Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Echm teraz to ja tak naprawdę nic nie wiem. Jaką rase wziaść-D0minika usilnie mnie namawia na foksa... A jak lakelanda to z jakiego skojarzenia... Za duży wybór jest:eviltong:

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wy sie dziewczyny nigdy nie zdecydujecie ;P Najpierw Dominika sie upiera na foksa, pozniej zaczyna sie lamac, ze moze byc lake a jak tak sie stanie to Tanina przychodzi i mowi, ze moze foks :cool3:
Ale ja Was rozumiem bo najchetniej to bym wziela po jednym terierku z kazdej rasy i bym miala psiarnie :eviltong:
Tanina, a moze wystraszylas sie prosiaczka, ze mowisz o foksie? :eviltong: Bo ja sie go wystraszylam :crazyeye:
Eh a dzisiaj po powrocie z roweru tak mnie bolaly kolana, ze doszlam do wniosku, ze nadaje sie na wlasciciela dla basset hounda :roll:

Posted

Prosiaczka się nie przestraszyłam, bo ja wcześniej chciałam AT i psychicznie przygotowywałam się na trymowanie i na takie widoki:lol:
Co do foksa... Bedzie fajnie krycie w marcu, no i termin odbioru szczeniaków w sam raz. No i co ja mam zrobić?:shake:

Posted

[B]Tanina[/B], a mówiłam, że najlepszy są airedale:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A'propos prosiaczka, wcale nie trzeba skubać na prosiaczka choć czasem warto :diabloti: Generalnie jeżeli pies jest obrabiany w miare systematycznie - nie ma takiej potrzeby, natomiast pies zapuszczony - własciwie sam obłazi do gołego.... Nie każdy, ale większość.

Dziewczyny, nie dzielcie skóry na niedźwiedziach - po pierwsze nie wiadomo czy Iluzja jest szczenna... A nawet jeśli - to może np urodzić jednego samczyka.. Poczekajcie!

Czasem warto poczekac, albo zdecydowac sie na psa wtedy kiedy jest - bo dobrze się zapowiadające szczeniaki nie rodzą sie codziennie.... Inna rzecz, że najczęściej bywa tak, że troskliwie wybrany, wybitny szczeniak sprzedany jako szczenię wystawowe - nigdy nie trafia na ringi, tylko wyleguje się na kolanach swojego pana, który w tzw. międzyczasie zmienił zdanie.... a inny - przeciętny - sprzedany do kochania - lata z wystawy na wystawę w kondycji doprowadzającej hodowcę do rozpaczy. A zabronić nie może... I choć oczywiście zdarzają sie pomyłki hodowców, to najczęściej szczeniak niewystawowy wyrasta na psa niewystawowego. Inna rzecz, że w rzadkich rasach mało który sedzia ma blade pojecie jak dany pies powinien wygladac i kiepski pies moze miec kupe tytułow:p

Harry był 3 na grupie, zdjęc niestety nie mam, padam na pysk i ide spaaaaaaaaaaać...

Posted

[QUOTE] A'propos prosiaczka, wcale nie trzeba skubać na prosiaczka choć czasem warto :diabloti: Generalnie jeżeli pies jest obrabiany w miare systematycznie - nie ma takiej potrzeby[/QUOTE]
Ale ulga !
[QUOTE] zdjęc niestety nie mam[/QUOTE]
Buuuuuuuuuuuuuu :(
[QUOTE] Harry był 3 na grupie[/QUOTE]
Gratulacje!

Posted

[quote name='Fuka']Harry był 3 na grupie, zdjęc niestety nie mam, padam na pysk i ide spaaaaaaaaaaać...[/quote]

Widziałam zdjęcia, bo dzisiaj byłam u siostry, a jej pies był 1 na BOG. Hm będę musiała się temu baczniej przyjrzeć

Edit:
Orientujecie się może ile mniej więcej na nasze polskie złotówki kosztuje import lakelanda?

Posted

[quote name='tanina']Echm teraz to ja tak naprawdę nic nie wiem. [B]Jaką rase wziaść[/B]-D0minika usilnie mnie namawia na foksa... A jak lakelanda to z jakiego skojarzenia... Za duży wybór jest:eviltong:[/quote]

:shake: :shake: :shake: [B][SIZE=3][COLOR=red]NIE KUPUJCIE SZKOTA !!!!!![/COLOR][/SIZE][/B]
Bo dopiero będziecie miały problem ,bo na jednym nie skończycie:evil_lol: .
Spytajcie co o tym sądzi Nitencja :cooldevi: :ices_bla: