Falkaa Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 aganela napisał(a):Nuka ale była ruddaa:) No i Saba super ma umiejętności. Ja swoją Sabę 'dostałam'gdy była dorosła,miała z rok i łatwiej mi było u niej wyegezkwować coś niż u szczeniaka,który się wydaje 'taki słodziak' i wszystko chce mu się wybaczyć.A ta koleżanka z onkiem niech zacznie go powoli uczyć i dużo z nim ćwiczyć,mi to najlepiej wychodzi smakołykami i chwaleniem, bo szkoda takiego młodego psa 'by się zmarnował' . a obrazki wstaw najpierw jeden,a potem drugi i zdecyduj który ładniejszy.:) Nuka była straasznie ruda :D wiem :) Dziękujemy :p Bardzo dużo czasu stwierdziłam na uczenie jej tego :) Ale było warto :) Ona nie wytrzymuje i po prostu kiedy pies nie słucha, to dostaje klapsa.. Tłumaczyłam jej ale i tak swoje ze to jej pies i to ona go wychowuje.. Prawie sie przez to poklóciłysmy wiec sie nie wtracam.. A avatar? chyba zostane przy dotychczasowym :) Quote
Falkaa Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Daawno już zdjęć nie dodawałam :) No to dzisiaj was zasypię :eviltong: Chcieliście, to macie piękne zdjęcia Nero :loveu: Choć Saba i Psotka tez są.. A jakże :) Quote
kavala Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 [quote name='Falkaa']Daawno już zdjęć nie dodawałam :) No to dzisiaj was zasypię :eviltong: Chcieliście, to macie piękne zdjęcia Nero :loveu: Choć Saba i Psotka tez są.. A jakże :) http://img232.imageshack.us/img232/2595/zdjcie3053.jpg Uwielbiam takie maluchy! Dlaczego nasze psiska tak szybko rosną? Quote
Falkaa Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 no własnie twój Frodo to straasznie szybko rośnie :-o niedawno taki szczeniaczek, a tu już takie bydlę :lol: Neruś oczywiście :loveu: słodki, malutki.. ale szczerze, to juz się nie mogę doczekać aż dorośnie.. :roll: :eviltong: Quote
łamAga Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 http://img232.imageshack.us/img232/2595/zdjcie3053.jpg uooooo jaki słodziaczek :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
kalyna Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 jaki Nero jest piękny.. prawdziwe cudo :loveu: jak ja uwielbiam takie szczeniaki :) http://img232.imageshack.us/img232/2595/zdjcie3053.jpg ahhh zakochać się można :loveu: ale o Sabie i Psotce nie zapomniałam :) dwie kobitki wychowują maluszka :) Quote
Falkaa Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Haha tak :D Choć Psotka raczej trzyma dystans, bo doszło miedzy nimi do 'małej sprzeczki' kiedy to Nero, wypróbowywał na niej swoje siły w kopulacji .. :roll: Kiedy Psotce już było dość to pokazywała ząbki.. a wtedy Królowa Saba się wtykała i było wielkie warczące stado :roll: Teraz Nero ze swoimi 'zabawami' przerzucił się na kota :evil_lol: O dziwo, ten przyjmuje to ze stoickim spokojem :lol: Quote
kalyna Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 jak pokazuje próby kopulowania to chce zdominować... (wg Cesara Milliana) nie wiem ile w tym prawdy... :D ale w stadzie muszą ustalić hierarchię. No i szczeniak i tak ma taryfę ulgową :) Quote
Falkaa Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Tak wiem :D dzisiaj Cezar o tym mowił na National Geographic :D Ale wg mnie, prawie wszystkie szczeniaki-samce tak mają :) Uczą się :D:D Quote
kalyna Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Falkaa napisał(a): Uczą się :D:D mój Ciap próbował i szybko go oduczyłam :) 2 razy i po sprawie, ważne aby od razu reagować. Powiedzieć nie i przywołać do porządku :) Quote
Falkaa Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 No właśnie, jak już stanowczo powiem nie wolno! i nad nim stanę, to niechętnie, ale odchodzi i obrażony kładzie się tyłem do mnie na trawniku :D:D Wgl, jak na 3 miesięczne (11 sierpnia skończy 3 mies.) szczęnię, to jest bardzo rozumny i usłuchany :o Nawet nie zaczęłam tresury.. Nic a nic.. a on już umie "siad" , "zostań" , "nie wolno" , "chodź" i "łapa" (to ostatnie z niewielkimi oporami :D) Jak to możliwe ?? Według mnie, to być może podglądał jak ćwiczę z Sabą i zapamiętał? Quote
Sheltii Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Świetna gromadka, musi być u Ciebie głośno i wesoło :) Quote
kalyna Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Falkaa'] Według mnie, to być może podglądał jak ćwiczę z Sabą i zapamiętał?[/QUOTE] to jest możliwe. Bo mój Ciap za żadne skarby skakać przez przeszkody nie chciał, a jak widział, że Sonia skacze i dostaje nagrody za to to też się rpzełamał. I potem tak ładnie odbijał się. Byłam ws takim szoku, że masakra :D Quote
Mani2000 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 ohh ale fajna galeria! Skąd masz te wszystkie psiaki? Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Saba jest ze schroniska z Klodawy :) Psotka przygarnięta z ulicy, a Nero wzięty od znajomego, znajomego mojego taty :) Miał on sukę Onka długowłosego, ktora się 'puściła' z Onkiem długowlosym rodowodowym sąsiada :lol: wzięliśmy psiaka a 'hodowca' zniknął bez sladu :shake: Ale wszytskie sa kochane :loveu: Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Saba była szczeniaczkiem, której matka oszczeniła się w szopie pewnej starszej pary.. Państwo nigdy nie mieli psa tylko 2 kotki i wchodzą do szopy a tam sunia - owczarek niemeicki z 7-oma szczeniętami :evil_lol: Było 5 suczek i 2 pieski.. Państwo opiekowali się suczką, która okazała sie bardzo przyjazna i pozwalała dotykać siebie i psiaki. Kiedy Małe skończyły 4 miesiące , kobieta zachorowała i leżała w szpitalu. Mąż musiał przy niej być i psami nie miał sie kto opiekować.. Wiec oddali rodzinkę do schroniska.. Wszytskie szczeniaki wdały sie w matkę i były onkowate.. tylko saba jedyna - Klapiok :evil_lol: i troszkę mniejsza niz wszytskie.. ;) Szczenięta szybko rozeszły się po domach :) Jedna rodzina wzięła jednego pieska i matke szczeniąt nawet :) A my w ogóle to pojechaliśmy tam szukać czegoś w typie doga niemieckiego.. :) Ale tak zakochałam się w Sabie, ze musialam ją wziąć :loveu: kiedy ją wzięlismy miała 7 miesięcy bodaj.. :) Kiedy miała rok - przygarnęliśmy z ulicy Psotkę.. po tygodniu znaleźliśmy w rowie małego kotka - Micka :evil_lol:. Po trzech latach kupiliśmy właśnie jedno ze szczeniat tych onków długowłosych - Nerusia :D Takaż to oto historia naszej gromadki :D Quote
Falkaa Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Witamy ! :) Dzięujemy :loveu: wybierz jakąś Saby, która ci sie najbardziej podoba :) Manii już napisałam :D Quote
Karro Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Jakos tak mijamy sie w wątkach, to zaglądam do Ciebie :) Jaka fajna zgraja! Nero piekny, ile ma? :loveu: No i oczywiście zapraszam też do mnie ;) Quote
Recommended Posts