Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Justa']To łańcuszkowy rogz?
Zastanawiam się nad kupnem, ale czy ten łańcuszek bardzo ciężki jest? Szkoda że jest taki dlugi..

[/QUOTE]

łańcuszki rogzowe sa super! ale w zimie ich nie zakładam, wtedy tylko w zwykłych zasiskach biegają suczydła.

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ariss']łańcuszki rogzowe sa super! ale w zimie ich nie zakładam, wtedy tylko w zwykłych zasiskach biegają suczydła.[/QUOTE]

Tylko na dużym psie łańcuszek nie stanowi połowy obroży :diabloti:

Posted

[quote name='Justa']Tylko na dużym psie łańcuszek nie stanowi połowy obroży :diabloti:[/QUOTE]

Jestem pewna, że Galinka będzie wyglądał świetnie!

Posted

[quote name='ariss']Jestem pewna, że Galinka będzie wyglądał świetnie![/QUOTE]

ładnemu we wszystkim ładnie :diabloti:

[quote name='#Etna#']To tylko takie wrażenie, że łańcuszek stanowi połowę obroży;)
Na piesku na żywo wygląda super:lol:[/QUOTE]

Ale mnie kusicie :diabloti:

Posted

[quote name='Montelka']cuuuudownie Etna pozuje :)

ale wcale nie widac, żeby była jakoś specjalnie brązowa na łapkach, przynajmniej na zdjęciach.[/QUOTE]

Tak bardzo to może już nie bo częściej ją "piorę" szamponem
do czarnego włosa, ale jakoś tak po kilku dniach łapki robią się brązowawe:angryy:
A kiedy Bruncio będzie miał swoją galerię?
Bo ja to strasznie ciekawa jestem jak on wyglada,
a miło by było częściej go pooglądać niż co jakiś czas u kogoś:diabloti:
Z tego co pamiętam to on jest w podobnym wieku co Etna.

Posted

[quote name='#Etna#']A kiedy Bruncio będzie miał swoją galerię?
Bo ja to strasznie ciekawa jestem jak on wyglada,
a miło by było częściej go pooglądać niż co jakiś czas u kogoś:diabloti:
[/QUOTE]

Otototo już jej od dawna to powtarzam !

Posted

[quote name='Justa']Otototo już jej od dawna to powtarzam ![/QUOTE]

Chyba się nie doczekamy:eviltong:
A szkoda bo czarnych mini malutko jakoś:roll:

Odważyłam się i spróbowałam sobie Etne trochę ciachnąć:eviltong:
Na razie skromniutko bo tylko same stópki i minimalnie brewki.
Miałam zwykłe nożyczki więc nie kombinowałam;)
Zamówiłam już porządne i stwierdziłam, że jak nie będę próbować to się w życiu nie nauczę.
Jak coś spartole to będę mogła mieć pretensje tylko do siebie.
A teraz zdjęcie.
Opinia bardzo mile widziana:roll:
[IMG]http://i41.tinypic.com/288czty.jpg[/IMG]

Posted

na strzyżeniu nie znam się, ale kolejny raz podoba mi się jak stoi :)

raczej nie zamierzam zakładac galerii, bo nie jestem taka sumienna jak Wy i wrzucałabym zdjęcia może z raz w miesiącu. A po drugie pomimo miłości do sznaucerów zupełnie nie umiem ich fotografowac ;( ;( ;( ;(

Posted

[B]Etna[/B] przy takiej ilości kłaka to możesz sobie poszaleć ;)
Stópki z tej odległości i jakości fotki moim zdaniem ok (no, ta przednia lewa trochę sterczy ku górze, ja bym wydegażowała tam) grzywkę to musiałabyż zrobić od góry i od frontu żeby można było ją ocenić ;)
Ale ucz się ucz, pewnie ! Dużo wspólnych lat jeszcze przed Wami i naprawdę warto :)
Widzę sterczące kłaki na tyłku i uszyska zarośnięte i poliki, ale i maszynki się dorobisz, lepiej dozbierać na coś porządniejszego i mieć na lata.
Ona ma taki krzywy ogonek czy tak wychodzi na fotkach?

[quote name='Montelka']na strzyżeniu nie znam się, ale kolejny raz podoba mi się jak stoi :)

raczej nie zamierzam zakładac galerii, bo nie jestem taka sumienna jak Wy i wrzucałabym zdjęcia może z raz w miesiącu. A po drugie pomimo miłości do sznaucerów zupełnie nie umiem ich fotografowac ;( ;( ;( ;([/QUOTE]

JESZCZE ! :diabloti:

A pamiętasz kiedy ostatnio były zdjęcia jaszczurki? ;) Generalnie uważam, że to jest megapamiątka.. mogę wrócić te kilka lat wstecz i powspominać co tam się działo u nas, jak pies mi się zmienił.. No i posiadanie galerii jednak trochę motywuje do robienia zdjęć, uwierz jak wszyscy zaczną Cię gnębić to nie będzie wyjścia :p

Posted

[quote name='Montelka']Just, ledwno nauczyłam sie posty dodawac, a co dopiero założyc galerię, wklejac zdjęcia ? za dużo ode mnie wymagasz :P[/QUOTE]

Nie rób z siebie życiowej sieroty :diabloti:

Posted

[quote name='Justa'][B]Etna[/B] przy takiej ilości kłaka to możesz sobie poszaleć ;)
Stópki z tej odległości i jakości fotki moim zdaniem ok (no, ta przednia lewa trochę sterczy ku górze, ja bym wydegażowała tam) grzywkę to musiałabyż zrobić od góry i od frontu żeby można było ją ocenić ;)
Ale ucz się ucz, pewnie ! Dużo wspólnych lat jeszcze przed Wami i naprawdę warto :)
Widzę sterczące kłaki na tyłku i uszyska zarośnięte i poliki, ale i maszynki się dorobisz, lepiej dozbierać na coś porządniejszego i mieć na lata.
Ona ma taki krzywy ogonek czy tak wychodzi na fotkach?

JESZCZE ! :diabloti:

A pamiętasz kiedy ostatnio były zdjęcia jaszczurki? ;) Generalnie uważam, że to jest megapamiątka.. mogę wrócić te kilka lat wstecz i powspominać co tam się działo u nas, jak pies mi się zmienił.. No i posiadanie galerii jednak trochę motywuje do robienia zdjęć, uwierz jak wszyscy zaczną Cię gnębić to nie będzie wyjścia :p[/QUOTE]

No wiem, że zdjęcie szału nie robi ale innego na szybko nie miałam:eviltong:
Tak sterczały jej tam kłaczki na stópce tej lewej ale już jest poprawione.
Co do pupy uszek itp to czekam na maszynkę.
Właśnie zamówiłam. Żaden szał, ale póki co powinna wystarczyć,
a później kupie jakąś konkretniejszą.
Czekam też na nożyczki i dopiero zrobie jej brewki i całą resztę.
Brewki podciełam zaledwie kilka mm:roll:
Sterczą jej włosiska, ale tymi nożyczkami które miałam nie chciałam nic ruszać
więcej bo wyglądałaby masakrycznie.
Ogonek ma krzywy sam koniuszek. Taka się urodziła;) reszta to włosiska
się tak dziwnie układają ale czekam aż odrośnie jeszcze troszkę i zrobię z tym porządek:diabloti:

[quote name='Montelka']na strzyżeniu nie znam się, ale kolejny raz podoba mi się jak stoi :)

raczej nie zamierzam zakładac galerii, bo nie jestem taka sumienna jak Wy i wrzucałabym zdjęcia może z raz w miesiącu. A po drugie pomimo miłości do sznaucerów zupełnie nie umiem ich fotografowac ;( ;( ;( ;([/QUOTE]

Ja też na strzyżeniu się nie znam:evil_lol: ale właśnie próbuję się poznać...
Szkoda, że nie będzie galerii... Nawet dla jednego zdjęcia raz w miesiącu
warto by było:eviltong: Justa ma racje. Fajnie tak sobie czasami w przeszłość zajrzeć na szybko. Mimo wszystko ja czekam może jednak się zmotywujesz:cool3:

Posted

[quote name='#Etna#']No wiem, że zdjęcie szału nie robi ale innego na szybko nie miałam:eviltong:
Tak sterczały jej tam kłaczki na stópce tej lewej ale już jest poprawione.
Co do pupy uszek itp to czekam na maszynkę.
Właśnie zamówiłam. Żaden szał, ale póki co powinna wystarczyć,
a później kupie jakąś konkretniejszą.
Czekam też na nożyczki i dopiero zrobie jej brewki i całą resztę.
Brewki podciełam zaledwie kilka mm:roll:
Sterczą jej włosiska, ale tymi nożyczkami które miałam nie chciałam nic ruszać
więcej bo wyglądałaby masakrycznie.
Ogonek ma krzywy sam koniuszek. Taka się urodziła;) reszta to włosiska
się tak dziwnie układają ale czekam aż odrośnie jeszcze troszkę i zrobię z tym porządek:diabloti:

Ja też na strzyżeniu się nie znam:evil_lol: ale właśnie próbuję się poznać...
Szkoda, że nie będzie galerii... Nawet dla jednego zdjęcia raz w miesiącu
warto by było:eviltong: Justa ma racje. Fajnie tak sobie czasami w przeszłość zajrzeć na szybko. Mimo wszystko ja czekam może jednak się zmotywujesz:cool3:[/QUOTE]

A jaką maszynkę zamówiłaś?
Co do nożyczek, to ja tnę Galinę nożyczkami chirurgicznymi :lol: To najostrzejsze jakie posiadam w domu i jakoś sobie radzimy ;) Gorzej z degażówkami, bo w te jednak warto doobrze zainwestować bo jakieś nie sprawdzone mogą włosa dobrze nie łapać. A przy takim kłaku jak ma Etna są niezbędne wg mnie ;)
Fajnie, że się wzięłaś sama za małą !
A ja Galinę ścięłam aktualnie bardzo bardzo krótko z myślą o zimie to raz, a dwa, że włos miała bardzo zniszczony w związku z czym grzwyka stała się baaaardzo krótka, ale ten włos przynajmniej wygląda na zdrowy teraz ;)

Monika może się jeszcze namyśli, a jak nie to ja mu założę galerię i wtedy nie będzie miała już wyjścia jak wstawiać zdjęcia :p

Posted

w nast. weekend jadę nam morze, jeżeli będą fajne zdjęcia to wstawie :)
tylko, że chyba sweterek po Bolku(moim poprzedniom psie) został wyrzucony, więc Bruno może znarznąć, jak nic szybko nie wykombinuje!

Posted

[quote name='Justa']A jaką maszynkę zamówiłaś?
Co do nożyczek, to ja tnę Galinę nożyczkami chirurgicznymi :lol: To najostrzejsze jakie posiadam w domu i jakoś sobie radzimy ;) Gorzej z degażówkami, bo w te jednak warto doobrze zainwestować bo jakieś nie sprawdzone mogą włosa dobrze nie łapać. A przy takim kłaku jak ma Etna są niezbędne wg mnie ;)
Fajnie, że się wzięłaś sama za małą !
A ja Galinę ścięłam aktualnie bardzo bardzo krótko z myślą o zimie to raz, a dwa, że włos miała bardzo zniszczony w związku z czym grzwyka stała się baaaardzo krótka, ale ten włos przynajmniej wygląda na zdrowy teraz ;)

Monika może się jeszcze namyśli, a jak nie to ja mu założę galerię i wtedy nie będzie miała już wyjścia jak wstawiać zdjęcia :p[/QUOTE]

W końcu każdy kiedyś zaczyna więc trzeba się było wziąć za siebie i za psice:roll:
Galinka zawsze wygląda super więc chirurgiczne jak widzę faktycznie dają radę.
Ja też muszę podciąć Etnę bo też już te końcówki są takie sobie...
Przyznam, że długo szukałam nożyczek i w końcu wybrałam Henbor Performance 8.
Nie mam pojęcia jak się będą sprawdzały ale nie omieszkam o tym donieść
jak tylko je wypróbuje.
Moja mama ma podobne w domu do cięcia mnie i moich sióstr hehe
Sama się takimi obcinałam więc powinnam sobie w miarę poradzić.
Na degażówki jeszcze się nie zdecydowałam...:eviltong:
Ale w grę wchodzi cena tak do 100 PLN na pewno nie więcej;)
A maszynkę zamówiłam ANDIS PM-1. Do podcięcia uszek, doopki itd powinna wystarczyć tak mi się wydaje. Zobaczymy.
To i tak na jakiś czas bo zależało mi żeby kupić już teraz a w przyszłym roku
będę lepiej stała z kasą to wtedy kupię coś konkretnego.

[quote name='Montelka']w nast. weekend jadę nam morze, jeżeli będą fajne zdjęcia to wstawie :)
tylko, że chyba sweterek po Bolku(moim poprzedniom psie) został wyrzucony, więc Bruno może znarznąć, jak nic szybko nie wykombinuje![/QUOTE]

To Bruno jest łysolkiem? Wiesz ja tez byłam nad morzem jakiś czas temu i Etna
właśnie była po trymowaniu i szczerze mówiąc nie marzła a za ciepło wcale nie było.
Cały czas szalała i chyba nie miała możliwości choćby ochłonąć;)
Może Bruno też jakoś sobie poradzi:roll:

Posted

Degażówki te są super - Ewa od Gassiry robi nimi swoje suczki i mi poleciła, a podobno są lepsze od niejednych za 400zł ;) [url]http://www.bobik.katowice.pl/oferta.php?produkt=82&producent=33[/url]

Posted

[quote name='Justa']Degażówki te są super - Ewa od Gassiry robi nimi swoje suczki i mi poleciła, a podobno są lepsze od niejednych za 400zł ;) [url]http://www.bobik.katowice.pl/oferta.php?produkt=82&producent=33[/url][/QUOTE]

Też się nad nimi zastanawiałam.
Bo następne w kolejce są trymery i to na pewno Mars.
Skoro trymery się sprawdzają to czemu nie degażówki.
Tak przy okazji dzięki za pomoc;)

I na koniec dnia portretowa Mała Czarna:)
[IMG]http://i42.tinypic.com/t71q4p.jpg[/IMG]

Posted

piekna mala czarna
i dobrze ze zaczynasz sie bawic sama w robienie swego psa , mnie to sprawia duzo radochy mimo ze nie umiem tego robic , mam bardzo duzo satysfakcji jak mnie sie podobaja po mojeje robocie hihihi

Posted

No właśnie bardzo lubię ją kapać i czesać.
Dlatego chcę ją strzyc sama bo to i dla mnie bardzo przyjemne a dla niej zero stresu.
W końcu pani nie zrobi nic złego to można zaufać:cool3:

To jeszcze taki portrecik:lol:
[IMG]http://i44.tinypic.com/2s1rl1x.jpg[/IMG]

I jesienna Etna:loveu: fotografem była tym razem moja siostrzyczka:cool3:
[IMG]http://i43.tinypic.com/9knxix.jpg[/IMG]

Posted

hehehe... to mi przypomniało, że zapomniałam o kupnie maszynki....

piękne zdjęcia, ale straszliwie podoba mi się to: [URL]http://i40.tinypic.com/25gql39.jpg[/URL] :) :) :)

Posted

[quote name='jambi']hehehe... to mi przypomniało, że zapomniałam o kupnie maszynki....

piękne zdjęcia, ale straszliwie podoba mi się to: [URL]http://i40.tinypic.com/25gql39.jpg[/URL] :) :) :)[/QUOTE]

To jednak galerie do czegoś się przydają:eviltong:
Oj czeka Cię mnóstwo pracy;) ale efekt końcowy będzie zapewne powalający:lol: