Puchatek Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Co ona musiała tej siostrze powiedzieć że tak szybko się znalazł? :crazyeye: Tylko poczekaj aż słońce wyjdzie żeby ładne oświetlenie było. :evil_lol: Quote
Agnie Koty Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 zdjęcia robiłyśmy, padało ale widac coś, w domu tez pstryknęłam, jutro postaram się zrobić pysior i przy kolanie. Ale na foty i tak trzeba zaczekać bo ja czegoś nie mam u siebie w kompku, fotki dostanę jutro wieczorem pocztą. Kiwi lubi deszcz i kałuże, z premedytacją wskakiwala do jednej. Wczoraj wieczorem była bardzo zdziwiona bo chłopak mojej siostry zostawił ją na chwilę przed sklepem... Quote
loozerka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Agnie, daj jakiś krótki tekst o Kiwi, moze ten z allegro i zdjecie, to wstawię ją na stronę AFN w galerii adopcyjnej Quote
Lulka Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 [quote name='loozerka']Agnie, daj jakiś krótki tekst o Kiwi, moze ten z allegro i zdjecie, to wstawię ją na stronę AFN w galerii adopcyjnej[/quote] no wlasnie myslalam zeby zmienic troche ten tekst, tzn wbogacic go jakos, moze Agnie mozesz cosik wiecej o niej napisac? ;) Quote
loozerka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ok, to piszcie :) ja nie chcialabym dotworzyc czegos o jej charakterze :) Poczekam z wstawieniem do jutra Quote
Figa Bez Maku Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 U nas też porządnie lało.. mam nadzieję ,że mimo to zdjęcia wyszły ładne ( wszak modelka piękna). No juz boję się mówić kiedy przyjadę do Grodziska bo plany się rozsypują, więc mam nadzieję ,że niebawem ale może Kiwunia już do tego czasu znajdzie domek? Quote
loozerka Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Miejmy nadzieje :)> Bo niby fajnie, ze siostry mleczne sie spotykają, ale lepiej, zeby ta, ktora szuka domu, go znalazła :) Quote
Puchatek Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Co zresztą nie wyklucza że po znalezieniu domu będą się dalej spotykać. Quote
Agnie Koty Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 tekst mojego ogloszenia jest następujący Pręguska Kiwi szuka domu! Kiwi urodzila się w schronisku, ma teraz ok.8 mies. i przebywa w domu tymczasowym. Ta pręgowana sunia szuka odpowiedzialnych opiekunów. Kiwi będzie psem średniej wielkości /jak bokser, moze nieco większa/, jest ufna, przyjacielska, bardzo lubi dzieci, jest zdrowa i radosna. Została odpchlona, odrobaczona i zaszczepiona. Do pełni szcześcia brakuje jej tylko rodziny. Kiwunia jako psiak młody i aktywny potrzebuje dużo ruchu i uwagi! Uwielbia towarzystwo człowieka, szybko się uczy. Jest nauczona czystości. Może czeka właśnie na Ciebie? Warunkiem adopcji Kiwi jest podpisanie umowy adopcyjnej. Tel. Agnieszka 0-603823462 , e-mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Lulka Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 jak bokser :crazyeye: to srednia wielkosc? :evil_lol: mozesz ja zmierzyc? dokad ona siega? ponad kolano? Quote
Puchatek Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Czekaj, czekaj czy Ty nieco nie przesadziłaś. Bokser to nie jest średni pies tylko duży. Dawno Kiwi nie widziałem ale nie sądze by osiągnęła takie rozmiary PS Widzę że nie tylko ja mam wątpliwości :cool3: Quote
Puchatek Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [B]Boksery:[/B] [B]Wysokość:[/B] 57-63 (psy), 53-59 (suki) [B]Waga:[/B] psy: powyżej 30 kg (przy wysokości w kłębie ok. 60 cm), suki: ok. 25 kg (przy wysokości w kłębie ok. 56 cm) Czyli suki wzrostu Buni i [I]nieco?[/I] od niej lżejsze Quote
Puchatek Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Jak domek znajdzie KIWI Wszyscy będą szczęśliwi A szczególnie Agnieszka Że KIWI gdzie indziej zamieszka Bo wyżywić boksera Mimo że Agni nie sknera Nie jest łatwo finansowo Nawet jeśli tymczasowo Quote
Agnie Koty Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 zwykle piszą w ksiązkach, we wzorcach, że boksery są średniej wielkości, :oops: . Hm, mialam przez 12 lat boksera i ona jest jak Banga, moze nawet większa, :oops: . Ja chyba nie przesadzam. Bo jak moja siostra przyjechała to zaczeła krzyczeć na widok Kiwi. Quote
Figa Bez Maku Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Agnie...ja dawno już Kiwi nie widziałam..więć pewnie urosła... Nie trzymaj nas w nieświadomości...pokaż OSTATNIE zdjęcia .....trudno jakoś to wytrzymam... obiecuję.... postaram się nie krzyczeć:cool1: Quote
Puchatek Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Po prostu dokonaj pomiarów. Wzrost w kłębie i waga a wtedy będziemy cos wiedzieć. Kurczę muszę ją zobaczyć. Jola parę razy widziała ją za ogrodzeniem jak przechodziła ale nie była pod wrażeniem rozmiarów a chyba by się ze mną podzieliła taką szokującą informacją, mnie się nie trafiło. Quote
Agnie Koty Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 ale ja nie twierdzę że Kiwi wygląda jak pies Baskervillów! Dobra, zmierzę ją. Kiwi rano pojechała na działkę na wieś z tatą, moją siostrą i jej chłopakiem. Mam nadzieję ze im nie da popalić. Quote
Agnie Koty Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 biegała jak wściekła i kopała doły, wyrywała trawę, słowem zachowywała się normalnie . Oczywiście, mieli kłopot ze złapaniem jej jak odjeżdżali, amatorzy.... Ale zabawę mieli przynajmniej. Taaak, zmierzyłam ją, w kłębie ma 51 cm. Zdjęcia przy nodze również są, jest to kończyna wyskokiego chłopaka.. Późnym wieczorem powinnam je otrzymać, zatem jutro już zobaczycie. Quote
Figa Bez Maku Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='Agnie Koty']Taaak, zmierzyłam ją, w kłębie ma 51 cm. .[/QUOTE] Ładna historia..a w podpisach szczeniaczek... toż to szczenior:crazyeye: ..no i skoro jeszcze urośnie to Agnie oczywiście miałaś rację...gdzie tam Fiśka przy niej:shake: No tak... potrzebny człowiek sprawny fizycznie i gotów do wyzwań.. i mówię to poważnie:cool1: Chociaż szczerze życzę i Kiwi i Tobie ,żeby Kiwcia znalazła domek to mam ochotę ja znów zobaczyć na żywca.... Quote
Puchatek Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Ja pierniczę, to ona na wysokość Buni już jest. Nie no muszę sam zobaczyć bo coś Ci niedowierzam. Jeśli to prawda to Figa przy niej to karzełek. Przecież na ostatnich zdjęciach to Figa wyższa była. Quote
loozerka Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 tez bylam zszokowana, gdy rano przeczytalam tekst do ogłoszenia, myślalam, ze cosik Aga pomylila z tym bokserem. Bo dla mnie bokser to raczej duzy pies, a Kiwi nijak w moich wyobrazeniach sie do boksera miala. A tu- patrzcie panstwo!!! Agnieszka, a moze Ty chowasz to dziecie na sterydach ;)? Quote
Puchatek Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Pewnie Agnie mierzyć nie umie albo co. Może ty długość mierzyłaś? A może na wysokość głowy mierzyłaś a nie w kłębie? Quote
Agnie Koty Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Puchatku, Puchatku Drogi, właśnie trafił mnie szlag. Owszem, robię wrażenie osoby nierozgarniętej, niedorozwiniętej ewentualnie odmóżdżonej. Ale wiem gdzie jest kłąb!:angryy: :angryy: :angryy: Quote
loozerka Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 :roflt::roflt: to juz wiemy, ze Agnieszka kłab zmierzyla....a na wysokosc, czy długośc :eviltong: ? A teraz serio....gdzie podziałaś maleńką Kiwi? I czemu podmienilaś ją na tego olbrzyma???:crazyeye: Ja rozumiem, poświecenie, mały pies łatwiej znajdzie dom...ale gdzie Kiwi?? Ta malenka Kiwi, co sie na rękach mieściła? o tą pytam!!! [IMG]http://i9.photobucket.com/albums/a98/viva21/hienka3-m.jpg[/IMG] [IMG]http://i9.photobucket.com/albums/a98/viva21/hienka2m.jpg[/IMG] [IMG]http://i9.photobucket.com/albums/a98/viva21/hienka1-m.jpg[/IMG] Poprosimy o zdjęcia tej nowej, wyrośnietej łobuzicy, musimy porównac, czy choć na podobną dokonałas podmiany ;) Quote
Recommended Posts