handzia Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='fizia']Zapytałam p. Pauliny czy myśli o adopcji Jadzi i napisała tak: :) Paulina Lang Michałkiewicz myślę i to bardzo, trwają pertraktacje z pozostałymi domownikami. Mam nadzieję, że uda mi się ich przekonać.[/QUOTE] Oby się udało, oby się udało... Quote
dusje Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Agula99']ciągle trzymamy kciuki!!![/QUOTE] Bardzo mocno :lol: Jadzienka czeka i doczeka sie swojego domeczku :multi: a ciotka dusje czeka tez...zeby zrobic filmik, zatytulowany - ZWYCZAJNA NIEZWYCZAJNA JADZIA -EPILOG- :cool3:;) Quote
dusje Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Jadziulek :loveu: Wieczorny spacerek na najwyzsza gore milosci czlowieka :multi: Quote
Agula99 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Jadziu śpij smacznie i kolorowych snów :) Quote
Tola Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 To ja tez zagladam i wysyłam mizianka dla sunieczki:) Quote
Agula99 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Jadzia, nie dawaj się!! Będzie dobrze, a nawet lepiej!!! ZObaczysz!!! :) Quote
dusje Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Jadziulek :loveu: jak sie masz? Moze juz podgryzasz sobie wedzona nozke i nareszcie masz co robic? Bardzo sie o ciebie martwie :-( Od Fizi zadnych wiesci, wiec pewnie pani dalej pracuje nad domownikami, a moze juz dala spokoj....No nic to, domek znajdziemy i bedziesz najszczesliwsza Jadzia pod sloncem :lol: Quote
fizia Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Zaglądam codziennie na wydarzenie Jadzi - ale na razie cisza... Quote
dusje Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Fiziu :lol: Miejmy nadzieje,ze to przekonywanie pani t r w a ....;) Ja wiem,ze Ty jestes bardzo solidna osoba i ze natychmiast przekazujesz wiesci :lol::loveu:Trzymamy wiec za malenka :multi: i za te bardzo bardzo oczekiwane przez nas dobre wiadomosci :lol: Quote
funia Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Zapraszam na bazarek .Dusje poprawiaj i koryguj w razie co .... [url]http://www.dogomania.pl/threads/217152-Wybieramy-Miss-i-MIstera-Paskud-2011!!!!?p=17929057#post17929057[/url] Quote
Agula99 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jadziu, domek musi być i będzie, ja w to wierzę... Quote
fizia Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Niestety na razie Pani Paulina nie może przygarnąć Jadziuni :( [I]Witam Pisze do Pani w sprawie Jadziuni. Niestety, choć z całego serca pragnę Jadziunię zabrać do domu to niestety obecna sytuacja nie pozwala mi podjąć tego kroku. W minioną sobotę, po ponad 16 latach zostałam zmuszona pomóc odejść mojemu jamnikowi- Kubie. A ponieważ mieszkam tymczasowo u rodziców, a oni po stracie już 2giego pieska nie chcą na nowo przyzwyczajać się do obecności psa w domu- więc mam związane ręce. Mam nadzieję, że Jadzia znajdzie dom. Ja sobie pozwolę od czasu do czasu zapytać o nią, czy już może ją ktoś przygarną. A jeżeli moja sytuacja "mieszkaniowa" ulegnie (mam nadzieję, że już niedługo) zmianie, a Jadziunia nie znajdzie do tego czasu swojego "wybawcy" będę chciała ją zabrać do siebie. Bardzo przepraszam. Mam nadzieję, że zdążę Jadzię zabrać do siebie. Pozdrawiam serdecznie[/I] Quote
funia Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Czy można liczyć na nowe info o Jadzce? Quote
Owieczka Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='funia']Czy można liczyć na nowe info o Jadzce?[/QUOTE] A co tu pisać... Siedzi sama prawie całe dnie :( Iza nie ma czasu w nos się podrapać więc z Jadzią nikt się nie pobawi... Ona nie będzie miała większych szans dopóki nie znajdzie się w domowym tymczasie :( Szkoda mi jej bardzo bo jest zimno i mokro... A Ona nie ma teraz nawet się do kogo przytulić... ;( ;( Jutro do niej zajrzę i dam znać jak się trzyma dziewczynka. Quote
Agula99 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Biedna Jadzia, jak można tak nie chcieć takiej psinki? Nie rozumiem ludzi, z jednej strony ok, rozumiem, strata ukochanego psa, ale czy to znaczy że trzeba się zamknąć, a innemu nie pomóc?? To właśnie dla mnie oznacza "nie mieć serca"...bidulka :( Quote
handzia Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Owieczka']A co tu pisać... Siedzi sama prawie całe dnie :( Iza nie ma czasu w nos się podrapać więc z Jadzią nikt się nie pobawi... Ona nie będzie miała większych szans dopóki nie znajdzie się w domowym tymczasie :( Szkoda mi jej bardzo bo jest zimno i mokro... A Ona nie ma teraz nawet się do kogo przytulić... ;( ;( Jutro do niej zajrzę i dam znać jak się trzyma dziewczynka.[/QUOTE] Nieciekawie to brzmi... Quote
funia Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 [quote name='Owieczka']A co tu pisać... Siedzi sama prawie całe dnie :( Iza nie ma czasu w nos się podrapać więc z Jadzią nikt się nie pobawi... Ona nie będzie miała większych szans dopóki nie znajdzie się w domowym tymczasie :( Szkoda mi jej bardzo bo jest zimno i mokro... A Ona nie ma teraz nawet się do kogo przytulić... ;( ;( Jutro do niej zajrzę i dam znać jak się trzyma dziewczynka.[/QUOTE] wiesz owieczko nie chce nikomu zrobić przykrości ,ale Jadzka już w schronie siedziała zamknieta tam pojechała aby mieć lepiej i kontakt z człowiekiem . Czy wiadomo kiedy wychodzi i na jak długo na spacer ? Quote
dusje Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='fizia']Niestety na razie Pani Paulina nie może przygarnąć Jadziuni :( [I]Witam[/I] [I] Pisze do Pani w sprawie Jadziuni. Niestety, choć z całego serca pragnę Jadziunię zabrać do domu to niestety obecna sytuacja nie pozwala mi podjąć tego kroku. W minioną sobotę, po ponad 16 latach zostałam zmuszona pomóc odejść mojemu jamnikowi- Kubie. A ponieważ mieszkam tymczasowo u rodziców, a oni po stracie już 2giego pieska nie chcą na nowo przyzwyczajać się do obecności psa w domu- więc mam związane ręce. Mam nadzieję, że Jadzia znajdzie dom. Ja sobie pozwolę od czasu do czasu zapytać o nią, czy już może ją ktoś przygarną. A jeżeli moja sytuacja "mieszkaniowa" ulegnie (mam nadzieję, że już niedługo) zmianie, a Jadziunia nie znajdzie do tego czasu swojego "wybawcy" będę chciała ją zabrać do siebie.[/I] [I] Bardzo przepraszam. Mam nadzieję, że zdążę Jadzię zabrać do siebie.[/I] [I] Pozdrawiam serdecznie[/I][/QUOTE] Jaka szkoda:-( Tak mocno wierzylam,ze Jadziulek pojedzie do domeczku i ze bedzie najszczesliwsza psina na swiecie. Moze jednak nie do konca domek przekreslony bo brzmi naprawde dobrze i pewnie taki jest rzeczywiscie. Anula :lol: Nie zawsze tak jest,ze po stracie psiny szuka sie natychmiast nastepnego. Niektore osoby potrzebuja troszke czasu na przyjecie pod dach nowego czlonka rodziny.Mysle,ze to bardzo delikatna materia i kazdy na swoj sposob przezywa odejscie ukochanego ogonka i tym samym dokonuje wyboru na Tak lub Nie, ma do tego prawo :lol: Miejmy nadzieje,ze pani Paulina nie zmieni zdania i ze z chwila zamieszkania we wlasnym lokum bedzie chciala miec przy sobie cudowna Jadzienke :lol: A moze w miedzyczasie znajdzie sie dla niej rownie dobry domek? Trzymam kciuki :multi: [B]Owieczko, czy dotarly juz te wedzone nozki? Prosze potwierdz, bo muminkowa czeka na odpowiedz no i ja tez.Byly wyslane przesylka kurierska,niestety nie wiem kiedy i stad tez wazne Twoje potwierdzenie.Jesli nie dotarly- muminkowa bedzie kontaktowac sie ze sprzedawca.[/B] Dziewczyny,Owieczka wspomniala o domowym DT dla malutkiej, ale gdzie go znalezc? Macie jakies pomysly? :-( Quote
Owieczka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 [quote name='funia']wiesz owieczko nie chce nikomu zrobić przykrości ,ale Jadzka już w schronie siedziała zamknieta tam pojechała aby mieć lepiej i kontakt z człowiekiem . Czy wiadomo kiedy wychodzi i na jak długo na spacer ?[/QUOTE] Jadzia to troszkę indywidualistka ;/ Pierwsze co robi jak wychodzi z boksu, to biegnie do drewnianej szopki z drewnem i tam robi porządki w śmieciach ;p Zawsze cos znajdzie do wylizania. W nosie ma nawoływanie itp. Dopiero jak wpadłam tam i krzyknęłam " JADŹKA ŻARŁOKU !! " to łaskawie do mnie przyleciała , pocieszyła sie chwilkę i znowu z predkością światła wpadła między kartony, torebki , papierki itp delektowac się tym co znajdzie... ;D Bardzoej cieszyło ja szperanie, węszenie itp niż moja obecnośc ;/ Normalnie przez chwile zrobiło mi się smutno że Jadzia ma mnie gdzieś ;p Na szczęście nie ma tam nic co mogła by faktycznie zjeść. A moze Ona tam poluje na myszy ? Kto Ją tam wie czego Ona tam szuka ale na pewno sprawia jej to ogromna radość :) Jadziunia biega z Dropsem i Lizakiem, Czasem 40 min czasem godzinę rano i wieczorem, czasem też po południu. Nie ma mnie na miejscu w tygodniu więc nie wiem jak to wtedy wygląda. Niby nie jest źle ale... Ona taka mała, samiutka w boksie :( Co prawda Jadzia to babka z krzepą i zaprawiona w bojach ale jak ja miałam psiaki to wszystkie były w domku :( na legowiskach, na łóżku, na kocykach... Spały obok mnie, blisko... I jak sobie pomyślę że Jdziunia mogła by spać na ciepłym posłanku to mi się w gardle zaciska :( No taka już głupia jestem i co ja na to poradzę ;( Uwielbiam tą psinkę... [quote name='dusje']Jaka szkoda:-( Tak mocno wierzylam,ze Jadziulek pojedzie do domeczku i ze bedzie najszczesliwsza psina na swiecie. Moze jednak nie do konca domek przekreslony bo brzmi naprawde dobrze i pewnie taki jest rzeczywiscie. Anula :lol: Nie zawsze tak jest,ze po stracie psiny szuka sie natychmiast nastepnego. Niektore osoby potrzebuja troszke czasu na przyjecie pod dach nowego czlonka rodziny.Mysle,ze to bardzo delikatna materia i kazdy na swoj sposob przezywa odejscie ukochanego ogonka i tym samym dokonuje wyboru na Tak lub Nie, ma do tego prawo :lol: Miejmy nadzieje,ze pani Paulina nie zmieni zdania i ze z chwila zamieszkania we wlasnym lokum bedzie chciala miec przy sobie cudowna Jadzienke :lol: A moze w miedzyczasie znajdzie sie dla niej rownie dobry domek? Trzymam kciuki :multi: [B]Owieczko, czy dotarly juz te wedzone nozki? Prosze potwierdz, bo muminkowa czeka na odpowiedz no i ja tez.Byly wyslane przesylka kurierska,niestety nie wiem kiedy i stad tez wazne Twoje potwierdzenie.Jesli nie dotarly- muminkowa bedzie kontaktowac sie ze sprzedawca.[/B] Dziewczyny,Owieczka wspomniala o domowym DT dla malutkiej, ale gdzie go znalezc? Macie jakies pomysly? :-([/QUOTE] Przepraszam cioteczki ze nie dałam znać ;/ Ja oczywiście roztrzepana jak baranie jajka. Nózki dotały i to juz jakiś czas temu Iza mi coś wpsominała ale ciągle coś i coś i zapomniałam :( Przepraszam... Quote
dusje Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Owieczko :lol: dzieki za odp., ale czy Jadzia lubi i czy to trafiony sposob na zabicie nudy? :roll: Quote
Owieczka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='dusje']Owieczko :lol: dzieki za odp., ale czy Jadzia lubi i czy to trafiony sposob na zabicie nudy? :roll:[/QUOTE] Tak, jest tym zainteresowana :) To łakomczuch do potęgi ;D Zjadła by konia z kopytami :P Cioteczko czy juz zamawialas karmę dla Jadzi ? Bo trzeba też kupić karmę Bartowi a coś wspominałas że można by im razem kupić itd... ? Quote
dusje Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Owieczka']Tak, jest tym zainteresowana :) To łakomczuch do potęgi ;D Zjadła by konia z kopytami :P Cioteczko czy juz zamawialas karmę dla Jadzi ? Bo trzeba też kupić karmę Bartowi a coś wspominałas że można by im razem kupić itd... ?[/QUOTE] To super! Owieczko,znalazlam taka aukcje [URL]http://allegro.pl/bosch-my-friend-2-x-22kg-super-prezenty-i1902507904.html[/URL]. Jeszcze 2 dni! Jesli chcesz zamowic, to zrob to prosze i daj znac, czy juz dotarla - zaplace nalezna czesc za Jadzie plus obiecane 10 zl dla Barta. Quote
Recommended Posts