Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 years later...
Posted

TAJGA - wystawiona na allegro z opisem cód miód i orzeszki ;-) Cena wywoławcza 100 zł z zaznaczeniem, ze sprzedajecy nie ustawił żadnej ceny minimalnej więc nawet za 102,50 mozna ja mieć.
TAJGA - 4 letnia arlekinka.... wypisz wymaluj idealna suka do rozpłodu, umaszczenie pożądane przez pseudo :-(

Co robić???

Kontakt z właścicielem! Okazało się, ze sunia dziabnęła dziecko, przypadkiem.... dziecku wypadł cukierek, sięgnęły po niego obie jednocześnie, suka złapała zamiast za cukierka to za ręke dziecka. Dziecko teraz boi sie suki i trzeba sukę sprzedać. 

od tego czasu minęły ponad 3 lata. Tajga 2,5 roku w domu. Wczoraj skoczyła do bułki.... bułke trzymało w reku małe niespełna 1,5 roczne dziecko, a właściwie to jak trzymało to nic się nie działo ale ono bulkę podrzuciło (chciało dac pieskowi?), a wiadomo jak dzieci podrzucają - poleciała troszke pionowo w góre i po dziecku w dół spadła. Tajga skoczyła do bułki. Nie wiem dokładnie jakie obrażenia dziecko ma (chyba ostatecznie nie chwyciła zebami) bo wczoraj rozmawiała z nimi Gosia Furciaczkowa i wlasciciel Tajgi bedac z dzieckiem na izbie przyjeć w szpitalu nie mógł z nerwów nic sensownego wyartykułować oprócz tego ze to nie wina Tajgi ale oddaja ją.

Bedę z nimi dzisiaj rozmawiać.

Posted

Jesu....przychylam się w pełni do zdania mojego męża-jak ktoś ma małe dziecko i bierze sobie kilkudziesięciokilogramowe zwierzę to chyba nie myśli przewidująco.. bo taka sytuacja to kwestia czasu. I szkoda tylko psa... Zapisze sobie żeby zerkać choć nawet na tymczas nie mam jak bo nie wsadzę jej do boksu...

Posted

No cóż, właściciele Tajgi przeżyli zapewne straszne chwile, a skoro właściciel dzwonił z pogotowia, to może się wkrótce otrząśnie i spojrzy na sprawę inaczej...

Ale czy zostanie Tajgi w tym domu byłoby dobre, to nie wiem. Chyba niekoniecznie.

Posted

O rany, życie pisze różne scenariusze, czasem okrutne, myślę, że trzeba poczekać jak emocje opadną, z jednej strony lepiej oddać Tajgę zanim się coś jeszcze przydarzy, a z drugiej może wystarczy wzmóc czujność, coby nie było to szkoda i Tajgi i ludzi, ale fakt ani Leona ani Cormaca nie polecałbym do domu z małymi dziećmi, znowu mam siniak na pół uda ,po tym jak Cormac wbrew moim protestom pakował mi się na kolana jak siedziałam z Leonem przy kroplówce,  sumie nic złego nie zrobiła, chciał, żebym nim się też zajęła 

Posted

Tak.

Tajga wraca. Najgorsze już teraz w tym wszystkim jest to, ze Agata wyjeżdża pod koniec X na tydzień, zwierzyńcem zajmować się będą jej rodzice.... a Tajga jest trudnym psem, bardzo nieufnym wobec obcych i Agata w związku z tym nie może jej wziąć teraz :(

Qrwa