dorobella Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Kotkę wzięła do siebie kobieta z mojego osiedla, karmicielka nic nie powiedziała, bo kotka bezdomna. Nie wiem czy to dobry dom. Nie wiem czy pójdą z nią do weta,czy wysterylizują. Szukam DT dla błąkającej się kici, która jest dokarmiana, ale dwór to nie wyjście na długą metę.Kotka jest przyjazna, ale podobno chuda, co czuć jak się ją weźmie na ręce. Proszę o pomoc. Kicia jest na Śląsku. Quote
sarenka_87 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Kicia cudna, niestety pomóc nie mogę (mój facet stwierdził że jednak nie lubi kotów :/ ) to choć podniosę... Quote
dorobella Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Nie wiemy czy kicia nie jest w ciąży,karmicielka mówi, że jest taka chuda, że może nie utrzymałaby jej. Quote
róża35 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Może damy jej jakieś imię,proponuję Lisia:wolfie: Quote
dorobella Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Dowiem się czy wołają na nią,czy tylko kici kici. Quote
dorobella Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Z ogłoszeń było jedno zapytanie ile miesięcy ma kotka,czy jest zdrowa, czy jest wysterylizowana. Może ktoś mógłby dać jej kawałek podwórka, żeby nie trafiła w miejsce,gdzie co ruję będzie kryta. Quote
BasiaD Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Podnoszę Kicię..Śliczna jest..Ona powinna trafić do domku, bardzo żałuję, że nie do mnie...Trzymam za nią kciuki, tyle biednych kocich bid dookoła, bez sensu mnozyć następne.... Quote
BasiaD Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 A może można spróbowac ja wysterylizować?Wtedy przestała by być łakomym kąskiem... Quote
dorobella Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Ona jest podobno bardzo chuda i nie wiem czy zniosłaby sterylizację,musiałaby trafić do DT,na odkarmienie i potem wyciachać. Quote
sarenka_87 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 A tak z ciekawości ile potrzebowalibyście na kastrację kotki po odkarmieniu?? Macie możliwość darmowej czy coś taniej?? Quote
BasiaD Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 A jakie są szanse na dt?? Bo do sterylki spróbowałabym się dołożyć...Biedna ta chudzinka..Strasznie bym chciała zeby trafiła do domku, bardzo żałuję, że sama ne mogę jej tego domku dać...Mam słabość do takich ślicznych burasek, moja Sonia ( za TM ) też taka była, tylko nie w typie norweski leśny a raczej zwykły kot polski - dachowiec..Do Merlina też mam słabość, ale takiej opieki jaką ma u dorabelli to ja na pewno nie byłabym w stanie mu zapewnić...Trzymam kciuki za obydwa futerka, niech im się poszczęści... Quote
dorobella Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 U mnie w lecznicy 120 zł sterylka, nie wiem czy opuściliby coś. Dla suki wyciągniętej ze schronu dostałyśmy rabat i za 19 kg sunię plus dwa zastrzyki zapłaciłyśmy 240 zł. Sterylka w takim stanie może ją po prostu zabić,ona musi trafić do DT,tam trzeba się nią zająć i dopiero potem myśleć o sterylce. Karmicielka sądzi, że ona ciąży raczej by nie utrzymała, bo jest taka chuda. Na razie nikt jej nie chce na DT. Quote
BasiaD Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Jak już będzie pora na sterylkę to się dłoże..A karmicielka? Nie może jej dać dt? JA kolo siebie spotkała 2 karmicielki za którymi wędrowała kicia, one się bardzo o tą kicię bały po leciała za nimi przez ulicę, ale jedna z nich powiedziała, że wzięła ją do domu i niestety kicia dzika, wariowała, musiała ją wypuścić..Taka śliczna mloda koteczka... Nic tylko brać i kochać..Może znajdzie się jakiś kocioubny domek?? Podnoszę... Quote
dorobella Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Ta,którą znam,a która ją dokarmia ma swoje koty,jakieś inne zwierzaki i trzy psy. Najgorzej jeśli trafi na rozmnażacza. Quote
BasiaD Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Trzeba ją przed tym ustrzec...Taka biedna chudzinka...Może trafi się jakiś domeczek...Trzymam kciuki mocno zaciśnięte..A czy Kicia jest ogłoszona na miau? Quote
dorobella Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Tak,ale bez efektu http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130347 Quote
BasiaD Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Oj troszkę się na miau dzieje...Szkoda takiej ślicznoty, jak się ją odchucha to dopiero będzie kocia damulka..Nieustająco trzymam kciuki za domek... i podnoszę watek..Sama bym ją wzięłą, ale niestety mam już dwa dorosłe koty ( 11 letniego kocura i 4-letnią Kicię, która się bardzo ciężko aklimatyzowała) i na więcej nie mogę sobie pozwolić..Moje na szczęście są zdrowe...Niuńka szoruj do góry po domek! Quote
Aleksandra Bytom Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 norweska leśna? moje nigdy nie zrealizowane marzenie,zazdroszcze temu kto będzie miał przyjemność mieć w domu takie cudo,a gdzie dokładnie jest na śląsku? Quote
dorobella Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Tarnowskie Góry. Niestety, albo też stety kotkę z ulicy wzięła kobieta i nie wiemy czy to dobry dom, nie wiemy czy zostanie wysterylizowana,czy pójdą z nią do weta,czy będzie kotem wychodzącym. Quote
sarenka_87 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Mam nadzieję że jednak to będzie dobry i odpowiedzialny dom. Trzymam kciuki za to Quote
Aleksandra Bytom Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 no szkoda ale przynajmniej na dworze nie siedzi,a nóż to będzie dobry domek? Quote
dorobella Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Jak mi się uda czegoś dowiedzieć to napiszę Quote
Recommended Posts