199006#post22199006 Quote
bea100 Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 [quote name='Anja2201']i zapraszam po ciacha z zyskiem dla magisia między innymi : http://www.dogomania.pl/forum/threads/253559-domowej-roboty-ciasteczka-z-dziczyzną-!-do-15-06-!?p=22199006#post22199006 Fantastycznie- dziczyzna mniam...już tam lecę... Quote
bea100 Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Zamówiłam też małe conieco dla naszej pięknej pary...niech sobie także połasują ;) Quote
gluchypies Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 bea100 napisał(a):Zamówiłam też małe conieco dla naszej pięknej pary...niech sobie także połasują ;) Superowo, ale im zrobiłaś niespodziankę bea100! :loveu: Quote
bea100 Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 gluchypies napisał(a):Superowo, ale im zrobiłaś niespodziankę bea100! :loveu: Nie mogłam inaczej bo już widzę te nosy i ślinotok jak się pieką takie pyszności :eviltong: Quote
Ayame Nishijima Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Anja2201 napisał(a):Staram się pisać co jakiś czas , tylko co można pisać po tylu latach , ciągle to samo :( Magiś wiernie zakochany w Misi , wieczorami popłakuje w boksie bo zabieram Misię na czesanie ( nie mam pojęcia skąd na tym psie tyle sierści , przez ostatni miesiąc wyczesałam z niej worek duży sierści , a i tak jeszcze mnóstwo jest do wyczesania ) . Zdjęcia dziś na pewno zrobię , ale nie wiem czy jeszcze dziś wstawię , ale do niedzieli będą :) Nie chciałam ordynarnie poganiać. Pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł ;) Po prostu myślę jak by tu trochę urozmaicić. Dni bywaja podobne, ale nudny wątek i mnie za jakis czas umknie, bo jak nic się nie dzieje, to zagląda sie rzadziej, a później wcale :( Quote
gluchypies Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) Kroję nowy bazar dla Magisia od bea100 :) Edited June 7, 2014 by gluchypies Quote
bea100 Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 gluchypies napisał(a):Kroję nowy bazar dla Magisia od bea100 :) Jak będzie gotowy, wrzucę tutaj link. Świetnie :) Czekam na linka ;) Quote
gluchypies Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) Zapraszam na nowy bazarek dla Magika: Edited June 7, 2014 by gluchypies Quote
Olena84 Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Ale klikając na obrazem przenosi nas na wątek Magika Quote
gluchypies Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Olena84 napisał(a):Ale klikając na obrazem przenosi nas na wątek Magika Już poprawiam! Quote
bea100 Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Fajny bazareczek wyszedł- dopisz proszę przy kubku że jest nowy i że kamionkowy (widać to na zdjęciu ale jakby uszkodzona politura- a to jasna kamionka tak wychodzi na zdjęciach po prostu . Jest ręcznie malowany . No i ważne bo kamionka dłużej trzyma ciepło i lepiej zaparza :) Quote
gluchypies Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Oki, skopiowałam to, co napisałaś i lecę dopisać :) Quote
Olena84 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Jupi, matek z wątku Aramiska, który znalazł dom, deklaruje 50zł miesięcznie - tak, tak, możecie i mnie podziękować za to :B-fly::evil_lol:. Poproszę o jego numer konta, może ktoś ma jeszcze zapisany? Quote
Tymonka Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 [quote name='Olena84']Jupi, matek z wątku Aramiska, który znalazł dom, deklaruje 50zł miesięcznie - tak, tak, możecie i mnie podziękować za to :B-fly::evil_lol:. Poproszę o jego numer konta, może ktoś ma jeszcze zapisany? Bardzo , bardzo dziękujemy !!! I Tobie i Matek :loveu: Konto już wysyłam na PW :) Quote
Recommended Posts