Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
ja mam jakies odczucie, ze to rodzina, jak... kizi pamietasz pierwszy ds Sczotki we wrocku? co im w sylwestra uciekla spod monopolowego? ........

o matko tylko nie to znowu!!!!!!

Posted

dlatego nie czekam jakos uparcie na ten tel. wizyta by musiala byc solidna, jesli jeszcze zadzwonia. ale watpie, by zadzwonili. w kazdym schronie jest w czym wybierac.

fochu chyba zrobi allegro. jaki tytul robimy? jaki tekst?

Posted

a moze ten moj jakos tak zmodyfikowac z nowym tytulem, co?

Nazwano mnie... Mirek. Szczerze myślę, że to nie jest imię dla psa takiego, jak ja. Powinienem być SuperMiro ... no, ale niech IM będzie. Co mogę o sobie powiedziec? COś na pewno: zostałem wyrzucony!
Pewnego dnia mój właściciel wsadzil mnie do samochodu i zostawił gdzieś "na trasie", kolo stacji benzynowej. Kazal na siebie czekac wiec ja poslusznie czekałem. Pozniej jacyś ludzie mnie przeganiali wiec postanowilem wrocic. Na początku mojej samotnej wędrówki myślałem, że chyba się zgubiłem i że pewnie mnie szukają i sie o mnie martwią ... Teraz wiem, że kiedy pies się gubi to wszystko wygląda inaczej.
Kiedy tak szedłem samotny bardzo się bałem, ciągle zadawałem sobie pytanie: czy tak będzie wyglądać moje życie? Wizja straszna, ale nie dopuszczałem myśli, że tak już zostanie. No i pamiętam, że później coś się działo. Ktoś podjechał dużym samochodem i próbował mnie złapać, pamiętam ścisk "łapki" na szyi i wrzucenie do małej klatki, a obok w klatkach piszczały inne, przerażone tak jak ja psy.
I tak trafiłem do schroniska, dostałem swój nr ewidencyjny,czip, szczepionkę, dostałem swoją klatkę i imię ... Mirek.

Z reguły jestem bardzo wesoły i towarzyski. Jednak dopada mnie chyba jesien zycia gdyż coraz czesciej myśle o przemijaniu. Nie zrozum mnie zle, jestem jeszcze mlody. Taki Pan co kazał mi sie uśmiechać mowi ze mam dopiero 2 lata. No i jak na 2 lata przystalo, kocham ganiac za patykami, tarzac sie w trawie i szczekac na spadajace z drzew liscie! Kto to wogoe pozwoli zeby tak bez zgody spadały?! Czasem jedna wolontariuszka przychodzi i idze ze mną na krótki spacer, na dłuższy nie mogę, bo inne psy później chcą mnie zagryźć. Ona mówi, że jestem super fajny i drapie mnie za uchem co uwielbiam. Ogolnie, lubie gdy sie do mnie mowi i mnie glaszcze.

To ponoc moj tekst i moge powiedzieć co chce wiec chcialbym o coś poprosić, o super dom jeszcze przed tymi Swietami!

Mirek to świetny pies! Posłuszny, wesoły, energiczny, taka iskierka wnosząca mnóstwo radości do życia człowieka. Ladnie chodzi na smyczy, jest pozabwiony agresji !!! Jest zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zgoda na wizytę przedadopcyjną przez wolontariusza.

Kontakt w sprawie adopcji:
tel 668 836 964
[email protected]

Posted

Czytam na innym watku,ze w switochlowicach jest jakaś rodzina, co często psy adopcję i są donosy,ze ońi psy na mięso biorą. Jakaś fundacje sie zaczęła kontrola.
Ten tel tez był o Mirka.........z tego miasta malego

Posted

Czytam na innym watku,ze w switochlowicach jest jakaś rodzina, co często psy adopcję i są donosy,ze ońi psy na mięso biorą. Jakaś fundacje sie zaczęła kontrola.

podlinkuj proszę.

Posted

tak, domowy. wkleilam go na watek- dt za karme i weta, w kuj-pomorskim. ale tam jest kolejka, kilka psow przed nim, ze 4-5psow. kojec na noc, w dzien ogrod. ale tam czekania sporo jest.

domowe trzeba, jak u beataczl, jak u Evelki, jak u agnes...
i niedrogie, bo to niewielki pies. nie wyobrazam sobie 350zl za niego placic.
max 200-250

Posted

jest ten :)

http://www.dogomania.pl/threads/217372-Oferuje-Bezpłatny-Dom-Tymczasowy-kujawsko-pomorskie?p=18000732#post18000732

i tutaj Mirek jest jakos mniej wiecej piaty w kolejce na dt za zwrot zywienia i weta i dojazd :)

juhuuuuuuuu!!!!

Mirek zbiera kase.
kizi, ile on zje w ciagu miesiaca? jak Kama, wieksza ma karme za 100zl na 2 mce. brita.
stowke miesiecznie Mirus musi miec jakby co. moze z 80zl? stalych deklaracji.

Posted

moze. ale przed nim sa: dalmat, Boston, sunia collie, wiekszy mlody kundelek, wieksza dojrzala sunia.
wiec nie jest tak zle. bo miejsca tam sa 2. wiec z tych 5, to jakby 2,5 musza dom znalezc ;)

Posted

Kora znalazla inny dt w kojcu za 200zl.
Myslimy nad ta opcja gdyz trzeba czekac w kolecje jak wszedzie indziej.

Co do ogloszen to zanim wystartujemy z nowym pakietem to ja mu chce tekst inny napisac.