Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i rozważcie to:15 październik myślę, że najpóźniej 300 zł z karmą, pies w domu , dom z ogrodem, teren ogrodzony, wiocha, za ogrodzeniem las, w domu są już 3 psy, Kochlice niedaleko Lubina.

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Klauzunka']i rozważcie to:15 październik myślę, że najpóźniej 300 zł z karmą, pies w domu , dom z ogrodem, teren ogrodzony, wiocha, za ogrodzeniem las, w domu są już 3 psy, Kochlice niedaleko Lubina.[/QUOTE]

a skad to znalazlas?

Posted

[quote name='kora78']ale to po 15stej dopiero mozna. tatma osoba pracuje najwidoczniej.
w tym wlasnie problem.

przypominajcie mi popoludniami :)[/QUOTE]

ok ;) napisz mi na pw swoj nr tel , kiedys dzwonilam i nic-masz zmieniony nr?
jakby co moj-725 591034 (zmienilam nr)

Posted

[quote name='kizimizi']no wlasnie
dziewczyny nie zapominajmy ze zostalo miejsce w domowym dt w lesznie -chyba- gdzie Franek mial na poczatku jechac
9zl doba[/QUOTE]

dla Frania 9 zl, ale chyba Mirus wiekszy to moze byc wiecej za dobe

Posted

[quote name='kizimizi']Juz nic wczesniej nie pisalam bo mi komp padl, moze i dobrze bo wtedy sie wkurzylam!

Marta tak bardzo chcesz zabierac Mirka i uwazasz, ze niesprawiedliwym jest, ze zawsze cos przed nim wyskoczy -ok. zabieraj wiec.
Ja w pewnym momencie doszlam do wniosku, ze Dziadek potrzebuje pomocy duuzo bardziej niz Mirek. Udalo sie sciagac inne, zaangazowane osoby na watek i psem wreszcie ktos sie zainteresowal. Udalo sie tez zebrac deklaracje i zapewnic mu wsparcie praktycznie bez Skarpety wchskiej. Zorganizowalo sie jakos i mozna myslec nad innym psem teraz.
Proponuje posiedziec nad watkiem Mirka tyle ile ja siedzialam nad Dziadka i zebrac chodz polowe planowanych deklaracji, reszte masz racje, Skarpeta pokryje z tego co ma i bazarkow. I ja i Kora uazamy ze Mirek powinien isc nastepny, pozniej Simon moim zdaniem.
Takze do dziela, szukaj mu dt i sponsorow.

Ja swoje 50zl podtrzymuje, jesli bedzie trzeba pokryje inne wydatki ale na stale deklaracje sie nie pisze.[/QUOTE]

[quote name='kizimizi']ja bym brala.
Jak stoimy z deklaracjami?[/QUOTE]

[quote name='kizimizi']oki bierzmy. Najwyzej bazarkami sie wyskrobie, skarpeta ma kase a na Franka juz chyba nie trzeba.

Marta moze poszukasz jakis dotakowych deklaracji?[/QUOTE]

Kizi, z całym szacunkiem...
Najpierw mi "jedziesz", a potem, widząc jedyną moją deklarację stałą - stwierdzasz "bierzemy", "bazarkami się wyskrobie" itp itd
Czyli to co ja pisałam...
Ja też zawsze pomogę.

Ja nie mam czasu siedzieć i wysyłać milion pięćset PM z prośbą o deklaracje, może inni mają ten czas. Ale zawsze tą deklarację u naszych psów daję. Tyle mogę, i tyle robię. Mało? Jak kto uważa...
A na co czeka kasa w skarpecie? Bo ja zawsze myślałam, że zbiera się na pomoc psom...................... Wszędzie szukają kasy, a tu kasa czeka................ I psy też czekają

Posted

no i dalej czekamy, bo wlasnie sie zawzielam i zadzwonilam.
najpierw zadzwonilam do Myngey, bo mialam w tel wpisane dt mirek i niechaco do myngey :)
ale sie naprawilam. rozmawialam z pani i pisze Wam, co najwazniejsze.
pani mieszka na parterze w 100m mieszkaniu na krzykach. syn dorosly, pani mieszka z niewidoma mama i 3 kotami na dsi banda kotow na dt.
wazne, by pies nie byl agresywny, by wytrzymal 9godz z siku, zanim pani wroci z pracy, by nie ganial kotow.
owilam,ze co do sikania gwarancji dac nie mozemy. jakby co bedziemy szukac miejsca, by go przerzucic. jesli bedzie, jak z Reksiem u lilutosi.
pani zna matrix i demi. i budrysek. wiec wizyty nie trzeba robic.
pani zajrzy i pomysli.

jakby co trzeba deklaracji uzbierac.

no i spokoj mi tu, nie klocic sie.

Posted

Marta prosze cie ......
TAK, wejscie na watek co 3 tyg. i danie deklaracji to troche za malo rzeby zabrac psa na hotel. Nie mowie, ze nie doceniamy twojej pracy, twoim bazarkow i bycia skarbnikiem czasami ale jest to wciaz za malo zeby psa zabierac z 1 deklaracja!

Dlaczego ja zmienilam zdanie i stwierdzilam, ze bierzemy psa "na zywiol" ? Bo wiem, ze Franek ma juz swoje deklaracje i Skarpeta nie musi go utrzymywac. Mozemy wiec skupic sie tylko na Mirku. 2 tyg. temu tak kolorowo nie bylo wiec twoj zapał mnie przeraza.

I znow wracamy do Skarpety; TAK po to jest tam kasa zeby psom pomagac ale jak sobie policzysz ile dt ma kosztowac szybko zobaczysz, ze starczy tylko na transport i kilka mscy. I co wtedy? Bedzie jak z Parowka. Skarpeta pomaga ale nie ma takiej opcji zebysmy co msc bazarkami uzbierali 350zl! I chodzbys nie wiem ile pendrivov i kosmetykow sprzedala, nie da sie.
Potrzebne sa deklaracje chociaz 100zl stalej.

Marta z nas kazda pracuje i ma swoje obowiazki. Wiec co, kazda moze powiedziec 'nie mam zcasu na zbieranie deklaracji'? I co, inni to moze zrobia tak?

I po ostatnie; ja ci nie "jeżdżę' napisalam co sadze o twoim pomysle -chyba po to sa watki zeby sie porozumiewac. Chyba zbyt personalnie bierzesz sobie taki post

Posted

Ok, niech kasa Skarpety dalej leży na koncie :) Bo skoro starczy tylko na kilka miesięcy................... :shake:
Bez komentarza... Reszta moim zdaniem na PM, jeśli chcesz coś dodać

Nie będę "przegadywać" na wątku Mirka, bo to mu akurat nie pomoże

Posted

no wlasnie, pani z wroclawia miala wejsc na watek, zobaczyc, co to za psiak. nie odstraszcie pani swoja wymiana zdan. no, ja Wam sie baaardzo dziwie, co Wam odbilo. tyle lat sie znamy i razem dzialamy.
jeszcze pani pomysli, ze my tak tutaj ciagle. a to nieprawda.

Posted

[quote name='kora78']no wlasnie, pani z wroclawia miala wejsc na watek, zobaczyc, co to za psiak. nie odstraszcie pani swoja wymiana zdan. no, ja Wam sie baaardzo dziwie, co Wam odbilo. tyle lat sie znamy i razem dzialamy.
jeszcze pani pomysli, ze my tak tutaj ciagle. a to nieprawda.[/QUOTE]

Jakie ciągle?:crazyeye::eviltong: No co Ty
Już ani mru mru :D
A wiesz - baby tak mają. ALe już przestajemy ;)

Posted

[quote name='Martka']To ja myślę nad byciem Dt, muszę to poważnie rozważyć, bo to b. poważna decyzja.
Poszukam wątku z moim Czarusiem (*) ze schronu w Jeleniej Górze.[/QUOTE]

witamy na watku

Posted (edited)

Martka nie podejmie sie dt dla Mirka.
za to znalazla inna osobe. dziewczyne, pracujaca w sklepie zoologicznym. ma pokoj z chlopakiem, w wynajmowanym mieszkaniu, 3 pokoje, w kazdym jest para. wlasciciel nie zachodzi do mieszkania, ale kiedys byl ON i jest kot u tej dziewczyny i wlasciciel nic nie mowil.
parter. biskupin. kamienica chyba. obok parki, czy rzeka...
bdt. calkowicie free. ewentualnie za weta zwrot.
dziewczyna jezdzi na rowerze i biega to Mirek by sie wybiegal wreszcie :)
mirek bylby sam od przed 10, do 17stej. w ich pokoju. w mieszkaniu wczesniej sa juz inni lokatorzy, zwlaszcza jedna dzieeczyna studiujaca zootechnike, wiec psiolubna.

6zl z bazarku jest dla Mirka

http://www.dogomania.pl/forum/threads/229945-Ogrodowo-Rozliczam

Edited by kora78
Posted

[quote name='kora78']Martka nie podejmie sie dt dla Mirka.
za to znalazla inna osobe. dziewczyne, pracujaca w sklepie zoologicznym. ma pokoj z chlopakiem, w wynajmowanym mieszkaniu, 3 pokoje, w kazdym jest para. wlasciciel nie zachodzi do mieszkania, ale kiedys byl ON i jest kot u tej dziewczyny i wlasciciel nic nie mowil.
parter. biskupin. kamienica chyba. obok parki, czy rzeka...
bdt. calkowicie free. ewentualnie za weta zwrot.
dziewczyna jezdzi na rowerze i biega to Mirek by sie wybiegal wreszcie :)
mirek bylby sam od przed 10, do 17stej. w ich pokoju. w mieszkaniu wczesniej sa juz inni lokatorzy, zwlaszcza jedna dzieeczyna studiujaca zootechnike, wiec psiolubna.

6zl z bazarku jest dla Mirka

http://www.dogomania.pl/forum/threads/229945-Ogrodowo-Rozliczam

fajnie to wszystko wyglada :multi: