Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani!
Zadzwoniła dzisiaj do mnie kobieta, że znalazła dwa psy. A właściwie sukę w ciąży i jej towarzysza... Nie może ich zabrać do siebie. Pochodziła po okolicy i dowiedziała się, że psy nie są "miejscowe" i błąkają się od miesiąca. Jak się ich nie zabierze to lada chwila dostanę telefon, że jest już ich kilka... !
Trzeba zabrać i wysterylizować sukę. Trzeba zdążyć zanim urodzi.
I co wtedy z psem? Hotel na jednego dużego psa to będzie koszt ok 400-450zł.
One są w Podkowie Leśnej.
Pomóżcie :( Nie wiem co robić :(

Posted

Witam!
Zaglądam... I zastanawiam się tylko, czy w Twojej okolicy jest może jakaś organizacja broniąca praw zwierząt, może by ktoś z takiej organizacji pomógł. Ja jestem z innego województwa, to nie bardzo się orientuję o fundacjach z Warszawy. Czasami weterynarze sami podpowiadają, gdzie taką fundację znaleźć. Pozdrawiam.

Posted

Dziękuje MALWA, że zajrzałaś
Fundację znam - prowadzę im wątek (w moim podpisie). Ale oni mają dług w lecznicy i nie stać ich na utrzymanie dwóch nowych psów.

Kobieta, która je zgłaszała, dzisiaj jedzie do nich z jedzeniem. Sprobuje wziac osobę, która zrobi zdjęcia.

Posted

jak zwykle wszystko rozbija się o kasę niestety a z tym jest krucho. Miejsce może by się jakieś znalazło, tylko skąd wziąć min. 800 zł miesięcznie?

Posted

o czesc :)
Niestety pani Joanna nie spotkała ich wczoraj, ani dzisiaj. Zostawiła do siebie nr tel kobiecie, która pracuje w sklepie (pod którym najczęściej koczują). Jak się pojawią to ma zadzwonić. ehh