CzarnaAnka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 2 dni temu moja suczka dostała cieczki, przyszedł do nas pies, który przychodzi do niej co każdą cieczkę, Problem polega na tym że pies nocuje ciągle u nas na podwórku, byłam u jego właścicieli a oni powiedzieli że to nie ich sprawa i że pies przeskakuję płot. Nie wiem co mam robić bo nie da się z sunią wyjść nawet na podwórko a pies ciągle w nocy szczeka i spać nie daje. Co z tym mogę zrobić ?bo owy pies rozgościł się u nas :( Quote
xxxx52 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 prosty sposob pozbyc sie Romea to wykastrowac Twoja suczke Quote
sachma Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 zadzwonić po straż miejską - skoro pies przeskakuje przez płot to znaczy że teren jest źle zabezpieczony, a jeśli tak jest to właściciele nie mają prawa puszczać psa po nim luzem - po za tym skoro się nim nie zajmują to SM powinna go zabrać do schroniska. Quote
Martens Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='xxxx52']prosty sposob pozbyc sie Romea to wykastrowac Twoja suczke[/QUOTE] A jak pod moim domem będzie wysiadywał zboczeniec to zamiast dzwonić na policję mam wychodzić ubrana w worek, żeby go nie sprowokować? Pilnowanie samca to obowiazek jego właścicieli i to oni sobie nie radzą z psem, a nie CzarnaAnka ze swoją suką. Kastrację może zaproponuj raczej im, bo to nie suka Anki przeskakuje płot i leży pod posesją obcych ludzi. Telefony na policję do skutku - zgłaszać że pies siedzi Wam pod bramą, wyje, boicie się wychodzić. Pojadą do właścicieli, upomną, jak nie pomoże dzwonić znów, może mandat przypomni właścicielom pieska o obowiązkach. Quote
aneta Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dokładnie - ty sukę wyprowadzasz i pilnujesz, oni mają psa w nosie i nie widzą problemu, a skoro tak to warto im przypomnieć za pomocą odpowiednich służb o Twoich prawach a ich obowiązkach. Zakłócanie ciszy nocnej podbiega pod paragraf więc SM nie ma prawa tego zlekceważyć, zaznacz, że w przypadku zakłócania Twojego spokoju będziesz dzwonić na S.Miejską, jezeli pies nadal będzie nie dopilnowany a zacznie wyć w nocy to dzwoń bez obciachu - niech przyjadą i wyciągną właścicieli z łóżek, dodatek w postaci rachuneczku do uiszczenia skłoni ludzi najszybciej do zainwestowania w mocny płot a nie w kolejne mandaty . Quote
CzarnaAnka Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Powiem wam że żyć się nie da :(. Co go wygonie z podwórka to za 5min on przeskakuje płot. Suczka ciągle jest w domu i nawet załatwić potrzeby nie może bo on nie daje jej. Jutro idę do nich znów i powiem grzecznie żeby przypilnowali go lub zrobili porządny kojec. A mam pytanie trochę głupie ale pytam z ciekawości czy samiec wie że pokrył sukę ? Quote
Mopsik1 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Każdy pies/suka który nie jest przeznaczony do hodowli powinien być kastrowany lub sterylizowany. Quote
CzarnaAnka Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Suka jest po chorobie dopiero miesiąc i wole poczekać jeszcze ze sterylizacją ale po tej cieczce zostanie wysterylizowana. Quote
Martens Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='Mopsik1']Każdy pies/suka który nie jest przeznaczony do hodowli powinien być kastrowany lub sterylizowany.[/QUOTE] Zanim zaczniesz powtarzać te głupoty to poczytaj trochę o wszystkich zmianach fizjologicznych po takim zabiegu :roll: CzarnaAnka, ja bym nie odpuszczała, szczególnie jeśli już raz prosiłaś, i nie wędrowała w tę i z powrotem, skoro po razie się nie przejęli... Temu psu tez może stać się krzywda, potrąci go auto, pogryzie się z innym, pomijając, że jak jednak dorwie się do Waszej suki to będzie niefajnie. Quote
CzarnaAnka Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Tak tylko Ci państwo mają go gdzieś kupili sobie nowego psa a mają już razem 3 i to wszystkie samce i się kobieta dziwi że psy się nie dogadują. Sunia pójdzie na zabieg, chciałam zrobić to przed wakacjami ale zachorowała poważnie i lekarz odradził na razie sterylke. Moja mama ma już dosyć tego że obcy pies łazi po podwórku i o 15 idziemy znów, może uda się im przemówić do rozumu a widać że pieniądze to oni mają więc na duży kojec z dachem lub coś innego mogli by zrobić. Quote
Recommended Posts