Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka, ja np. nie mam zadnych watpliwosci..ze szukasz jej domku, ale nie na hura, tylko takiego najlepszego...co byś tam nie mowila o jakichś znajomych cynikach ;) tak łatwo sie nie nabiorę :)
Jesli uwazasz, ze bedzie miala tam dobrze, to tak własnie myślisz. MOim zdaniem to, ze bedzie blisko też jest wazne...
A myśle, ze uwaga Lulki była zyciowa, jednak młody pies plus suka w cieczce to trudne zadanie do upilnowania :))

Posted

[quote name='Agnie Koty']ja naprawdę chcę dobrze dla Kiwi i nie upchnę jej byle gdzie, :oops: .[/quote]

alez co do tego to nie mam najmniejszych watpliwosci

ja sobie tylko tak glosno mysle.......chcialabym zebysmy podjeli jakas wspolna decyzje ;)

Posted

a czy myslicie że ja o tym nie myślę? Cały dzisiejszy dzień głowię się nad tym.:-( Nawet już mówiłam do pani Bogny że gdyby coś się stało i do czegoś doszło to wtedy ją ciachamy. Bo jak tu upilnować? To chyba niemożliwe. Martwię się jak ona się dogada z tym psem /ponoć łagodny/, czy nie ucieknie, czy dadzą sobie radę....

Posted

no wlasnie zastanawialam sie nad tym czy lepiej przed 1 cieczka czy na przyklad sterylke aborcujna robic :roll:
jakbys mogla Agnie zapytac sie pani wetki to super :loveu:

Posted

Ojj, to mocno trzymam kciuki, żeby ten domek wypalił :loveu: Warunki wydają się świetne- domek z ogrodem- super!
Według mnie zdecydowanie lepiej byłoby wysterylizować Kiwi teraz, czyli przed jej pierwszą cieczką. Teraz już coraz więcej weterynarzy jest zdania, że lepiej przed niż po. Na forum jest parę osób, które sterylizowało tak suki i wszystko jest w jak najlepszym porządku! ;)

Posted

Co prawda Fiśce kazał wet czekać do pierwszej cieczki a i dr Sumińska też jest tego zdania więc może pani stała Kiwki ( oby była na 100%) poradziłaby sobie? Może jej pies jest kastratem np.? Trzeba porozmawiać.... na pewno.
A jak nie no to ...nie wiem... bo po sterylce to chyba jeszcze musiałaby u Ciebie trochę pobyć?
Agnie ja na wątku Figi pisałam ,że mam namiary na namiary na osobę , która może pomóc w szukaniu domku.. ale jak rozumiem na razie mam się wstrzymać?
Na pewno dla Kiwi byłoby lepiej bliżej przejechać........

Posted

loozi, ja dobrze zrozumiałam. Jakoś nie zauwazyłam że Kiwka ma szcżęscie że ma tymczas u mnie. Marnie szukam, nieważne.
Słuchejcie, p. Magda poiwedziała ze skoro Kiw ma ukończone pół roku /a ma nawet więcej, :diabloti: / to nie ma żadnych przeciwskazań żeby jej nie sterylizować. A nawet gdyby ten pies/rezydent był kastrowany to tam wszędzie są domy jednorodzinne i wszędzie są psy, które wejdą przez siatkę .
Jestem umówiona na zabieg we czwartek na 12 tą, nie dało się znaleźć nic wolnego.Teraz mniej przyjemna wiadomość, 250 zł jak w mordę strzelił.

Posted

[quote name='Agnie Koty']loozi, ja dobrze zrozumiałam. Jakoś nie zauwazyłam że Kiwka ma szcżęscie że ma tymczas u mnie. Marnie szukam, nieważne.
Słuchejcie, p. Magda poiwedziała ze skoro Kiw ma ukończone pół roku /a ma nawet więcej, :diabloti: / to nie ma żadnych przeciwskazań żeby jej nie sterylizować. A nawet gdyby ten pies/rezydent był kastrowany to tam wszędzie są domy jednorodzinne i wszędzie są psy, które wejdą przez siatkę .
Jestem umówiona na zabieg we czwartek na 12 tą, nie dało się znaleźć nic wolnego.Teraz mniej przyjemna wiadomość, 250 zł jak w mordę strzelił.[/quote]

tylko mam jeszcze takie pytanko czy ta pani jest zdecydowana na bank, bo szkoda byloby ja kroic jesli jej nie wezmie

cena wysoka, ale co zrobic......nie da sie jakiegos rabatu wyprosic na bezdomna bide?
hmm...teraz w sumie sa ogolnopolskei dni sterylizacji...ale pewnie ta wetka nie bierze w tym udzialu?

Posted

[quote name='Agnie Koty']Koma, też czuję że nic się jej nie stanie i "lepiej kijek obcinkować niż go potem pogrubasić"[/quote]

Tak na marginecie, powiedzonko brzmi trochę inaczej:
[B]Łatwiej[/B] kijek pocienkować niż go potem pogrubasić. :evil_lol:

Posted

to jest promocyjna cena, :oops: . U nas dzień sterylizacji był w tę sobotę.
kombinowałyśmy jakoś ją podciągnąć pod ulgę z urzędu miasta ale to na to samo wychodzi. Gmina tylko za darmo sterylizuje kocice o ile dobrze pamiętam.
Ludzie są zdecydowani na bank, chcieli ją zabrać już wczoraj.

Posted

Niektóre lecznice przedłużyły czas trwania akcji do tygodnia czy nawet całego miesiąca, może warto sprawdzić czy w okolicy nie ma takiej lecznicy? Zawsze byłoby taniej.

Posted

na Kopernika jest do 31 marca ale nie wiem za ile, max to 200

ale jak masz zaufanie do Pani Magdy to rozumiem, kase wysle na Twoje konto

mam nadzieje, ze domek poczeka :roll:

Posted

spokojnie,chyba coś wymyślilam żeby drastycznie obniżyć koszt . pozwolicie, że nie napiszę na razie. Jutro wszystkiego się dowiem.
Lulka, Kopernika odpada.
Zaraz napisze do Państwa i przedstawię sytuację......

Posted

[quote name='Agnie Koty']spokojnie,chyba coś wymyślilam żeby drastycznie obniżyć koszt . pozwolicie, że nie napiszę na razie. Jutro wszystkiego się dowiem.
Lulka, Kopernika odpada.
Zaraz napisze do Państwa i przedstawię sytuację......[/quote]

oki to czekamy do jutra ;)