Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A w razie czego mała zawsze będzie pod moim okiem :evil_lol: I okiem aparatu to jakieś zdjęcia jej ładne do ogłoszeń porobimy ;) A dla niewtajemniczonych - Anetka83 to moja siostra i akurat za nią mogę poręczyć, bo oni psy kochają i żadnego by nigdy nei skrzywdzili. Także Evelka bać się nie musisz :cool3:

Wiadomo też, że ciężko o DT, które samo pokryje koszty leczenia etc. A wiem jak ciężko jest bez takiego wsparcia, bo sam swojego już obecnego psa, który początkowo jak trafił do mnie na DT mimo obiecywanego wsparcia etc. został "porzucony" przez tych wszystkich, którzy tak nim się "interesowali" a jego leczenie też od początku trochę wyniosło... Za sam hotel trzeba płacić za pobyt i karmę, więc chyba tutaj powinni co niektórzy się ucieszyć, że jest bezpłatny DT - bo w tym wypadku słowo "płatny" oznaczałoby zapłatę za opiekę (a z takimi nie raz się spotykam). A tu za opiekę nikt pieniędzy nei chce - jedynie trzeba pokryć leczenie psiaka bo jak wiadomo tutaj wysokość kosztów jest wielką niewiadomą a nie każdego stać na finansowanie wszystkiego.

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anashar napisał(a):
A w razie czego mała zawsze będzie pod moim okiem :evil_lol: I okiem aparatu to jakieś zdjęcia jej ładne do ogłoszeń porobimy ;) A dla niewtajemniczonych - Anetka83 to moja siostra i akurat za nią mogę poręczyć, bo oni psy kochają i żadnego by nigdy nei skrzywdzili. Także Evelka bać się nie musisz :cool3:

Wiadomo też, że ciężko o DT, które samo pokryje koszty leczenia etc. A wiem jak ciężko jest bez takiego wsparcia, bo sam swojego już obecnego psa, który początkowo jak trafił do mnie na DT mimo obiecywanego wsparcia etc. został "porzucony" przez tych wszystkich, którzy tak nim się "interesowali" a jego leczenie też od początku trochę wyniosło... Za sam hotel trzeba płacić za pobyt i karmę, więc chyba tutaj powinni co niektórzy się ucieszyć, że jest bezpłatny DT - bo w tym wypadku słowo "płatny" oznaczałoby zapłatę za opiekę (a z takimi nie raz się spotykam). A tu za opiekę nikt pieniędzy nei chce - jedynie trzeba pokryć leczenie psiaka bo jak wiadomo tutaj wysokość kosztów jest wielką niewiadomą a nie każdego stać na finansowanie wszystkiego.

Niestety widzę jak to jest tu na dogo, gdy psiak trafia do bezpłatnego DT to nagle wszelkie zainteresowanie niestety znika, pojedyncze osoby zostają na wątku, a większość co była to sie wykrusza bo myślą że jeśli psiak jest na bezpłatnym tymczasie no to super kolorowo i nie trzeba się martwić, dlatego dochodzę do wniosku że lepiej napisać iz daje się tymczas płatny, wtedy chyba więcej osób się interesuje.

Posted

Anetka83 napisał(a):
Maleństwo już bezpieczne :loveu:
Jest przekochana :loveu: Ma wiele energii tylko jak Ewelina pisała... jest niedożywiona :p

Czekamy na foto-relację.Odżywimy,wypieścimy, a na eko-farmę ekologów wpuścimy.

Posted

Malutka vel Ria jest u nas a nie u mojego brata.
I ani On ani my nigdy w życiu krzywdy nie damy zrobić żadnemu zwierzakowi.
A jeżeli chodzi o banowanie... Maciek banuje tych którzy na to zasługują. Miłej nocy:)

Posted

Anetka83 napisał(a):
Malutka vel Ria jest u nas a nie u mojego brata.
I ani On ani my nigdy w życiu krzywdy nie damy zrobić żadnemu zwierzakowi.
A jeżeli chodzi o banowanie... Maciek banuje tych którzy na to zasługują. Miłej nocy:)

Ban banem, ale jak mała?

Posted

Jest cudowna :loveu:
Pierwsze co zrobiła po tym jak rozłożyliśmy łóżko to je obsikała.:diabloti:
W przerwie między spaniem szaleją z naszą Shirą :evil_lol:
Jest niesamowicie wychudzona ale i temu zaradzimy:loveu:

Dziekujemy za karmę i czekoladkę :loveu: i za kocyk który już uważa za swój :)

Posted

Jak już ochłoniecie, to napisz o tych "właścielach".Ja to do końca na ludziach nie umiem się poznać i jak ten młot im przytakuję,co by się nie odróżniać,a co widać i na Dogo:mad:
Zaniżanie poziomu jest w modzie:mad:

Posted

Ria czuje się swietnie.:loveu: jest przekochana :loveu: całą noc grzecznie przespała wtulona w nas :evil_lol: Energii ma bardzo dużo jednak niestety jest zabiedzona. Shirka traktuje ją jak młodszą siostrzyczkę. Niesamowicie jej pilnuje :cool3:

za chwilę zmykam na zakupy ale jak wróce wstawię pare zdjęć ;)

Posted

Bardzo dziękuję Anetce83 za danie Maleńkiej DT!
Kajkaw za super karmę, czekoladę i śliczny kocyk:loveu:
I kannie za wsparcie i rady oraz wszystkim innym za obecność na wątku:)

Teraz na pewno będą potrzebne finanse, bo Riji trzeba zrobić rtg i morfologię.

Ale patrząc na Nią to naprawdę wydaje nam się, że to po prostu strasznie niedożywiony i zaniedbany szczeniak...
Kajkaw też się w Niej zakochała, prawda?:wink:

Posted

ciotki kochane, poczkejcie z tym rtg. trza zrobić morfologię i ją dokarmić...jeśłi jej stan będzie się polepszał na jedzonku to będziemy pewne , ze to niedożywienie...
poproście o dietę dla małej u weta.... ile czego i jak....jakie preparaty powinna dostawać dla uzupełnienia wapnia i fosforu...
myśłe, że finanse będą potrzebne na jakieś odżywki, bo sama karma tu nie pomoże...
czy ktoś chciałby pomóc i zorganizować bazarek? chciałabym przekazać kilka fajnych ciuszków...

Posted

Ria dzisiaj pojadła :evil_lol: Na cielęcinkę rzuciła się jakby nigdy w życiu nawet mięska nie widziała.:roll: Jest żywiołowa, wydaje nam się też że nabiera coraz więcej siły i brzuszka już nie ma tak napęczniałego :)
Jest jej pełno wszędzie :diabloti:

A co wyprawiają z Shirą.... :diabloti::diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: zresztą sami zobaczcie ;) najlepsze na końcu :loveu:

http://www.youtube.com/watch?v=MC9h7pBrgTU